Parintele Iustin Parvu

Despre marele personalitatii din lumea ortodoxa: ierarhi, duhovnici, preoti, monahi şi chiar laici
unsuflet
Mesaje:198
Membru din:05 Apr 2008, 16:46
Confesiune:ortodox
Contact:
Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde unsuflet » 05 Aug 2008, 16:03

"DUMNEZEU S-a facut purtator de trup pentru ca omul sa poata deveni purtator de DUH"

unsuflet
Mesaje:198
Membru din:05 Apr 2008, 16:46
Confesiune:ortodox
Contact:

Arhimandrit Iustin Parvu - video "Document"

Mesaj necititde unsuflet » 09 Dec 2008, 18:32"DUMNEZEU S-a facut purtator de trup pentru ca omul sa poata deveni purtator de DUH"

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde protosinghel » 17 Feb 2009, 00:03

Părintele Iustin la 90 de ani. Mulţi ani!


andr3y
Mesaje:184
Membru din:14 Dec 2009, 14:30
Confesiune:ortodox
Preocupări:ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate:Neamt, Romania
Contact:

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde andr3y » 15 Dec 2009, 15:39

Un parinte (dintre putinii parinti care mai sunt in romania, cat si din lume) de la care avem de invatat multe!

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde protosinghel » 17 Iun 2013, 12:44

Părintele Iustin a trecut la cele veşnice.
Dumnezeu să-l odihnească cu sfinţii.

Constantinos

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde Constantinos » 10 Iul 2013, 14:15

A fost prezentat de catre Sfantul Simeon Noul Teolog faptul ca se afla in erezia nevolniciei tot cel care spune ca nu mai putem ajunge la masura sfintilor din vechime , la o masura apostolica in ziua de astazi . Majoritatea ucenicilor lui Iustin Parvu se afla in aceasta erezie deoarece nu gandesc ca ar putea egala sau depasi trairea celui care a adormit . A spune ca Iustin Parvu a ajuns in iad este un pacat mai mic ( pentru a combate si extrema care urmeaza ) sau tot la fel de mare cu a spune ca este in rai . I-am luat locul lui Hristos iar judecata noastra e mai buna ca a Lui . Tot ce s-a intamplat in vechime inca se va mai intampla . Poate fi adevarat ca un calugar sa fie in acelasi timp sfant dar si in iad chiar de s-ar savarsi vindecari prin ramasitele sale pamantesti ( Sfantul Grigorie Dialogul -Dialoguri despre moarte- pagina 110 ).
Mai exista si printre ucenicii lui scriitori de science-fiction care presupun ca parintele a stiut cu mult timp inainte anul in care va muri . Daca ar fi stiut nu s-ar fi operat , ar fi murit fara sa se opereze fiindca asa i-ar fi stat bine . La cateva manastiri am intalnit surasuri pentru acest aspect si vorbe de genul : " Sa se opereze tinerii care ar mai avea vre-o sansa nu cei batrani cu un picior in groapa " , " Oare lua cardul , cu cip , de sanatate daca era obligatoriu pentru internarea si operatia lui ? " , " (I . P .) - Oare ce este de folos pentru pocainta voastra , sa ma duc sau sa mai raman ? ", " - S-a dus pentru ca multi altii sa-l depaseasca in sfintenie , nu sa ramana mica masura peste care nu se mai poate trece ".
Urmatoarele cuvinte sunt scrise de catre Sfantul Nicodim Aghioritul in Deasa Impartasanie :
“Rău lucru este pretutindenea a nu avea cineva stăpân şi cap, ci pricină a multor nenorociri şi început a toată neorânduiala şi turburarea; totuşi nu-i mai mic răul ca cei supuşi să nu se supună stăpânitorului. Dar ar putea spune cineva că se află şi un al treilea rău, când întâistătătorul şi conducătorul s-ar întâmpla să fie rău. Ci eu ştiu că acesta nu este un mic rău, ci mult mai rău decât a nu avea cineva deloc stăpân. Că e mai bine să nu fii condus de cineva decât să fii condus de un stăpân râu. Fiindcă cine nu are un conducător peste el de multe ori se izbăveşte şi de multe ori se primejdueşte; dar cine are întâi-stătător rău, totdeauna se va primejdui, căzând în gropi şi în prăpăstii. Cum dar zice: Ascultaţi pe mai marii voştri şi vă supuneţi lor?
Rau lucru este a nu avea duhovnic , mai rau este sa nu-l asculti daca s-ar intampla sa zica bine iar cel mai mare rau este sa ai " duhovnic " nepriceput , caci e mai bine sa nu ai decat sa ai unul care este incapatanat si innegrit spre rara Impartasanie daruita mirenilor ( sa se rusineze si fostele lighioane din Ascor care nu lasau pe nimeni sa se inscrie in asociatie daca nu aveau duhovnic fiind foarte convinsi la perioada respectiva ca ar fi existat vre-un duhovnic in tara asta ). Daca chiar vor exista duhovnici in tara aceasta care sa depaseasca in viitor sfintenia lui Iustin atunci acestia se vor ruga sa nu se intample profetia din urma cea cu 12 luni, o mica surpare a " idolului " din capul unora .

anastasys
Mesaje:82
Membru din:17 Aug 2012, 16:50
Confesiune:ortodox
Preocupări:medicina (profesie), carti, pelerinaje

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde anastasys » 30 Iul 2013, 11:37

Trecând cu vederea comentariile mai mult sau mai putin răutăcioase de mai sus, aş vrea să reamintesc ceea ce ne zice Sf. Scriptură despre păcatul împotriva Duhului Sfânt, despre cum să recunoaştem păstorii buni după roada lor, iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia.

“Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.” (Romani 13, 7)

Iar avva Efrem Katunakiotul întrebându-se de ce Sf. Nectarie este atât de mare a primit în duh raspunsul: pentru că şi după adormirea sa este în continuare prigonit si vorbit de rău.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/ ... Parvu.html

Constantinos

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde Constantinos » 10 Iul 2014, 16:55

Comentariile nu au fost deloc rautacioase , altii sa-si dea acum cu parerea pentru ce au trecut 13 luni si nu a inceput dar a incetat cu urgia. Cine traieste crestineste nu are nevoie de alarmele false ale unor ucenici falsi si anatemizati. Pacatul puturos personal este cel care ii pune sa se astepte numai la rau : ori ca vine imparatul cel bun si-i decapiteaza , ori ca vine antihristul si-i sodomizeaza .


Constantinos

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde Constantinos » 28 Apr 2015, 14:37

In jurul anului 2008 aparea un articol scris intr-o revista gen Lumea credintei sau Lumea monahilor un articol al Parintelui Adrian Fageteanu ( pe internet nu-l gasesc in aceste reviste fiindca este scos ) in care afirma ca sunt eretici toti staretii care au pus la inchinare oase sau moaste ale necunoscutilor , canonizarea s-ar face numai daca stim numele . I-am replicat ieromonahului Firmilian ( ucenic Pr. Adrian ) fiindca eram in trecere pe la Lainici ca exista multi sfinti necunoscuti canonizati : pruncii ucisi de Irod , calugari ucisi in diferite manastiri de catre saracini etc. si ca nu a facut bine ca indirect i-au zis eretic Pr . Iustin Parvu si sfintilor inchisorilor . Firmilian a replicat caracteristic despre Iustin Parvu ca a fost legionar . L-am rugat pe Dumnezeu ( avand un pic de ura pe Adrian F. si evlavie pe atunci la Iustin Parvu )sa faca cumva sa se indrepte situatia . Dupa 2-3 zile a batut vantul din alta directie , i-a umplut chilia Pr. Adrian cu monoxid de carbon din soba si era sa moara , a fost dus la spital si salvat ( urmele acestei intamplari i s-au vazut apoi pe fata si in ochi pana la sfarsit ). Sa-l lasam sa se " odihneasca " fiindca a fost mai mult cu spovedania decat cu Impartasania . Sa-l ignoram ca se mai lua cateodata ca o capra de alti parinti , renumiti " duhovnici " si impreuna cu Arsenie Papacioc care citea cartea eretica Urmarea lui Hristos in fiecare zi , cu Ioanichie Balan care din cauza bolii nu mai recunostea pe cine are in fata ochilor , cu mai marele pregatit de caterisire Anitulesei , sa ne intrebam care a fost motivul ca Pr. Iustin Parvu sa nu afle despre aceasta ofensa si sa elogieze apoi pe cel care i-a zis ca este eretic .

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde Pr Haralambie » 28 Apr 2015, 18:22

Cum adica pregatit de caterisire, pr Anitulesei Gheorghe? Cine sa-l caterisească?
Cu mult respect.

Constantinos

Re: Parintele Iustin Parvu

Mesaj necititde Constantinos » 28 Apr 2015, 18:53

Prin felul lui de a " predica " arata ca este pregatit de caterisire in cazul in care dupa cearta cu privire la pr. Arsenie Boca se va dovedi ca a gresit enorm https://www.youtube.com/watch?v=UymIdI-BRdw
Presupune ca unii ar fi baut o apa imputita din mormantul lui Arsenie , atunci e de presupus ca si el , daca a sarutat vreodata direct Sfinte Moaste , in mod sigur i-a ramas pe buze cativa atomi de la Sfantul respectiv si atunci este mancator de moaste si bautor de mir ( sa nu-i fie spre osanda ! ). :lol:


Înapoi la “Personalităţi ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX