Prostia omeneasca uriasa sau principiul dominoului

Tot ce nu se încadrează la alte forumuri, dar este în acord cu Regulamentul
Avatar utilizator
mardadisho
Mesaje:95
Membru din:02 Ian 2014, 17:24
Confesiune:ortodox
Preocupări:pacea in partea noastra de Univers
Localitate:Bucuresti
Prostia omeneasca uriasa sau principiul dominoului

Mesaj necititde mardadisho » 27 Feb 2014, 17:34

Doamne ajuta!
Nu sunt adeptul vreunei ideologii sau simpatizant/membru de partid; urasc subiectivismul care macina adinc in activitatea sociala umana, dar ma dezgusta valul de prostie aproape suspecta de magie/hipnoza de masa care se vede in abordarea, in primul rind oficiala, si nu numai, a situatiei din tara ortodoxa vecina Ucraina. Viktor Ianukovici e prezentat ca un monstru, in aceeasi maniera suficient-acuzatoare in care era privit Ceausescu in primele luni ale anului 1990. Se vede aceeasi mina triumfalista si imbecil de eurolatra, dar extrem de vicleana in arta draceasca a serviciilor secrete.
Vedeti, noi romanii si bulgarii suntem, cum se spune, "patiti". Stim ce inseamna sa fii cetatean al unor tari de rang secund in malaxorul demonic numit UE. Stim ce inseamna ca, practic, proprii "conducatori" sa fie naimitii unor megacorporatii care vor sa te goneasca de pe pamintul locuit de stramosi si parinti si sa iti distruga apa si solul fertil, si multe altele. Avem o minoritate ucraineana. Oamenii acestia au, presupun, rude in Ucraina. E un popor care trebuie salvat de nebunia eurocentrista; trebuie comunicare si trezire. E atit de greu de judecat, de o maniera empirica dar aproape matematic de evidenta, ca un dictator local gen Yanukovici sau Lukasenko sunt de departe mai putin destructivi decit mecanismul european/transatlantic? Fie si pentru un motiv atit de grosier precum diferenta in amploarea raului social si politic pe care il pot face, si tot e o diferenta.
Nu mai vorbesc de "primavara araba", alta dovada de prostie a speciei noastre. Chiar ca aproape imi vine sa cred ce zic unii extremisti de pe saituri misticarde, obsedati de teoria "clasica" a conspiratiei: cum ca liderii ascunsi ai globalizarii si UE/SUA sunt Preoti ai Intunericului care folosesc magia neagra directionata la nivel de popoare, pentru a orbi luciditatea. Cum se chema chestia aceea? Arafel, norul care intuneca judecata?

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Prostia omeneasca uriasa sau principiul dominoului

Mesaj necititde maria_andreea » 27 Feb 2014, 19:48

dar ma dezgusta valul de prostie aproape suspecta de magie/hipnoza de masa care se vede in abordarea, in primul rind oficiala, si nu numai, a situatiei din tara ortodoxa vecina Ucraina.
Când ai așteptări de la oameni, întradevăr poți ajunge la acest sentiment, dezgust. Mă întreb însă, este corectă, este suficientă această abordare!?
Viktor Ianukovici e prezentat ca un monstru, in aceeasi maniera suficient-acuzatoare in care era privit Ceausescu in primele luni ale anului 1990. Se vede aceeasi mina triumfalista si imbecil de eurolatra, dar extrem de vicleana in arta draceasca a serviciilor secrete.
Hipnoza de masă de care vorbeați a început demult. Noi, am fi avut resursele de a-i stopa elanul, în primul rând credința strămoșească și moștenirea culturală, însă am preferat pentru a mânca porcării de hipermarket și a trăi în case „americănești” să ne călcăm în picioare la propriu și la figurat, să uităm valorile pentru care neamul nostru s-a jertfit în numeroase rânduri, să facem din școli afaceri în care nota/diploma nu mai este condiționată de cunoștințe ci de bani, iar dacă un popor nu are mentori e aproape pierdut.

Consider deci că pentru a scăpa de această ignoranță față de realitate care a început să-și facă simțită prezența din ce în ce mai mult și mai dramatic este imperios necesar să învățăm să învățăm și să ne salvăm educația. Am participat la un protest pentru a se face auzită nevoia unui sistem de învățământ mai bun și am simțit pe pielea mea cât este de greu să te lupții aproape singur pentru ceva important. Nu am fost mulți studenți, din miile care sunt am fost câteva zeci,trist. De aceea spun că dacă s-ar solidariza, dacă și-ar unii oamenii voința pentru împlinirea unui obiectiv lucrurile ar fi mai ușoare și ar avea un început de soluționare...
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Prostia omeneasca uriasa sau principiul dominoului

Mesaj necititde Dionysie » 15 Mar 2014, 21:32

Cei care manipulează în rău din părţile occidentale şi-au văzut şi îşi văd de treabă, iar Rumânia este cazul poate cel mai elocvent. Surprinde oarecum, având în vedere că totuşi noi eram destinaţi Europei, noi, rumânii, suntem şi am fost europeni. Însă cea mai mare supriză, deşi se pare că nu mai trebuia şi nu mai trebuie a o considera drept surpriză, este pasivitatea celo care ar fi trebuit să lucreze eficient împotriva intereselor străine şi pentru adevăratele şi legitimele interese româneşti şi creştine. După ce ţara s-a scăldat în corupţie, după ce a fost decapitată de valori, după ce fiii kominterniştilor desăvârşesc opera de distrugere a părinţilor lor, mai erau vreo câţiva care ar fi putut şi ar fi trebuit să se opună cu mult mai mult, fiind printre singurii sau poate singurii la care acest popor -- trădat, masacrat şi tâlhărit, insultat şi păstrat de alţii cu bună ştiinţă în ignoranţă -- ar mai fi putut apela. Dar şi aceştia s-au arătat oameni mici, fără viziune largă şi fără fapte notabile, ocupându-se de interesele lor personale şi de castă. Mai fac nişte bani şi ei, nişte bani "cinstiţi". Atâta timp cât oamenii îi tolerează, atâta timp cât nu li se pune istoria reală în faţă şi nu sunt traşi la răspundere la modul cel mai public şi concret, şmecheraşii se strecoară ca şerpii mai departe, acoperindu-şi profunda lor impostură, trădare, complicitate şi incompetenţă sub mantia fariseismului lor făţarnic şi strălucitor!


Înapoi la “Off topic si neteologic”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron