Forumişti ortodocşi smintitori

Cereri, propuneri, nemultumiri ale membrilor comunicate catre Echipa de administratori si moderatori
Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova
Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde dimitrie » 19 Mai 2011, 15:49

Atenţie vă rog, la Constantinos! viewtopic.php?f=22&t=1801&p=23765#p23765
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

Constantinos

Re: Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde Constantinos » 19 Mai 2011, 17:25

Crezi ca pana acum nu au fost atenti? Dar de ce pana acum nu a fost atent Staniloaie sau alti asa zisi mari duhovnici la cuvintele Sfantului Ioan Casian si Ioan Hrisostom despre Impartasanie si am fost eu? Comenteaza si aici:
Re: Impărtăşanie deasă sau rară?!
de Constantinos pe 15 Apr 2011, 15:07

La inceput nu se stia de postul mare fiindca tot timpul anului posteau crestinii pentru a se impartasi zilnic (Pagina 684 din Sfantul Ioan Casian Psb 57).
La pagina 680 se spune ca foloseau in zilele cincizecimii aceleasi feluri de bucate ca in timpul patruzecimii singura diferenta ca nu mai tineau post pana la ora 15 (ceasul 9) ci pana la 12 (ceasul 6). Nu este canon care interzice postul sambata daca ai luat masa inainte de ceasul 9.

Faptul ca acelasi post si pregatire se cere atat preotilor cat si mirenilor duce la ideea ca pentru Impartasanie este necesara o singura zi cu mancare de post, aceea in care te impartasesti pentru cei care se impartasesc des, si minim o zi de post inainte si in ziua Impartasaniei (marti, joi, sambata) pentru cei care se impartasesc mai rar . In mod sigur Sfantul Vasile cel Mare se impartasea martea , joia , sambata si Duminica pentru a tine post neancetat fiindca ,, postim atat cat iubim" (Adevarata Viata este post - Parintele Miron Mihailescu). Bineanteles cand este harti se poate impartasi cineva si fara post de alimente ca si copiii, batranii si bolnavii.


Sfantul Ioan Gura de Aur in Putul si impartirea de grau la pagina 489 nu sileste dar sfatuieste pentru postul dupa Impartasanie. ,, Ca trebuie a pazi infranarea intru amandoua,iar mai vartos dupa ce ai primit pe Mirele.
Mai inainte adica ca sa te faci vrednic a lua, iar pe urma, ca sa nu te arati nevrednic de cele ce ai luat." Mai este si cazul unor calugari rusi carora vrajmasul le dadea multe ganduri si ispite dupa Impartasanie cu scopul de a ajunge la defaimarea Ei dar acestia biruiau cu post si rugaciune.

Sfintii Apostoli au inteles ca trebuie sa tina post continuu dupa cuvantul de la Matei 9-15 ; ,,Şi Iisus le-a zis: Pot oare, fiii nunţii să fie trişti câtă vreme mirele este cu ei? Dar vor veni zile când mirele va fi luat de la ei şi atunci vor posti". Cuvant care este valabil alaturi de alt adevarat cuvant de la Matei 28-20: ,,Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin." Mirele va fi luat si Eu cu voi sunt se impaca cu „O, Pastile cele mari si preasfintite Hristoase! O, Intelepciunea si Cuvantul lui Dumnezeu si Puterea! Da-ne noua sa ne impartasim cu Tine, mai cu adevarat in ziua cea neinserata a Imparatiei Tale!”, adica este cu noi dar este si luat de la noi si vom posti ca sa ne apropiem si mai tare in ziua urmatoare si in veci.

esenin
Mesaje:1252
Membru din:02 Iul 2008, 20:52
Confesiune:eterodox
Preocupări:artele vizuale, electronica

Re: Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde esenin » 19 Mai 2011, 20:00

Dar nici vorba sa se justifice cineva ! E un forum de TEOLOGIE ! Cum diavolul e bun teolog, ceea ce presupun e asumat deja de forumisti, atunci si el ar putea fi unul (forumist). Sper ca nimeni nu mai are simplicitatea sa confunde teologia cu credinta. Deja se confunda de ceva vreme activismul ortodox cu tema majora a forumului, care inca o data, este teologia si nu credinta. (In fine.... daca ultima nu e subiect al teologiei). Schimbati mottoul forumului si atunci "smintitorii" o sa se abtina. "Smintitorii" respecta si ei cateva lucruri....(ceea ce nu pare a fi cazul "smintitilor").
Daca "smintitii" scriu aici inseamna ca sunt dispusi sa se confrunte cu ceilalti.....(ar avea de castigat, de multe ori). Pentru moment produc mai ales anapode si teribilisme. (nu vorbesc de cei cu mult bun simt si respect, carora le cer scuze - nu lor le raspund).

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde dimitrie » 02 Iul 2011, 14:28

"ddc" nu este ortodox, ci eterodox. Rog aşadar admin-ul, să ia atitudine cu cei ce se prezintă sub falsă identitate religioasă! Cred că este un lucru bun să facem ce se poate spre a nu-i induce în eroare pe forumiştii noştri (şi nu numai pe ei) falsa identitate religioasă afişată de unii. Până acum, ddc a venit doar cu erezii şi a luptat pentru ele. Este îndreptăţit esenin să ne arate cu degetul în acest caz.
Are şi diavolul fiii lui, şi pe deasupra mai au şi piele de oaie.
Jos pielea, să ştie lumea că e lup!
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde protosinghel » 02 Iul 2011, 15:15

A fost avertizat. Dacă nu se corectează, îl "excomunicăm".

esenin
Mesaje:1252
Membru din:02 Iul 2008, 20:52
Confesiune:eterodox
Preocupări:artele vizuale, electronica

Re: Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde esenin » 02 Iul 2011, 21:03

A, tiens !. Am ce sa scriu si eu la profi: "heterodox". Merci !
Ha ! Nu se poate. De ce nu adaugati si asta la lista ? Ar fi o foarte mare dovada de deschidere. Asa pareti evident "in lupta" cu cei pe care I-ati mentionat. ca doar pe ei ii aveti in vedere.

Avatar utilizator
Administrator3
Mesaje:135
Membru din:14 Dec 2008, 14:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:ajuta la administrare
Localitate:RO

Re: Forumişti ortodocşi smintitori

Mesaj necititde Administrator3 » 04 Iul 2011, 22:01

In lucru!


Înapoi la “De la membri catre Echipa”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron