Ce este credinta?

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
wastebook
Mesaje: 91
Membru din: 15 Mar 2013, 23:59
Confesiune: ortodox
Preocupări: teologie, stiinta

Re: Ce este credinta?

Mesaj necititde wastebook » 16 Mar 2013, 00:36

Credinta inseamna ca existenta lui Dumnezeu, intruparea Fiului si Invierea sa fie pentru tine la fel de reale ca si mama sau fratele tau.
Credinta inseamna sa strigi cat te tine gura ca Trupul Domnului coboara in fiecare duminica pe masa si ca Sangele Domnului este acolo. Alea nu sunt simboluri. Simboluri sunt doar in capul celor care nu cred cu adevarat in intruparea Fiului. Credinta inseamna sa-i cinstesti pe sfinti, sa vezi in ei lumina lui Hristos. Cinstindu-i pe sfinti il lauzi pe Dumnezeu. Credinta inseamna sa nu mai bati campii inchipuindu-ti ca esti mai intelept decat au fost cei care au trait inaintea ta si sa incerci sa le urmezi exemplul.

Doriana
Mesaje: 773
Membru din: 01 Oct 2010, 21:42
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Ce este credinta?

Mesaj necititde Doriana » 18 Mar 2013, 00:43

Originală idee...Si relativ corectă.

Credinţa mai poate avea însă şi alt aspect. Există un timp când vezi că până şi cei mai sfinţi oameni în care te-ai încrezut şi din înţelepciunea cărora te-ai hrănit pâna acum au slăbiciunile şi falimentele lor. Nu ai vrut să vezi asta, ai vrut să crezi în ei, dar s-au dovedit a fi făcuţi tot din carne. Şi dacă atunci când toată această încredere în oameni se năruieste, rămânând singur, dezorientat şi fără vechile puncte de reper, reuşeşti totuşi cu ultimele puteri să te agăţi de Dumnezeu, se numeşte că ai rămas numai cu credinţa în El.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21


Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron