Discuţie cu "politistul" susţinută la "alte subiecte teologice"

Topicuri pe care ar trebui sa le stergem, dar ne e mila de timpul pierdut de altii la scrierea lor.
Constantinos
Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde Constantinos » 05 Sep 2011, 16:23

@ nemesis ,Politistul nu are credinta buna (ori talcuieste Biblia asa cum au inteles-o primii crestini ori e fiul tatalui sau, satana) in schimb cred ca minti pentru ca te declari ateu , asta nu se vede din postarile tale ( nu le-am citit pe toate ). Dimitrie cred ca ti-a zis ca esti nebun de aici:
Psalmul 13
1. Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
In schimb daca ii urasti tare pe ortodocsi cu toate ca ei sunt cei mai apropiati de Dumnezeu trebuie sa-i urasti pe ceilalti "crestini" mai mult , iar daca Dumnezeu este nemilos ,satana, de a carui existenta nu te indoiesti ,cum este?

nemessis
Mesaje:348
Membru din:09 Dec 2010, 21:20
Confesiune:ateu
Preocupări:arta, stiinta, omul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde nemessis » 05 Sep 2011, 18:14

Politistul nu are credinta buna (ori talcuieste Biblia asa cum au inteles-o primii crestini ori e fiul tatalui sau, satana)

Este crestin si el. Atata vreme cat crede ca exista Dumnezeu, ca Hristos a murit ca sa mantuiasca oamenii de pacatul pornit de Adam, ca fecioara Maria intr-adevar era virgina, ca 10 porunci au fost date lui Moise de catre Dumnezeu etc. Sunt nenumarate puncte comune, ba chiar se poate urmari evolutia crestinatatii, si istoric vorind, ortodoxia si protestantismul au aceeasi origine.

Unii sustin, ca daca vrea oricine sa se convinga de falsitatea "adevarului" din crestinism, ajunge sa puna intr-o incapere reprezentanti de la fiecare secta/cult si sa-i lase sa discute.
Dimitrie cred ca ti-a zis ca esti nebun de aici:
Psalmul 13

Stiu foarte bine ce a zis, la ce s-a referit. Ce sa zic. Faptul ca scrie ceva undeva nu inseamna ca e si adevarat. Din punctul meu de vedere cei care cred in existenta unui sarpe si magar vorbitor si au prieteni imaginari sunt ceva mai ticniti decat mine.
In schimb daca ii urasti tare pe ortodocsi cu toate ca ei sunt cei mai apropiati de Dumnezeu trebuie sa-i urasti pe ceilalti "crestini" mai mult
Gresiti. Pentru mine toti crestinii, musulmanii, hindusii, bivolarii, etc. sunt pe acelasi nivel, in priviinta cu "adevarul" ce propune fiecare. In ciuda parerii dumneavoastre, eu sunt ateu, consider ca Dumnezeu e un prieten foarte bun si imaginar al vostru, la care fugiti, ca realitatea sa fie mai acceptabila. Daca ar fi sa accept afirmatia dumneavoastra, ca ortodocsii sunt mai aproape de ceva imaginar decat altii, nu ar suna ca un lucru pozitiv, nu-i asa?
Nici o secunda sa nu credeti ca urasc crestinii. Nu am cum sa urasc pe cineva pe care nu cunosc. Nu ma contrazic deloc, poate m-am exprimat gresit. Problema mea este cu credintele, nu cu oamenii.
iar daca Dumnezeu este nemilos ,satana, de a carui existenta nu te indoiesti ,cum este?
Omule, stai un pic si gandeste-te, inainte sa tastezi, ca bati campii, de nici nu poti sa-ti imaginezi. Daca aveti nelamuriri, intrebati-ma! Cand am zis eu, ca nu ma indoiesc de existenta satanei? Dumneavoastra sunteti constient, ca numai cineva care crede in Dumnezeu, poate sa creada si in Satana? Pentru mine este imposibil sa cred in existenta oricarui lucru supranatural, sunt discutii intregi in care am stabilit asta cu altii, deci e imposibil sa cred in existenta satanei. Ca urmare, imi asum raspunderea toatala pentru orice as face, nu incerc niciodata sa dau vina "pe ispita".

Uitati. Discutia asta pare degeaba. Sunt dispus sa continuam, oricand, fie deschizand un topic nou, fie pe mesaj privat, cred ca mai bine oprim discutia de aici.

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 06 Sep 2011, 15:43

Asa e oameni buni, eu sunt slab,vremelnic dar am gustat din bunatatea,dragostea,frumusetea lui Dumnezeu si acesta m-a determinat sa-mi schimb viata si sa doresc sa traiesc dupa placul lui Dumnezeu,dupa invatatura data de El in Scriptura.Ca urmare in ultimul timp am inteles slujba pe care mi-a incredintat-o Dumnezeu si anume sa indrept oamenilor privirea,inima,mintea spre Cel viu in veci vecilor pentru ca El este datatorul tuturor bunelor.
Dumnezeu sa ne ajute la toti!

Domnul Isus ne invata sa ne iubim,toleram,indemnam,imbarbatam,binecuvantam,etc nu altele care sunt firesti.

Ioan 13:34
Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

Daca Domnul Isus ne iubeste si doreste sa beneficiem toti din ce tot ce curge din jertfa de la Golgota cine suntem noi sa ne impotrivim.
Dumezeul viu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant sa fie laudat!
Respect oamenii,respect sfintii doar Biblia a fost scrisa de oameni sfinti a lui Dumnezeu si toata ziua sunt cu Biblia in gura,insa ma inchin NUMAI lui Dumnezeu pentru ca acesta este VOIA LUI.
Ioan 4
22 Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi; noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la iudei.
23 Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.
24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”
Matei 17
1 După şase zile, Isus a luat cu El pe Petru, Iacov şi Ioan, fratele lui, şi i-a dus la o parte pe un munte înalt.
2 El S-a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s-au făcut albe ca lumina.
3 Şi iată că li s-au arătat Moise şi Ilie, stând de vorbă cu El.
4 Petru a luat cuvântul şi a zis lui Isus: „Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, am să fac aici trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise şi una pentru Ilie.”
5 Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!”
Dumnezeu sa ne ajute sa alegem sa ascultam de Dumnezeu!
Cine asculta de Dumnezeu implinind voia Sa in viata personala este un om intelept care-si doreste binele sau si al familiei sale.

Matei 7
21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”
23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”
24 De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă.25 A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.
26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care şi-a zidit casa pe nisip.
27 A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea; ea s-a prăbuşit, şi prăbuşirea i-a fost mare.”
Vedeti dragii mei cuvintele Sale,invataturile Sale care au fost transmise apostolilor si bisericii primare si care sunt pocainta,botezul in apa(persoana cu discernamant care-si poate marturisi credinta),botezul cu Duhul Sfant(semnul initial a botezului cu Duhul Sfant este vorbirea in limbi) si sfintenia.
Dumnezeu sa ne ajute!


Faptele apostolilor 19
1 Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici
2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.”
3 „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?”, le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”
4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”
5 Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.
6 Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau.
7 Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi.

Marcu 16
15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”


Eu am vazut aceste semne respectiv eliberari de draci,vorbirea in alte limbi si vindecare la rugaciune cu punerea mainilor peste bolnavi.Domnul sa fie laudat!Marturisesc ce am vazut ca oamenii sa-si intareasca credinta in Cel ce le face.

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje:1113
Membru din:12 Feb 2010, 05:54
Confesiune:ortodox

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde IOACHIM » 19 Sep 2011, 19:26

. Amice..... da-mi voie sa-ti spun ca esti cel putin superficial!!! Fereasca Dumnezeu s-ajunga iar unul de-alde tine in functii de conducere. Cu dispret fata de om (indifirent cum/ce ar fi el dupa rasa, religie, educatie, varsta etc) nu poti sa fii decat inuman si diabolic (hai sa zic HIDOS... ca tot nu crezi ca exista drac...).
Probabil ca sunt superficial. Ma surprinde ca ati observat acest aspect al meu, pe baza unui singur post pe un forum. Ne cunoastem?
Despre conducere: tarile cu cea mai mica rata de criminalitate sunt tarile cu majoritate declarati atei(Norvegia, Suedia, Finlanda, Japonia), tarile unde religia are un cuvant de zis, intodeauna se limiteaza libertatea omului (multe din tarile musulmane, brazilia).
Religiosii au un dispret mai mare fata de toti care sunt diferiti, numai ca nu recunosc. Chiar expresia "papistas" e peiorativ si chiar dumneavastra ati folosit in repetate randuri in alte discutii. E un topic undeva, chiar pe forumul asta, unde unii sunt socati ca musulmani din moscova s-au rugat in strada de nustiu ce sarbatoare. Uitati-va acolo la comentarii cu dispret din partea ortodocsilor!
. Cu siguranta esti superficial... . Oricum ai lua conceptul.. atata vreme cat nu poti trece dincolo de suprafata lucrurilor cum as putea sa+ti spun? si inca am fost delicat.... poate observi totusi sublinierea. E trist ca numai atat ai retinut... dar e si asat , probabil, o specificitate a celor obisnuiti sa priveasca viata in mod grosolan!!
. Mai departe faci niste generalizari aproape idioate. Culmea e ca nici nu+ti aprtin... ai facut un fel de copy-paste banal si-atat! E modul tau grosolan, brut, lipsit de profunzime, de a privi lumea. Dac+ar fi sa+ti sugerey o tema de gandire, ti+as spune ca si tu esti la fel de religios... si inca in mod IDOLATRU. Credinta ta e una atee.
. Mai departe nu vreau sa despic in 4 ineptiile pe care le prezinti atat de pueril si dezinvolt ca irosim spatiul degeaba. E atat de multa prostie evidenta in ceea ce spui incat aproape imi vine sa te trimit la scoala sau la biblioteca, daca n+as sti ca e zadarnic.
Ea tine post...tu vrei distractie...alte treburi....ea te duce pe la manastiri, citeste carti duhovnicesti, frecventeaza grupuri de crestini .... taman aiurea...tu vrei haltăceva (sic!), un party, o berica, un gratarel (chiar daca+i post)...alte alea-alea.
Domnu Ioachim. Nu ne cunoastem. Gresiti la absolut fiecare cuvant, permiteti-mi sa va corectez: Nu vreau party, ca nu-mi place zgomotul. Nu am baut alcool practic niciodata, nu am fumat niciodata(astea am mai zis parca, in alte discutii). Gratar pot sa mananc chiar si in post, fara probleme, nu trebuie sa manance toti acelasi lucru. Sunt curios insa de ce credeti ca as vrea/face orice din ceea ce ati zis?
. nici nu am pretentii ca n+as gresi. Ma bucur sa gresesc, daca asta e adevarul, asa cum spui. Dar stii tu (sau dvs., ca sa fim protocolari) mai bine ca mine ca am si dreptate!!! Acolo nu faceam decat un scenariu (ipotetic si aproape plauzibil, dar cu alte coordonate probabil) in care evidentiam diferenta dintre tine si ea (daca e crestina adevarata).
1. Ori o faci pe ea sa se dea dupa tine.... (si atunci o sa ramai tot tu suparat si cu buza umflata... ca n-o sa-tima placa de ea.... o sa fie dupa asemanarea ta...si in loc s-o iubesti o s-o urasti. ca tu de fapt nici pe tine nu te prea iubesti, de fapt chiar te dispretuiesti putin).
Chiar daca va fi atee, nu o sa fie dupa asemanarea mea. Oamenii sunt diferiti, nu sunt doi la fel. Si nu prea imi plac vorbele degeaba, va rog explicati-mi de unde stiti ca nu o sa-mi mai placa de ea? Nu ma dispretuiesc absolut deloc. Am intr-adevar niste lucruri ce as dori sa le schimb. Nu stiu de unde v-a venit ideea ca m-as dispretui.
. E bina ca incepi sa realizezi ca: Oamenii sunt diferiti, nu sunt doi la fel! Poate incepi si sa accepti ca n+ai dreptul sa+i dipsretuiesti pe cei care cred altfel decat tine!
. Iti spun eu sigur ca te dispretuiesti! Te simti neimplinit si esti vesnic nemultumit. Pot sa-ti spun si ca esti o fire sensibila... si cu toate ca te dai rece si calculat, te lasi f. usor impresionat de anumite lucruri. E posibil sa gresesc... sau nu!
. Mai vorbim... incearca tu s+o schimbi, mergi pana la capat, si mai vorbim! Tocmai asta admiri tu la ea... (doar ca nici tu nu stii) ca are o incredere si o siguranta, o pofta de viata si o frumusete interioara pe care tu nu le intelegi. De+aia ti se pare uneori viata prea sterila!!! Cei mai multi, dintre cei asemenea tie, chiar cocheteaza in ascuns cu ideea suicidului.
2. ori te sfinteste ea pe tine, ca asa zice Scriptura. Si atunci din neom... te face ea om.
Nu ma ridic la standardele minime de a fi om si dumneavoastra imi aduceti asta la cunostiinta? Ajungem din nou la tema dispretului. Sunt neom si singura posibilitate pentru mine ca sa devin om ar fi sa am aceleasi credinte ca si dumneavoastra?
. Nu e nimic dispretuitor in ceeea ce v-am spus, stimate Nemessis. Daca tot ai simtul dreptatii (ca la asta ma duce cu gandul nick-ul pe care ti l-ai ales!!! DESI pana si aici te contrayici... tu ateu serios, umbli cu prostii de+astea demne de babe si copii :lol: ) afla ca asta am si facut... ceea ce era drept. Daca vad un betiv in strada n+o sa+l mint ca-i treaz dupa cum nici pe un nebun nu poti sa-l incurajezi in nebunia lui. Solutia e sa-i spui omului adevarul. Daca tii cu tot dinadinsul pot sa ofer o explicatie teologica mai amanuntita, dar nu cred ca, cel putin deocamdata , te-ar interesa la modul serios. Nu ramane decat sa te multumesti cu inumanitatea sau neomenia care+ti raman ca lipsa a lui Dumnezeu din viata ta.
Tu de ce stai cu fata aia daca totusi dispretuiesti tot ce reprezinta ea?
Daca prietena mea DOAR ATAT ar fi, normal ca nu as mai sta cu ea. Dar vedeti, suntem colectie de idei, nici cei mai superficiali oameni nu reprezinta un singur lucru. Ca urmare, e imposibil sa dispretuiesc tot ce reprezinta ea.
. Ai dreptate cu suma de idei. Trebuie insa sa intelegi ca anumite aspecte sunt esentiale si ele contin integral omul cu multitudinea lui de fatete. Daca te+apuci s-o injuri de mamă sau de tată şi ai pretenţii absurde.... crede-mă ca e acelasi lucru... dispretuiesti tot ce reprezintă ea! Daca-L injuri pe Dumnezeu in care ea crede, ce faci mai mult? o lovesti, o ranesti si o dispretuiesti in ce are ea mai scump..
. Incheui cu un cuvant dintr-o rugaciune ortodoxa (acatistul catre Dumneyeu Tatal pt. cei adormiti) care spune, citez din memorie:
"....cand sunt pe patul de moarte, pana si cei necrdinciosi il marturisesc pe Dumnezeu....". Pana atunci, amice.... s-ar parea ca mai atimp! Vezi ce faci cu el. Stii cum e cu irreparabile si cu fugit!
. Cand am timp mai cetesc din postari si mai raspund. Pace si binecuvantare!
Ultima oară modificat 19 Sep 2011, 20:35 de către IOACHIM, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje:1113
Membru din:12 Feb 2010, 05:54
Confesiune:ortodox

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde IOACHIM » 19 Sep 2011, 22:03

Ca urmare in ultimul timp am inteles slujba pe care mi-a incredintat-o Dumnezeu si anume sa indrept oamenilor privirea, inima, mintea spre Cel viu in veci vecilor pentru ca El este datatorul tuturor bunelor.
- cata smerenie si mai ales ce pretentii -inalte!! DOCTORE.... vindeca-te pe tine insuti!!! Ah... scuze, am uitat ca voi sunteti DEJA mantuiti. :lol:
Daca Domnul Isus ne iubeste si doreste sa beneficiem toti din ce tot ce curge din jertfa de la Golgota cine suntem noi sa ne impotrivim.
Dumezeul viu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant sa fie laudat!
. ioi, si cine se impotriveste? Numa] ca din ce spui matale ar putea unii intelege ca totu` vine-asa pe tava.....CURGE mura-n gura! Asa v-au de-format educatorii vostri la adunare? N-ai auzit de cuvantul crucii, de lepadare de sine? noooo.... totul e un beneficiu dom`le.
. Ce sa mai spun ca ereticul lasa si loc la interpretari, daca nu cumva chiar neaga de+a dreptul Sfanta Treime!
Respect oamenii,respect sfintii doar Biblia a fost scrisa de oameni sfinti a lui Dumnezeu si toata ziua sunt cu Biblia in gura,insa ma inchin NUMAI lui Dumnezeu pentru ca acesta este VOIA LUI.
. Ai vrut atat de mult sa inveti engleya sau alte limbi straine (ca sa te poti intelege cu pastorii straini veniti de prin Americi) ca nu mai stii limba romana! iti raspund pe intelesul tau:
. Respect (cinstesc) oamenii, (cinstesc) respect sfintii si ma inchin NUMAI lui Dumnezeu pentru ca acesta este VOIA LUI. Nu mai fa confuzia intre inchinare si INCHINARE. Stiu ca lb. rom. e mai greu de stapanit decat sa-ti insusesti, MNEMOTEHNIC, niscaiva poezioare (fie ele si cu citate scripturistice) dar daca faci un efort si ai putintica rabdare si bunavointa pricepi pana la urma!!!
. Da` ca sa fii matale mai sigur si sa nu mai bati campii aiurea, du-te nitel la Acatistul Sfintei cuvioase Parascheva si vezi ce zice acolo... Uite iti dau eu... sa curga biţii de informatie mura-n gura:
Ne inchinam lui Dumnezeu si cinstim sfintele tale moaste, Cuvioasa Maica Paraschevo
Ia si mori (de rusine).... Acum stii pe cine ai tata, mincinos mic ce esti!
http://www.sfantaparascheva.com/acatist.php
Vedeti dragii mei cuvintele Sale,invataturile Sale care au fost transmise apostolilor si bisericii primare si care sunt pocainta, botezul in apa(persoana cu discernamant care-si poate marturisi credinta), botezul cu Duhul Sfant (semnul initial a botezului cu Duhul Sfant este vorbirea in limbi) si sfintenia.
. Mai oameni buni... ereticu` asta a facut copy-paste de prin vreo cartulie de predici :oops: .... :x33
. Istetule.... ce treaba are aici discernamantul? N+ai inteles nimic din botez.... Da` mai pe-ntelesul tau,
. 1.tu stii ce este ala dar? CADOU.... pomana... pe degeaba? N+ai auzit de trecerea prin marea rosie?.... ala e simbol al botezului!
2.Sau poate tu crezi ca inainte de circumcizie evreii isi intrebau pruncii: "bebelus mic de doar 8 zile, nevorbitor si fara discernamat, vrei sa porti semnul legamantului si sa apartii poporului lui Dumnezeu?" hi-hi-hi
. 3. tu chiar nu vezi ca esti ridicol? Sa stii ca nu e grav sa fii prost sau pacatos sau eretic sau oricum altfel in viata!!!1 GRAV e sa nu stii! Noi ti-am spus ca esti eretic, trezeste-te! DAr si mai grav e sa stii si, din mandrie, sa persisti in greseala, prostie, erezie etc.
. 4. Sa-ti mai zic ? Sper ca+ti plac maslinele!!!! daca nu... citeste Romani 11: 15-24 si dupa aia mai vorbim! Pana atunci te numesc eretic!
. 5. Dar la 1 Corinteni 7:14 n-ai citit, ereticule care esti tu eretic (sic!) :lol: despre prunci ca sunt deja sfinti???
. 6. Credinta n+are nici o treaba cu discernamantul... e o relatie care nu poate fi limitata de ratiune. (Psalm 21:9-10, Marcu 9:42, Luca 1:44).
. 7. Unde se spune in Biblie exact ca este interzis botezul copiilor ?
. 8. Unde este abolit legamantul lui Dumnezeu cu evreii, care care ii includea si pe copii ?
. 9. Unde prescrie Scriptura o varsta anume pentru botez ?
. 10. Chiar daca ar exista o varsta cand credinta ajunge la maturitate, cum se poate discerne ea ? Care credinta nu se maturizeaza mereu ? Cand este destul de matura pentru botez ?
. 11. Unde in scriptura scrie ca pruncii sunt scutiti de efectele caderii pentru ca nu sunt destul de maturi sa creada ? (chiar si creatia este sub blestemul caderii omenirii Romani 8:19-21)
. 12. Cum ramane cu multele intelesuri biblice ale botezului, altele decat "urmare a pocaintei", cum ar fi: taina regenerarii (Tit 3:5), altoirea in trupul lui Hristos (1 Cor. 12:13), trecerea din domnia Satanei sub autoritatea lui Hristos (Romani 6:17), expresia manifestarii dumnezeirii (Luca 3:21, 22), primirea in legamantul lui Dumnezeu (Coloseni 2:11), actul de adoptiune al Domnului si imbracarea cu Hristos (Gal 3:26, 27). De ce aceste lucruri sa fie luate, interzise copiilor unei familii crestine ?
. 13. Daca ar fi existat norma de a boteza copiii la o varsta mai mare, de ce nu exista mentionate in biblie sau in scrierile bisericii instructiuni date parintilor pentru a sti cum sa-si ajute tinerii adolescenti sa se pregateasca pentru botez ?
. 14. Ce se intampla cu copiii care mor inainte de a ajunge la varsta responsabilitatii, la varsta la care credinta lor ar putea creste ? Vor ajunge in iad ? (Daca crezi in realitatea mostenirii pacatului stramosesc, nu poti trage alta concluzie. "Ce este nascut din trup, trup este, si ce este nascut din Duh, Duh este" (Ioan 3:6), "Carnea si sangele nu pot sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu" (I Corinteni 15:50), "Nimeni nu e curat de intinaciune, chiar daca viata lui ar fi o singura zi" (Iov 14,4) si "intru faradelegi m-am zamislit si intru pacate m-a nascut maica mea" (Psalm 50,6).
Daca raspunsul tau este: nu, Dumnezeu este prea milostiv ca sa lase sa se intample asa ceva unui prunc nevinovat, inseamna ca exista o justificare a botezului copiilor, din moment ce admiti existenta unor factori, altii decat propria lor vointa, care pot interveni in procesul mantuirii.
)
. 15. Marcu 5:22, 23 tatal unei fetitze aflate pe moarte vorbeste in numele ei, zicand "Fiica mea este pe moarte; vino si pune-Ti mainile pe ea, ca sa scape si sa traiasca." Nu cred ca a spus cineva la acel moment ca fata ar fi trebuit sa creada pentru ea, nimeni neputand sa creada in locul ei. Hristos o inviaza datorita credintei tatalui ei.
. 16. Daca adevarul lui Dumnezeu nu se poate schimba, atunci teologia noastra poate fi gasita in secolele I, III, VII, XV, XX. Daca nu, atunci nu poate fi apostolica (Matei 16:18-19, 28:20; Ioan 16:13). botezul doar al adultilor şi Sola scriptura le gasim numai din secolul XVI.
. 17. n-aveam de gand sa aduc iar argumente.... de-aia ma si opresc, pana nu-i prea taryiu. ma prinde dimineata cu ereticu` asta si tare mi-e ca+i tot degeaba!!
Eu am vazut aceste semne respectiv eliberari de draci,vorbirea in alte limbi si vindecare la rugaciune cu punerea mainilor peste bolnavi.Domnul sa fie laudat!Marturisesc ce am vazut ca oamenii sa-si intareasca credinta in Cel ce le face.
. Asa si? Ti s-a parut tie c-ai vazut neshte treburi si? Unde... pe stadioane_ La fel ca toate celelalte sarlatanii demascate deja in media din S.U.A.? Alea de-ti vine sa si rasu`-plânsu` cand le vezi? Rusinos :oops:
. oricand esti pregatit cere (ca tot va plac voua evidentele) facatorilor aia de minuni sa la faca LIVE intr-o manastire ortodoxa. Te lamuresti matale rapid cu ce putere lucreaza.... Am mai vazut-auzit noi de-astea!
. Daca mai spui si de vb. in limbi e clar. Rade o lume intrega... Vorbitorii astia ai tai au nevoie de translator de fiecare data cand vin pe-aici (sau oriunde ar merge intr-o tara straina). CULMEA e ca e mereu nevoie de un translator chiar si atunci cand sunt in plina manifestare. Daca duci inregistrarea la mai multi tălmaci, ramâi prost cât de total diferite sunt traducerile şi explicaţiile. Başca inutilitatea fenomenului! Praf in ochi pt. papagali creduli!

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 20 Sep 2011, 08:05

Multumesc de raspuns si de toate atributele adresate.Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute!

Iosua 1:8
Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.

Matei 21:13
şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune.” Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”

Matei 26:24
Negreşit, Fiul omului Se duce după cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el să nu se fi născut!”

Matei 26:31
Atunci Isus le-a zis: „În noaptea aceasta, toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire; căci este scris: „Voi bate Păstorul, şi oile turmei vor fi risipite.”

Marcu 1:2
După cum este scris în prorocul Isaia: „Iată, trimit înaintea Ta pe solul Meu, care Îţi va pregăti calea…

Marcu 7:6
Isus le-a răspuns: „Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, după cum este scris: „Norodul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.

Marcu 9:12
El le-a răspuns: „Ilie va veni întâi; şi va aşeza din nou toate lucrurile; tot aşa după cum este scris despre Fiul omului că trebuie să pătimească mult şi să fie defăimat.

Marcu 9:13
Dar Eu vă spun că Ilie a şi venit, şi ei i-au făcut ce au vrut, după cum este scris despre el.”

Marcu 11:17
Şi-i învăţa şi zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile”? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”

Marcu 14:21
Fiul omului, negreşit, Se duce după cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el să nu se fi născut.”

Marcu 14:27
Isus le-a zis: „În noaptea aceasta toţi veţi avea un prilej de poticnire; pentru că este scris: „Voi bate Păstorul, şi oile vor fi risipite.”

Luca 2:23
după cum este scris în Legea Domnului: „Orice întâi născut de parte bărbătească va fi închinat Domnului” –

Luca 3:4
după cum este scris în cartea cuvintelor prorocului Isaia: „Iată glasul celui ce strigă în pustiu: „Pregătiţi calea Domnului, neteziţi-I cărările.

Luca 4:4
Isus i-a răspuns: „Este scris: „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”

Luca 4:8
Drept răspuns, Isus i-a zis: „Înapoia Mea, Satano! Este scris: „Să te închini Domnului Dumnezeului tău şi numai Lui să-I slujeşti.”

Luca 4:10
căci este scris: „El va porunci îngerilor Lui să Te păzească”;

Luca 7:27
El este acela despre care este scris: „Iată, trimit pe solul Meu înaintea feţei Tale, care Îţi va pregăti calea înaintea Ta.”

Luca 10:26
Isus i-a zis: „Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?”

Luca 19:46
Şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”

Luca 21:22
Căci zilele acelea vor fi zile de răzbunare, ca să se împlinească tot ce este scris.

Luca 24:44
Apoi le-a zis: „Iată ce vă spuneam când încă eram cu voi, că trebuie să se împlinească tot ce este scris despre Mine în Legea lui Moise, în Proroci şi în Psalmi.”

Luca 24:46
Şi le-a zis: „Aşa este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos şi să învie a treia zi dintre cei morţi.

Ioan 2:17
Ucenicii Lui şi-au adus aminte că este scris: „Râvna pentru Casa Ta Mă mănâncă pe Mine.”

Ioan 6:31
Părinţii noştri au mâncat mană în pustiu, după cum este scris: „Le-a dat să mănânce pâine din cer.”

Ioan 6:45
În Proroci este scris: „Toţi vor fi învăţaţi de Dumnezeu.” Aşa că oricine a ascultat pe Tatăl şi a primit învăţătura Lui vine la Mine.

Ioan 8:17
În Legea voastră este scris că mărturia a doi oameni este adevărată:

Ioan 10:34
Isus le-a răspuns: „Nu este scris în Legea voastră: „Eu am zis: sunteţi dumnezei”?

Ioan 12:14
Isus a găsit un măgăruş şi a încălecat pe el, după cum este scris:

Faptele apostolilor 1:20
În adevăr, în cartea Psalmilor este scris: „Locuinţa lui să rămână pustie, şi nimeni să nu locuiască în ea!” şi: „Slujba lui s-o ia altul!”

ESTE SCRIS acest lucru este comun tuturor versetlor de mai sus,la acest lucru s-a referit Domnul Isus si apostolii.Unde este scris in Biblie.
O viata impreuna cu Dumnezeu si dupa voia Sa va doresc!

Constantinos

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde Constantinos » 20 Sep 2011, 16:55

Despre botezul copiilor mici s-a mai discutat pe acest forum, adaug in zadar urmatoarele( ma iertati ca nu precizez autorul si numarul capitolului):
8. Căci în har sunteţi mântuiţi, prin credinţă, şi aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
5. Nu că de la noi înşine suntem destoinici să cugetăm ceva ca de la noi înşine, ci destoinicia noastră este de la Dumnezeu,
20. Isaia îndrăzneşte şi zice: "Am fost aflat de cei ce nu Mă căutau şi M-am făcut arătat celor ce nu întrebau de Mine".
Despre botezul adultilor :
14. La urmă, pe când cei unsprezece şedeau la masă, li S-a arătat şi I-a mustrat pentru necredinţa şi împietrirea inimii lor, căci n-au crezut pe cei ce-L văzuseră înviat.
15. Şi le-a zis: Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura.
16. Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
18. Şerpi vor lua în mână şi chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi îşi vor pune mâinile şi se vor face sănătoşi.


"S-a arătat şi I-a mustrat pentru necredinţa şi împietrirea inimii lor", adica inainte sa Li se arate, apostolii nu aveau credinta si pocainta necesara pentru a fi macar botezati. Iar cel ce va crede (cat un bob de mustar) va face minuni si apoi se va boteza. Asa este si in secta protestanta unde toti fac minuni, nici nu mai au nevoie de botez.

Sa vedem daca raspunde cum trebuie cel ce sta mereu cu Biblia in gura de parca ar fi scobitoare.

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 20 Sep 2011, 17:49


Sa vedem daca raspunde cum trebuie cel ce sta mereu cu Biblia in gura de parca ar fi scobitoare.
Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te ajute sa faci voia Sa!
Ieremia 17:5
Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!

Faptele apostolilor 4:19
Drept răspuns, Petru şi Ioan le-au zis: „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu;

Eu ma incred in Dumnezeul viu si cred Cuvantul Sau si ma silesc sa-L implinesc in viata mea cu ajutorul Duhului Sfant.
Alegeti bine de cine ascultati!

Matei 10:28
Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.

Constantinos

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde Constantinos » 20 Sep 2011, 19:39

Pai nu ma incred in politisti care nu stiu sa raspunda la ce ne prezinta Noul Testament. "Cel ce va crede si se va boteza se va mantui", tot atat de adevarat este ca cel ce se va boteza si va crede se va mantui sau daca isi pierde credinta in timp va pieri. Mai uita-te si pe versetul care zice sa ne departam de cei ca tine care rastalmacesc scripturile cele greu de inteles.

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 21 Sep 2011, 08:51

Bine faci, eu sunt slab,vremelnic dar Dumnezeu este vesnic si Cuvantul Sau nu va trece chiar daca trece acest pamant si cer.Multumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat si aratat.Intr-un mesaj scurt de cateva propozitii nu pot sa......Dar ce pot este sa-L marturisesc pe Domnul meu Isus si lucrarea Sa care o face prin Duhul Sfant si la care am fost martor ocular.Faptul ca vad foarte des lucrarile pe care le facea Domnul Isus cand era in trup pe Pamant,pe care le faceau apostolii prin credinta in Isus si prin puterea Duhului Sfant ma zidesc,ma incredinteaza ca sunt pe urmele pasilor Domnului Isus Mantuitorul nostru.Nu cer nimanui sa creada in ce spun eu, dar incurajez toti oamenii sa citeasca Biblia, sa se roage si sa aiba partasie cu oamenii lui Dumnezeu..Aceleasi lucruri trebuie sa le implinesc si eu in viata mea pentru ca sunt constient de binele cel primesc prin ascultarea de Dumnezeu acum in acesta viata si mai ales in vesnicie.

Matei 22:29
Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

1 Petru 4:7
Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi, dar, şi vegheaţi în vederea rugăciunii.

1 Ioan 1:7
Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.

Calea spre cer aratata de Domnul Isus si lui Nicodim este pocainta,botez in apa(urmare a creditei in puterea de mantuire a jertfei Domnului Isus),botez cu Duhul Sfant(semnul exterioar al acestui botez fiind vorbirea in alte limbi omenesti sau ingeresti) si o viata in sfintenie.Daca botezurile se fac o singura data pocainta si sfintenia trebuie sa fie permanente in viata credinciosului pentru a beneficia de intrarea in imparatia lui Dumnezeu.

Faptele apostolilor 17:30
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;

Ioan 3:5
Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

Evrei 12:14
Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.

Apostolii din biserica primara erau foarte atenti la botezurile in apa si cu Duhul Sfant pentru ca ele sa fie o invatatura de baza in toate bisercile Domnului Isus.

Faptele apostolilor 19
1 Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici
2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.”
3 „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?”, le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”
4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”
5 Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.
6 Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau.
Nu este o invatatura omenesca ci de la Dumnezeu.Dumnezeu sa ne ajute sa o implinim in vietile noastre.

Si pentru ca mi-ai spus ca trebuie sa te feresti de mine iti spun de cine sa te feresti.............

Matei 7
15 Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.
16 Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
17 Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.
18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.
19 Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc.
20 Aşa că, după roadele lor îi veţi cunoaşte.

Galateni 5
22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
23 blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Dumnezeu sa ne lumineze sa intelegem Cuvantul Sau!

P.S.Adaug cateva versete care lamuresc vorbirea in alte limbi nu ca o invatatura penticostala ci a apostolilor lui Hristos pe care El a zidit Biserica pe care o va rapi la cer la revenirea Sa pe norii cerului de pe Pamant.
Marcu 16:17
Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;


Faptele apostolilor 2:4
Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.

Faptele apostolilor 10:46
Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:

Faptele apostolilor 19:6
Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau.

1 Corinteni 12:10
altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.

1 Corinteni 12:28
Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.


1 Corinteni 13:1
Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

1 Corinteni 14:5
Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.


1 Corinteni 14:18
Mulţumesc lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toţi.

1 Corinteni 14:23
Deci, dacă s-ar aduna toată Biserica la un loc, şi toţi ar vorbi în alte limbi, şi ar intra şi din cei fără daruri sau necredincioşi, n-ar zice ei că sunteţi nebuni?

1 Corinteni 14:39
Astfel deci fraţilor, râvniţi după prorocire, fără să împiedicaţi vorbirea în alte limbi.

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 21 Sep 2011, 09:22

Pentru cei dornici sa vada si sa traiasca lucrarile Domnului Isus prin Duhul Sfant azi pe Pamant sa vina la Anina(oraș în județul Caraș-Severin) la intalnirea de rugaciune de pe munte(dealul frumos) de Sambata si Duminica 24.09.2011 si respectiv 25.09.2011.Domnul Isus isi va proslavi Numele cu vindecari,eliberari de duhuri necurate,botezuri cu Duhul Sfant,bucurie,pace,raspuns la rugaciuni,etc.Dumnezeu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant sa fie laudat!

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde maria_andreea » 21 Sep 2011, 10:37

Pentru cei dornici sa vada si sa traiasca lucrarile Domnului Isus prin Duhul Sfant azi pe Pamant sa vina la Anina(oraș în județul Caraș-Severin) la intalnirea de rugaciune de pe munte(dealul frumos) de Sambata si Duminica 24.09.2011 si respectiv 25.09.2011.Domnul Isus isi va proslavi Numele cu vindecari,eliberari de duhuri necurate,botezuri cu Duhul Sfant,bucurie,pace,raspuns la rugaciuni,etc.Dumnezeu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant sa fie laudat!
Dumnezeu este pretutindeni, iar minunile de care vorbiţi nu mă impresionează pt că un om înţelept nu va căuta semne, el va dori să-L cunoască în adâncul sufletului său de unde să se încredinţeze că Hristos a înviat! Degeaba va privi la semne dacă ochiul său tainic nu va înţelege.

Mai bine aţi îndemna oamenii la pocăinţă şi la o viaţă de sfinţenie prin care indiferent de loc, Îi vor vedea lucrările Lui Iisus, cu adevărat singurele adevărate. Pt că Iisus este Dumnezeu şi priveşte la inima omului sincer, smerită nu la confesiunea sa. A fost pe o insulă 3 oameni simpli care nu ştiau multe şi se rugau doar cu cuvintele: Voi Trei, noi trei, miluiti-ne pe noi, cu acestă rugăciune simplă ei s-au mîntuit, nu au avut nevoie de semne şi minuni vizibile.

Smeriţi-vă, smeriţi-vă, spunea un bătrân unuia care îi povestise despre lucrările mari din viaţa sa.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 21 Sep 2011, 11:43

Deacord cu dvs. insa semnele ii vor insotii intotdeuna pe oamenii lui Dumnezeu.
Marcu,cap16
17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”
19 Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu.
20 Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-l însoţeau. Amin.)

Faptele apostolilor 2:22
Bărbaţi israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi;

De aceea nu avem nevoie noi de simboluri, pentru Dumnezeu, pentru ca prezenta Sa o simtim si pentru ca vedem lucrarile Sale.Laudat sa fie Domnul Isus!
Ioan 14
15 Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.
16 Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietora, care să rămână cu voi în veac;
17 şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi.

politistul

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde politistul » 26 Sep 2011, 18:55

Pentru ca v-am invitat la Anina consider ca este de datoria mea sa va marturisesc ce Dumnezeu a lucrat.A fost acolo la Anina vindecari,profetii, descoperiri.Am auzit marturii de vindecare a oamenilor pentru care s-au facut rugaciuni si ungere cu undelemn in numele Domnului Isus data trecuta cand am mai fost.Duminica am fost la Rachasdia o comuna langa Oravita(acolo s-a deschis o biserica penticostala si a fost un botez nou testamental la 5 persoane) si acolo Dumnezeu a lucrat cu vindecari si descoperiri iar multi oameni si-au predat viata Domnului Isus.Ce mi-a placut ca un pastor din zona a marturisit intr-una vindecarile si eliberarile de duhuri necurate pe care le face Domnul Isus in biserica pe care o pastoreste si nu numai.Dumnezeu nu s-a schimbat El este la fel asa cum era in trecut,este in prezent si va fi in viitor. El isi proslaveste numele ori de cate ori copiii Lui o cer cu credinta.Laudat sa fie Dumnezeu Tatal,Dumnezeu Fiul Isus si Dumnezeu Duhul Sfant!Amin!

Ioan 1
12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Marcus89

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde Marcus89 » 17 Feb 2012, 18:11

Buna ziua! Am și eu o problema, si m-am contrazis tare mult cu părinții. Noi suntem o familie de la țara. Vaca noastră se pare ca a fost blestemata (la noi la țara se zice ca ”s-a stricat vaca”). Acest blestem consta în faptul ca laptele si smântâna pe care le produce nu mai sunt bune (miros ca și cum ar fi stricate) ceea ce nu se intampla in alte perioade. La noi în sat, este o femeie care dupa cum mi-au zis parinții descântecă acest e blesteme pentru animale. Eu le-am zis ca nu trebuie sa apelam la ea pentru ca de fapt este un fel de vrăjitorie.
Deci: Cum putem dezlega animalul de blestem?
Ați putea apela la un veterinar...

esenin
Mesaje:1252
Membru din:02 Iul 2008, 20:52
Confesiune:eterodox
Preocupări:artele vizuale, electronica

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde esenin » 17 Feb 2012, 18:21

Credeti?
Veterinalul nu e un fel de instalator?

Marcus89

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde Marcus89 » 18 Feb 2012, 13:31

Credeti?
Veterinalul nu e un fel de instalator?
:-? nu am înțeles...

Constantinos

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde Constantinos » 18 Feb 2012, 20:24

Apocalipsa capitolul 21 versetul 16 , latura cubului Imparatiei Cerului are vreo 84 de kilometrii la sectarii lui Cornilescu si stau inghesuiti ca pestii in conserva :" heruvimi" , "serafimi" , si multi eretici cu si fara coarne ( de fapt nici nu mai sunt locuri , cine are pretentia sa mai incapa e nebun) , iar la ortodocsi are vreo 2200 kilometrii si poate are legatura (sau nu) cu "Am umblat intru largime, fiindca poruncile Tale am cautat". Sfintii din cer ii iau la suturi pe eretici , asa raman locuri destule pentru cei care nu au muci in loc de creier. De acum nu dialoghez ci te indrept spre locul meritat.

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: Intrebari scurte

Mesaj necititde dimitrie » 20 Feb 2012, 13:54

Nu orice ediţie sinodală este şi corectă. Avem exemple la noi. După ediţia de la 1914, s-au tipărit la noi Biblii care mai-de-care mai cu lipsuri în ce priveşte prezenţa profeţiilor mesianice. Asta s-a întâmplat după 1914 la noi. Dar nu numai VT are lipsuri , ci şi NT este schimbat pe alocuri, inclusiv versiunea asta de pe web.
Din momentul în care au fost folosite în editare surse eterodoxe, Biblia respectivă nu mai este ortodoxă, deoarece numai Biserica lui Hristos cea adevărată are calitatea de a fi "stâlp şi temelie/întărire a adevărului" 1Tim.3:15. Clar?

Acum, vă rog să lăsaţi atacurile la persoană, insultele, etc., ca unele ce nu-s demne să apară pe un forum teologic.
Revizuiţi-vă mesajele, eliminând cele cuvenite! Vă rog!

PS
D-l descoperire nu neagă dumnezeirea lui Hristos (aşa-i,nu?).
Apropo, dacă Hristos nu ar fi răms Dumnezeu şi după Întrupare, nu Şi-ar fi asumat calitatea de a fi Adevărul. Şi apoi doar simplului om i se adresează cuvântul acesta: "Tot omul este mincinos!" Ps.115:2
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!


Înapoi la “Arhivă & Recycle Bin”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX