Si eu am dubii la sursa citata, insa nadajduiesc sa fie adevarata stirea. Anul trecut patriarhul Moscovei a fost la Bruxelles si in fata Parlamentului European a pledat impotriva homosexualitatii si a altor imoralitati "politic corecte", moment retransmis si de televiziunea France 2 la o emisiune despre toate religiile. A avut acest curaj si aceasta demnitate pe care nu au avut-o multi inalti prelati ortodocsi, din pacate.Desi pentru mine sursa citata nu prezinta nici o siguranta a stirilor postate, raspund:
Poate la urmatorul patriarh!
Pacat ca nu putem sa-i cerem demisia actualului...(patriarh ortodocs)
Poate la urmatorul patriarh!
Noi ce facem in acest sop??? Noi cand??? ajungem sa nu mai asteptam sa faca ceilalti si pentru noi ceea ce trebuie sa facem si noi ??? Ne este usor sa aruncam vina pe cineva decat sa avem noi initiative.Si vorba ta, frate diacon, poate la urmatorul Patriarh !
Te intreb Maria_Andreea, ar trebui sa-l laud pe Patriarh ca tace???
Acum este randul meu sa intreb cu ce drept judecam noi patriarhul???
Daca dv asa priviti lucrurile (ca va judec) mie imi pare rau, scopul asa cum am mai spus a fost unul (credeam eu)... bun, insa se pare ca dv nu aveti nevoie de sfaturile mele (caci sunteti mult mai citit decat mine) asa ca pe viitor voi incerca "sa nu mai invete puiul pe mama lui".ceea ce faci tu e judecata in ceea ce ma priveste (si crede-ma ca de pe acest forum o singura persoana ma cunoaste cu adevarat).
Trist... Dar mai bine asa, decat stadioane pline de rataciti ca in campaniile "tele-evanghelistilor".Cand isi aleg stapanitori vremelnici, lumesti, dau toti navala, dar cand e vorba sa-si aleaga Stapanul pentru vesnicie, e pustiu...
No bine, dar ti-ai gasit pe cine sa intrebi... de unde sa stim noi?Noi pana cand sa avem "pozitia concilianta" deja consacrata ?!
Stai linistit Valentin ca in tot raul este si un bine si cei pe care i-ai provocat (adica pe mine) "au tras" o invatatura de credinta din asta...deci postarea ta a avut o parte buna.Imi pare rau ca am reusit cu acest post , tema , subiect nu stiu sa-l mai numesc ... sa nu fac nimic decat sa starnesc niste reactii "am judecat " , "nu am judecat", "ai judecat" , "nu mai judeca"
Nu te mai tot invinovatii caci Dumnezeu nu ne vrea asa, ne vrea dinamici in... ale credintei. .Nu ma pricep nici sa pun o intrebare.
Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator