Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Topicuri pe care ar trebui sa le stergem, dar ne e mila de timpul pierdut de altii la scrierea lor.
Cosmin Florin
Mesaje:133
Membru din:29 Sep 2009, 12:11
Confesiune:ortodox
Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Cosmin Florin » 13 Mar 2010, 10:46

Acum câteva luni un prieten îmi arăta niște fotografii cu un tânăr monah având cruce la gât, de unde am dedus că este cel puțin protosinghel și îi admiram calitățile pentru care a fost găsit vrednic de a fi hirotesit în această treaptă la o vârstă atât de fragedă. Căutând informații pe internet, am dat de Biserica Ortodoxă Autonomă a Europei Occidentale și a Americii (BOAEOA – structură eclezială stilistă), printre ai cărei clerici l-am descoperit și pe „cuviosul” din fotografiile de care vă spuneam. Din zecile de bloguri pe care le administrează - unde tună și fulgeră împotriva calendarului îndreptat și a dialogului ecumenic - am aflat despre el că:
- se numește Nicușor Ilie, s-a născut în noiembrie 1989, în Brăila;
- a fost botezat în BOR;
- intră în legătură cu stiliștii din Galați, aderă la Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România (BOSVR) și i se administrează a doua oară Taina Mirungerii la vârsta de 17 ani;
- la 18 ani este tuns în monahism pe seama unei mânăstiri stiliste din Vaslui, primind numele de călugărie Veniamin;
- părăsește BOSVR și aderă la Biserica Ortodoxă Autonomă a Europei Occidentale și a Americii (BOAEOA), o altă structură eclezială stilistă;
- în iunie 2008 este hirotonit ierodiacon în cadrul acestei „Biserici” de către „ÎPS” Onufrie (vezi postarea mea „Arhiereii” Avondios si Onufrie - lupi în piei de oaie ) pe seama unei biserici din Milano;
- a doua zi este hirotonit ieromonah;
- în septembrie 2008, la 19 ani, este hirotesit în treapta de protosinghel de către „arhiereul” Onufrie;
- în mai 2009 este dat afară din BOAEOA, conform următorului comunicat: http://digilander.libero.it/metropolia0 ... niamin.pdf ;
- se întoarce în țară și pune bazele „Mișcării Ortodoxe Tradiționale”, făcând demersuri pentru a intra în comuniune liturgică cu una dintre cele 15 „Biserici ortodoxe” stiliste din Grecia;
- în februarie 2010, la numai 20 de ani (pentru că – nu-i așa? – vremea s-a scurtat și vine antihristul), primește tunderea în schima mare;

Trecut prin patru structuri ecleziale în doar 20 de ani (nu m-ar mira să aflu peste câteva luni că a ajuns episcop și și-a înfințat propria „Biserică”), vajnic apărător al Ortodoxiei, prea cuvioșia sa duce vitejește pe internet aprigul război duhovnicesc împotriva schimbării calendarului, ecumenismului, masoneriei, papistașilor, pașapoartelor biometrice, buletinelor, vaccinurilor, cardurilor bancare, storcătoarelor de fructe, desfăcătoarelor de conserve și altor unelte antihristice.

Să ne rugăm pentru el...!

Imagine
Imagine
Imagine
Ultima oară modificat 09 Apr 2010, 16:55 de către Cosmin Florin, modificat 1 dată în total.

andr3y
Mesaje:184
Membru din:14 Dec 2009, 14:30
Confesiune:ortodox
Preocupări:ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate:Neamt, Romania
Contact:

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde andr3y » 13 Mar 2010, 13:00

:o :shock:

Dumnezeu sa il lumineze!

Cosmin Florin
Mesaje:133
Membru din:29 Sep 2009, 12:11
Confesiune:ortodox

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Cosmin Florin » 08 Apr 2010, 21:14

Ieri, pe blogul lui, Nicușor Ilie (copilul protosinghel tuns în schima mare) scria un articol intitulat “Claudiu Devreme” nou numit “Cosmin Florin”, în care pretinde că eu, din spatele mai multor pseudonime, îl tot „agresez” pe forumuri și bloguri de mai multă vreme. Pentru că am văzut că citește acest forum, îi răspund aici:
Probabil, faptul că eu sunt unul dintre persoanele care nu m-am compromis niciodată, în nici un fel, este motivul pentru care s-a început un nou subiect de „dezbătut” de către… nu ştim cine, la adresa numelui meu.
, zise Nicușor, cel care-și schimbă Biserica precum ciorapii. Și n-are decât 20 de ani; dacă o ține tot așa, o să intre în Cartea recordurilor. :lol:
Cine sunt eu? Este întrebarea care nu cred că şi-o pune nimeni, întrucât se ştie destul de clar: sunt unul dintre gurile cele mai controversate ale internetului românesc,
Unul dintre gurile?! Ești victima unor escroci cu engolpion la gât care s-au jucat cu tine de-a tunsul în monahism și de-a hirotonia.
Spre deosebire de multe alte blog-uri româneşti, consider că sunt cel mai legal blogger ortodox, indiferent dacă fac polemici sau scriu articole ştiinţifice, istorice, filozofice
În primul rând, nu ești ortodox, ești eterodox. În al doilea rând, cum vine asta blogger legal?! Scrii articole științifice? filozofice?! Îndrăzneață afirmație pentru un puști a cărui ultimă formă de învățământ absolvită este școala generală. :?
Domnul care a postat articolul se numeşte „Cosmin Florin” şi are profil pe forumul http://forum.teologie.net Din fotografia care şi-o ţine drept avatar, nu prea-mi pare cunoscut şi nici nu am găsit pe cineva care să-l cunoască pe respectivul Florin (dacă acesta îi este numele cu adevărat). Acesta a postat în ziua de 12 martie câteva articole pe forumul indicat mai sus, unde face referire (printre alte nume) şi la numele meu. Articolele sunt destul de ruşinoase întrucât minciuna a mai dovedit o dată, în toamnă, că autorul a încercat doar să denigreze numele unor persoane, nu altceva, fapt pentru care blog-urile respective au fost suspendate de către administratori, care probabil şi-au dat seama de greşeala făcută.
Nu am mai scris niciodată pe un alt forum. Ceea ce fac eu nu se numește denigrare, ci informare. Fiii Bisericii trebuie să știe că nu oricine poartă dulamă are harul preoției.
În profilul lui „Cosmin Florin” de pe forumul http://www.teologie.net apare ca locaţie „Craiova – România”. Din Craiova am cunoscut cu ceva timp un individ pe nume Cătălin, care încerca să se infiltreze printre noi şi să afle „marea cu sarea”.
Îl cunosc pe rătăcitul ăsta, mi-a fost coleg de facultate în anul I, apoi a abandonat studiile. Acum e în legătură cu o „Biserică” paralelă din Serbia, de unde vine un popă de-al lor și îi face liturghie în apartament. I-au rebotezat și fetița.
Chiar voi face o cerere pentru a fi dat publicităţii identitatea individului şi să rog autorităţile să analizeze persoana care, prin violenţa cuvintelor sale denotă că este chiar un pericol moral pentru public. Dacă sunteţi de acord cu această idee, vă rog să-mi trimiteţi şi dumneavoastră un email la adresa pr_hristofor@yahoo.com prin care să vă exprimaţi dorinţa de a fi publicată de către autorităţile competente identitatea individului căruia i-au fost adunate o mulţime de plângeri pe baza acuzelor şi instigării la ură, lipsire de libertate de exprimare şi fals.
Nu pot să am decât următoarea reacție: :lol:

Victor
Mesaje:187
Membru din:02 Apr 2008, 19:28
Confesiune:ortodox
Localitate:Bucuresti

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Victor » 09 Apr 2010, 10:29

Cu omul acesta este o pierdere de timp.
Problema este ca prin ceeace face creaza multa confuzie. O persoana mi-a spus ca ea initial credea ca este din generatia Parintelui Iustin Parvu, sau a altor duhovnici din Romania. Avea o parere buna desprea ea. I-am dat un link si s-a lamurit dupa aceea cine este acest om.
Iata un comentariu la un Articol de-al ,,parintelui cu schima mare" Nicusor Ilie de pe blogul sau
Ca să-ţi permiţi să vorbeşti cu mine, trebuie în primul rând să ai ceva în cap; pentru că eu nu port dialoguri cu toţi proştii; ori, tu ai dat dovadă că eşti bolnav psihic din ce mesaj ai trimis! În primul rând eu nu sunt hirotonit preot de niciun episcop al cărui nume ai pomenit tu, şi la adresa căruia ai folosit acuze şi insulte. Te-ai gândit că orice msaj postat poate să ţi se întoarcă împotriva ta? Eu te las în pace. Atâta te duce capul, atâta faci. Oricum, să ţii minte că am adresa ta IP şi asta mă va ajuta mult dacă nu îţi vezi lungul nasului, şi dacă nu-ţi vezi de ciobănia ta. Vezi-ţi de treabă că oricum nu mă interesează mesajele unor oameni inculţi şi bolnavi ca tine. Vrei să-ţi dai puţină importanţă şi nu te-a dus capul că aici eu dictez ce mesaje se publică şi ce nu! Dacă nu-ţi convine, fă-ţi blog şi critică-mă. La revedere! Şi să nu te mai prind pe aici. NU merită un om (dacă te-aş putea numi aşa) să scrie pe acest blog frumos şi ordonat!
Veniamin Ilie, administrator şi autor al blog-ului.
Injuraruti si insulte duhovnicesti de la schima mare.
http://veniaminilie.wordpress.com/2010/ ... ril-mason/

Cosmin Florin
Mesaje:133
Membru din:29 Sep 2009, 12:11
Confesiune:ortodox

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Cosmin Florin » 09 Apr 2010, 13:12

Cu omul acesta este o pierdere de timp.
Oooo, ba nu... eu mă distrez pe cinste :lol:

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde protosinghel » 09 Apr 2010, 15:10

Acum să vă mai spun ceva.
Tipul ăsta m-a contactat personal şi mi-a zis că ar vrea să vină în Basarabia la o mănăstire, dar cu condiţia ca să i se recunoască "rangurile".
În România ştie că n-are şanse, dar cel mai mult cică "îl deranjează" ecumenismul din BOR.
I-am spus clar şi răspicat că nimeni nu-i va recunoaşte preoţia şi nici chiar monahismul şi n-am mai scris.

Veniamin Ilie

x

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 00:56

Doamne ajută! Sunt destul de liniştit la citirea acestor postări ale dumneavoastră, şi chiar nu am de ce să mă supăr. Cum a spus şi Cozmin, el face doar să informeze. Ei bine, sunt destul de informaţi despre mine majoritatea persoanelor care dau pe google numele Veniamin Ilie, întrucât sunt unul dintre puţinii care am zis ceea ce am avut de zis, pe faţă, semnând cu luare aminte, şi luându-mi totul asupra mea. Nu mi-a fost aşa plăcut să citesc postarea sfinţiei voastre, părinte, întrucât nu-mi amintesc să fi vorbit sau să fi cerut să intru în vre-o mănăstire a BOR, sau a Basarabiei, ci dacă aveţi bunăvoinţa ca să vă interesaţi, aflaţi că am fost invitat, dar nu m-am dus. Sunt genul de om (dacă nu doriţi să recunoaşteţi preoţia mea), care nu încerc să cerşesc, sau să mă înjosesc, pentru o funcţie sau pentru o cinste; mai bine prefer să fiu public doar pe o pagină de web, pentru toţi românii care vor să mă întrebe sau să mă citească, şi în rest stau destul de retras, unde numai eu ştiu şi puţinii apropiaţi, preoţi şi fraţi întru Hristos.
Deviez puţin de la acest subiect şi specific că:
Nu este deloc întâmplător ca în anul 2008, un domn din Craiova mă contactează şi încearcă să mă manipuleze (sau prosteală pe limba română) şi să mă atragă spre a-i boteza fica... la Craiova. După ce a încercat de multe ori şi a observat el că nu are cum să mă descopere mai mult, pentru că "discreţia" sa dădea multe de înţeles, am refuzat a mai avea vre-o convorbire telefonică cu acesta, şi când mă suna chiar încercam să răspund "da da :roll: " şi în realitate să fie "nu nu ;) " După un timp, aflu că unul dintre infiltraţii în Mitropolia de Milano, nu-i dau numele, pentru că presa încă nu a vorbit despre el; este din Craiova; şi din coincidenţă... mă cunoştea şi chiar avea habar de multe dintre convorbirile pe care le-a avut la telefon "Cătălin" cu mine, când încerca să mă tot cheme la Craiova sub pretextul să-i botez fica... Am refuzat, întrucât eu nu sunt în măsură să intru în parohia altui preot, sau să intru pe teritoriul chiar al Bisericii de Stil vechi de la Slătioara, care nu am nicio treabă cu aceasta.
După o vreme, aflu pe net nişte aberaţii destul de "interesante" despre mine, scrise tot de unul din Craiova, de data aceasta "claudiu Devreme", care ulterior, cu eforturi mai, am aflat cine este, tot de la "priteni" de-ai săi. Nu pot să mă exprim mai mult, pentru că nu am de ce, şi la urma urmei chiar trebuie să-mi văd de treaba mea, cum a spus un părinte cu care am vorbit în seara aceasta, nu întâmplător, tot din Craiova ;) Are Dumnezeu grijă de toate, tot prin oameni, pentru că ce zideşte omul, dărâmă Dumnezeu; dar ce zideşte Dumnezeu, nimeni nu poate strica.
Am observat mult mai multe polemici pornite la adresa numelui "Veniamin Ilie", şi chiar eram oarecum indignat la început, dar acum chiar mă simt privilegiat să văd cum sunt "criticat" pe alte pagini web. Aşa cel puţin mi se face o publicitate, indiferent dacă este pro sau contra, şi ceea ce mă deranjează cel mai mult este faptul că cine postează nu are curaj să scrie măcar numele. Sunt oameni care se consideră mai "canonici" decât mine, deşi zac în erezii foarte mari, în structuri eclesiastice destul de căzute în erezii zguduitoare, şi sunt în stare să mă critice pe mine pentru că nu ştiu ce episcopi dintr-un Sinod în care am fost demult, şi căruia se ştie ce fel de "nume" i s-a făcut în presă (unde, întâmplător, apare şi numele meu), din voinţa unora, nicidecum a mea; pentru că dacă ar fi fost după mine, piatră pe piatră nu ar fi rămas în ogrăzile eretice; însă, are grijă Dumnezeu să facă toată ordinea; şi cred că ograda eretică nu este cea de la Milano, ci este cu totul alta; pentru că, să fim puţin serioşi: una este erezia, alta este nebunia, inocenţa, lipsa de experienţă a unor oameni, fie ei clerici sau ierarhi.
Am tot vorbit şi am tot vorbit, am scris sute de articole din care mi-au mulţumit foarte mulţi oameni pentru că s-au folosit din acele texte în care chiar pun suflet. Cine nu mă ştie, mă judecă; dar zice Hristos: "judecata voastră să fie dreaptă". NU sunt genul de om care să blestem, să anatematisesc sau să canonisesc; însă, mă rog atât de mult, ca Dumnezeu să treacă întâi prin foc orice lucru cum zice Sfântul Apostol Pavel, apoi prin ruşine, prin nedreptatea oamenilor, şi într-un final să descopere trădarea şi lipsa de sinceritate, şi atunci să înţeleagă ce este bine şi ce este rău. Acum toţi ştiu să mă critice, mă refer la cei care mă cunosc din poze, de pe internet, sau care m-au văzut o dată sau de 3 ori în viaţa lor. Nu cred că au aceleaşi păreri oameni care s-au folosit din predicile mele, sfaturile date, deşi sunt un "copil", cum spune Cozmin. Am văzut undeva în articolele de mai sus părţi din predicile mele sau din articolele care cu adevărat merită citite? Nicidecum! Am observat cum se scriu părţi din "biografia" mea, dar nimic despre trăirea mea duhovnicească, din ceea ce am scris şi eu, sau din ceea ce cu adevărat este de folos din ceea ce scriu, pentru că nu am văzut care să intre la mine pe blog şi să nu lase un mesaj de mulţumire, ci pe ici pe colo mai apărea câte o "doamnă" sau un "domn" cu diverse nume ironice, care tocmai aceia comentau în râs.
Eu am învăţat un lucru de la un duhovnic: când mergi la cules, caută-ţi pomii cei mai îanlţi, înverziţi şi care au roade coapte; pentru că atunci când cauţi pomii cei uscaţi, plini de omidă şi de putregai, nu vei afla nimic în ei. Aşa şi cu cei ce cred că sunt verde, să vină să culeagă, nu să-mi numere petele, care din câte văd eu, îşi dau cu părerea mulţi, deşi nu mă cunosc... iar cei ce văd ceva putregai în mine, şi care cred ei că nu au cum să se folosească de la mine, să-şi caute livada cea mai curată, bună şi plină de rod, şi fără uscătură, şi aşa se va odihni.
Aşa de rău îmi pare că nu există deloc sinceritate în toate acestea care sunt scrise despre mine! Nu pot să le privesc nici cu ură, nici cu dispreţ, nici cu bucurie, pentru că le privesc cu o oarecare tristeţe. Oare, atâta curaj să ai să batjocoreşti pe cineva şi să vezi cu ochii tău cum faci exact din adinsul exagerări doar pentru a-l denigra, şi să te consideri îndreptăţit? Eu nu mai judec, critic, supăr pe nimeni; ci mă rog la Dumnezeu să umple el de belşug casa celui ce a născut sau a crescut povestea aceasta nu tocmai frumoasă în care apare numele meu, DACĂ AU AVUT SINCERITATE; dacă nu au avut, mă rog să se umple casele lor de ceea ce rânduieşte Dumnezeu, pentru că nu ştiu eu nici ce merită, nici ce le trebuieşte. Dumnezeu i-a făcut pe oameni, şi el ştie ce le lipseşte, ce nu le ajunge sau ce îndreptare le foloseşte; precum o mamă ştie că-i trebuie scutece, casă şi pat unde să crească pruncul nou născut.
Să vă dea Dumnezeu sănătate la toţi care mai vă amintiţi de numele meu! Nu ştiu dacă chiar din ură scrieţi, sau din iubire, ci eu consider că toţi scriu acestea ca să-i judec eu că ei scriu contra mea, iar ei rugându-se pentru mine deâncetat! Dumnezeu să-i răsplătească cu bucurie, dacă eu i-am judecat greşit, să mă ierte!
Hristos a înviat!
Ultima oară modificat 10 Apr 2010, 02:10 de către Veniamin Ilie, modificat 1 dată în total.

Veniamin Ilie

x

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 01:07

Cu omul acesta este o pierdere de timp.
Problema este ca prin ceeace face creaza multa confuzie. O persoana mi-a spus ca ea initial credea ca este din generatia Parintelui Iustin Parvu, sau a altor duhovnici din Romania. Avea o parere buna desprea ea. I-am dat un link si s-a lamurit dupa aceea cine este acest om.
Iata un comentariu la un Articol de-al ,,parintelui cu schima mare" Nicusor Ilie de pe blogul sau
Ca să-ţi permiţi să vorbeşti cu mine, trebuie în primul rând să ai ceva în cap; pentru că eu nu port dialoguri cu toţi proştii; ori, tu ai dat dovadă că eşti bolnav psihic din ce mesaj ai trimis! În primul rând eu nu sunt hirotonit preot de niciun episcop al cărui nume ai pomenit tu, şi la adresa căruia ai folosit acuze şi insulte. Te-ai gândit că orice msaj postat poate să ţi se întoarcă împotriva ta? Eu te las în pace. Atâta te duce capul, atâta faci. Oricum, să ţii minte că am adresa ta IP şi asta mă va ajuta mult dacă nu îţi vezi lungul nasului, şi dacă nu-ţi vezi de ciobănia ta. Vezi-ţi de treabă că oricum nu mă interesează mesajele unor oameni inculţi şi bolnavi ca tine. Vrei să-ţi dai puţină importanţă şi nu te-a dus capul că aici eu dictez ce mesaje se publică şi ce nu! Dacă nu-ţi convine, fă-ţi blog şi critică-mă. La revedere! Şi să nu te mai prind pe aici. NU merită un om (dacă te-aş putea numi aşa) să scrie pe acest blog frumos şi ordonat!
Veniamin Ilie, administrator şi autor al blog-ului.
Injuraruti si insulte duhovnicesti de la schima mare.
http://veniaminilie.wordpress.com/2010/ ... ril-mason/
Îmi cer scuze... dar să se folosească cuvintele acelea, ce credeţi că ar fi fost necesar să spun? "mulţumesc frate, bine ai zis!" Dacă eu aş înjura aici, v-aş face în toate felurile, şi ar fi fost care dintre forumişti ar fi citit ce am scris, ce aţi fi făcut? V-aţi fi bucurat? Eu nu, în niciun caz. Aşa sunt eu mai slab. Nu cred că acolo în blog-ul acela există des aşa mesaje. Atunci chiar am fost supărat. Atâta timp cât eu nu deranjez pe nimeni, nu intru pe forumuri să scriu ca un opsedat, nu mă amestec deloc în treburile altora, ci DOAR SCRIU PE UN AMĂRÂT DE BLOG PERSONAL, nu cred că merit să fiu înjurat, acuzat de nişte chestii care chiar mă amuză, nu că mă jenează sau mă tulbură, ci pur şi simplu mă amuză!
Dacă vă este de folos, voi posta aici mesajele CHIAR FOTOGRAFIATE care mi-au fost trimise de către respectivul care scrie pe aici că "l-am supărat domnule :o " şi să vedeţi cu exactitate dacă eu am fostlosit un limbaj dur.
P.S. Dacă aţi fi căutat articolul http://veniaminilie.wordpress.com/2010/ ... onstiinta/ nu cred că aţi fi putut să vă împietriţi inimile, întrucât eu chiar pun suflet în tot ce scriu. Articolul acesta a fost scris când o ucenică de-a mea era în perioadă de luptă mare cu ispitele pentru păstrarea fecioriei. Şi atunci m-am rugat, am ţinut o rânduială, apoi am scris aceasta în formă de scrisoare, pentru respectiva creştină. Oare, ea de ce sa folosit cu ceva oameni buni? Alţii de ce caută să mă înjure, ca apoi eu să le zic un cuvânt de genul "prostule ce esti" şi apoi să mă ştie tot internetul, când defapt înjurăturile celor care mi-au scris au fost mult mai mari!!!! Chiar scârboase! Apoi, există sau nu Judecata de Apoi în învăţătura BOR-ului??? Sincer să fiu, m-am răcit mult la câtă "dragoste" am văzut din partea celor ce mi-au trimis mesaje în apărarea stilului noi... Mulţumesc Lui Dumnezeu că cel puţin eu am cunoscut "stilişti" de nota 20, nu care să calce Predania, să facă compromis peste compromis şi să se dea drept altcineva şi să critice oameni care chiar în sinea lor ştiu exact nevinovăţia lor. Dar, mulţumesc Lui Dumnezeu că are pentru toţi o cămară în împărăţia sa! Pentru toţi cei ce lucrează pentru a o dobândi ei, nu pentru cei ce lucrează pentru a o primi alţii! Că judecând şi întristând pe cineva, fericit eşti! I-ai dăruit lui cămara ta din împărăţia LUi Dumnezeu şi te-ai lăsat afară de bunăvoie.
Doamne ajută! HRISTOS ÎNVIAT!
Ultima oară modificat 10 Apr 2010, 02:10 de către Veniamin Ilie, modificat 1 dată în total.

Veniamin Ilie

x

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 01:11

Cu omul acesta este o pierdere de timp.
Oooo, ba nu... eu mă distrez pe cinste :lol:
iată o atitudine "demnă de cinste". Ce să văd în aceste cuvinte? Un domn, de pe stil nou, care se bucură şi se amuză când critică un om? Măcar ştii ce stări am avut eu când au fost crticaţi în ziarul Cotidianul nişte clerici??? M-am simţit foarte trist că în loc să pun apă peste floare, am pus paie peste foc! Ce folos aveam dacă prin viaţa mea îi îndreptam pe ei? Mare folos! Ce folos am avut dacă m-am întristat, pentru că nu-mi părea bine când criticam faptele unui om?! Mă simţeam teribil. Acum cel puţin sunt întărit duhovniceşte, pentru că suport exact ceea ce nu am oferit la nimeni niciodată! Râsul în nas şi vorbele fără rost, chiar înfloriri şi exagerări. Dar, fiecare cu părerea lui. Poate chiar nu am dreptate
:-??
Ultima oară modificat 10 Apr 2010, 02:09 de către Veniamin Ilie, modificat 1 dată în total.

Veniamin Ilie

x

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 01:20

Nu pot să am decât următoarea reacție: :lol:[/quote]

Florin, te-ai întrebat vre-o dată că cineva poate să trădeze exact din cercul care năştea ceea ce s-a scris? Eu cred pentru că uneori şi eu m-am uimit, şi chiar de atunci am fost atent cu internetul. Tot meşteşugire drăcească este! Pentru că diavolul te ajută să faci un păcat, apoi el te ajută să te dai de gol. Nu am nici mintea scurtă, şi nici nu sunt cioată! Am trăit şi eu între oameni care au habar de tot ce înseamnă LUCRU pe faţa pământului, şi chiar le pasă şi de MÂNTUIREA LOR prin FAPTE, NU PRIN AMUZAMENT! Oare, faptele tale sunt demne de amuzament? Eu când scriu ceva contra ecumenismului, scriu pentru că am destule exemple şi surse, dar cu tristeţe că în loc să-i ajut pe cei ce-mi citesc postările, şi sunt ecumenişti, îi întristez. Fie că întristez pe internet, sau la telefon, sau faţă către faţă, tot întristare înseamnă, tot starea aceea o are omul acela. Deci, eu am o gândire mai altfel... să zic aşa, mai deschisă, şi nu atât de habotnic cum par uneori, şi mă iau după proverbul: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face". Când eu am plecat din Mitropolia de Milano, se bucura cineva acolo, pentru că el credea că am plecat eu şi rămâne el. Însă, FĂRĂ VOIA MEA s-a întâmplat ceva foarte trist şi a plcat de acolo. Nu mai ştiu dacă s-a întors sau nu. Cert este că ori de câte ori vrei să întristezi pe cineva, gândeşte-te: cât de mult mi-ar folosi să am mai mulţi priteni decât potrivnici? Cât de mult m-aş folosi dacă aş avea mult mai mulţi oameni care să mă iubească, decât oameni pe care să-i urăsc sau să mă urască? Ai avut această concepţie cândva, demult, în viaţa ta? Eu, iartă-mă, chiar am avut-o şi o am! ia, spune-mi şi mie: cu ce mă pot folosi eu din ceea ce ai scris tu? Şi citeşte cu atenţie şi vezi cu cât te foloseşti tu din ceea ce am scris eu?! Dacă eu greşesc, înseamnă că nu am dreptate şi-l mânii pe Dumnezeu, că orice porneşte din ura inimii, fie prin tastarea cu mâna, fie prin vorbă, tot ca păcat se trece; iar dacă tu ai greşit înaintea Lui Dumnezeu, judecă-mă şi pe mine iarăşi!
Ultima oară modificat 10 Apr 2010, 02:09 de către Veniamin Ilie, modificat 1 dată în total.

Veniamin Ilie

x

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 01:25

:o :shock:

Dumnezeu sa il lumineze!
Deşi fiecare se consideră Drept în credinţa pe care o poartă, şi eu chiar nu am de ce să mă cred greşit, întrucât ştiu că oamenii din Biserica Ortodoxă de stil vechi au păcat, dar NU AU COMPROMISURI de zile mari! nu am de ce să mă întristez când văd atâta "trăire duhovnicească" în atitudinile celor de pe stil nou cu care vorbesc, şi care, dacă nu pot să-mi dea vorba înapoi încep să-mi umple frigiderul cu tot ce nu am auzit până acum. Frumoase atitudini, nu?!
Iată, Andr3y, cum a zis, cum nu a zis, măcar a dat un sfat prin rugăciunea sa: cu cât nu vorbeşti mai mult contra cuiva, public, cu atât nu-i faci publicitate! Cu cât te rogi pentru el, cu atât eşti şi tu mulţumit că ai făcut ceva util! Dar... omul care câine a lătrat o viaţă, câine latră... Ehe... fraţilor, da' de la care dintre cei ca "Devreme Claudiu" pot alerga cu o întrebare să mă ajute? sau la câţi ca Florin Cozmin pot să le cer sfatul, când ei dacă nu sunt în stare să dea un sfat bun, dau cu glume şi cu râsete? Triste vremuri am mai apucat! De asta bate Dumnezeu cu mânia, nu cu bâta!

Veniamin Ilie

x

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 02:10

Acum să vă mai spun ceva.
Tipul ăsta m-a contactat personal şi mi-a zis că ar vrea să vină în Basarabia la o mănăstire, dar cu condiţia ca să i se recunoască "rangurile".
În România ştie că n-are şanse, dar cel mai mult cică "îl deranjează" ecumenismul din BOR.
I-am spus clar şi răspicat că nimeni nu-i va recunoaşte preoţia şi nici chiar monahismul şi n-am mai scris.

Cosmin Florin
Mesaje:133
Membru din:29 Sep 2009, 12:11
Confesiune:ortodox

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Cosmin Florin » 10 Apr 2010, 09:51

Nicușor, e frumos că ai râvnă față de cele sfinte și ești dornic de aflarea adevărului, dar uite că râvna ta, greșit canalizată, te-a dus la gesturi extreme cu consecințe foarte grave.

Veniamin Ilie

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 10:53

Care sunt căderile mele bre? Nu pricep nimic. Apoi, păcate personale, da, dar tot ce înseamnă personal, la mine să ştii că personal este...:) Măcar de m-ai cunoaşte... Poate tu spui păcatele tale doar preotului la care te spovedeşti. Eu le spun la toată lumea, nu şu public, bineânţeles. Şi asta naşte mult respect din partea ucenicilor şi susţinătorilor mei. Apoi, care-s greşelile mele, aşa de grave...? Spui acolo "râvna faţă de cele sfinte" ca şi cum tu le-ai avea, eu nu... sau ca şi cum aş fi chiar în stare să umblu cu epitrahilul de gât pe stradă să mă vadă lumea că spun preot :lol: Apoi, iartă-mă, nu mă cunoşti deloc. Public sunt... hohoho... altul ca mine nu-i :lol: dar în realitate, îmi pare rău, nu mă cunoşti deloc. Ştii de câte ori slujesc eu pe an? Ştii când slujesc eu? Ştii unde slujesc sau de ce slujesc? Nu ştii! Ştii că atunci când tu îţi faci pravila eu dorm? Nici asta nu ştii. Apoi, care mai sunt abaterile mele? Vorbim de ele... vreau să le şi văd, pentru că nici nu pricep, nici nu voi pricepe dacă încerc să-mi dau eu cu părerea că ar fi aia sau cealaltă :x

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde maria_andreea » 10 Apr 2010, 12:51

Ca să-ţi permiţi să vorbeşti cu mine, trebuie în primul rând să ai ceva în cap; pentru că eu nu port dialoguri cu toţi proştii; ori, tu ai dat dovadă că eşti bolnav psihic din ce mesaj ai trimis! În primul rând eu nu sunt hirotonit preot de niciun episcop al cărui nume ai pomenit tu, şi la adresa căruia ai folosit acuze şi insulte. Te-ai gândit că orice msaj postat poate să ţi se întoarcă împotriva ta? Eu te las în pace. Atâta te duce capul, atâta faci. Oricum, să ţii minte că am adresa ta IP şi asta mă va ajuta mult dacă nu îţi vezi lungul nasului, şi dacă nu-ţi vezi de ciobănia ta. Vezi-ţi de treabă că oricum nu mă interesează mesajele unor oameni inculţi şi bolnavi ca tine. Vrei să-ţi dai puţină importanţă şi nu te-a dus capul că aici eu dictez ce mesaje se publică şi ce nu! Dacă nu-ţi convine, fă-ţi blog şi critică-mă. La revedere! Şi să nu te mai prind pe aici. NU merită un om (dacă te-aş putea numi aşa) să scrie pe acest blog frumos şi ordonat!
Veniamin Ilie, administrator şi autor al blog-ului.
Îmi cer scuze... dar să se folosească cuvintele acelea, ce credeţi că ar fi fost necesar să spun? "mulţumesc frate, bine ai zis!"
Aţi vorbit foarte frumos, foarte "mângâietor" pană acum, însă aceste cuvinte vă cam dau de gol. Cu Dumnezeu nu te poţi juca d-le cu frică şi cu cutremur trebuie să ne apropiem de cele Sfinte.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Veniamin Ilie

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 13:52

Era vorba despre un comentariu pe care i l-am dat eu respectivului individ care îmi tot trimetea injurii şi tot felul de vorbe urâte, care chiar începeau să mă plictisească. Omul, ştiu sigur, nu este sănătos la cap. mai mult de atât, nu pot să-l judec!
Dacă din toate mesajele mele, cel mai rău vi se pare încântător, asta este...

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde maria_andreea » 10 Apr 2010, 14:22

Dacă din toate mesajele mele, cel mai rău vi se pare încântător, asta este...
Nu mi se pare încântător, însă mai mai că mă înduioşasem la vorbele dvstră, până la acel comentariu.

Eu sincer nu vă înţeleg: ce ce vă bucuraţi că vi se face "publicitate" chiar şi negativă ? De obicei monahii vor să nu fie cunoscuţi, vor să nu fie căutaţi de lume pentru că aceşti le tulbură liniştea, dar dacă prin iconomia Lui Dumnezeu se întâmplă sa-i găsească ei le slujesc în iubire...

De ce trebuie să vă apăraţi dacă sunteti drept, dacă Lui Dumnezeu Îi sunteţi după voia Lui ? Dovediţi mai departe prin adevărata trăire în Hristos, rugându-vă pt oameni în taină, că nu sunteţi oaia rătăcită.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Veniamin Ilie

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 14:37

Cum am mai spus, am şi eu destule părţi nu tocmai prea bune; însă, nu pot să spun că toată fiinţa mea este altfel decât cea pe care o găsiţi pe blog, pentru că gândesc cam tot ceea ce şi scriu.
Mă tulbur şi eu ca orice om, am şi eupăcatele şi ispitele mele. M-am tulburat la început când am văzut că se scria aşa multă minciună doar de dragul de a mă face pe mine să mă supăr; dar, la un moment dat îmi dau seama că nu trebuie să iau în seamă. Atunci mi-a venit în mint ideea aceasta. Şi la urma urmei, chiar prin publicitatea negativă pe care el a încercat să mi-o facă, uite că acum am cunoscut 3 persoane. La început credeau că sunt cine ştie ce ciudat de om; Dar mi-au pus ID-ul în listă şi acum chiar am cu cine vorbi! Ei mi-au arătat topicele celelalte, că nici prin cap nu-mi trecea că a scris aşa mult despre mine acest anonim, că la urma urmei, tot în spatele unei alte fotografii se ascunde. Nu are cum, un copil de 18-19 ani, cât pare în poza aceea, să fie chiar aşa de "spion" să ştie el de toate, şi de Copăceana, şi de mine, şi de alţii şi de alţii şi de alţii, dacă ar fi avut timp pentru rugăciune. Eu am mult timp pentru internet, dar... ce fel de timp? Ce fac în acel timp??? Am un blog ( www.veniaminilie.wordpress.com ) şi acolo scriu lucruri din care CHIAR ŞI EU mă folosesc, pentru că pun multă dragoste în ceea ce scriu, şi aici nu mă refer la polemici, ci la ceea ce înseamnă zidire duhovnicească!

Cosmin Florin
Mesaje:133
Membru din:29 Sep 2009, 12:11
Confesiune:ortodox

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Cosmin Florin » 10 Apr 2010, 15:02

nici prin cap nu-mi trecea că a scris aşa mult despre mine acest anonim, că la urma urmei, tot în spatele unei alte fotografii se ascunde.
Nu mă ascund în spatele fotografiei unei alte persoane. Ba din contră, eu i-am invitat și pe ceilalți membri ai forumului să-și pună la avatar fotografia.
Nu are cum, un copil de 18-19 ani, cât pare în poza aceea, să fie chiar aşa de "spion" să ştie el de toate, şi de Copăceana, şi de mine, şi de alţii şi de alţii şi de alţii
În primul rând: :lol: Spion?!
În al doilea rând, sunt mai mare ca tine, Nicușor. Și am ceva ce tu n-ai. Se numește diplomă de bacalaureat.
Informațiile pe care le pun aici, pe forum, se găsesc ușor pe net, trebuie doar să știi ce să cauți. Voi continua, pe măsură ce voi avea informații, să prezint și alte structuri schismatice parazite.
Am un blog ( http://www.veniaminilie.wordpress.com ) şi acolo scriu lucruri din care CHIAR ŞI EU mă folosesc, pentru că pun multă dragoste în ceea ce scriu, şi aici nu mă refer la polemici, ci la ceea ce înseamnă zidire duhovnicească!
N-ai nimic original pe blog, totul e copy-paste de la alții. Când vei scrie ceva ce n-a scris nici Ioan Gură de Aur, nici Dumitru Stăniloae să mă anunți și pe mine.

Veniamin Ilie

Re: Veniamin Ilie - copilul ieroschimonah

Mesaj necititde Veniamin Ilie » 10 Apr 2010, 15:36

Tare curios aş fi să ai curajul să pui nu fotografia, ci un video scrut în care să pronunţi câteva cuvinte, ca să fiu convins că eşti sincer. Ştii, mi se pare cunoscută figura. Chiar dacă tu nu ai vrea să recunoşti că nu eşti cel din poză. În fine, orice folosire de identitate a altor persoane nu este deloc bună, din niciun punct de vedere.
În al doilea rând eu nu am copiat nimic niciodată şi să nu folosesc sursa!!! orice citat îl notez cum se cuvine, dar ceea ce nu este citat, sunt scrise de mine 100%, cum sunt predicile şi cuvântările duhovniceşti, sfaturile şi toate tâlcuirile care le găseşti acolo, eu le sunt autorul, şi cititorii mei fideli mă cunosc şi îmi cunosc limbajul ca să observe exact cuvintele şi formularea propoziţiilor. Şi încă ceva, ca să ştii să te smereşti şi tu, domnule "profesor" de română, eu folosesc multe cuvinte greşite gramatical. Am cţiva profesori de limba română, de greacă şi de engleză care sunt atenţi cu blogurile mele şi cu toate articolele care le scriu. Pe care le scriu ei le corectează. În variantele care le dau în particular la credincioşii, sunt corecte, nu că aş şti eu bine... ci pentru că şi ei mă ajută. Aşa că un bun predicator nu trebuie să fie filozof, ci să şi trăiască ceea ce zice.
Doamne ajută


Înapoi la “Arhivă & Recycle Bin”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX