Ecumenism

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
AUREL
Mesaje: 54
Membru din: 01 Ian 2009, 16:59
Confesiune: ortodox "stilist"

Re: Ecumenism

Mesaj necititde AUREL » 28 Mar 2010, 12:31

Uitaţi-vă mai sus ce aţi scris. Şi ar fi cazul să vă mai cereţi şi iertare şi chiar dacă sunteţi mai mare ca vârstă, nu trebuie să vă răţoiţi aici.
Sunteţi slab pregătit teologic şi trebuie să vă ruşine de felul cum nişte simpli mireni de pe acest forum vă pun la punct.
Doamne ajută. Iertaţi-mă!
Nu trebuie sa va suparati Parinte Petru, ecumenismul este zidit pe "DRAGOSTE CRESTINA", ganditi-va si la ce vor spune mai marii propovaduitori ai ecumenismului din propria BISERICA !
Cea romana, sau rusa, greu de distins, bariera nu exista, nici diferente dogmatice, ci doar aceiasi masa ecumenista unde se vinde ORTODOXIA !
Este indecent chiar sa porti un costum ecumenst, afirmand cu nevinovatie ca este unul Ortodox, mizand in primul rand pe naivitatea celor care-l admira !

Cosmin Florin
Mesaje: 133
Membru din: 29 Sep 2009, 12:11
Confesiune: ortodox

Re: Ecumenism

Mesaj necititde Cosmin Florin » 28 Mar 2010, 20:01

În Craiova „lupta” împotriva ecumenismului se poartă acolo unde-i este locul: în WC-uri. Fotografiile de mai jos sunt făcute chiar de mine în câteva din toaletele din Universitate.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine Aici scrie: Ortodoxia sau moartea! Mă întreb: moartea cui? În noiembrie 2009, Răzvan Bucuroiu scria în editorialul din Lumea Credinței (îl puteți citi integral aici): Nu pot să nu remarc dorinţa apringă de spectacol şi de sânge, de show cu recuzită apocaliptică şi de apel implicit la o confuză răzmeriţă/rezistenţă eclezială. Sânge? Da, sânge! Trebuie să curgă sânge, cu orice preţ. Trebuie să dăm drumul la sânge de mason, sânge de evreu, sânge de catolic, sânge de ecumenist, sânge de ateu, sânge de comisar european, sânge de musulman. Orice, numai sânge să fie...

AUREL
Mesaje: 54
Membru din: 01 Ian 2009, 16:59
Confesiune: ortodox "stilist"

Re: Ecumenism

Mesaj necititde AUREL » 29 Mar 2010, 22:53

Fiecare se manifesta ca antiecumenist dupa inspiratia cotidiana, inteleg ca multi nu agreaza coarnele fiarei, dar nu se cuvine(macar din bun simt) ca numele unui mare Sfant al Bisericii ruse sa fie folosit in acest peisaj.
Se cuvine in primul o ortografiere corecta a numelui, dar la loc de cinste.
Sa fie oare vorba de un alt sfant pe care nu-l cunoastem !?

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: Ecumenism

Mesaj necititde electric77 » 01 Oct 2010, 19:30

din ce am observat eu, biserica Romana Ortodoxa este una dintre cele mai ecumenice iar la polul opus se afla biserica Sarba Ortodoxa.

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje: 1113
Membru din: 12 Feb 2010, 05:54
Confesiune: ortodox

Re: Ecumenism

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Oct 2010, 00:31

:mrgreen:

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: Ecumenism

Mesaj necititde electric77 » 06 Oct 2010, 17:20

:mrgreen:
Tocmai asta e argumentul fundamental ca BOR este condusa de masoni, pt ca ecumenismul e creatia francmasona !

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje: 1113
Membru din: 12 Feb 2010, 05:54
Confesiune: ortodox

Re: Ecumenism

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Oct 2010, 23:55

:mrgreen:
Tocmai asta e argumentul fundamental ca BOR este condusa de masoni, pt ca ecumenismul e creatia francmasona !
Da` tu daca vezi un film cu/despre YOGA esti yoghin? Sa intelege ca si protosinghel este de fapt baptist... ca doar afost la dezbaterea cu pricina! :lol:
Si daca tu mergi la o gradina zoologica, inseamna ca parintii tai se coboara din primate?
Ce treaba are una cu alta?

Biserica Ortodoxa este Trupul si e condusa de Hristos al carei Cap si este.

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: Ecumenism

Mesaj necititde electric77 » 07 Oct 2010, 16:24

Sunteti ecumenist, domnule Ioachim?

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje: 1113
Membru din: 12 Feb 2010, 05:54
Confesiune: ortodox

Re: Ecumenism

Mesaj necititde IOACHIM » 07 Oct 2010, 21:33

Sunteti ecumenist, domnule Ioachim?
Mai intai ca n-ai raspuns la faza cu masonii...
Pai daca Biserica este ecumenica... pot eu sa fiu altfel? Da` nu e totuna cu ce cred unii/altii despre subiectul asta! Noi facem deosebire intre ecumenism - ecumenicitate si alti termeni asemenea.

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje: 1113
Membru din: 12 Feb 2010, 05:54
Confesiune: ortodox

Re: Ecumenism

Mesaj necititde IOACHIM » 07 Oct 2010, 21:55

οἶκος = Definitii
1) a house
1a) an inhabited house, home
1b) any building whatever
1b1) of a palace
1b2) the house of God, the tabernacle
1c) any dwelling place
1c1) of the human body as the abode of demons that possess it
1c2) of tents, and huts, and later, of the nests, stalls, lairs, of animals
1c3) the place where one has fixed his residence, one's settled abode, domicile
2) the inmates of a house, all the persons forming one family, a household
2a) the family of God, of the Christian Church, of the church of the Old and New Testaments
3) stock, family, descendants of one

οἰκουμένη = Definitii
1) the inhabited earth
1a) the portion of the earth inhabited by the Greeks, in distinction from the lands of the barbarians
1b) the Roman empire, all the subjects of the empire
1c) the whole inhabited earth, the world
1d) the inhabitants of the earth, men
2) the universe, the world

VisarionSarai
Mesaje: 19
Membru din: 16 Iun 2012, 19:12
Confesiune: ortodox
Preocupări: muzica

Re: Ecumenism

Mesaj necititde VisarionSarai » 13 Iul 2012, 15:33

Ecumenismul e o problemă foarte delicată şi de el trebuie să se ocupe oameni foarte competenţi, iar amatorii şi nepricepuţii, pur şi simplu trebuie să tacă şi să asculte de Biserică. Nu e de nasul lor să judece pe ierarhii Bisericii. În Ortodoxie nu este anarhie, ci ierarhie, de care foarte mulţi uită, promovând anti-ierarhia, anti-clericalismul şi samovolnicia în Biserică. Sunt absolut convins că Dumnezeu nu va lăsa ca Biserica să se piardă, chiar dacă în particular, cei care trădează Ortodoxia, se pot pierde. Dumnezeu o va judeca şi pe asta, mai ales că e Biserica Lui!
Într-adevăr o atitudine extrem de interesantă, aşa în spiritul ortodox fără prea multe cuvinte la adresa ierarhiei. Numai că, datorită în ărimul rând ierarhiei ortodoxe, ortodocşii au ajuns la ora actuală în jur de 200 de milioane (luat aşa după declaraţiile de pe buletin, căci la modul practic numărul este cu mult, dar cu mult mai mic) pe când protestanţii şi neoprotestanţii sunt în jur de 600-700 de milioane iar catolicii sunt peste 1 miliard la nivel global. Gândiţi-vă acum cam cât a ajuns ortodoxia să mai însemne din creştinătate comparativ cu ceea ce însemna cândva, să zuicem cu vreo 1700 de ani în urmă, şi se va vedea cam care a fost rodul ierarhiei ortodoxe de-a lungul timpului. Având în vedere cifrele este aproape normală şi dorită participarea ortodocşilor la ecumenism, pentru că ortodocşii în primul rând sunt foarte puţin cunoscuţi şi băgaţi în seamă pe această planetă, şi în al doilea rând ortodocşii pur şi simplu simt că le fuge pământul de sub picioare, şi în primul rând ierarhilor ortodocşi care probabil nici acum nu vor să recunoască în ce haltă a istoriei au dus Biserica Ortodoxă.

(Sau poate participarea plină de zel şi de interes, aş zice chiar plină de slugărnicie, este una dintre metodele prin care ierarhia ortodoxă recunoaşte, mai direct sau mai indirect, greşelile pe care sistematic le-a făcut de-a lungul istoriei. Sau poate este pur şi simplu încă o strategie abilă a ierarhilor ortodocşi de a încerca, în ciuda a nenumărate compromisuri care s-au făcut şi probabil se vor face în continuare, să îşi menţină poziţiie pe care le au în contextul simţirii tot mai acute a presiunii catolice, protestante, poate chiar şi a celei islamice, vâjâindu-i ca o rafală de gloanţe la nivelul capului. Se poate înţelege de ce ierarhii ortodocşi [cel puţin unii dintre cei români] îşi doreau încă de pe vremea comunismului o federalizare a creştinătăţii la nivel mondial, unul dintre motive fiind tocmai acela de a îşi păstra scaunele, care în ziua de azi le sunt tot mai ameninţate.)

Ar mai fi multe amendamente de adus la cele de mai sus, însă o să menţionez deocamdată numai unul, şi anume pe acela al faptului că în Biserica Ortodoxă şi credincioşii neîncadraţi în rândul clericilor au dreptul şi obligaţia păstrării credinţei celei adevărate. Spre exemplu în Transilvania în sec. XVIII cei care au ţinut mai mult dreapta credinţă şi fidelitatea faţă de Biserica Ortodoxă au fost fie preoţi mai simpli şi mai puţin însemnaţi, fie monahi cum era Visarion sau Sofronie, fie simpli credincioşi ţărani români, asta în vreme ce ierarhia, adică Atanasie şi toţi protopopii, au trădat Biserica, s-au vândut papistaşilor şi au contribuit la încercarea papistaşilor de a distruge Biserica Ortodoxă din Transilvania, asta dacă nu ne amintim şi de comportamentul absolut defectuos al multo ierarhi şi preoţi din Transilvania sub stăpânirea maghiară calvină când Biserica Ortodoxă era aproape supusă calvinismului.
Ceea ce ţine însă de ecumenismul "inter-religios"
http://apologeticum.wordpress.com/2012/ ... za-satana/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/ ... finantari/
http://www.basilica.ro/ro/stiri-patriar ... _1024.html

Mai au vreo relevanţă cuvintele Apostolului Ioan pentru anumiţi ortodocşi:

Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul. Oricine tăgăduieşte pe Fiul nu are nici pe Tatăl; cine mărturiseşte pe Fiul are şi pe Tatăl. (I Ioan 2, 22-23)

Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume. În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume. (I Ioan 4, 1-3)

Pentru că mulţi amăgitori au ieşit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul şi antihristul. (II Ioan 1, 7)

sau ortodoxia (eventual cea românească în acest caz) a renunţat la stautul de apostolică, adică întemeiată pe învăţătura apostolilor lui Hristos? Este de observat că la respectivul simpozion tablourile de pe pereţi sunt numai cu nişte biserici, eventual probabil cu catedrala "mântuirii neamului", dar nu este nici o icoană cu Iisus Hristos, fapt ce duce cu gândul la procedura masonică de a nu se rosti numele lui Iisus în timpul adunărilor în loji pentru a nu îi "deranja" pe mozaici, talmudişti sau cabalişti.
Am să vă răspund foarte sincer şi fără ocolişuri:

După părerea mea, "Consiliul Mondial al Bisericilor" este o făcătură drăcească la care nu trebuie să participe niciun ortodox, indiferent dacă reprezintă o Biserică locală, se reprezintă pe sine sau este un "simplu observator". Mai adaug că, după aceeaşi părere personală, toate Bisericile Ortodoxe locale trebuie să iasă din această organizaţie (şi altele asemenea lor) şi chiar să le dea anatema!

Ăsta e răspunsul meu şi mi-l asum...
O fi pentru unii o făcătură drăcească, însă pentru alţii, mai sus puşi, nu este chiar aşa de drăcească:

http://apologeticum.wordpress.com/2012/ ... ia-romana/

http://apologeticum.wordpress.com/2012/ ... tiopienii/

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5417
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Ecumenism

Mesaj necititde protosinghel » 13 Iul 2012, 15:53

ortodocşii au ajuns la ora actuală în jur de 200 de milioane (luat aşa după declaraţiile de pe buletin, căci la modul practic numărul este cu mult, dar cu mult mai mic) pe când protestanţii şi neoprotestanţii sunt în jur de 600-700 de milioane iar catolicii sunt peste 1 miliard la nivel global.
1. Procentul adevăraţilor romano-catolici şi protestanţi e cu mult mai mic decât cel al adevărator ortodocşi. Era corect să menţionaţi şi asta.
2. În tot restul mesajului de mai sus dvstră cu cine discutaţi şi pe cine contraziceţi? Dacă aveţi de discutat cu unii ierarhi, a căror poziţie nici eu nu o agreez, mergeţi şi discutaţi cu ei şi nu umpleţi forumul de tot felul de linkuri şi prostii care nu au nimic cu poziţia exprimată mai sus de mine personal. Vă rog să luaţi asta în calcul şi dacă aveţi ceva împotriva celor spuse şi făcute de mine, poftim, dar eu de alţii nu răspund. Eu mi-am expus poziţia ca un teolog ortodox, nu ca un cleric sub papucul cuiva. Chiar nu sunt sub papucul nimănui. Dvstră însă, deturnând discuţiile, aveţi o modalitate infectă de a vă răspândi veninul; una tipic sectară...

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Ecumenism

Mesaj necititde maria_andreea » 20 Feb 2014, 09:50

Am citit de curând cartea lui Constantin Virgil Gheorghiu „Sfântul Ambrozie al Milanului” unde acest Sfânt al sec. V este prezentat ca un apărător fervent al ortodoxiei împotriva arienilor, nu participa la nicio masă la care erau arieni, nu accepta ca regele să fie de acord cu constuirea de locașuri pentru săvârșirea cultului lor, într-un cuvânt a dus o luptă categorică prin care a dovedit că cei care nu sunt în BO sunt contra ei.

Aseară am fost surprinsă neplăcut când reprezentanți ai unei recunoscute mănăstiri din Bucovina au susținut că este extraordinară evoluția la care s-a ajuns, „unitatea în diversitate” în care alte culte permit ortodocșilor și invers să-și săvârșească slujbele în pace, au afirmat de asemenea că și la catolici, și la protestanți și la anglicani au văzut viață duhovnicească. Moderatorul emisiunii admirativ a fost de acord și a concluzionat că ar fi foarte bine ca să înțelegem cu toții asta (adică și cei astupați la minte, ca mine de ex.)

Ori nu am înțeles eu bine din cartea despre Sfântul Ambrozie cum ar trebui tratate alte culte de către reprezentanții bisericii ori ceva îmi scapă din aceste atitudinii prietenetenești față de ele.

Nu este greșit să afirmi că toți au viață duhovnicească (eu aici aș spune că depinde în ce duh îți este viața) atâta vreme cât nu ai spus vehement că toți au mântuire? Dacă Primii Apărători ai Ortodoxiei nu erau de acord cu niciun fel de relație (colaborare) cu cei despărțiți de BO, astăzi de ce este permis?

Am văzut că s-a adus ca argument iubirea, nejudecarea, nearuncarea cu pietre în ei, deci cei care au concepții ca ale Sf. Ambrozie al Milanului sunt răi creștini, extremiști!? (îmi vine greu să cred.)
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

AndreiDinu
Mesaje: 65
Membru din: 10 Iun 2013, 23:39
Confesiune: ateu
Preocupări: Teologie,Istorie,IT

Re: Ecumenism

Mesaj necititde AndreiDinu » 20 Feb 2014, 18:13

Problema e ca se confunda judecarea pacatelor morale, cu apararea adevarului dogmatic in fata ereziilor. Dragostea inseamna si mustrare in unele situatii. Daca eu zic catolicului ca e eretic, nu inseamna ca il judec, inseamna ca il atentionez, pentru ca eu imi doresc ca si el sa se mantuiasca. Acesta a fost si scopul sinoadelor ecumenice. Fara adevar se stie ca nu exista mantuire.

Deci sfintii nu au fost extremisti, au fost realisti. Dar ce au facut ei pare extremism intr-o lume secularizata pana in maduca oaselor, care sufera de laxism dogmatic.

Doriana
Mesaje: 773
Membru din: 01 Oct 2010, 21:42
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Ecumenism

Mesaj necititde Doriana » 20 Feb 2014, 21:59

Dacă Primii Apărători ai Ortodoxiei nu erau de acord cu niciun fel de dialog cu cei despărțiți de BO, astăzi de ce este permis?
Probabi pentru că azi BO nu mai este ca atunci, singura Biserică aproape omniprezentă din care se trezeşte câte un aiurit să iasă, ci de multe ori este doar o minoritate şi chiar absolut necunoscută. (Mă refer la alte ţări, dar se întâmplă şi pe la noi) În plus, acum există generaţii întregi născute în afara BO. Ar fi interesant ca la primul lor contact cu BO sa vada doar nişte oameni care se întorc pe călcâie şi pleacă.

Oricum, bune intrebari...
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Ecumenism

Mesaj necititde maria_andreea » 21 Feb 2014, 00:35

Probabi pentru că azi BO nu mai este ca atunci
Dpdv dogmatic este, Doriana, altfel nu are sens; administrativ, teritorial, într-un cuvânt conjunctura este diferită dar esența ortodoxiei e aceeași.
În plus, acum există generaţii întregi născute în afara BO. Ar fi interesant ca la primul lor contact cu BO sa vada doar nişte oameni care se întorc pe călcâie şi pleacă.
De acord, dar odată ce aceste generații își pun serios problema mântuirii, Duhul Sfânt încet, încet îi aduce spre BO (există multe convertirii chiar și în zilele noastre).
Nu e treaba oamenilor, cu povara propriilor păcate de cele mai multe ori, să impresioneze căci Dumnezeu lucrează în sufletul omului, însă întradevăr devine deruntant când vezi nereguli în curtea în care vrei să intrii. Stai și te întrebi am ajuns bine!?

(am corectat dialog cu relație în sensul de colaborare, căci dialog a fost și va fi întotdeauna între culte)
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Doriana
Mesaje: 773
Membru din: 01 Oct 2010, 21:42
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Ecumenism

Mesaj necititde Doriana » 25 Feb 2014, 10:58

De acord, dar odată ce aceste generații își pun serios problema mântuirii, Duhul Sfânt încet, încet îi aduce spre BO (există multe convertirii chiar și în zilele noastre).
Exact. Şi de aceea este importantă atitudinea. Pnentru că omul poate ajuta sau strica lucrarea lui Dumnezeu.

În altă ordine de idei, iată un mesaj suspect de binevoitor de la suveranul pontif către un grup de pastori penticostali si carismatici: "...pentru că suntem fraţi. Să ne îmbrăţişăm, spiritual vorbind, şi să-l lăsăm pe Domnul ca să termine lucrarea care a început-o. Pentru că este o minune: minunea Unităţii deja a început."

Raspunsul carismatic: "de la Declaraţia Comună Catolico – Luterană din 1999 asupra Doctrinei Justificării, nu mai există motive pentru diviziune."

http://strainisicalatori.wordpress.com/ ... rismatici/

Penticostalii au spus dintotdeauna ca papa va fi profetul lui Anticrist din Apocalipsa iar BC Babilonul spiritual care va uni toate religiile si va prigoni mai apoi pe cei care nu vor sa o urmeze... Numai ca penticostalii ăştia au fost mai entuziaşti ... americani, de...
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21


Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX