Blesteme

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
mando2
Mesaje: 19
Membru din: 05 Iul 2011, 22:27
Confesiune: ortodox

Blesteme

Mesaj necititde mando2 » 03 Mar 2014, 20:37

Fratilor va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema pe care o am:
- fratele meu mai mic ma tot blesteama, ma tot injura;
- recunosc ca si eu gresesc ca il atat, il provoc de multe ori.
De cate ori incerc sa vorbesc cu el ma repezeste si nu pot sa ma apropii de el nicicum.
Recunosc ca imi este frica de blesteme. Ce sa fac, ce rugaciuni sa spun ca acele blesteme sa nu "se prinda"?
Va rog ajutati-ma.

Andreea2012
Mesaje: 106
Membru din: 16 Iul 2012, 18:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologie, Lectura
Localitate: Cluj

Re: Blesteme

Mesaj necititde Andreea2012 » 05 Mar 2014, 19:51

Fratilor va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema pe care o am:
- fratele meu mai mic ma tot blesteama, ma tot injura;
- recunosc ca si eu gresesc ca il atat, il provoc de multe ori.
De cate ori incerc sa vorbesc cu el ma repezeste si nu pot sa ma apropii de el nicicum.
Recunosc ca imi este frica de blesteme. Ce sa fac, ce rugaciuni sa spun ca acele blesteme sa nu "se prinda"?
Va rog ajutati-ma.


In primul rand nu il mai provocati. Schimbati-va atitudinea si atunci cu siguranta se va schimba si el. Aratati ca puteti fii si alt fel de om. Cat despre rugaciuni, de ce nu va ganditi sa spuneti o rugaciune in folosul dumneavoastra? Pentru ca este pacat sa provocati pe cineva ca sa faca rau. Vreti sa scapati usor, rugandu-va sa nu se prinda blestemul, dar nu va rugati bine. Este rugaciune la vreme de indoiala si ispita, cred ca ar fi buna. Pana la urma sunteti ispitit. Noi ne rugam, dar uneori nu ne rugam corect. Degeaba va rugati sa scapati de blesteme, daca il provocati in continuare. Blestemele vin de la .......(stiti cine) iar de omul credincios nu se apropie. Trebuie doar sa fiti tare in credinta.
"Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii."
Parintele Cleopa Ilie

mando2
Mesaje: 19
Membru din: 05 Iul 2011, 22:27
Confesiune: ortodox

Re: Blesteme

Mesaj necititde mando2 » 15 Apr 2014, 20:29

Dumnezeu sa va binecuvinteze.
Multumesc pentru raspuns.
Sa ne dea Bunul Dumnezeu credinta tare!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Blesteme

Mesaj necititde alexandru82 » 20 Apr 2014, 22:45

Atunci cand iti ceri iertare NIMENI si NIMIC nu iti poate face rau ,este cea mai tare arma impotriva raului.
Din cate stiu blestemul este un pacat de moarte .
Si sa-ti para rau din inima pentru fapta facuta.
Doamne ajuta !

Piamater
Mesaje: 50
Membru din: 26 Ian 2018, 16:51
Confesiune: ortodox
Preocupări: Vanzatoare

Re: Blesteme

Mesaj necititde Piamater » 07 Sep 2018, 17:59

Bună ziua
Amai multe întrebări legate de subiectul ăsta
1, ce se întâmplă când cineva Îți înjură morții?
Dacă tocmai ai fost la biserica și i-ai pomenit și când ieși dea colo nu ești atent și te înjură un șofer (" sa Îți *** morții tai) , ce "simt" morții pe care tu întâi iau pomenit apoi au fost blestemați, din vina ta? Se supără pe tine ca nu ai fost atent și ai deranjat pe acel individ care ia blestemat?

2. Ce se întâmplă. Când cineva înjură sau blesteama sfinții?
Dacă ești certat ca te preocupat sa citești despre și din sfinți înloc sa te preocupi sa citești înveți despre datoriile tale de elev copil părinte soț soție etc și ți se spune " fiti'ar sfinții ai dr**ului " sau " te ia dra** cu sfinții tai cu tot", ce se va întâmpla cu tine și cu sufletul tău ? Se supără sfintii pe tine ca au fost blestemați din cauza ca tu nu îndeplinit datoria conjugala sau profesionala???

3. Ce se întâmplă cu tine când cineva te amenință că " te ia dracu" sau Îți zice " sa te duci dracului"? Ce ar trebui tu sa faci ce atitudine sa ai fata de tine însuți pt faptul ca ai făcut cuiva atât de mult rău încât te blestemat ?și ce ar trebui sa faci concret în acest sens, când ești trimis fără echivoc sa te duci "la dracu"???

Cică atunci când blestemam noi "blocam" voia lui dumnezeu pt noi sau cei pe care îi blestemam iar el ne " "respecta "dorința (" sa mor io", " sa nu am parte", etc). ..așa tâlcuiește un părinte de la Iași care are canal YouTube. Am mai auzit aceasta ipoteza ca sar fi întâmplat și în cazul sf iile ca iar fi zis dumnezeu ca o sa dea ploaia înapoi când va ridica el blestemul care la pus asupra cocetatenilor ...

Piamater
Mesaje: 50
Membru din: 26 Ian 2018, 16:51
Confesiune: ortodox
Preocupări: Vanzatoare

Re: Blesteme

Mesaj necititde Piamater » 10 Sep 2018, 17:55

Ce ar trebui da facem atunci când credință"" ( religia) 3 sminteste pe cel de lângă noi?
Dacă ești un prost care nu ești în stare sa faci nicio treaba ca lumea ( sa ai un serviciu decent, sa faci o mâncare o curățenie sa au grija de un copil) și celălalt crede ca ești așa prost din cauza religiei tale și a învățăturilor sfinte " pe care le primești, adică se smintește și huleste și urăște pe nedrept pe dumnezeu și pe sfinți din cauza prostiei tale , nu ești tu de vina pentru sminteala lui ???
Ce ar trebui sa faci ? Sa renunți la religia și credinta ta sau sa încerci cumva sa ieși din viața acelei persoana pe care o smintești ? ( eventual sa Îți lași și copilul în grija celuilalt părinte ca sa nu îl amintești și pe el?)?

De ce unii oameni susțin ca lea fost mult mai bine și mai ales " au devenit mult mai buni" decand a "plecat" dumnezeu din viața lor ? Adică au " renunțat la colaborarea cu el ?
Unii se exprima chiar ca " sau lepadat de satana "în momentul când au renunțat la credința, religia care o știm noi ( creștinism ortodox în cazul tarii nostru sau alte religii loco regionale din părțile lor de baștină - catolicism protestantism etc). Unii protestanți ( unii " credinciosi" nu oficiali din fericire, sper) uneori zic ca bisericile noastre fundamentaliste catolica și ortodoxa ar fi ale necuratului.
Deci care ar fi explicația pt care oamenii devin mai buni " ca așa vor ei", nu pt ca așa le cere dumnezeu ( religia lor)???

nemessis
Mesaje: 348
Membru din: 09 Dec 2010, 21:20
Confesiune: ateu
Preocupări: arta, stiinta, omul

Re: Blesteme

Mesaj necititde nemessis » 02 Oct 2018, 11:12

De ce unii oameni susțin ca lea fost mult mai bine și mai ales " au devenit mult mai buni" decand a "plecat" dumnezeu din viața lor ? Adică au " renunțat la colaborarea cu el ?
Pentru ca crestinismul inseamna ura si dezbinare. Normal ca vorbesc despre iubire, ca doar vorbele sunt gratuite. E usor sa vorbesti. Dar imediat ce vine vorba de felul in care se comporta, ura devine evidenta.
Am avut prietena ortodoxa si nu am fost iubit deloc. Ortodocsii urasc toate celelalte religii.
Acum niste fanatici au insistat la un referendum bazata 100% pe ura, ca nu cumva cei care sunt altfel sa poata sa se casatoreasca cu persoana pe care o iubesc.

Dar pentru mine e mult mai simplu decat atat. Am o singura intrebare prin care pot sa demonstrez cat de oribili sunt ortodocsii:
Crezi ca Avraam a procedat corect? Oare nu era mai bine sa zica NU la Dumnezeu si sa refuze sa-si ucida copilul?
Daca nu esti de acord cu mine, gandeste-te...vei justifica o tentativa de omor inutil.
Si asta sta la baza rautatii crestine. Supunerea neconditionata fata de un zeu imaginar dar monstruos.

Piamater
Mesaje: 50
Membru din: 26 Ian 2018, 16:51
Confesiune: ortodox
Preocupări: Vanzatoare

Re: Blesteme

Mesaj necititde Piamater » 03 Oct 2018, 17:56

Nu e chiar așa. În primul rand dacă ai încredere în Dumnezeu atât în existenta cât și în dragostea lui și dreptatea lui - adică așa ca cel mai bun părinte - nu mai ești sau nu ar trebui sa mai fi atât de dependent de iubirea și acceptarea celorlalți. Adică gen nu te mai sinucizi ca nu te iubește x sau y, ca nu te apreciază etc...
Trebuie însă sa ai în vedere ca nu ești tu singurul lui fiu și ca nu ai tu întotdeauna dreptate iar el trebuie sa facă Cum e mai bine pt toată lumea... ( ceea ce e greu, pt tine sa accepți, întotdeauna. ..)
Din păcate noi nu am fost învățați așa. Când au venit comuniștii și l-au desființat pe dumnezeu au făcut un lucru bun pt ei și rău pt ceilalți în sensul ca cei rai si-au pierdut frica iar cei buni si-au pierdut speranța și încrederea ( și au rămas doar cu frica).
Despre avram ce pot sa zic e ca la vremea respectiva era o practica destul de curenta sacrificiile umane făcute unor zei chiar imaginari ( idoli). La vremea aceea, viața în sine era o chestie mult mai efemera decât este acum adică putea fi oricând spulberata. În contextul în care accepți ca nu ești tu cel.care Îți hotărăști soarta, pe termen lung, nici nu prea ești în măsura sa îi spui lui Dumnezeu "nu"...
Referitor la ura fata de ceilalți - intr-adevăr este o chestie regretabila care ne otrăvește sufletele și pe care credeam ca am depasit-o, dar...odată cu vârsta din pacte nu vine și înțelepciunea întotdeauna. Adevărul e ca în prima faza nu am urat pe nimeni, ci pot spune ca "ei au inceput" adică ateii au început sa mă atace și sa mă ofenseze și sa îmi zdruncine încrederea și nu înțeleg de ce au făcut ăsta oameni din familia mea cărora lear fi fost mult mai bine dacă vazand ca miam găsit un aliat de nadejde as fi fost mai puternica și mai încrezătoare. Oare ce credeau ca nu o sa îi mai iubesc sau nu o sa îi mai ascult sau ce ? Da poate ca nu i-as mai fi ascultat orbește dar i-as fi iubit și i-as fi ajutat mai mult și mai bine. Ori au crezut ca o sa mă piardă pt ca nu mă mai preocupa succesul și câștigul ori ca o sa stau cu mâinile în sân sa aștept sa îmi pice din cer de la dumnezeu ori ca nu o sa mai am nevoie de dragostea lor ( și de sex) ca sa fiu fericita .
Acum au început cu.chestii de genul ca dacă îți faci cruce când treci pe lângă biserica înseamnă ca ești maxim.de incompetent...așa o fi , pana mea...eu sunt atat de varza ca îmi fac cruce când văd ca am reușit sa spăl si sa întind o mașină de rufe...sau ca a mâncat copilul sau a făcut treaba mare...fac cruce când bag o pâine sau o plăcintă la cuptor...pana mea dacă vrei sa cumperi ceva de la mine din magazin si mă crezi prea incompetenta, ești liber sa mergi în alta parte...

Partea ăsta cu ura însă nu îmi place nici mie mai ales în contextul actual și mai ales din partea creștinilor. La atei era de așteptat sa reacționeze așa DEȘI sunt convinsa ca nu o.fac din dragoste și înțelegere pt homesexuali pe care îi batjocoreau și ridiculizat pana nu demult, ci DOAR din URA fata de biserica ( = Hristos + clerul + credincioși ). Unii ziceau mai deunăzi ca n'au nimic ( de impartit) cu Dumnezeu ci doar cu popii dar acum au și cu credincioșii. Problema este ca în aceste ultime zile, creștinii sunt cei care i-au instigat ...

Intradevar pt unii dispariția lui Dnezeu din viața lor poate însemna " eliberare" în contextul în care ști ca felul tău de a trai si a gandu este unul "neplacut" lui Dumnezeu ( pacatos) dar îl preferi pt ca te-ai obișnuit și Îți place sau pur și simplu nu poți trai altfel. Dacă de exemplu ai avut o relație nefericita și ai făcut un avort, ( sau daca esti gay) și te duci sa te spovedești, Intradevar în prima faza primești oarecare mângâiere dar ți se spune ca ceea ce ai făcut a fost un lucru rău pt care trebuie sa te căiești toată viața. Dacă după un timp de saturi sa trăiești cu conștiința încărcată ( deși teoretic spovedania și canonul ar trebui după un timp sa te elibereze de povara) și te duci la un psiholog, acela Îți va spune ca nu e nici o problema e foarte bine ce ai făcut și sa trăiești fericit/a ca nu se întâmplă nimic rău...

Pe de alt a parte însă dispariția lui dumnezeu din viața ta poate sa însemne și cum am mai spus si pierderea totala a increderii și a speranței. " Încrederea în sine "nu o poți dobândi în lipsa increderii intro forță suprema care te ajuta. Din păcate unii fac greșeăla sa creadă ca exista un "dumnezeu" numai al lor care îi ajuta doar pe ei, nu și pe ceilalți. Alții însă ajung sa nu mai realizeze ca nu numai ei înșiși au făcut tot ce au făcut și ca nu ar fi putut face nimic dacă nu ar fi fost "imputerniciti". Nimeni.nu s-a trezit întro dimineață sa își propună " vreau sa fiu un superstar" sau președintele Americii, și sa ajungă acolo doar prin propriile eforturi. Doar ca unii poate așa au impresia....


Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron