ANIMATIE CU O ECLIPSA

Apologetică, Bioetică, Teologie şi ştiinţă, Filosofie religioasă
esenin
Mesaje: 1252
Membru din: 02 Iul 2008, 20:52
Confesiune: eterodox
Preocupări: artele vizuale, electronica

ANIMATIE CU O ECLIPSA

Mesaj necititde esenin » 22 Aug 2011, 20:32

Pentru ca toata lumea sa inteleaga, aici o eclipsa de soare in ipoteza heliocentrica unde se intelege DE CE umbea lunii se deplaseaza de la vest la est. Minciuna sitului http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/Ele ... nomie.html
consta in aceea ca spune ca in aceasta ipoteza (heliocentrica) soarele si luna stau pe loc. ("În modelul heliocentric, soarele şi luna – sursa lumină/umbră - stau aparent pe loc în timpul eclipsei,..."). De fapt acest model presupune ca Soarele sta pe loc, luna se misca in jurul pamantului si pamantul se invarte in jurul axei sale. In animatie se intelege de ce umbra lunii se deplaseaza spre est (estul este, in animatie, in partea de jos)
TREBUIE DEPLASAT CURSORUL DIN PARTEA DE JOS A DESENULUI

http://www.cite-sciences.fr/francais/al ... soleil.htm

Ingineru
Mesaje: 16
Membru din: 22 Aug 2011, 12:19
Confesiune: ortodox

Re: ANIMATIE CU O ECLIPSA

Mesaj necititde Ingineru » 22 Aug 2011, 21:16

Cat de destept trebuie sa fii mai esenin ... pai chiar in animatia invocata de tine se poate observa ca cel care a conceput acea "explicatie", face ca luna sa se roteasca (sincron) odata cu pamantul,... in realitatea luna se misca cu 0,5 grade/ora in jurul pamantului in timp ce pamantul se invarte cu 15 grade/ora in jurul axei proprii, acea animatie este TOTAL GRESITA si nu trebuie decat sa ai cunostiinte minime de astronomie ca sa-ti dai seama ! Pai Luna se misca ca satelitul geostationar in jurul pamantului, ... ea face un tur complet intr-o singura zi asa cum reiese din animatie ? Nu cumva face un tur complet in 29 zile ?

Mai esenin, lasa desenele animate si apuca-te de studiat astronomia
Ultima oară modificat 24 Aug 2011, 12:00 de către Ingineru, modificat 1 dată în total.

Ingineru
Mesaje: 16
Membru din: 22 Aug 2011, 12:19
Confesiune: ortodox

Re: ANIMATIE CU O ECLIPSA

Mesaj necititde Ingineru » 22 Aug 2011, 23:51

În modelul helio/acentric, soarele şi luna – sursa lumină/umbră - stau aparent pe loc în timpul eclipsei de soare. Practic insa, luna se deplaseaza cu doar 0,5 grade/ora in jurul Pamantului (fig. stânga sus, stânga jos), în timp ce Pământul efectuează o rotaţie foarte rapida in jurul axei proprii cu 15 grade/ora. Luna efectueaza o rotatie completa in jurul Pamantului in 29 zile. Miscarea aparenta a Lunii, de la Est la Vest, pe care o vedem zilnic, conform teoriei lui Copernic, se presupune ca este datorata miscarii de rotatie a Pamantului in jurul axei proprii.

Explicatie: Luna face un tur complet pe eliptica in jurul Pamantului in 29 zile, adica intr-o ora se deplaseaza aparent cu 0,5 grade fata de un observator aflat pe Pamant. Pamantul face un tur complet in jurul axei proprii in 24 ore, adica intr-o ora se roteste in jurul axei aparent cu 14,5 grade fata de un observator aflat pe Luna. Umbra lunii la eclipsa de soare se deplaseza aparent pe suprafata Pamantului in primul rand datorita miscarii de rotatie a Pamantului in jurul axei, care este foarte rapida comparativ cu deplasarea Lunii pe orbita care este foarte lenta (vedeti filmul earth + moon orbit)

=> in mod evident ca logic ar fi ca umbra lunii la eclipsa de soare sa se miste de la Est la Vest

Dar în realitate, aşa cum arată simulatorul (fig. dreapta sus, dreapta jos), ea se deplasează de la Vest la Est !
Deci un caz cu totul imposibil, care anulează empiric modelul helio/acentric ! Q.E.D

In filmul de mai jos se vede foarte clar de ce si cum umbra Lunii la eclipsa de Soare, logic ar fi sa se miste de la Est la VestÎnapoi la “APOLOGETICĂ şi BIOETICĂ”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron