Trebuia sa scrieti "ia" impreunat, fiind interjectie.Mă gândesc că un astfel de subiect este tot mai necesar, în condiţiile în care musulmanii se înmulţesc printre noi.
I-a priviţi cum musulmanii au încheiat anul acesta Ramadanul. Numai să nu credeţi că asta e undeva în Arabia. Este chiar în inima Sfintei Rusii Pravoslavnice, lângă moscheia principală din Moscova. Şocant!
(Şi fără să cunoaşteţi limba rusă veţi înţelege despre ce merge vorba)
Ia imaginati-va cam cum ar arata multimea asta, LIVE, miscandu-se milimetric la comanda imamului !!!!! Da` daca le zice ala` sa ia o arma in mana si sa plece la jihad impotriva cainilor (astia ar fi crestinii, adica noi) ?!?!?!Mă gândesc că un astfel de subiect este tot mai necesar, în condiţiile în care musulmanii se înmulţesc printre noi. I-a priviţi cum musulmanii au încheiat anul acesta Ramadanul. Numai să nu credeţi că asta e undeva în Arabia. Este chiar în inima Sfintei Rusii Pravoslavnice, lângă moscheia principală din Moscova. Şocant! (Şi fără să cunoaşteţi limba rusă veţi înţelege despre ce merge vorba)
Ia imaginati-va cam cum ar arata multimea asta, LIVE, miscandu-se milimetric la comanda imamului !!!!! Da` daca le zice ala` sa ia o arma in mana si sa plece la jihad impotriva cainilor (astia ar fi crestinii, adica noi) ?!?!?!
Asa sa fie oare? gata, v-ati delimitat complet, nu? dar tinerii aceia care merg si lupta in Afghanistan si Irak, in viitor Iran, sunt ortodocsi, nu? De ce BOR nu da un comunicat in care sa ceara tinerilor ortodocsi ca membri BOR ce sunt, sa nu mearga acolo pentru a ucide?Biserica Ortodoxa nu a trimis pe nimeni sa lupte in Irak, asigura cel mult asistenta religioasa de vreme ce nu poate impiedica asa ceva...
stii ce, nici mie...Asa sa fie oare? gata, v-ati delimitat complet, nu? dar tinerii aceia care merg si lupta in Afghanistan si Irak, in viitor Iran, sunt ortodocsi, nu? De ce BOR nu da un comunicat in care sa ceara tinerilor ortodocsi ca membri BOR ce sunt, sa nu mearga acolo pentru a ucide?Biserica Ortodoxa nu a trimis pe nimeni sa lupte in Irak, asigura cel mult asistenta religioasa de vreme ce nu poate impiedica asa ceva...
Vezi, mie chestiile astea nu-mi plac.
Multumesc pentru raspunsul sincer. Daca institutia Bisericii, fie ca vorbim de cultul ortodox, catolic, neo-p sau martorii lui Iehova, greseste, ce va face membrul respectiv? Nu este bine sa-si urmeze constiinta, in detrimentul preceptelor cultului de care apartine?institutia...Bisericii, care poate sa mai si greseasca,
Draga electric, dar Biserica Ortodoxa nu a trimis si nu a indemnat pe nimeni sa mearga in Irak si nici sa ucida, deci nu trebuie sa aleaga nimeni intre Biserica si a merge in Irak sau a ucide...din cate am inteles chiar si din Armata au fost trimisi cei care s-au angajat benevol la treaba asta, iar aceia par sa nu aiba un conflict de constiinta... ! Tot ceea ce a facut Biserica este ca a trimis preoti, pentru a asigura asistenta celor care s-au dus acolo...Daca Dumnezeu accepta libertatea de actiune a fiecaruia, la fel face si Biserica...Nimeni nu te ia de guler sa te duca la Spovedanie cu forta, pentru cel care doreste trebuie sa fie existe oricand un preot care sa ii asculte Spovedania.Multumesc pentru raspunsul sincer. Daca institutia Bisericii, fie ca vorbim de cultul ortodox, catolic, neo-p sau martorii lui Iehova, greseste, ce va face membrul respectiv? Nu este bine sa-si urmeze constiinta, in detrimentul preceptelor cultului de care apartine?institutia...Bisericii, care poate sa mai si greseasca,
Eu nu as ucide pe nimeni, pe absolut nimeni, indiferent ce ar zice unul sau altul, nici musulmani nu as ucide, le-as vorbi despre Cristos si le-as da exemplu de non-beligeranta, pentru ca asta e una din invataturile Domnului: "fericiti facatorii de pace" .
Doamna Doina, copiii aceia de 18 ani care merg pe front nu fac altceva decat sa ucida! ori lucrul acesta este minimalizat, observ ! Chiar nu conteaza ca devin criminali? nu se poate face mai mult pentru educatia lor?
Draga electric, dar Biserica Ortodoxa nu a trimis si nu a indemnat pe nimeni sa mearga in Irak si nici sa ucida, deci nu trebuie sa aleaga nimeni intre Biserica si a merge in Irak sau a ucide...din cate am inteles chiar si din Armata au fost trimisi cei care s-au angajat benevol la treaba asta, iar aceia par sa nu aiba un conflict de constiinta... ! Tot ceea ce a facut Biserica este ca a trimis preoti, pentru a asigura asistenta celor care s-au dus acolo...Daca Dumnezeu accepta libertatea de actiune a fiecaruia, la fel face si Biserica...Nimeni nu te ia de guler sa te duca la Spovedanie cu forta, pentru cel care doreste trebuie sa fie existe oricand un preot care sa ii asculte Spovedania.
.........
Eu admir pe musulmani pentru strictetea lor, femeile se imbraca mai mult decat decent, au principii, se roaga regulat, lucruri care lipsesc la crestinii nominali.
conteaza dar tu nu intelegi ca fiecare om arevointa lui ??? pai ce sa faca Biserica, daca ei urmeaza alta cale ...? ce propui tu ? Inchizitia ca la catolici ?...
Chiar nu conteaza ca devin criminali? nu se poate face mai mult pentru educatia lor?
.....
Bre` da ma lasi? lasa-neeee, lasa-neee! Da` de unde pana unde crezi tu ca sarmanii crestini tre` sa fie carne de tun (ca sa nu zic dispozitive explozive improvizate)?!? Nu s-a dus nimeni acolo bre` ca sa faca pe killeru` - aia e MISIUNE DE MENTINERE A PACII ! tdar voi, ortodocsi, baptisti, penticostali, adventisti si orice ati fi, nu mergeti sa ucideti sub steagul NATO bietii arabi musulmani din Irak sau Afganistan?
Ia imaginati-va cam cum ar arata multimea asta, LIVE, miscandu-se milimetric la comanda imamului !!!!! Da` daca le zice ala` sa ia o arma in mana si sa plece la jihad impotriva cainilor (astia ar fi crestinii, adica noi) ?!?!?!
da, sigur- aia e MISIUNE DE MENTINERE A PACII ! t
Biserica trebuie sa se delimiteze fatza de asemenea crime, dar nu o face !conteaza dar tu nu intelegi ca fiecare om are vointa lui ??? pai ce sa faca Biserica, daca ei urmeaza alta cale ...? ce propui tu ? Inchizitia ca la catolici ?
Eu vb. din perspectiva noastra... a romanilor. Si eu as fi fost de parere ca mai bine nu ajungeam aici dar daca tot suntem in situatia asta avem 2 variante: ori ne retragem (e cam aiurea, cam greu sa te retagi dintr-un razboi in care esti deja implicat) ori incercam s atrecem cat mai onorabil, corect si fara victime omenesti de o parte si de cealalta.da, sigur- aia e MISIUNE DE MENTINERE A PACII ! t
![]()
Ori discutam serios, ori mai bine nu. Ce pace? Cine a invadat tarile respective? I-au poftit acolo arabii?
in cazul unui razboi m-as adaposti, as fugi dar nu as omori pe nimeni
Nu pierde din perspectiva exemplul razboaielor mondiale. ce puteai sa mai faci? sa te retragi?unde? cum? sa lupti? Aici e problema - ce solutii gasim.
Bineinteles, cine i-a chemat pe soldatii NATO in tarile musulmane? i-a chemat cumva Saddam Hussein? sau poporul irakian? iar noi nu facem parte din trupele NATO? responsabilitatea exista evident.
da` tu ai impresia ca noi le-am invadat?
draga electric77,.........
in cazul unui razboi m-as adaposti, as fugi dar nu as omori pe nimeni
Înapoi la “Secte extreme şi ALTE RELIGII”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori