Mitropolitul Athanasie de Lemesos - Cipru

Despre marele personalitatii din lumea ortodoxa: ierarhi, duhovnici, preoti, monahi şi chiar laici
mirstefan
Mesaje:15
Membru din:04 Feb 2013, 10:23
Confesiune:ortodox
Preocupări:tipic şi liturgică
Localitate:Botosani
Contact:
Mitropolitul Athanasie de Lemesos - Cipru

Mesaj necititde mirstefan » 01 Apr 2013, 10:34

Mitropolitul Athanasie s-a născut pe 8 februarie 1959 în Lemessos - Cipru. Studiază Teologia la Thessalonic. După terminarea studiilor în 1980, merge în Muntele Athos şi intră sub ascultarea Părintelui Iosif - ucenic al Bătrânului Iosif Isihastul - care pe vremea acea se afla la Nea Skiti. În 1982, primeşte Schima Mare cu numele de Athanasie. În acelaşi an este hirotonit preot, iar un an mai târziu este hirotesit duhovnic. În 1987, când obştea Părintelui Iosif se stabileşte la Mănăstirea Vatoped, părintele Efrem este ales egumen al Mănăstirii, iar părintele Athanasie reprezentant al acesteia în Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos. În perioada 1991-1992 este ales protoepistat al Sfântului Munte. În 1992, la chemarea Arhiepiscopului Ciprului, kyr Hrisostom, şi cu binecuvântarea Mănăstirii Vatoped, părintele Athanasie se întoarce în Cipru. Pe 4 noiembrie 1993, este ales egumen al Mănăstirii Machaira. Pe 11 februarie 1999, prin votul clerului şi al poporului, este ales Mitropolit de Lemessos şi hirotonit şi întronat pe 14 februarie 1999.

Este un episcop care a stat sub ascultarea unui Stareţ şi a gustat zilnic din viaţa monahală autentică. De aceea, nu a uitat niciodată că, în primul rând, este monah şi după aceea Mitropolit. Şi astfel trăieşte şi acum şi vorbeşte foarte frumos despre viaţa lui din timpul uceniciei ca monah în Sfântul Munte.

Slavă lui Dumnezeu că mai există astfel de Episcopi şi dea Preasfântul să avem şi noi aşa ceva!

Pentru cine ştie neogreacă, Înalt Preasfinţitul, atât de drag şi de iubit, are nişte predici extraordinare. Iată un exemplu http://www.youtube.com/watch?v=wnxkqxLNiCo

Înapoi la “Personalităţi ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX