REGULAMENTUL FORUMULUI NOSTRU

Primul lucru care trebuie citit!
Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:
REGULAMENTUL FORUMULUI NOSTRU

Mesaj necititde protosinghel » 19 Noi 2008, 22:15

0. Inregistrare: Folositi, pe cat posibil, numele reale pentru inregistrare, completati in Panoul utilizatorului campurile locatie (unde va rog sa completati si confesiunea).
1. Topic nou: Inainte de a deschide un topic nou, verificati daca nu a mai fost deschis. Daca exista, scrieti in acel topic. Daca nu exista, cautati cel mai potrivit forum pentru mesajele dumneavostra. Puteti gasi informatii si topice, folosind motorul de cautare din dreapta sus. Dati un titlu cat mai clar si sugestiv pentru topicul deschis! Gasiti titluri cat mai clare pentru noile post-uri. (ex: la File de sinaxar folositi titluri de genul: Februarie - 29)

2. Atitudini: Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum. (Grila de valori pentru evaluarea limbajului se afla in "moralitatea" moderatorului).

3. Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda.
Postati un mesaj doar daca ceea ce aveţi de spus are legatura cu topicul. Încearcaţi sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti fi apreciati pentru numarul de postari.

4. Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiţi mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postaţi mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline. Nu folositi diacritice (stim cu totii ce am patit pe vechiul forum).

5. Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul.

6. Post dupa post: Nu scrieţi două mesaje unul după altul. Editaţi-l pe cel vechi şi adăugaţi acolo ce mai aveţi de spus.

7. Avatar si semnatura: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, etc). Nu folosiţi animaţii gif. Nerespectarea acestor recomandari duce la pierderea dreptului de a afisa avatarul. Semnatura sa nu aiba mai mult de 3 randuri si sa nu contina imagini sau reclame.

8. Link-uri: Nu postati link-uri catre site-uri carte nu sunt in acord cu invatatura crestina (indiferent de confesiune). Nu postati imagini care, de asemenea, nu sunt in acord cu morala crestina.

Alte reguli importante:

1. Acceptăm, dar rugăm să fie respectuoşi şi să nu încalce regulamentul, cei de alte confesiuni sau religii: romano- şi greco-catolicii, protestanţii şi neo-protestanţii, evreii şi musulmanii, alţi păgâni şi atei, "ortodoxiştii" fundamentalişti care au de gând să dea lecţie la toată lumea, să critice administraţia forumului şi care, în fine, se cred "stâlpii Ortodoxiei". La înregistrare, rugăm pe toţi să-şi declare sincer confesiunea sau religia.

2. Având unele experiențe neplăcute şi tulburătoare din cauza unor subiecte despre ecumenism, masonerie şi altele de acest gen, chemăm la calm şi respect, în cazul unor astfel de discuţii pe acest forum. Deci cei care sunt însetaţi de polemici de acest fel, să-şi facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite aşa ceva.

3. În forum se admit diferite linkuri care fac trimitere la texte sau materiale cu conţinut religios. Cu toate acestea, administraţia forumului îşi rezervă dreptul de a şterge linkurile care fac trimitere la pagini pe care le consideră nepotrivite şi nu admite reclama personală sau comercială.

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: REGULAMENTUL FORUMULUI NOSTRU

Mesaj necititde protosinghel » 15 Ian 2013, 12:27

Reguli suplimentare:

1. Toate mesajele şi citatele de pe forumul nostru trebuie să fie doar în limba română (cu diacritice), iar dacă un utulizator simte nevoia să facă trimitere la unii termeni sau citate în limbi străine, acestea trebuie să fie însoţite de traducere. În caz contrar, mesajul va fi şters fără preaviz.

2. Vă rugăm să fiţi atenţi la punerea spaţiilor. Semnele de punctuaţie ( . , ! ? ; ... ) se pun imediat după cuvânt (fără spaţiu), apoi urmează obligatoriu un spaţiu şi numai după aceea continuaţi fraza sau începeţi o nouă propoziţie.

3. Postările de pe youtube se dau nu cu link simplu, cu încorporarea codului youtube, în codul BB. Dintr-un link youtube se iau caracterele care sunt între "=" şi "&", şi se pun între parantezele pe care le generează forumul după ce apăsaţi butonul "youtube" din panou.

4. Eterodocşii, ateiii şi "liber cugetătorii" trebuie să ţină minte că sunt pe un forum ortodox şi să se poarte respectuos cu ortodocşii şi, în special, cu echipa forumului. Există topicuri de discuţii destinate doar ortodocşilor în care ceilalţi nu au dreptul să se implice, iar eterodocşii pot scrie doar la "Inter-confesional şi inter-religios". Dacă un eterodox vrea să scrie într-un topic din alt compartiment, acesta trebuie să ceară permisiunea unui administrator. (Unii deja o au...)

5. Pe forum sunt interzise reclamele (inclusiv cu caracter religios) sau diferite campanii de promovare a unor persoane sau produse.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: REGULAMENTUL FORUMULUI NOSTRU

Mesaj necititde maria_andreea » 05 Apr 2014, 09:12

Nu vă mărturisiți păcatele pe forum pentru că nu e constructiv nici pentru dvstră nici pentru useri. Pentru mărturisirea lor aveți o singură variantă discuția privată cu o persoană responsabilă (ex. preot/duhovnic). Dacă căutați soluții la anumite probleme, formulați-le la modul general, nu particularizați! Astfel, atât dvstră cât și ceilalți veți putea extrage din discuțiile formate ceea ce vă interesează.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)


Înapoi la “Accesul pe forum + Regulamentul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX