Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Despre particularităţile acestor confesiuni mai speciale
andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Numele lui Dumnezeu. Cât de multă dreptate au iehoviştii?

Mesaj necititde andr3y » 25 Dec 2009, 14:37

Cum explicati atunci I Corinteni 8:5,6,unde ni se spune clar ca ,desi in cer si pe pamant SUNT MULTI DOMNI SI MULTI DUMNEZEI,NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL...????
Pentru o intelegere cat mai exacta era foarte indicat sa iei si urmatoarele "din Care sunt toate şi noi întru El; şi un singur Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate şi noi prin El." Aici este destul de graitor exemplu dat de Sfantul Ioan Damaschin in Dogmatica sa: Precum exista legatura intre foc si lumina asa exista si legatura intre Tatal si Fiul; precum lumina ia nastere din foc asa si Fiul a luat nastere din Tatal. Nu exista lumina fara foc dar nici foc fara lumina. Punctul de plecare e Tatal, de aceea apostolul a afirmat ca nu cunoastem decat un singur Dumnezeu - Tatal, din (si cand te uiti la foc, e doar un singur element dar la o analiza mai atenta ai sa descoperi si lumina si caldura!) si a continuat ideea de Dumnezeu si in partea a doua "si Fiul, prin", diferenta constand in insusirile fiecaruia. Adam a fost plasmuit de Dumnezeu, Set a fost nascut pentru ca a fost fiu al lui Adam, dar Eva nici nu s-a nascut nici nu a fost plasmuita de Dumnezeu, ci a purces din coasta lui Adam! Acestia nu se deosebesc prin fire unii de altii, deoarece sunt oameni, ci diferenta consta in modul in care au fost creati sau modalitatea prin care si-au inceput existenta! Asa este si cu Sfanta TReime: Un Dumnezeu Tatal necreat, care a existat din toti vecii, din care s-a nascut in acelasi timp Fiul si a purces Duhul Sfant; la origine avand tot pe Tatal - abia din acest punct de vedere putem spune ca deosebirea dintre cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi priveste cauza; de acceea cand vom auzi ca Tatal este mai mare decat Fiul sa avem in vedere cauza! (adica Fiul a fost nascut din Tatal- doar din acest punct de vedere exista subordonare). Un alt exemplu destul de graitor este soarele, izvor al razei si al luminii.
La sfarsitul domniei de 1000 de ani,Fiul se va supune Tatalui,impreuna cu Regatul Sau.
Asa ceva nu a spus Hristos! Nu este logic formulataa aceasta fraza! Fiul nu are cum sa se supuna Tatalui si impreuna cu regatul Sau ..... daca avem in vedere motivul pentru care a fost trimis Hristos in lume! Stim foarte bine ca El a venit ca sa ne scoata din pacat, sa ne acorde sansa de a recapata starea in care se afla Adam (si nu numai, ci chiar si mai mult), fapt care nu cred ca ii putea da prilej Tatalui sa stea cu "mainile in san" si sa astepte pana cand se vor implini un anumit numar de ani ca sa ia "Regatul Fiului Sau"...Hristos nu a pomenit de asa ceva; spunand asa ceva admiti ca ar mai exista nu stiu cate regate... mare grija! Sa fim seriosi si realisti! Fiul nu este supus Tatalui!! Altfel cum iti poti explica aceasta relatie intre Tatal si Fiul din „Eu sunt în Tatăl si Tatăl în Mine"? daca era supunere, cele doua Persoane erau despartite , nemaiexistant relatia de Tatal si Fiu.

Iertati si Doamne ajuta!

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Re: De ce ?

Mesaj necititde marcu » 29 Dec 2009, 08:31

Stimate domn,cu adventistii va este usor,pt.ca ei,cu adevarat au preluat invatatura trinitatii de la dvs.Aici aveti din nou perfecta dreptate.Zbaterile lui Iona sunt ridicole in aceasta privinta.De fapt,primele curente adventiste nu au fost trinitariene.Acum,dar incepand de la data cand "profetesa" Ellen White i-a "resuscitat" in urma marilor deziluzii cu imbracat haine albe si asteptat rapire,ei sunt cu totii trinitarieni.
Aceasta mare aberatie,cea mai mare erezie a "crestinismului" este subiectul meu predilect.Va invit pe toti la o dezbatere cu mine,care,urmas al lui Avraam fiind,pe linia femeii slobode,voi comenta aceasta pacoste din perspectiva biblica,strict biblica,apoi istorica si logica.Nu sunt de religie mozaica.Dupa cum cred ca stiti cu totii,sunt martor al lui Iehova.Voi reveni,dar nu voi comenta acid o disputa absurda intre "competitori" care,aici,la acest subiect (ca si la multe altele,din pacate) sun in deplin acord.Dar comenteaza,asa,ca sa-si revendice paternitatea,intaietatea la rostirea acestei ineptii.Ma voi limita la subiect:trinitatea,trecut ,prezent si perspective.
Voi reveni......sa fiti cu totii,ortodocsi si neoprotestanti deopotriva,pregatiti pt.biciul Cuvantului lui Dumnezeu,care aspru vi se va parea,placut insa va fi daca-l veti intelege si-l veti accepta.

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde marcu » 29 Dec 2009, 22:43

Imi pare rau stimate domn,dar ceea ce dvs .incercati sa explicati cu ajutorul ereticului Damaschin cu privire la faptul ca,desi avem un singur Dumnezeu-Tatal,in fapt nu este asa,nu reprezinta decat simple fantasmagorii,izvorate din mintea obedienta si inflacarata de filosofia greaca,de politeismul din care au "iesit" multi dintre acesti "sfinti parinti" (poate parintii dvs.pt.ca Biblia ne interzice sa numim tata duhovnicesc pe un om....dar ce mai conteaza la ignoranta dvs.,la o necunoastere crasa a textului Bibliei?? )Ce are a face focul cu Dumnezeu,Unicul Dumnezeu Adevarat,asa cum il numeste Isus la Ioan 17:3?Atentie stimabile: acolo,Isus spune ca a-l cunoaste pe Tatal ca singurul Dumnezeu adevarat inseamna viata vesnica!!!Pe cale de consecinta,a nu-l cunoaste in acest rol suprem si unic,inseamna pierderea vietii vesnice!!
Lasati explicatiile senzoriale,extra-biblice.Veniti in argumentare cu dovezi scripturale,iar daca nu respectati UN VERSET,daca-l incalcati,inseamna ca nu respectati Biblia.Iar aici,in Biblie scrie:NUMAI DOMNULUI,DUMNEZEULUI TAU SA TE INCHINI....de unde scoateti dvs.legitimitate pt.inchinarea idolatra la cruce si icoane???
Sa revenim la I Corinteni 8:5,6.Observati dvs.:SI un singur Domn...acest si face distinctie intre Tatal ca sigurul Dumnezeu Atotputernic si Fiul,ca singurul Domn sau Rege pt.perioada in care i s-a dat de catre Tatal toata puterea in cer si pe pamant.I s-a dat,deci nu o avea in Sine.Isus nu cunoaste ziua sfarsitului.Nu are competenta de a stabili cine sta la dreapta sau la stanga Sa.Deci nu este nici omniscient,nici Atotputernic.
A continua discutia despre trinitate aici,inseamna lipsa de respect pt.ceilalti si mai ales pt.dl.Pruteanu.Prin grija domniei sale a fost deschis un topic cu problema trinitatii.Ne putem intalni acolo ...
Comparatia dintre sfintenie,sfintenia sangelui Mantuitorului ,descaltatul lui Moise etc.,nu legitimeaza inchinarea la obiecte,indiferent care ar fi acestea.Nu veti gasi in Biblie nici macar UN VERSET ,UN CUVANT care sa legitimeze o astfel de inchinare.In ce priveste invataturile "sfintilor" parinti,daca acestea nu sunt in acord cu Biblia -si nu sunt,tocmai pt.ca au statuat astfel de erezii ca :botezul bebelusilor,Maria-pururi Fecioara,Maria -theotokos(cum poate cineva sa-l nasca pe Dumnezeu??,trinitatea,cultul crucii,inchinarea la icoane,clerul preotesc etc...-deci acestea nefiind biblice,sunt anatema,asa ne spune Biblia!! (Daca ingerii din ceruri v-ar vesti o alta Evanghelie,sa fie anatema).
Trebuie sa observati un lucru: topicul acesta a fost deschis impotriva noastra,a martorilor lui Iehova,iar cum noi acceptam Biblia ca unica autoritate pe linie doctrinara si teologica,argumentatiile dvs.ad extra sunt inutile si neavenite.
Va astept aici cu argumente din scripturi iar pe topicul cu treimea pt.comentarii de acelasi fel.Succes in cercetarea scripturilor!!Tatal ceresc,singurul Dumnezeu Adevarat sa va lumineze!!

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Re: Cinstirea Sf. Cruci. Hristos răstignit pe cruce sau stâlp

Mesaj necititde marcu » 29 Dec 2009, 22:51

Imi doresc o discutie pe tema trinitatii cu un doctor in teologia ortodoxa.Pe cand surpriza placuta stimate domn Petru Pruteanu??

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5417
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: De ce ?

Mesaj necititde protosinghel » 29 Dec 2009, 23:27

Hai las-o mai moale, că papă-lapte de ăştia am mai văzut. Cu totul respectul pt vârsta dvstră, dar convingerile dvstră religioase le detest. Din punctul meu de vedere, doctrina "martorilor lui Iehova" e pentru proşti. Şi mă mir cum dvstră inginer de carieră puteţi să înghiţiţi şi chiar să regurgitaţi aceste aberaţii...
Apropo, zilele astea, din mila Sfintei Treimi, am mai convertit un iehovist la Ortodoxie. Bucuraţi-vă!

Avatar utilizator
Ioan Cr
Mesaje: 1104
Membru din: 07 Apr 2008, 20:29
Confesiune: ortodox
Preocupări: medicină, teologie, filosofie
Localitate: Italia
Contact:

Re: Numele lui Dumnezeu. Cât de multă dreptate au iehoviştii?

Mesaj necititde Ioan Cr » 30 Dec 2009, 15:24

Stimate domn,nu vreti sa discutam despre Ioan 1:1 pe textul din Codex Sinaiticus??
Eu nu stiu dupa care texte grecesti "originale" invatati dvs.dar cred ca e bine sa comentam pe acesta din Codex Sinaiticus.
Pasiti si dvs pe urmele lui Ruslan, vad eu. Nu ma refeream la manuscrise. Cand zic "originalul grecesc" ma refer la textul folosit si acum de toti vorbitorii de limba greaca, care (dupa cate stiu) coincide cu majoritatea absoluta a manuscriselor (doar nu credeti ca va cer sa rasfoim papirusurile si pergamentele - tot in greaca si ele, daca nu stiati),
Apoi,dvs.argumentati dumnezeirea Fiului intr-un mod absolut naiv.
Spuneti ca daca Isus este Domn,este pe cale de consecinta si Dumnezeu.
Atentie la premise! Ce ar fi sa cititi mai cu inima pasajul imediat precedent acelui silogism?
E vorba de o marturisire deloc intamplatoare, prin care ORICE EVREU putea recunoaste referinta la Dumnezeu: sau poate aveti exemple cand "Domn" se chema si altcineva?
Cum explicati atunci I Corinteni 8:5,6,unde ni se spune clar ca ,desi in cer si pe pamant SUNT MULTI DOMNI SI MULTI DUMNEZEI,NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL...????
Deci ,nu numai ca Biblia ne spune ca avem un singur Dumnezeu dar,ca sa nu cadem in cursa clericilor-politicieni din sec.al III lea,il si identifica:TATAL.Deci,stimate domn,SOLO PATER.
Acesti "clerici-politicieni" nu au spus altceva decat ceea ce ne-a fost revelat. De ce nu cititi si I Timotei 3:16? De ce faceti sa para deraiata reactia Sinedriului cand iL acuzau "Se face deopotriva cu Dumnezeu"? V-ati oprit la intelegerea lui Arie, tradand chiar prin asta Biblia la care spuneti ca tineti. Mai aduc alte dovezi (versete, caci altele cu voi nu merg). Ii multumesc lui Andrei pentru marturiile aduse.
Faptul ca Biblia il numeste pe Isus Dumnezeu,este fara putinta de tagada.
Puteti preciza in ce loc spune asta? Asa, din curiozitate.
Dumnezeirea Fiului este insa de alta natura decat a Tatalui.Fiul este supus Tatalui.El este una cu Tatal,asa cum si apostolii erau una.Fiul nu cunoaste ziua sfarsitului.Fiul nu are competenta de a stabili cine sa ocupe pozitiile de frunte in ierarhia cereasca(a sta la dreapta sau la stanga Sa).
Toata puterea i-a fost data,deci nu o avea in Sine.
La sfarsitul domniei de 1000 de ani,Fiul se va supune Tatalui,impreuna cu Regatul Sau.
Iata cate inadvertente intre ce ne spune Biblia si dogma trinitariana care prezinta trei Dumnezei de aceeasi natura si co-egali.
Mai intai de toate, folositi o terminologie foarte confuza. Spre exemplu: Fiul a existat inaintea intemeierii lumii, din vesnicie, sau nu? Biblia spune clar: DA, a existat. Mai departe: a existat vreo creatura inaintea de intemeierea lumii? Logica (nu mai zic de Biblie), spune clar: NU, nu a existat. Concluzie: Fiul nu este creatura. Fiul este Dumnezeu. Paradoxal, sunteti de acord. Urmeaza trucul: Fiul este Dumnezeu, dar de alta natura decat Dumnezeu-Tatal. Eroare: daca exista un Singur Dumnezeu adevarat, cum poate sa existe un altul tot adevarat, dar de alta natura? Acum va intreb: cine sunt politeisti in cazul de fata, noi, care propovaduim un singur Dumnezeu in 3 Persoane, sau voi care credeti in 2 Dumnezei de natura diferita?
Nu vreti sa expuneti textul dogmei asa cum a fost statuat la Conciliul de la Constantinopole in anul 382 si sa comparam enuntul acestei erezii majore cu Biblia??
Se pare ca s-a deschis deja un alt subiect pe tema data.

P.S. Apropos, cum comentati dvs, "Martorii lui Iehova", aceste versete:

Ioan 17:6 Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvântul Tău l-au păzit.
Ioan 17:26 Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.
"Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi." (Psalmul 23:1)

Cosmin Florin
Mesaje: 133
Membru din: 29 Sep 2009, 12:11
Confesiune: ortodox

Re: Numele lui Dumnezeu. Cât de multă dreptate au iehoviştii?

Mesaj necititde Cosmin Florin » 30 Dec 2009, 17:24

Ioan 1,3: Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
Dacă El însuşi este creatură, cum s-a creat prin sine însuşi?!

I Ioan 4,8: "Dumnezeu este iubire". Asupra cui Îşi răsfrângea Dumnezeu iubirea înainte de a crea lumea?

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde marcu » 30 Dec 2009, 19:38

Stimate domn,eu nu sunt de neam prost si nici nu am invatat sa injur inainte da a zice "mama" ori "tata"(nu am invatat niciodata),asa ca,dincolo de calitatea de crestin,asa ca om,jignirile dvs.ma lasa rece.Sa va fie rusine!!!Toate doctoratele in "basmele sfintilor "dvs .nu inlocuiesc cei sapte ani de acasa,pe care nu-i aveti si pace!Este strict problema dvs...iar cititorii vor trage concluzii;cei sinceri,bineanteles,pt.ca multi au aprobat si "ghiontul" lui Basescu,pe care ,dupa alegeri,l-a si recunoscut ,asa,cu jumatate de gura.Sigur ca nu a fost un pumn in figura,dar ca gest a fost asisderea.Asa este treaba si cu dvs.Sa comentam insa subiectul,pt.ca,la 30 de ani ai dvs.,eu nu va pot corecta apucaturile.
1.Stimate domn,daca Biblia ne spune ca noi avem UN SINGUR DUMNEZEU,IAR ACESTA ESTE IDENTIFICAT IN PERSOANA TATALUI,ce sens are sa mai discutam ineptiile despre "trei intr-unul"??Se contrazice cumva Biblia? Astept raspuns.
Aveti impresia ca am interpretat eu ceva la acel verset? Astept sa-mi spuneti ce.
Iar daca Biblia ne spune ca sunt mai multi domni si dumnezei,de ce afirmati ca la evrei Domnul inseamna intotdeauna IHWH??
Pavel era cumva grec? Ar fi scris el ca sunt mai multi?Pentru noi,insa -si nu numai pt.urmasii lui Avraam-exista UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL si UN SINGUR DOMN,Isus.Faptul ca traducatorii dvs.au preferat in locul textelor originale ale Scripturilor ebraice Septuaginta,asa ignorand Numele Divin pt.ca,nu-i asa,tetragrama este specifica limbii ebraice,nu inseamna nici ca au avut dreptate,nici ca noi trebuie sa calcam pe urmele lor.
2.Dupa care Codex Sinaiticus??Nu dupa "facaturi",ci dupa exemplarul de la Biblioteca Britanica,pt.ca partea care ne intereseaza este acolo.Propun ca apoi,in locul invectivelor,sa facem o analiza comparativa cu Codex Vaticanus (Manuscrisul Vatican 1209).Aceasta pt.a inlocui invectivele dvs.cu lucruri serioase.
3.Nu este nici o eroare,stimate domn!! Biblia ne spune ca "sunt multi dumnezei si multi domni,atat pe pamant cat si in cer,dar PT.NOI ESTE UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL.Deci,conform Bibliei,sunt multi dumnezei,in cer si pe pamant(unul fiind Isus),dar numai Unul este Atotputernic,Adevarat,Tatal(vezi Ioan 17:3).Cat talent aveti sa evitati exceptiile ridicate de mine!!Nu comentati,nu raspundeti,dimpotriva ignorati spusele mele si va refugiati in alte afirmatii,fara legatura cu ceea ce spun eu.Si nu,d-le.Noi credem NUMAI IN TATAL CA DUMNEZEU!! Nu negam divinitatea Fiului,care este insa de alta natura,Fiul nefiind omniscient si nici Atotputernic.Am argumentat biblic aceste afirmatii,dar ce conteaza pt.dl.doctor??

andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde andr3y » 30 Dec 2009, 20:41

I(poate parintii dvs.pt.ca Biblia ne interzice sa numim tata duhovnicesc pe un om....dar ce mai conteaza la ignoranta dvs.,la o necunoastere crasa a textului Bibliei?? )
Aici este o problema de interpretare. Niciun ortodox nu crede ca acesti Parinti care au avut o viata placuta inainatea lui Dumnezeu ne sunt tati duhovnicesti! E diferenta! Noi ii consideram ca pe niste povatuitori, ca pe niste persoane care ne pot ajuta sa intelegem mai bine tainele lui Dumnezeu. Ei au fost cei care au aflat Har inaintea lui Dumnezeu, drept pentru care ei sunt in masura sa interpreteze toata Sfanta Scriptura (nu uitati ca aceasta a fost scrisa sub influenta Duhului Sfant; deci exclusa interpretarea omeneasca).
Ce are a face focul cu Dumnezeu,Unicul Dumnezeu Adevarat,asa cum il numeste Isus la Ioan 17:3?
Are foarte mare legatura! Pacatul ne-a limitat foarte mult (inclusiv spectrul gandirii noastre). De aceea o sa gasiti scris ca Iisus a venit sa invete poporul in pilde, si nicidecum in cuvinte dumnezeiesti (pentru ca altfel omul nu le putea intelege). Sfantul Ioan Damaschin, a dat acel exemplu cu focul tocmai pentru a face pe unii oameni sa inteleaga dincolo de cuvinte. Noi nu putem intelege toate faptele si lucrurile pe care le face Dumnezeu, daca nu suntem capabili sa intelegem lucrurile astea pamantesti.
Lasati explicatiile senzoriale,extra-biblice.
Tocmai ca in unele situatii e nevoie si de astfel de exemple; pentru ca toti oamenii sa poata intelege!
NUMAI DOMNULUI,DUMNEZEULUI TAU SA TE INCHINI....de unde scoateti dvs.legitimitate pt.inchinarea idolatra la cruce si icoane???
Lui Dumnezeu ne inchinam! Nu mai retin daca am scris aici exemplu cu inchinarea la perete! Este exact acelasi lucru! Daca insasi haina de pe Hristos avea putere sa vindece, cu cat mai mult un obiect care a luat contact cu Sangele Sau?
Trebuie sa observati un lucru: topicul acesta a fost deschis impotriva noastra,a martorilor lui Iehova,iar cum noi acceptam Biblia ca unica autoritate pe linie doctrinara si teologica,argumentatiile dvs.ad extra sunt inutile si neavenite.
Biblia nu poate fi in varf (singura)! Cuvantul rostit are intaietate! Hristos nicaieri nu a scris (poate doar pe nisip), precum nici apostolii. Mai intai au implinit Cuvantul, apoi l-au rostit, dupa care unii sau chiar ei l-au scris! Nu putem nega Traditia spunand ca e impotriva Scripturii. Traditia a fost inaintea Scripturii. Aduc argumente din afara tocmai pentru o intelegere cat mai exacta a scripturilor! Nu poti capata aptitudini sa conduci o masina doar invatand teorie; ai nevoie si de practica si de undele sfaturi ale instructorului, si putine greseli proprii din practica si multe altele. E adevarat ca ea este cea mai importanta, dar in aceeasi masura este si practica (cu tot ceea ce implica ea).

Iertati si Doamne ajuta!
Ultima oară modificat 30 Dec 2009, 21:39 de către andr3y, modificat 1 dată în total.

andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde andr3y » 30 Dec 2009, 21:04

Se contrazice cumva Biblia? Astept raspuns.
Normal ca nu se contrazice. Chiar ii spuneam cuiva ca daca o sa puneti un ateu, un ortodox si un adventist sa va interpreteze un anumit pasaj din biblie, o sa aveti atatea interpretari dupa cati intrepreti ati avut. Si de ce aceasta situatie? Din pricina ca majoritatea s-a chinuit sa dea inteles dupa masura inteligentei lui. Acum facand o paranteza, nu uitati ca intaietate in interpretarea unei norme juridice, o are interpretarea oficiala care emana de la cel care a formulat norma respectiva. Asa si aici, intaietate o are interpretarea lui Dumnezeu si pe urma cea a oamenilor! Uneori o sa gasim in biblie raspunsurile, dar alteori o sa le gasim in oameni (mai exact in acei oameni care s-au sfintit prin puterea celui Sfant). Daca e sa aleg intre interpretarea unui om de rand si a unui sfant, intaietate pentru mine are interpretarea acelui sfant, deoarece acesta a facut-o sub influenta (inspiratia) Celui care a formulat acel pasaj sau acea "norma". Nu uitati ca de fiecare daca cand vroiau sa faca o talmacire, isi supuneau trupul la o cumplica asceza. (post, rugaciune). Mare grija!
Noi credem NUMAI IN TATAL CA DUMNEZEU!! Nu negam divinitatea Fiului,care este insa de alta natura,Fiul nefiind omniscient si nici Atotputernic.
Va contraziceti singur in afirmatii! Diferenta intre Tatal si Fiul este de ordin cauzal; in sensul ca Tatal a fost dintotdeauna, pe cand Fiul se naste din Tatal maii inainte de veacuri (in acelasi, moment sa spunem asa, cu Tatal; dar dupa cum Tatal nu a aparut candva, ci a existat dintotdeauna, asa si Fiul a "mostenit" aceasta trasatura). Legatura Tata-Fiu nu e tot una ca cea care este intre oameni; eu consider ca Dumnezeu a apelat la aceasta tocmai ca oamul sa inteleaga mai bine legaturile intre Persoanele Sfintei Treimi.
Biblia ne spune ca "sunt multi dumnezei si multi domni,atat pe pamant cat si in cer,dar PT.NOI ESTE UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL.Deci,conform Bibliei,sunt multi dumnezei,in cer si pe pamant(unul fiind Isus)
Cum poate Dumnezeu Tatal sa fie intr-un dumnezeu fals (dupa cum afirmati ca Hristos e un dumnezeu ca toti dumnezeii pamantului) si implicit un dumnezeu fals sa fie intr-un Dumnezeu Adevarat? Asta ar insemna un compromis din partea lui Dumnezeu. Hristos este Persoana a Sfintei Treimi (adica un singur Dumnezeu compus din trei persoane), care a venit pe pamant ca sa fie Mijlocitor intre om si Dumnezeu Tatal, adica sa fie Cel prin care ni s-a iertat pacatul stramosesc si prin care putem redobandi Imparatia Cerurilor. Hristos a venit in lume in duh de ascultare (dar nu in sensul ca ar fi o subordonare, ci spre exemplu, adica sa fie model de ascultare pentru oameni). Noi trebuie sa incercam ca in viata aceasta sa urmam lui Hristos (intrutoate); daca avem in vedere si faptul ca omul a fost facut dupa asemanarea lui Dumnezeu, as putea afirma, indirect ce e drept (presupunand ca nu dispun de celelalate argumente care sa ateste faptul ca Hristos e Dumnezeu) ca Hristos e Dumnezeu.
Am sa scriu mai jos si un micut exemplu in acest sens, adica pentru Sfanta Treime (daca imi permiteti): la primul sinod ecumenic, tot asa era cineva ca dumneavoastra care nu vroia sa creada in Sfanta Treime. Si de multe ori se intampla ca acesta sa castige aceste dispute in cuvant (era un foarte bun orator). Asta pana cand Sf. Spiridon a luat o caramida si s-a rugat lui Dumnezeu ca sa poata face o minune prin care cei de fata, care credeau gresit, sa isi schimbe convingerile. Ceea ce s-a si intamplat, din caramida a iesit foc care s-a inaltat, apa care a cazut jos si nisipul care a ramas in palma Sfantului, si toate astea cu puterea lui Dumnezeu. Atunci adversarul a exclamat ca "Daca in cuvant nu m-ai putut invinge, atunci in fapta ai facut-o". Un exemplu destul de graitor, pentru cei care au ochi sa vada!

Iertati si Doamne ajuta!

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde marcu » 31 Dec 2009, 07:53

Stimate domn Petru Pruteanu: de ce nu vreti sa fiti un domn? De ce jigniti mereu?Teza dvs.de doctorat a fost cumva in acest domeniu? Care sunt "aberatiile" in care cred eu? Ca avem un singur Dumnezeu,Tatal?Dar "aberatia " aceasta o citim la I.Corinteni 8:6.Ca sufletul moare? "Aberatia "aceasta este scrisa la Ezechiel 18:3,20.

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde marcu » 31 Dec 2009, 08:18

D-le andr3y,o sa va raspund in ordine inversa:
-Unde ati citit in Biblie despre faptul ca dumnezeii si domnii la care face referire Pavel in scrisoarea catre corinteni sunt falsi cu totii?
-Unde ati citit dvs.in Biblie despre faptul ca Isus este o Persoana din Trinitate?
-Unde ati citit dvs.in Biblie despre un Dumnezeu triunic?
-Isus a spus:" Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume,ca sa marturisesc despre Adevar.Oricine este in Adevar,asculta glasul Meu".Aceasta a fost menirea principala a primei Sale veniri.Daca nu ar fi creat Biserica,jertfa Sa ar fi fost in zadar.
-Basmul cu caramida este hilar.In primul rand ca nu la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea,la anul 325 s-a introdus dogma trinitatii in practica bisericii,aceasta intamplandu-se ceva mai tarziu,la anul 382,la Conciliul (Sinodul) de la Constantinopole.
La Niceea lucrarile Sinodului cel dintai (iata ca nici aici nu aveti legatura apostolica...) au fost tinute sub atenta grija a imparatului pagan Constantin,cel care a si fortat introducerea unei forme de politeism in biserica,pt.a-si putea ademeni supusii la o singura religie.Nu chestiunea cu caramida i-a determinat pe clerici sa accepte ca Fiul este de o Fiinta cu Tatal,nici ca Maria-theotokos l-a nascut pe Dumnezeu(??????),ci cohortele,legiunile romane campate acolo.Singurul argument adus de ciracii lui Costica-paganul a fost acela ca ELOHIM este pluralul.
Basmului cu caramida va opun eu o exceptie biblica,despre care puteti citi la Faptele Apostolilor 7:54-56.Stefan,inainte de a fi omorat cu pietre,a avut o viziune.El a vazut "gloria lui Dumnezeu si pe Domnul Isus la dreapta Sa.
L-a vazut Stefan pe Dumnezeu??NU!! L-a vazut Stefan pe Isus??DA!! L-a vazut un om pe Dumnezeu?Biblia spune ca nu,nimeni nu l-a vazut,in afara Fiului.Rezulta cumva de aici ca Isus,in glorie creasca fiind,nu om, este de o Fiinta cu Tatal?Pai atunci cum l-ar fi vazut Stefan? A doua problema la care va cer raspuns,este:l-a vazut Stefan pe Duhul Sfant?A vazut Stefan gloria Duhului Sfant?
Unde era acesta,ca sa completeze panoplia trinitatii?
Voi reveni cu alte comentarii,dar acum trebuie sa merg la serviciu.

Cosmin Florin
Mesaje: 133
Membru din: 29 Sep 2009, 12:11
Confesiune: ortodox

Re: Numele lui Dumnezeu. Cât de multă dreptate au iehoviştii?

Mesaj necititde Cosmin Florin » 31 Dec 2009, 08:37

Ioan 1,3: Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
Dacă El însuşi este creatură, cum s-a creat prin sine însuşi?!

I Ioan 4,8: "Dumnezeu este iubire". Asupra cui Îşi răsfrângea Dumnezeu iubirea înainte de a crea lumea?
Domnule Marcu, am pus niste intrebari, nu le ignorati.

andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde andr3y » 31 Dec 2009, 10:22

-Unde ati citit in Biblie despre faptul ca dumnezeii si domnii la care face referire Pavel in scrisoarea catre corinteni sunt falsi cu totii?
M-am exprimat eu gresit, mai exact am omis sa spun ceva. Dumnezeu e singurul Dumnezeu si atat. Nu mai exista alti dumnezei (si chiar daca exista sunt inchipuiri ale oamenilor, aberatii de-ale lor, chipuri cioplite care nu pot manca si nici nu pot bea, care sunt morti si care nu au putere macar asupra unui fir de par). "Tu eşti Domn, Dumnezeu singur, şi slăvit peste toată lumea" (Din cantara celor trei tineri) sau "Domnului Dumnezeului meu mă voi închina, că Acela este Dumnezeu viu" sau "Mare eşti, Doamne Dumnezeul lui Daniel! Şi nu este altul afară de Tine" (Daniel)
-Unde ati citit dvs.in Biblie despre faptul ca Isus este o Persoana din Trinitate?
Este foarte adevarat ca in biblie nu o sa gasim asa ceva, dar din faptele pe care le-a facut Iisus si din vorbele sale reiese aceasta! "Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul."(Apocalipsa) sau "Un Dumnezeu şi Tatăl tuturor, Care este peste toate şi prin toate şi întru toţi"(Efeseni) sau "pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu." (Ioan) sau "Scris este în prooroci: "Şi vor fi toţi învăţaţi de Dumnezeu". Deci oricine a auzit şi a învăţat de la Tatăl la Mine vine." (Ioan) sau "Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui" sau asta care mie imi place foarte mult "Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov!"; mai sunt si alteele, dar astea sunt de ajuns.
-Unde ati citit dvs.in Biblie despre un Dumnezeu triunic?
Ce intelegeti dumneavoastra prin "triunic"?
-Isus a spus:" Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume,ca sa marturisesc despre Adevar.Oricine este in Adevar,asculta glasul Meu".
Frumos a spus; dar tot El a spus "Eu sunt Adevarul"!
Basmul cu caramida este hilar.In primul rand ca nu la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea,la anul 325 s-a introdus dogma trinitatii in practica bisericii,aceasta intamplandu-se ceva mai tarziu,la anul 382,la Conciliul (Sinodul) de la Constantinopole.
La Niceea lucrarile Sinodului cel dintai (iata ca nici aici nu aveti legatura apostolica...) au fost tinute sub atenta grija a imparatului pagan Constantin,cel care a si fortat introducerea unei forme de politeism in biserica,pt.a-si putea ademeni supusii la o singura religie.Nu chestiunea cu caramida i-a determinat pe clerici sa accepte ca Fiul este de o Fiinta cu Tatal,nici ca Maria-theotokos l-a nascut pe Dumnezeu(??????),ci cohortele,legiunile romane campate acolo.Singurul argument adus de ciracii lui Costica-paganul a fost acela ca ELOHIM este pluralul.
Ma rog poate am gresit cu privire la sinoad (primul sau al doilea nu are importanta, important e ceea ce s-a discutat si s-a hotarat acolo). Ortodoxia tocmai prin aceste fapte (nu basme) s-a mentinut in frunte! Cum puteau oare clericii sa se supuna stapanirii (adica sa incalcce invatatura lui Dumneze urmand imparatului sau acceptand "invatatura" gresita a acestuia de frica mortii); total absurb! Oare nu a spus Hristos ca Biserica nu va fi biruita in veac? Cum puteau oare clericii sa faca asa ceva? Nu aveau cum! Asa se spunea si despre Transilvania si diferite teorii cu privire la asta si diverse "basne" cum le numesc cronicarii au iesit tocmai pentru a putea dovedi ca nu e pamant romanesc! Daca nici argumentele istorice (care nu pot fi combatute) aceia nu le iau in considerare (deoarece au avut curajul sa falsifice si sa spuna diverse bazaconii cu privire la asta), atunci ce sa mai spunem de altele. Asa si aici, daca majoritatea din cei care cred in dumnezei straini nu accepta aceasta realitate (fapte incontestabile si care nu pot combatute cu oricaree mijloc de proba) incep sa adauge diverse "basne" (unul dintre ele ca acesta care l-ati spus si dumneavoastra). Hristos a avut grija de Biserica Sa, si tocmai de aceea s-au intamplat atatea minuni dealungul istoriei ei, pentru a-si putea intari invataturile. Sa nu uitam ca pentru a putea crede cu tarie, omului de rand ii trebuie dovezi reale, fapte vrednice de crezare (de aceea s-au si intamplat atatea minuni dealungul timpului).
L-a vazut Stefan pe Dumnezeu??NU!! L-a vazut Stefan pe Isus??DA!! L-a vazut un om pe Dumnezeu?Biblia spune ca nu,nimeni nu l-a vazut,in afara Fiului.Rezulta cumva de aici ca Isus,in glorie creasca fiind,nu om, este de o Fiinta cu Tatal?Pai atunci cum l-ar fi vazut Stefan? A doua problema la care va cer raspuns,este:l-a vazut Stefan pe Duhul Sfant?A vazut Stefan gloria Duhului Sfant?
Raspunsul este DA! Stefan l-a vazut pe Dumnezeu! (Ferictit cei curati cu inima ca aceia vor vedea pe Dumnezeu). Dumneavoastra credeti ca omul (asa cum e el, pacatos) este capabil sa priveasca catre Creator? Noi, dupa caderea lui Adam, nici creatia Lui nu suntem in stare sa o privim si sa o studiem (de pilda soarele, este cu neputinta sa ma uit ca el, fara a avea o protectie). Dupa cum marturiseste Scriptura : "s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului. " as putea sa spun ca Adam a vazut fata lui Dumnezeu, dar dupa caderea in pacat nu a mai fost capabil sa o priveasca si de aceea s-a ascuns impreuna cu femeia lui. Sa nu uitam ca pentru nevrednicia noastra s-a scris in aceasta forma. Normal ca dupa Adam nimeni nu mai putea vedea fata lui Dumnezeu (deoarece aveau in ei pacatul lui Adam). Asta pana la Iisus, deaorece Iisus era Dumnezeu intrupat. "Căci zic vouă: Mulţi prooroci şi regi au voit să vadă ceea ce vedeţi voi, dar n-au văzut, şi să audă ceea ce auziţi, dar n-au auzit. " (Luca).
*Completare:
"Acesta este chipul lui Dumnezeu celui nevăzut, mai întâi născut decât toată făptura. Pentru că întru El au fost făcute toate, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El. El este mai înainte decât toate şi toate prin El sunt aşezate. Şi El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate. Căci în El a binevoit (Dumnezeu) să sălăşluiască toată plinirea. Şi printr-Însul toate cu Sine să le împace, fie cele de pe pământ, fie cele din ceruri, făcând pace prin El, prin sângele crucii Sale."(Coloseni).
"Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. " (1Timotei)
Despre Duhul Sfant, nimic mai, mult, purcede de la Tatal, dupa cum oarecand femeia din barbat! "Şi a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-Se, din cer, ca un porumbel şi a rămas peste El." (Ioan) "Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi! Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. " (Ioan) "Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine." (Ioan). Uitati o expresie care ne poate da raspunsul "Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului" sau Duhul lui Dumnezeu; deoarece Iisus a spus ca este Adevarul am putea spune Duhul lui Iisus, dar din pricina ca s-a scris "Care de la Tatăl purcede" cade aceasta varianta si ne mai ramane una singura: un singur Dumnezeu in Trei Persoane : Tatal din cate se naste Fiul si din care purcede Duhul Sfant!

Adagiu: citat din hotararea Sinodul al cincilea Ecumenic de la Constantinopol (553):
"I. Dacă nu mărturiseşte cineva o singură fiinţă a Tatălui şi Fiului şi a Sfântului Duh, o singură putere şi virtute, o [Sfântă] Treime de-o-fiinţă, o dumnezeire cinstită în trei ipostasuri sau persoane, unul ca acesta să fie anatema. Căci unul este Dumnezeu Tatăl de la Care [sunt] toate, unul [este] Domnul Iisus Hristos prin Care [s-au făcut] toate şi unul [este] Sfântul Duh întru Care [sunt] toate [cele ce sunt]."

Iertati si Doamne ajuta!

andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde andr3y » 03 Ian 2010, 15:15

Inca o mica adaugare (de fapt o concluzie) la cele de mai sus:
Exista un singur Dumnezeu Tatal, un singur Domn Iisus Hristos, si un sigur Mangaietor Duhul Sfant! Problema pe care multi nu o inteleg este ca Tatal este egal cu Fiul si cu Duhul Sfant! si formeaza un singur Dumnezeu! Crezul este asa : Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,.....Si intru Unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii......Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Carele de la Tatal purcede, ...

"Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl şi ne este de ajuns. Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl? Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui. Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi! " (Ioan 14 : 8-17) Eu cred ca din aceste versete reiese foarte bine legatura dintre cele 3 Persoane ale Sfintei Treimi! Deschideti bine ochii si nu mai incrcati sa rastalmaciti dupa bunul vostru plac scripturile, caci creati numai rau! "...între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire; " (2Petru 2:1), facand referire la Hristos, ca El a venit si ne-a rascumparat pe noi din pacat cu Scumpul Sau Sange (acesta a fost "pretul"). Si l-a nunit asa pe buna dreptate deoarece Hristos o tot una cu Tatal! "îşi vor aduce lor grabnică pieire" asa ca Mare grija!

Iertati si Doamne ajuta!

marcu
Mesaje: 76
Membru din: 29 Noi 2009, 13:02
Confesiune: neo-protestant

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde marcu » 12 Ian 2010, 22:23

Stimate domn Andry: In Biblie scrie ca sunt multi domni si dumnezei,in cer si pe pamant,insa NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.Noi,martorii lui Iehova,noi evreii,avem un singur Dumnezeu,Tatal,al carui nume IHWH se pronunta si Iehova,asa cum se recunoaste (in sfarsit) intr-o nota marginala din Biblia-Editie Jubiliara a Sfantului Sinod scoasa sub ingrijirea Patriarhului Teoctist(fostului).In Biblie scrie de asemenea ca Fiul este supus Tatalui,insasi regula delegarii autoritatii rostita prin apostolul Pavel spunandu-ne fara echivoc:capul femeii este barbatul,capul barbatului este Christos iar capul lui Christos este Dumnezeu.Dvs.,din pacate,aceste lucruri le contraziceti.Sunteti in mod evident,impotriva Bibliei facand asa .O sa revin cu alte exemple.Numai bine...

andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde andr3y » 12 Ian 2010, 22:32

Si noi avem un Singur Dumnezeu TATAL din care se naste un Singur Domn FIUL si din care purcede un Singur DUH SFANT! Unde e greseala? Eu vad un singur Dumnezeu format (pe cale de cauzalitate) din TREI PERSOANE : TATAL (care e originea), FIUL si DUUHUL SFANT! Doamne ajuta!

Avatar utilizator
Ioan Cr
Mesaje: 1104
Membru din: 07 Apr 2008, 20:29
Confesiune: ortodox
Preocupări: medicină, teologie, filosofie
Localitate: Italia
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde Ioan Cr » 12 Ian 2010, 22:43

In Biblie scrie de asemenea ca Fiul este supus Tatalui. Exista insasi regula delegarii autoritatii rostita prin apostolul Pavel spunandu-ne fara echivoc:capul femeii este barbatul,capul barbatului este Christos iar capul lui Christos este Dumnezeu.Dvs.,din pacate,aceste lucruri le contraziceti.Sunteti in mod evident,impotriva Bibliei facand asa .O sa revin cu alte exemple.Numai bine...
Si atunci cum sa intelegem, femeia e mai putin om decat barbatul pentru ca i se supune? Caci despre asta e vorba, despre natura Fiului si a Tatalui, ca Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, la fel ca si femeia si barbatul - om adevarat din om adevarat. Asteptam si alte exemple, si mai mult bun simt daca se poate...
"Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi." (Psalmul 23:1)

andr3y
Mesaje: 184
Membru din: 14 Dec 2009, 14:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: ciclism, electronica, fizica, matematica
Localitate: Neamt, Romania
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde andr3y » 12 Ian 2010, 23:11

Da, un exemplu foarte bun! ;)

Completare replica mea:
Cum putea Dumnezeu Atotputernic sa dea nastere (nu sa creeze) la ceva care sa fie supus? Oare ceva care ia nastere din altceva, nu dobandeste si caracterele aceluia din care ia nastere? Eu cred ca da! Ar fi total absurd sa se intample contrariul; ar insemna ca Dumnezeu ar fi imperfect, si ca ar putea da nastere la ceva care are "defectiuni", ideee pe care eu nu prea o agreez! Dumnezeu este Perfect! Tocmai de aceea si Tatal si Fiul sunt Atotputernici si EGALI (in sensul ca nu sunt supusi unul altuia)!

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5417
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Despre Sf. Treime (Trinitate). Dialog cu iehoviştii

Mesaj necititde protosinghel » 13 Ian 2010, 07:40

Dle Marcu, vă respect ca om, dar am o ură nestăvilită pt cea mai aberantă confesiune religioasă din lume: "martorii lui Iehova". Cu ajutorul lui Dumnezeu (Cel în Treime lăudat), am să lupt până la moarte împotriva acestei nebunii.

Apropo, dvstră ne-aţi "ameninţat" cu nu ştiu ce super argumente împotriva Trinităţii, menţionând că acesta este un soi de subiect preferat pt dvstră. Oare ce sunt argumentele voastre în comparaţie cu acest "nor de mărturii" adus de pravoslavnicii noştri?!


Înapoi la “Adventiştii şi "Martorii lui Iehova"”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX