Ortodoxia in secolul XXI

Titlul spune de la sine...

Cum vedeti dezvoltarea Ortodoxiei in secolul XXI?

1. Urmeaza inceputul ultimei si marii prigoane. Putini vor ramane credinciosi, astfel incat Biserica va consta intr-o turma mica, dar credincioasa.
4
33%
2. Se va mai extinde Ortodoxia, dar putini vor mai trece la Ortodoxie. Mult mai multi se vor indeparta insa de Ortodoxie.
3
25%
3. Ortodoxia se va extinde, asistand astfel la indeplinirea profetiei Mantuitorului privind propovaduirea Evangheliei la toate neamurile. Vor fi Biserici Ortodoxe locale in China si Indonezia, Orientul Mijlociu (chiar si in Arabia Saudita, Iran), Africa, si pana in America Latina.
5
42%
 
Voturi totale: 12

Petre C
Mesaje:606
Membru din:24 Noi 2008, 21:42
Confesiune:ortodox
Localitate:Bucuresti
Contact:
Ortodoxia in secolul XXI

Mesaj necititde Petre C » 01 Feb 2009, 13:36

Lectura articolului de mai jos, de pe lacasuri ortodoxe, mi-a adus aminte de niste ganduri mai vechi de-ale mele. Cei mai multi dintre ortodocsi au o viziune, nu as spune pesimista, cat neagra: este vremea apostaziei generale, nu mai este loc de castigare a unor noi suflete in Ortodoxie, ci doar de cadere.
Se acorda insa putina importanta cuvantului Mantuitorului privind propovaduirea evangheliei la toate neamurile. Cei mai multi zic ca e deja implinita. Sf. Ioan Maximovici, intrebat fiind prin anii '60 despre aceasta, a spus insa ca este vorba de propovaduirea evangheliei ortodoxe, si de faptul ca aceasta trebuie sa se petreaca in toate limbile, si intr-un context ortodox.
De asemenea, mai stim de o profetie a Sf. Serafim de Savor privind "dezvaluirea ortodoxiei lumii intregi" (nu e singura pe subiectul acesta), de exemplu Cuv. Serafim Rose fiind privit, in acatistul sau, drept una din "roadele timpurii" ale acestui fenomen.

Prezint mai jos articolul privind dezvoltarea unei biserici ortodoxe cehe. Eu insumi am fost placut impresionat cand am avut posibilitatea de a participa la o liturghie ortodoxa chiar la Praga. Nu este un caz singular, mai stim de un numar insemnat de americani care vin la ortodoxie (uneori comunitati intregi de protestanti), sau de biserici ortodoxe din Asia (Biserica Ortodoxa din Coreea de Sud). Nu e vorba atat de numarul convertitilor, evident.
"Mulţi oameni au adoptat Ortodoxia şi trebuie să observăm acest lucru, remarcând setea de spiritual a occidentalilor", a spus şeful adjunct al Departamentului Relaţiilor Externe ale Bisericii de la Moscova, arhipăstorul Vsevolod Chaplin, către postul de radio Radonezh.
Potrivit acestuia, "o mare parte a catolicilor din Cehia au devenit ortodocşi şi exact aceste persoane au fondat Biserica Cehiei şi a Slovaciei, din prezent."
"Multe persoane din Occident înţeleg că degradarea, secularizarea, cultul profitului, puterea omului, nu duc nicăieri şi, astăzi, ar trebui să încercăm satisfacerea setei spirituale a Occidentului" a remarcat preotul.
El este convins de faptul că "nu toţi vesticii sunt duşmanii Rusiei." Nu este întâmplător faptul că bisericile catolice au adesea copii ale unor icoane ortodoxe, „Sfânta Treime" - Andrei Rublev şi Maica Domnului din Vladimir.
"Că de voi şi umbla în mijlocul morţii, nu mă voi teme de rele; că Tu cu mine eşti." Ps. 22,4

Petre

AMaria

Re: Ortodoxia in secolul XXI

Mesaj necititde AMaria » 16 Mar 2010, 03:29

Nu cred ca ortodoxia se va mai extinde. Cred ca se vor pocai o parte din evrei si musulmani si o parte din catolici si protestanti. Dar si multi se vor lepada. Asa incit numarul de credinciosi va ramine aproape constant, poate chiar va scadea. Incepe prigoana.


Înapoi la “Chestionare şi statistici”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX