Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
Corinne
Mesaje: 13
Membru din: 15 Sep 2012, 14:13
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologia ortodoxa, pictura de icoane

Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Corinne » 11 Noi 2012, 13:22

Eu stiu ceea ce spune si Scriptura si Sf. Apostol Pavel despre machiaj si impodobire. Totusi, in acel pasaj care spune ca "femeia se va tsradui sa placa barbatului ei" al Sf. Apostol Pavel, oare se include si aceasta, adica machiajul, bijuteriile si hainele elegante. Recunosc ca, dupa ce ai folosit o vreme indelungata astfel de lucruri, este foarte greu sa renunti la ele. Insa, daca nu le folosesc si atunci barbatul este ispitit de alte femei, ce este de facut? Daca sunt folosit doar pentru sot, atunci mai este pacat asa ceva?

In plus, va spun SINCER ca, am vazut foarte multe preotese cu parul vopsit, machiate si foarte elegante. Atunci, pentru ele nu este pacat si pentru noi, femeile obisnuite este pacat? In mod normal, ele sunt modele si eu fac ceea ce vad ca si ele fac, deci daca se machiaza, ma machiez si eu si daca sunt elegante si cu bijuterii, asa ma stradui si eu pentru ca, deduc de aici ca nu este pacat.

Va rog tare mult sa ma lamuriti cu privire la acest aspect. Ele gresesc cand fac asa ceva sau ele nu si doar femeile obisnuite gresesc.

Va multumesc anticipat.

Constantinos

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Constantinos » 11 Noi 2012, 19:47

Bijuteriile pot fi un pic folositoare daca nu sunt scumpe si nu ajuta desfranarii iar hainele naturale sa lase descoperite doar fata si palmele . Mai mult pentru preotese este pacat sa se sluteasca iar daca preotului ii place sa fie impodobita, atunci el insusi sa-si rujeze in fiecare zi , sa ma(s)chieze si vopseasca (sotia, adica trupul sau) dar sa nu-i bage si sarma in nas. :lol: Din fericire nu umblu cu cioara vopsita.

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5417
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde protosinghel » 12 Noi 2012, 15:28

Părerea mea:
1. Femeile cu adevărat creştine ştiu să se bucure şi chiar să pună în valoare frumuseţea naturală pe care le-a dat-o Dumnezeu şi nu vor să-L ofenseze prin măsuri de corecţie. De aceea nu trebuie să căutăm texte Scripturistice sau sofisme pentru a îndreptăţi idolatria feminină. Aceasta este păcat pentru orice femeie şi mai ales pentru preotese. Iar aici mă refer anume la tot ce este artificial, căci a te spăla şi a avea grijă să nu miroşi urât nu e păcat, ci de multe ori e chiar o virtute.
2. Dacă bărbatul este necredincios şi impune soţiei sale să se machieze sau să poarte bijuterii, femeia trebuie să se supună, dar în anumite limite şi doar pentru a place bărbatului ei, nu tuturor. Cred că un preot întreg la minte, căsătorit pe principii creştineşti, nu va cere niciodată soţiei sale să recurgă la înfrumuseţări artificiale şi împreună vor da tuturor exemplu de simplitate şi de căutare a frumuseţii duhovniceşti în om.
3. Dacă o femeie creştină (inclusiv preoteasă) are o funcţie publică, iar conducerea instituţiei în care lucrează îi cere o anumită etichetă, aceasta trebuie să încerce să folească strictul necesar numai ca să nu fie dată afară de la serviciu, dar nu să se întreacă cu colegele ei necredincioase sau pseudo-credincioase.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde maria_andreea » 12 Noi 2012, 19:16

Bun răspuns ai primit :) .

Trebuie să îţi placă ce vezi în oglindă. Să nu îţi impui un stil (bijuterii, haine, machiaj etc) doar de dragul că se poartă/se cere pe piaţă ci că eşti convinsă că este stilul tău, nu eşti stingherită nici de lipsa lor nici de adăugarea lor. Atunci când nu te poţi identifica cu ceva din viaţa ta devii prefăcut şi de cele mai multe ori această eroare duce la eşec.

Consider că femeile cu o politică de viaţă creştină sunt cele mai frumoase şi de asemenea este nevoie de ele ca modele...

O viaţă cumpătată şi în armonie (pace) împodobeşte mai mult ca mii de mărgele, până atunci - pentru că poate veţi obiecta, vă recomand dreapta măsură şi dsăvârşita sinceritate în acţiuni şi stil (nu pot ascunde nici hainele, nici machiajul, lumina - binele cu toate implicaţiile lui, sau întunericul - răul cu toate implicaţiile lui, din interior ;) )
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

alinaursachii
Mesaje: 2
Membru din: 11 Oct 2012, 18:15
Confesiune: ortodox
Preocupări: student

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde alinaursachii » 12 Noi 2012, 23:00

De cite ori ma uit la un film vechi privesc cu nostalgie si admiratie femeile din trecut.Iar cind privesc in prezent realizez ca femeile au uitat sa mai fie femei. Probail ca si-au dorit atit de mult sa fie egale barbatilor, incit au pierdut echilibrul. Nu mai stiu sa fie frumoase, elegante, educate, feminine, doamne. In pofida libertatii de expresie, predomina lipsa de adecvare in timp si spatiu, de aceea anumite haine si bijuterii sunt purtate oricind si oriunde. De multe ori am impresia ca predomina nevoia de exhibitionism, altfel nu imi explic etalarea lucrurilor personale,tinutele chinuite,abundenta de bijuterii opulente,purtate fara sens,machiajul excesiv si proastele maniere. Majoritatea femeilor traiesc cu falsa impresie ca doar avind haine scumpe,de firma.pot fi elegante si stilate. Obsesia hainelor si a gatelii excesive sunt semne de provincialism,asa cum adoptarea modei care nu te reprezinta denota lipsa personalitatii,a intuitiei si a bunului gust. O femeie eleganta este eleganta oricind si oriunde fara a depune eforturi, pentru ca eleganta este parte a personalitatii sale. De aceea nu va fi surprinsa niciodata imbracata nepotrivit sau neingrijita. O femeie eleganta stie sa evite situatiile conflictuale, nu decade si nu se expune ridicolului. As putea sa scriu pina miine apublic si incoerent despre cum ar trebui si cum nu ar trebui sa fie o femeie... Ce sa intimplat oare cu femeia care in trecut inspira poetii si pictorii cu frumusetea,cu farmecul si cu misterul ei? Unde a disparut femeia cea plina de eleganta, de erotism rafinat, femeia-copil, femeia-spirituala?
"AVEM TOTUL IN NOI PENTRU A FI SPLENDIDE" (Maya Angelou).
Ultima oară modificat 13 Noi 2012, 01:16 de către protosinghel, modificat 1 dată în total.
Motiv: Puneţi, vă rog, spaţii după virgule şi puncte. Aici nu scriem SMS-uri şi nu facem economie de caractere.

Corinne
Mesaje: 13
Membru din: 15 Sep 2012, 14:13
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologia ortodoxa, pictura de icoane

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Corinne » 13 Noi 2012, 14:06

Multumesc pentru raspunsuri.
Preoteasa de la noi din parohie (dintr-un oras mare) este blonda, cu parul lung, machiata si foarte eleganta. Poarta pantaloni stramti dar cu bluze lungi peste ei. De aici am tras concluzia ca, pot sa-mi duc la indeplinire dorinta mea ascunsa: aceea de a ma face blonda desi sunt satena natural. Atat sotul ei cat si tatal lui, sunt preoti foarte seriosi si severi. Ea sta de fiecare data in fata altarului exact c si cum ar fi un model de tinuta si mereu se uita la sotul ei preotul si la verigheta de pe deget, foarte foarte multumita! A nu ma intelege gresit ca as fi carcotasa insa sincer mi se pare asa o atitudine de ... taranca ... scuze! :D

In trecut am avut ocazia de a fi preoteasa si acum am din nou. Dar, nu o vad ca pe o oportunitate stralucitoare care sa ma puna acolo in fata altarului sa ma tot holbez la lume si la verigheta ca o proasta ca vezi Doamne sunt model de urmat! Spre deosebire de alte fete "taranci" de acest gen, nu am acest fix si nici nu tin foarte mult la asta. Desi canoanele mi-ar interzice acest lucru nefiind nici virgina, si si cu pacate mari, daca baiatul (foarte frumos, de altfel, de care imi place, de data aceasta) vrea acest lucru, ce sa fac? Ma simt nevrednica si nu cred ca e de mine asa ceva dar daca refuz si il ofensez pe Dumnezeu cu asta?! :x3 Sincer, nu stiu ce sa mai cred!

Totusi, eu sunt dintr-un oras mare din Ardeal si acolo este la tara, undeva in Sud. Eu mai degaraba la acest lucru ma gandesc decat ca as trona ca taranca in fata plebei si m-as tot zgai la verigheta de pe mana fandosita si rujata ca vezi Doamne is preoteasa!

Sincer, parerea mea este ca, majoritatea acestor femei au un intelect foarte redus si sunt mediocre! Adica, mai pe romaneste, taranci proaste!

Totusi, daca ea e blonda, ma pot face si eu linistita blonda! Desi, am citit in Vamile Vazduhului ca Sf. Teodora era acuzata de diavoli pt. pacatul "sulemenelilor" adica al machiajelor si zorzoanelor! Deci, sulemenelile si dichiselile sunt pacate! Aici nu vorbim de igiena personala ci de farduri, de fond de ten, de rujuri, rimele, vopseli de par, pantaloni mulati, foste scurte, tocuri! Ii multumesc Domnului ca m-a facut frumoasa si daca mi-as pune si asa ceva, as fi si mai frumoasa deci i-as ispiti la maximum pe toti! Totusi, blonda cred ca ma voi face, nu cred ca fie asa pacat mare, mai ales ca si sotia preotului este blonda ne-naturala! :D

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5417
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde protosinghel » 13 Noi 2012, 14:13

Şi dacă soţia preotului mâine se va tatua sau îşi va pune un piercing, tot o veţi urma? Poate nici nu vă daţi seama cât necaz are preotul respectiv hrănind o astfel de moaţă, de care nu mai are dreptul să divorţeze?! Ţineţi minte: nu preoteasa şi nici măcar nu preotul vă va judeca la a doua venire, ci Hristos!

Iar în ce priveşte gândul de a deveni preoteasă, cred că-i bine să vă resemnaţi. Şi păcatele nu sunt impedimentul cel mai mare, ci mai degrabă felul de a gândi. Este unul cât de cât moral, dar e departe de a fi unul duhovnicesc.

Corinne
Mesaje: 13
Membru din: 15 Sep 2012, 14:13
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologia ortodoxa, pictura de icoane

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Corinne » 13 Noi 2012, 14:49

Sper sa nu-si faca piercing, Parinte! :D Sincer, nu cred ca are necazuri cu ea ca par a se iubi si pare a fi docila si ascultatoare insa eu cred ca lui ii place sa fie asa eleganta :) .

In ce sens sa ma resemnez, Parinte?! Sa accept propunerea sau nu o accept? De unde sa stiu care este Voia Domnului?

Eu sunt mai luptatoare din fire nu o bleaga sclifosita si fandosita cu toalele pana la podea care sta intr-un colt si se limiteaza la producerea de plozi. Mie mi-ar placea sa le spun oamenilor sa vina la Biserica, de exemplu. Insa, pt. asta trebuie sa nu ma fac blonda, cel putin nu un blond din acela curvesc (asa cum are preoteasa respectiva). Este foarte sexy!

Nu, nu sunt prea duhovniceasca, am ajuns la concluzia ca unii oameni nu pot fi intorsi la credinta cu vorba buna si cu duhul blandetii!

Si, va multumesc pentru raspunsuri insa, le voi urmari, nu mai spun nimic! Nu va grabiti asa de tare sa-mi spuneti cum gandesc si cum nu gandesc pentru ca, nici nu ma cunoasteti! Un lucru este sigur: teologia m-a facut aproape sa-i urasc pe toti teologii! Pentru ca exista o mare problema la dvs., teologii: sunteti foarte misogini adica urati femeile!

Multumesc de sfaturi si de raspunsuri!

Multa sanatate!

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5417
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde protosinghel » 13 Noi 2012, 15:52

1. Văd că v-aţi supărat pe cele scrise mai sus. De obicei spunem "facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ", dar nu credem şi nu dorim asta. Ba chiar căutăm să ne îndreptăţim voia noastră. Dacă este voia lui Dumnezeu sau nu să fiţi preoteasă eu nu ştiu, să v-o spună duhovnicul. Dar sigur nu-i voia Domnului să vă faceţi blondă, că dacă era, vă făcea El, fără să cheltuiţi bani în plus.
Şi cred că folosiţi abuziv cuvântul "elegant". O preoteasă aşa cum mi-aţi descris-o Dvstră nu este deloc elegantă, ci arogantă şi plină de mândrie. Biserica nu este scena de la Fashion TV. Dar haideţi să nu mai vorbim despre persoane concrete. Vorbim despre "principii şi valori" (cum zic politicienii de la Chişinău).

2. Misogin n-am fost şi nu sunt. El altceva că prin harul lui Dumnezeu feminismul ieftin nu trece în Biserică. Dar ăsta-i un lucru bun. Deşteptăciunea femeii se manifestă prin profesionalismul la locul de muncă (profesoară, medic, contabil, casnică etc.), dar nu prin "capacitatea" de a închide gura bărbatului. Căci pe lângă deşteptăciune mai trebuie şi înţelepciune. Va veni vremea când vom căuta o "ţărancă înţeleaptă", dar vom găsi doar "gagici deştepte".

Corinne
Mesaje: 13
Membru din: 15 Sep 2012, 14:13
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologia ortodoxa, pictura de icoane

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Corinne » 13 Noi 2012, 15:56

:) Da, asa este, Parinte!

alinaursachii
Mesaje: 2
Membru din: 11 Oct 2012, 18:15
Confesiune: ortodox
Preocupări: student

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde alinaursachii » 13 Noi 2012, 18:36

Pentru o femeie e pacat sa poarte cercei, bijuterii, sa umble vopsita, rujata, machiata, cu unghiile lacuite, cu decolteu la vedere...Iar acum te intreb pe tine Corina: ai vazut tu in icoane pe Maica Domnului si pe alte sfinte rugatoare machiate, cu cercei, cu pirsing in nas,cu parul vopsit, cu decolteu la vedere...? Dar in ziua de astazi cine mai intelege...? Mai rau ca multe mai si exagereaza...se fac mai urite decit sunt... Nu am putut sa ma abtin de la comentarii, dar recunosc, stii vorba ceea: "vezi-ti birna din ochiu tau si pe urma paiul din ochiul vecinului". Dar totusi,daca imi permiti sa iti dau un sfat: nu te lua dupa exemplul d-nei preotese, ai o imagine perfecta a femeii pa Maica Domnului, ea ne este un exemplu pentru noi, femeile...Sper sa infring acest pacat si eu. Doamne ajuta!!!

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde maria_andreea » 13 Noi 2012, 20:52

Ele [preotesele] gresesc cand fac asa ceva sau ele nu si doar femeile obisnuite gresesc.
Defapt acum obserb că atenţia dvstră este focusată pe preotese ca bază de comparaţie. Cred că greşiţi alegându-vă model un om. Oricând unui om îi poţi găsi mii de defecte pentru a fugi de povara responsabilităţii, a propriilor îndatoriri, şi întotdeuna vei găsii mii de motive să aplici o poruncă sau un sfat dacă vei înceta comparaţia. Comparaţia dacă nu opreşte progresul (duhovnicesc) sigur îl încetineşte...

Cred că principiile evanghelice vizează direct inima omului, dispoziţia pentru desăvârşirea interioară, iar aspectul exterior este unul secundar, care se deduce sau se induce pe nesimţite. Dacă grija pentru exterior trece pe plan secundar desăvârşirea interioară atunci e o problemă gravă de logică.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Nicoleta123
Mesaje: 89
Membru din: 28 Feb 2012, 09:37
Confesiune: ortodox
Preocupări: lectura, muzica, florile, filmele bune

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Nicoleta123 » 13 Noi 2012, 21:46

1. Văd că v-aţi supărat pe cele scrise mai sus. De obicei spunem "facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ", dar nu credem şi nu dorim asta. Ba chiar căutăm să ne îndreptăţim voia noastră. Dacă este voia lui Dumnezeu sau nu să fiţi preoteasă eu nu ştiu, să v-o spună duhovnicul. Dar sigur nu-i voia Domnului să vă faceţi blondă, că dacă era, vă făcea El, fără să cheltuiţi bani în plus.
Mi-a plăcut răspunsul dat.
Așa este, Dumnezeu a știut cum îți este ție mai bine să te simți frumoasă în pielea ta, iar dacă îți dorești să fi altfel decât te-a creat El, problema nu e la d-na preoteasă...

:D

lucykmyk
Mesaje: 5
Membru din: 22 Feb 2013, 17:08
Confesiune: ortodox
Preocupări: secretara

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde lucykmyk » 25 Feb 2013, 18:11

Parinte, ma iertati ca va pun o astfel de intrebare, cu siguranta am multe si mari lipsuri pe plan duhovnicesc, ca sa ma preocupe acest lucru, dar de cateva zile imi pun intrebarea daca as face sau nu bine sa incep (din nou) sa ma machiez. Acum ceva timp am incercat sa pun inceput bun; printre altele am renuntat (cu greu) la machiat , vopsit, cercei si alte bijuterii si haine elegante, de acord fiind si sotul si intelegandu-ne foarte bine... De o bucata de timp insa lucrurile s-au cam schimbat, sotul este mereu distant si imi raspunde mereu in contradictoriu, relatia noastra s-a racit atat de mult incat el pleaca din casa fara sa ma salute.. ma intreb, in aceasta situatie, daca ar fi bine sa incep din nou sa ma machiez si sa am mai multa grija de mine, pt a-i placea din nou..E un gand bun sau inselaciune diavoleasca? Voi discuta si cu duhovnicul deindata ce voi avea posibilitatea, probabil in zilele imediat urmatoare.

Pr Haralambie
Mesaje: 893
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Pr Haralambie » 25 Feb 2013, 20:36

Cred că da, este bine să vă împodobiţi şi să aveţi o ţinută care îi place soţului, dacă ăsta e sigur motivul.
Iar începutul bun şi pocăinţa se pot continua în taină .
Cu mult respect.

lucykmyk
Mesaje: 5
Membru din: 22 Feb 2013, 17:08
Confesiune: ortodox
Preocupări: secretara

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde lucykmyk » 25 Feb 2013, 21:06

Multumesc din suflet!

OLGA

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde OLGA » 25 Feb 2013, 23:13

Eu nu cred că Maica Domnului şi celelalte sfinte nu s-au machiat de frică să nu păcătuiască, ci doar pentru că au ales să rămână naturale.

Andreea2012
Mesaje: 106
Membru din: 16 Iul 2012, 18:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologie, Lectura
Localitate: Cluj

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Andreea2012 » 20 Feb 2014, 18:42

Părerea mea:
1. Femeile cu adevărat creştine ştiu să se bucure şi chiar să pună în valoare frumuseţea naturală pe care le-a dat-o Dumnezeu şi nu vor să-L ofenseze prin măsuri de corecţie. De aceea nu trebuie să căutăm texte Scripturistice sau sofisme pentru a îndreptăţi idolatria feminină. Aceasta este păcat pentru orice femeie şi mai ales pentru preotese. Iar aici mă refer anume la tot ce este artificial, căci a te spăla şi a avea grijă să nu miroşi urât nu e păcat, ci de multe ori e chiar o virtute.
2. Dacă bărbatul este necredincios şi impune soţiei sale să se machieze sau să poarte bijuterii, femeia trebuie să se supună, dar în anumite limite şi doar pentru a place bărbatului ei, nu tuturor. Cred că un preot întreg la minte, căsătorit pe principii creştineşti, nu va cere niciodată soţiei sale să recurgă la înfrumuseţări artificiale şi împreună vor da tuturor exemplu de simplitate şi de căutare a frumuseţii duhovniceşti în om.
Dar se intampla sa nu fii casatorita, si sa fii nevoita sa te machiezi macar putin, doar de dragul parintilor sau a celor din jur. Daca merg la o nunta/petrecere parintii insista sa ma machiez, ca nu se cade merg asa, ca nu arat bine. Si imi vine in minte ca este pacat sa te machiezi. Si atunci ce sa fac ma cert cu ai mei sau cu rude/prieteni pe tema asta sau fac asa cum vor ei. Sunt inconjurata de persoane care merg pe conceptia: mai pe la Biserica dar si pe la discoteca. Daca nu merg imi sar toti in cap, ca nu vreau sa merg. Daca merg iar nu-i bine, il supar pe Dumnezeu. Din ce am citit eu pe site-uri ortodoxe, nu este bine sa te epilezi, sa te pensezi. Bun dar sunt mai paroasa de felul meu, si asa iar as atrage privirile asupra mea, ceea ce nu imi place. Poate nici la capitolul vestimentatie nu stau bine. Nu port rochii, doar la nunti. Capul acoperit nici atat.(Nu stiu ce ar spune ai mei, mai ales tata). Un singur lucru, nu ma pune nimeni sa ma dezgolesc toata, desi nici prea acoperita nu le place. Spun ei, "doar nu sunt calugarita". Imi dau tot felul de exemple, cutare face asa, cutare asa, deci eu sa fac pe jumatate ca doar nare nimic. Nu mai stiu ce ii bine si ce ii rau. Uneori imi vine sa ii ascult doar sa scap de critici, alteori ma doare sufletul, pentru ca nu stiu pe care sa impac. Daca ii impac pe ai mei se supara Domnul, daca fac voia Domnului se supara ai mei. Un sfat, o carte de studiu ceva, habar nu am. Sa ma iertati daca am spus ceva nepotrivit.

PS: Daca merg la o petrecere este pacat daca port la vedere, metanie pe mana sau cruciulita la gat?
Este pacat sa merg la plaja/piscina? Este pacat ca sotii sa faca baie impreuna?
"Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii."
Parintele Cleopa Ilie

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde maria_andreea » 21 Feb 2014, 01:07

Andreea, doar pentru că am pătimit și eu muulte (nici nu-ți închipui) pe acest aspect exterior îți dau și eu un sfat, când va avea Părintele timp îți va răspunde ca la carte :).

Poate că bărbaților li se pare obositor că noi vorbim atât despre un subiect aparent banal, dar nu e chiar așa pentru că noi suntem femei și ne e caracteristic întru` câtva esteticul, frumosul, dichiseala.

Sfatul meu: să te îmbraci și să te comporți așa cum se simte sufletul tău bine. Să te simți bine, să radieze de fericire când îți pui o rochie, o fustă sau chiar un pantalon pentru că dacă te vei urca pe cruce înainte de vreme vei suferii. Adică dacă îți vei pune fustoaie, bluzoaie mai rău ca babele (ele sunt îmbrăcate cu stil) etc., nu vei rezista presiunii celor din jur. Dacă te-ai fi dus în pustie, în regulă, dar între oameni, chiar și la mănăstire trebuie să te adaptezi și celuilalt. Nu trebuie să faci compromisuri, trebuie doar să te simți bine în tot ce faci. Și dacă te simți bine, asta va ajuta pozitiv și rugăciunea și relațiile cu oamenii (căci și la asta suntem chemați). Și încă un sfat dacă poți cumpărăți haine noi, nu second. Știu că ești studentă, dar mai bine să ai o haină care îți stă bine decât zeci înafara măsurii tale. Magazinele sunt pline de haine drăguțe și elegante, anajează-te căci creștinii nu sunt oameni sălbatici ci oameni cu mult bun gust și stil elevat.

Cât privește machiajul, la evenimente, subtil te poți machia. Dumnezeu nu ne „interzice” să ne machiem ci să ne urâțim (căci asta face machiajul de cele mai multe ori).

La petreceri, în vacanțe să mergi doar dacă îți face plăcere. Să ieși cu intenția de a te recrea, de a-ți încărca bateriile și de a admira lucrurile frumuoase pe care Dumnezeu prin mâna oamenilor le face. Să nu te izolezi ci să profiți de lucrurile frumoase pe care Dumnezeu ni le îngăduie ca o pregustare a adevăratei bucurii. Când o vei trăi vei căuta mai mult locurile cerești până atunci, învață să-l descoperi pe Dumnezeu din orice lucru frumos și simte-te bine, căci dintr-un suflet apăsat și trist nimic bun nu poate ieșii.

(Îmi doresc să nu te superi pe mine că am îndrăznit să-ți dau atâtea sfaturi, ca babele de la biserică care le știu pe toate :) )
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Andreea2012
Mesaje: 106
Membru din: 16 Iul 2012, 18:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologie, Lectura
Localitate: Cluj

Re: Machiajul, bijuteriile si hainele elegante

Mesaj necititde Andreea2012 » 23 Feb 2014, 21:00

Îmi doresc să nu te superi pe mine că am îndrăznit să-ți dau atâtea sfaturi, ca babele de la biserică care le știu pe toate :)
Dimpotriva, multumesc mult pentru sfaturi. :)
"Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii."
Parintele Cleopa Ilie


Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX