Las ca nu sunt multi preoti de mir pe forum... poate nici unu chiar, asa ca te rog chiar... argumenteaza!Imi pare rau ca nu pot argumenta de ce am votat asa fiindca as da un vot de blam preotilor mireni.
Nu cred ca intereseaza pe cineva aspecte din viata mea,asa ca prefer ca sa nu argumentez.Las ca nu sunt multi preoti de mir pe forum... poate nici unu chiar, asa ca te rog chiar... argumenteaza!Imi pare rau ca nu pot argumenta de ce am votat asa fiindca as da un vot de blam preotilor mireni.
Nu stiu daca e bine sau rau, insa pt a reusi a-l considera un prieten trebuie sa-si castige aceasta incredere, trebuie sa aiba o viata personala exemplara, sa nu ceara (dar poate sfatui) nimic din ceea ce el nu poate oferi si mai ales sa se comporte el prima data ca un prieten cu credinciosii.E bine sau rau sa tratezi duhovnicul ca pe un doctor al sufletului si atat, fara a-l considera un prieten si un sfatuitor?
Cred ca te cam hazardezi cu afirmatiile. Constati sau judeci (a se vedea aceasta discutie)? De ce sa judeci tu preotul? Tu stii sa te rogi ca el? Daca constati, fa-o in sinea ta.Intr-un preot care spune glume de prost gust in post, care "face curte" femeilor vaduve eu nu-i pot oferi increderea de prieten.
Si al meu, da nu fiindca m-as fi gandit io ca ar fi mai bine, ca io nu prea gandesc, dar ca m-a dus Florina de manuta la unu, si nu stiu cum o fi la un preot de mir, da la asta-i tare bine!Duhovnicul meu e ieromonah, am ales optiunea asta deoarece intr-o mai mare masura am incredere in calugari ;
Aicea era vorba de optiunea de pe forum. Initial ma spovedeam la preotul din parohia unde mergeam. Pana am ajuns odata la o manastire de langa Cluj, manastirea Floresti. Am ramas sa zic asa impresionat de barba parintelui de acolo si de ospitalitatea cu care ne-au primit maicile .Si al meu, da nu fiindca m-as fi gandit io ca ar fi mai bine, ca io nu prea gandesc, dar ca m-a dus Florina de manuta la unu, si nu stiu cum o fi la un preot de mir, da la asta-i tare bine!Duhovnicul meu e ieromonah, am ales optiunea asta deoarece intr-o mai mare masura am incredere in calugari ;
,... Am ramas sa zic asa impresionat de barba parintelui de acolo si de ospitalitatea cu care ne-au primit maicile .
Nu ai plictisit, pe mine m-ai lasat gura casca... da volumele in greceste nu-s traduse si pe romaneste, sau lui ii placea sa le aiba in greceste ???Sa ma iertati ca poate am plictisit pe cineva cu intamplarile mele.
Cand esti la inceput nu prea stii de duhovnic, daca nu are cine sa te invete. Acasa parintii , bunicii mergeau la biserica dar nu se punea problema unui duhovnic niciodata, caci duhovnicul era preotul paroh. Nu am inteles chestiunea aceea de relatie intre duhovnic si ucenic.,... Am ramas sa zic asa impresionat de barba parintelui de acolo si de ospitalitatea cu care ne-au primit maicile .
multumim de relatare :P
Înapoi la “Chestionare şi statistici”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator