Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta

Tot ce nu se încadrează la alte forumuri, dar este în acord cu Regulamentul
AlexaTudor
Mesaje: 1
Membru din: 04 Iun 2016, 21:55
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sfinti

Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta

Mesaj necititde AlexaTudor » 04 Iun 2016, 21:59

Hristos a Înviat!

Mă numesc Teodor S™i am 17 ani. S˜i... S™i stau să mă gândesc cum să încep :)
După rânduială m-am născut într-o familie de preot›i. Da, din partea tătălui meu tot›i sunt preot›i. Poate vă întrebati ce caut pe un forum când am o asemenea susținere duhovnicească, când, Duminică de Duminică, îl sorb pe Hristos din ochi la nici un metru de Masa Altarului.
De când mă s™tiu trăiesc o stare pe care eu o numesc €žDor€. Câteodată atinge culmi pe care nu vi le pot descrie în cuvinte, dar o să încerc. E ceva care arde la propriu, nu e de luat literal, însă, fără a face din durere o plăcere, e un foc ce ît›i oferă alinare în mijlocul durerii, foc ce te desfată în suferintă. Ît›i dă concomitent starea de nerăbdare dar s™i te face nerăbdător, atât de nerăbdător încât ai putea trece prin peret›i pentru a ajunge la Hristos. Altfel spus, te răcores™te s™i te arde, te face să suferi dar s™i să te bucuri. Au înt›eles frăt›iile voastre ideea, sunt sigur...
S˜i ghicit›i? Fericitul Teodor vine la pachet nu doar cu €žDorul€, ci si cu conceptele lui de viat›ă care îi enervează pe unii, s™i, ca rezultat, dacă nu îl numesc Sfântul Teodor€ sau €žAntonie€, îl fac nebun...
Liceul... merge bine. Am medii mari de nici nu îmi trebuie. Nu mă interesează. De vreo 2 ani încoace le văd pe toate desarte. Păcatele, of, vai de ele s™i de mine, sunt multe, dar prin mijlocirile Sfintilor s™i ale Stăpânei, prin lucrarea Sfântului Duh, nedespărt›iti, ca mădulare ale lui Hristos, ajungem si noi încet-încet la păsunea cea duhovnicească... s˜i îndrăznesc, dat›i-vă seama, să nu îmi văd viat›a fără de Hristos s™i să râvnesc, peste ani s™i ani, la marele chip îngeresc...
Cam aici am vrut să ajung s™i as™ putea să scriu mult s™i bine. Am harul acesta, dar mă stăpânesc, pentru a nu îi plictisesc pe cei binevoitori.
Dar încep s™i problemele, că petrec împreună cu acest minunat sobor care nu s™tie gândurile mele. As™a-i făcut, as™a e dat, că nu trebuie să afle. As™a e rânduiala si nu pot să le spun. Duhovnicul meu, scuzat›i apucăturile vârstei, e cel mai tare, fapt pentru care nu nădăjduiesc în răspunsuri precum „consultă-te cu duhovnicul”. Totul e la zi s™i stie el ce s™tie... cam totul.
Dacă ar fi, ipotetic, să pun această problemă în discut›ie... nu ar fi, iese urât. Oricât de trăitoare familie ar avea omul, dacă se poate -€žcea mai hirotonit〝-, nu tot›i înt›eleg. Tatăl meu îs™i aminteste, râzând, de micile mele episoade din copilărie când strigam €-Nu mă căsătoresc! Eu nu o să mă căsătoresc!-€. Of, ce era în capul meu pe atunci, nu stiu. Dar uite că am nimerit-o, s™i uitat›i cum se face. Fiind odată în Sfânta Sfitelor am dat cu presupusul chemării monahale... nu a fost frumos. Mergând cândva la mănăstire tatăl meu a spus, mai în glumă, mai în serios, -sper să nu rămâi aici-€. Deci, în constiinta sa, asa ceva nu e acceptabil. Se as™teaptă să urmez traditia s™i să mă fac preot, lucru pe care nu îl doresc, atât din motive de nevrednicie, cât s™i din simplul fapt că s™tiu Cine e pe Altar, în fata căruia în picioare nu as putea sta.
De ce m-am hotărât să scriu pe un forum? Stările de Dor€ sunt din ce în ce mai dese, mai puternice, s™i rugăciunea greu îl înăbus™e, căci cum ar putea foc pe foc să se stingă?

Cam ce nădăjduiesc de la acest speech? Răspunsuri, că tot e forum.. :)
Având în vedere că fac totul doar-doar să „nu vadă stânga ce face dreapta”, alias familia mea, după doi ani, când îmi iau Bacalaureatul s™i o să fiu major, cam încotro s™i cum ar trebui să o iau? Ce fel de acte sunt necesare, s™i, în cunostint›ă de cauză, dacă stie cineva personal un staret›, s㠀žîmi dea o mână de ajutor€. S˜i eu cunosc stareti, încă din cei stiut›i, însă unul ies™it din raza de cunos™tint›ă al familiei mele ar fi binevenit! Dacă m-as prezenta pur si simplu la staretie, m-ar primi? Nu sper in raspunsuri model, dictate, tipice, caci stiu ce e necesar, venind din mediul bisericesc.

Multumesc mult! Pentru osteneală, că at›i citit sau de răspundeti, Domnul să vă răsplătească, iar în rugăciunile ce le faceti pomenit›i s™i un nevrednic fără nume!

Pr Haralambie
Mesaje: 893
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta

Mesaj necititde Pr Haralambie » 04 Iun 2016, 23:24

Cunosc si eu mai multi stareti, numai sa vrei sa te duci.
O mână iti pot si eu întinde, numai sa vrei s-o apuci.
:)
Cu mult respect.


Înapoi la “Off topic si neteologic”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX