Despre universalitatea Decalogului

Despre particularităţile acestor confesiuni mai speciale
dumio
Mesaje: 471
Membru din: 03 Aug 2010, 14:58
Confesiune: ortodox

Re: DEZBATERE TEOLOGICĂ INTERCONFESIONALĂ

Mesaj necititde dumio » 18 Noi 2010, 13:46


Nu va contrazic. Voiam doar sa spun ca nu Moise era "degetul lui Dumnezeu" (cum voia sa sustina dumio - in incercarea lui de a demonstra ca prima data, Cele 10 Porunci au fost scrise de Dumnezeu iar a doua oara au fost scrise de Moise).
Nu, asta in niciun caz. Pentru ca "degetul lui Dumnezeu" se intalneste si in alte parti ale Bibliei, si acolo nu poate fi Moise:

Luca 11:20  Dar, dacă Eu scot dracii cu degetul lui Dumnezeu, Împărăţia lui Dumnezeu a ajuns până la voi.
Nu am spus ca Moise este degetul lui Dumnezeu, ci doar instrumentul, asa cum pixul scrie, nu de la sine, si prin manuirea lui de catre mana care conduce, desi nu aceasta e conceptia BO despre inspiratie! Degetul lui Dumnezeu este cel care inspira intreaga Scriptura, inclusiv cea a Noului Testament, chiar daca fizic, ea este scrisa de aghigrafi (oameni). Am afirmat clar ca nu scriitorul in sine da autoritatea Scripturii (sau nu numai el), ci Dumnezeu care o inspira! Cu ce este mai presus Decalogul, chiar daca presupunem ca ar fi scris la modul fizic de Dumnezeu, fata de Legea harului NT, data prin Hristos (In 1,16-17), dar fara a fi scrisa pe lespezi de piatra kla modul fizic, ci in inimi prin Botez si prin celelalte Taine in Biserica?


Înapoi la “Adventiştii şi "Martorii lui Iehova"”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX