Tradiţia şi Succesiune apostolică

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
Avatar utilizator
iulianbracau
Mesaje:80
Membru din:17 Sep 2010, 23:25
Confesiune:ortodox
Tradiţia şi Succesiune apostolică

Mesaj necititde iulianbracau » 30 Dec 2010, 15:16

Imagine
Pentru cei care încă n-au reuşit să răspundă la întrebarea principală a topicului: care este textul noutestamentar ce porunceşte cultul icoanelor?(10) Ca să avem o bază serioasă de discuţii...
:lol: :lol: «Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
Iaca vezi scripturistic.
:idea: De unde stii tu ca Sfintii Apostoli nu au lasat prin Traditie?????
Dar intrebarea la care nu puteti voi sectarii sa raspundeti unde spune sa nu iti faci icoane ????? :lol: Si stiu ca vei veni cu aceleasi versete cu care ai mai venit eu la fel ti le voi repeta pe cele care iti dau peste nas si ne invirtim tot asa pina la anu.
Si uite asa reluam subiectul si ne invirtim in acelasi cerc vicios .
Daca te uiti in urma asta sa tot discutat tu fiind acela care se repeta .
Tu de fapt judecind cu degetele de la picioare refuzi sa vezi adevarul.

vasinec

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde vasinec » 30 Dec 2010, 15:57

«Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
Sfantul Apostol Ioan a adresat aceasta scurta epistola, unei doamne si copiilor ei: "Prezbiterul, cãtre aleasa Doamnã si cãtre copiii ei"( 2 Ioan vers.1)
La sfarsitul scurtei epistole (de doar 13 versete) le spune ceea ce ati citat dvs.

Precis voia sa le spuna despre inchinarea in fata icoanelor, despre pupatul de oase de morti, despre inchinarea la sfinti si ingeri, etc.

Interesant este faptul ca nici unul din Sfintii Apostoli, in cele 21 de epistole ale lor (unele foarte lungi) uita sa pomeneasca ceva despre lucruri importante in viata de inchinare. Nici unul nu ne da nici macar un indemn sa ne inchinam in fata icoanelor, sa pupam oase de morti, sa ne inchinam sfintilor sau Maicii Domnului, etc. Or fi vrut sa spuna toate aceste lucruri, in secret, fara sa avem si noi macar o marturie.
Iaca vezi scripturistic.
:idea: De unde stii tu ca Sfintii Apostoli nu au lasat prin Traditie
Pentru ca ei faceau tot timpul referire la traditia (predania, invatatura prin viu grai) pe care au dat-o deja sau pe care au scris-o." Asadar, fratilor, rãmîneti tari si tineti învãtãturile, pe care le-ati primit fie prin viu grai (predanie), fie prin epistola noastrã."(2 Tesaloniceni 2:15)

Deci, avem doua variante de invatatura buna:
- invatatura primita prin viu grai de la Sfintii Apostoli (auzita de contemporanii lor);
- invatatura primita prin epistole, de care avem parte si noi.
Aceste doua tipuri de invatatura nu difera intre ele. Sunt una si aceeasi. Difera doar forma de transmitere (prin viu grai sau prin epistole).

Stiu ca dvs. mai aveti o varianta de invatatura: aceea nascocita de-a lungul a 2000 de ani. Mai mult, aveti pretentia ca Sfintii Apostoli ar fi putut scoate chiar ei astfel de nascociri.
Dar intrebarea la care nu puteti voi sectarii sa raspundeti unde spune sa nu iti faci icoane
Si stiu ca vei veni cu aceleasi versete cu care ai mai venit
- "Sã nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfãtitare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pãmînt, sau în apele mai de jos decît pãmîntul. Sã nu te închini înaintea lor si sã nu le slujesti"(Iesirea 20:4,5)

- "vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva sã vã stricati, si sã vã faceti un chip cioplit, sau o înfãtisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,(Deuteronom 4:15,16)

- "S-au fãlit cã sunt întelepti, si au înebunit, si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoanã (eikon - in original) care seamãnã cu omul muritor"(Romani 1:22,23)
eu la fel ti le voi repeta pe cele care iti dau peste nas
Repetati-le.

laodiceean

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde laodiceean » 30 Dec 2010, 16:25

De unde stii tu ca Sfintii Apostoli nu au lasat prin Traditie?????
Sfinţii apostoli nu au lăsat Tradiţie, cel puţin nu acea "Tradiţie" nebiblică şi antibiblică la care faceţi referire pe acest topic. Ei fiind umpluţi cu Duhul Sfânt nu au putut transmite învăţături orale care să vină în contradicţie cu cele scrise în epistole.
Dar intrebarea la care nu puteti voi sectarii sa raspundeti unde spune sa nu iti faci icoane ?????
Exact acolo unde spune să nu-ţi faci piercing, să nu piratezi soft şi să nu fumezi etnobotanice.

Avatar utilizator
don_razvan
Mesaje:122
Membru din:26 Sep 2009, 21:47
Confesiune:protestant

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde don_razvan » 30 Dec 2010, 18:25

Sfinţii pot să mijlocească pentru noi cu rugăciuni în anumite cazuri, şi asta pentru că, sfinţi fiind, chiar şi după moarte, au mai mare "trecere" la Dumnezeu
Mda... asta banuiesc ca scrie tot in "Sf. Traditie". Cu Scriptura n-are nici o treaba... Singurul text pe care il tot aduceti ca argument este parabola saracului Lazar, la care aveti mari probleme de interpretare... mari si grave...
Va provoc, domnule Aletheia, sa ne dati cel putin 2 texte din SCRIPTURA care sa sustina afirmatia dvs !
Sfinţii...au mai mare "trecere" la Dumnezeu
Au mai mare trecere decat cine ? Decat Isus Hristos sau decat noi, oamenii ? Am o intrebare pt dvs: talharul de pe cruce la cati sfinti s-a rugat ? Astept raspuns...

Danie1

Daca nu scrie nu exista!

Mesaj necititde Danie1 » 30 Dec 2010, 18:41

Gindire de tip pocanit: Daca nu scrie in Scriptura ca apa este formata din hidrogen si oxigen atunci nu-i formata din asa ceva!
Daca nu scrie ca cineva poate primii ajutor de la un sfint, atunci nu-l primeste chiar daca acest sfint ar face minuni cu el!
Bai pocanitilor incercati sa traiti credinta nu o mai disecati incontinuu. Voi aveti o slabiciune morbida sa disecati!
Credinta nu-i un cadavru bai hienelor. Credinta este ceva viu, in miscare, care se percepe! Nimeni dupa o spovedanie adevarata nu-si face ginduri ca leviteaza ci se bucura simtin cum ii se urca sufletul spre ceruri, cum cade de pe el o mare povara! Se simte, nu se vede. Voi daca v-ati spovedii ati cauta inebuniti sa vedeti unde au ramas pacatele! Cum arata ele material sau mai stiu eu ce bazaconie!
Sinteti ca niste scolari care au invatat sa citeasca dar nu citesc decit abecedarul pina la moarte. Pai la ce folos ati invatat sa cititi? Matematica nu inseamna sa poti aduna 1+1 pe hirtie ci sa aplici aceasta functie in viata de zi cu zi.
Litera va omoara si pe voi ca si pe farisei. Legea de piatra.
Sinteti niste suflete pustii, pierdute!

Avatar utilizator
iulianbracau
Mesaje:80
Membru din:17 Sep 2010, 23:25
Confesiune:ortodox

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde iulianbracau » 30 Dec 2010, 18:53

«Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
laodicean:Sfantul Apostol Ioan a adresat aceasta scurta epistola, unei doamne si copiilor ei: "Prezbiterul, cãtre aleasa Doamnã si cãtre copiii ei"( 2 Ioan vers.1)
La sfarsitul scurtei epistole (de doar 13 versete) le spune ceea ce ati citat dvs.

Iulian Bracau 1. Preotul, către aleasa Doamnă şi către fiii ei, pe care ei îi iubesc întru adevăr şi nu numai eu, ci şi toţi care au cunoscut adevărul,
:D :D frumoasa incercare de a strecura ereziile dumitale eretice .Dar repet nu merge .Mie imi face impresia ca dumneata crezi ca ai sta de vorba cu vreun ,,negru de pe la toflea de al vostru ,,
Sf Ap Ioan se adreseaza unei Biserici si enoriasilor de unde ne dam seama ?????
13 Te îmbrăţişează fiii surorii tale celei alese. Se vede clar ca se adreseasaza nu unei doamne ci unei Biserici si enoriasilor acelei Biserici.
Te inteleg ca esti frustat dar asta e adevarul si oricit incercati sa il strimbati mai tare va afundati.
Cit despre morti, mort esti dumneata inca din aceasta viata de altfel ca toti sectantii.
laodicean:Precis voia sa le spuna despre inchinarea in fata icoanelor, despre pupatul de oase de morti, despre inchinarea la sfinti si ingeri, etc.

IulianBracau : De unde stii tu ca nu?????
Si ca sa iti dovedesc ca am dreptate iata ce spune Epistola Bisericii din Smirna despre martiriul sfantului Policarp, episcopul acelei cetati (+ 166), spune : "Noi am strans oasele lui ca pe un odor mai scump decat aurul si decat pietrele scumpe si le-am asezat unde se cuvine; aici ne vom aduna cu bucurie si Domnul ne va da noua sa sarbatorim ziua nasterii sale celei mucenicesti, prin cinstirea biruintei si spre intarirea altor luptatori" (Eusebiu de Cezareea, Istoria bisericeasca, IV, 15)
Asadar vezi Sfintii erau cinstiti de la inceputurule crestinatatii.
Vezi tu acelasi Sf. Apostol care spune «Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
«Sunt si alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus si care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred — scrie el — ca în lumea aceasta nu ar incăpea cărtile ce s-ar fi scris» (Ioan XXI, 25).
Ucenicii Lui cinstesc si sfinti,si icoanele ,practica si botezul copiilor etc .
Wow atunci se pune intrebarea: nu a stiu oare Sf Ap Ioan sa isi educe uceniicii???sau domnii sectarii au prins debilism precum ,,profeta ,,ellen white????
Daca nu era aceasta scriere oare crezi tu ca nu mai cinsteam Sfintii??
Ba da,caci Sf.Biserica Ordoxa are o Traditie Apostolica primita de la Hristos prin Sfintii Apostoli.


laodicean: Interesant este faptul ca nici unul din Sfintii Apostoli, in cele 21 de epistole ale lor (unele foarte lungi) uita sa pomeneasca ceva despre lucruri importante in viata de inchinare. Nici unul nu ne da nici macar un indemn sa ne inchinam in fata icoanelor, sa pupam oase de morti, sa ne inchinam sfintilor sau Maicii Domnului, etc. Or fi vrut sa spuna toate aceste lucruri, in secret, fara sa avem si noi macar o marturie.

Iulian Bracau Ba nu e interesant deloc domnule ,Sfintii Apostoli au lasat o Traditie pe care noi Crestinii Ortodocsi o numim: Tradite Apostolica.Ea este veche de 2000 de ani. Secte au fost mereu,in timp au pierit(l fel vor pieri si adventistii), dar barca ortodoxiei a ramas mereu nescufundata precum insusi Mintuitorul a spus ,,portile iadului nu o vor birui pe Ea.,,
Cine vrea sa creada bine cine nu tot bine.De aia esti liber fratioare sa alegi intre bine si rau .De aceea ai cap pe umeri sa judeci.A crede ca timp de 1900 de ani pina sa apareti voi adventistii nu a fost mintuire pe fata pamantului, il faci pe Hristos mincinos.Atunci de ce a inviat Hristos acum 2000 de ani ?sa ne mintuim in ultima suta de ani de cind ati aparut voi adventistii????


De unde stii tu ca Sfintii Apostoli nu au lasat prin Traditie[/quote]

laodicean:Pentru ca ei faceau tot timpul referire la traditia (predania, invatatura prin viu grai) pe care au dat-o deja sau pe care au scris-o." Asadar, fratilor, rãmîneti tari si tineti învãtãturile, pe care le-ati primit fie prin viu grai (predanie), fie prin epistola noastrã."(2 Tesaloniceni 2:15)Deci, avem doua variante de invatatura buna:
- invatatura primita prin viu grai de la Sfintii Apostoli (auzita de contemporanii lor);
- invatatura primita prin epistole, de care avem parte si noi.
Aceste doua tipuri de invatatura nu difera intre ele. Sunt una si aceeasi. Difera doar forma de transmitere (prin viu grai sau prin epistole).

- invatatura primita prin viu grai de la Sfintii Apostoli (auzita de contemporanii lor)
Iulian Bracau : Domnul meu se pare ca ai cazut singur in propria dumitale capcana .Contemporanii lor????????DuhulSfint vorbea prin gura lor domnule Sf Apostoli au pus bazele crestinatatii Ei nu au avut contemporani. Dumnezeu ia ales.
:D Ai vazut ca se poate ,tocmai ai raspuns singur la intrebare deci a lasat o invatatura scrisa si una vorbita ca nu a scris tot tocmai o dovedeste insusui versetul tau si iti mi dau si eu citeva :

1. «sunt si alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus si care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred — scrie el — ca în lumea aceasta nu ar incăpea cărtile ce s-ar fi scris» (Ioan XXI, 25).
Ai vazut ca nu sa scris tot ??? :D Te inteleg probabil ai pagina rupta.


2 «Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12)


ITimotei cap1vs.13 Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţa şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus.
Deci uite negru pe alb
dreptarul cuvintelor sănătoase=Credinta dreapta=ortodox

pe care le-ai auzit de la mine=Traditie Apostolica
Retine nu spune cele scrise de mine , ci spune ,cele auzite .E limpede caci e vorba de Sfinta Traditie Apostolica.


laodiceean Stiu ca dvs. mai aveti o varianta de invatatura: aceea nascocita de-a lungul a 2000 de ani. Mai mult, aveti pretentia ca Sfintii Apostoli ar fi putut scoate chiar ei astfel de nascociri.

Iulian Bracau Domnul meu daca Sfintii Apostoli au gresit ceea ce ne-au invatat atunci lasa sa fim noi aia gresiti si voi aia ,,mintuiti,,.Daca Sfintii Apostoli asa au,, nascocit,, noi asa tinem ce Ei au ,,nascocit,,
Nu am ajuns sa dam Sfintii Apostoli la spate pentru ellen white .
Voi credeti in nascocirile unei debil mintale ellen white.
Dar intrebarea la care nu puteti voi sectarii sa raspundeti unde spune sa nu iti faci icoane
Si stiu ca vei veni cu aceleasi versete cu care ai mai venit
- "Sã nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfãtitare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pãmînt, sau în apele mai de jos decît pãmîntul. Sã nu te închini înaintea lor si sã nu le slujesti"(Iesirea 20:4,5)

- "vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva sã vã stricati, si sã vã faceti un chip cioplit, sau o înfãtisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,(Deuteronom 4:15,16)

- "S-au fãlit cã sunt întelepti, si au înebunit, si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoanã (eikon - in original) care seamãnã cu omul muritor"(Romani 1:22,23)

[/quote]

"Sã nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfãtitare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pãmînt, sau în apele mai de jos decît pãmîntul. Sã nu te închini înaintea lor si sã nu le slujesti"(Iesirea 20:4,5)

Hai sa o luam fiecare in parte a nu iti faci chip cioplit,nici o infatisare etc corect ????corect
Dumneata ai buletin sau pasaport poze cu cei dragi sau tablouri prin casa asta 100% fiecare dintre noi are poze cu el sau cu cei dragi corect ??corect .
si atunci pozele alea nu se cheama ca ti-ai facut infatisate ?wow asta ce se cheama cumva ca esti idolatru.???Atunci daca poza nu e idol si nici icoanele templului nu au fost idoli atuci cum poti numi icoana idol?
Spune mai departe sa nu te inchini lor .
Nimeni nu se inchina icoanei, ci in prezenta icoanei.Oare un sectant cind se inchina nu are tablouri in casa si poze ?Se inchina lor sau lui dumnezeu?
Precum Iosua cind sa inchinat in fata chivotului nu sa inchinat chivotului ci lui Dumnezeu, tot asa si crestinul ortodox nu se inchina icoanei ci lui Dumnezeu
Ultima oară modificat 31 Dec 2010, 07:45 de către iulianbracau, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
iulianbracau
Mesaje:80
Membru din:17 Sep 2010, 23:25
Confesiune:ortodox

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde iulianbracau » 30 Dec 2010, 19:32

«Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
vasinec :Sfantul Apostol Ioan a adresat aceasta scurta epistola, unei doamne si copiilor ei: "Prezbiterul, cãtre aleasa Doamnã si cãtre copiii ei"( 2 Ioan vers.1)
La sfarsitul scurtei epistole (de doar 13 versete) le spune ceea ce ati citat dvs.

Iulian Bracau 1. Preotul, către aleasa Doamnă şi către fiii ei, pe care ei îi iubesc întru adevăr şi nu numai eu, ci şi toţi care au cunoscut adevărul,
:D :D frumoasa incercare de a strecura ereziile dumitale eretice .Dar repet nu merge .Mie imi face impresia ca dumneata crezi ca ai sta de vorba cu vreun ,,negru de pe la toflea de al vostru ,,
Sf Ap Ioan se adreseaza unei Biserici si enoriasilor de unde ne dam seama ?????
13 Te îmbrăţişează fiii surorii tale celei alese. Se vede clar ca se adreseasaza nu unei doamne ci unei Biserici si enoriasilor acelei Biserici.
Te inteleg ca esti frustat dar asta e adevarul si oricit incercati sa il strimbati mai tare va afundati.

vasinec :Precis voia sa le spuna despre inchinarea in fata icoanelor, despre pupatul de oase de morti, despre inchinarea la sfinti si ingeri, etc.

IulianBracau : De unde stii tu ca nu????? :D Cit despre morti, mort esti dumneata inca dn aceasta viata.
Si ca sa iti dovedesc ca am dreptate iata ce spune Epistola Bisericii din Smirna despre martiriul sfantului Policarp, episcopul acelei cetati (+ 166), spune : "Noi am strans oasele lui ca pe un odor mai scump decat aurul si decat pietrele scumpe si le-am asezat unde se cuvine; aici ne vom aduna cu bucurie si Domnul ne va da noua sa sarbatorim ziua nasterii sale celei mucenicesti, prin cinstirea biruintei si spre intarirea altor luptatori" (Eusebiu de Cezareea, Istoria bisericeasca, IV, 15)
Asadar vezi Sfintii erau cinstiti de la inceputurule crestinatatii.
Vezi tu acelasi Sf. Apostol care spune «Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
«Sunt si alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus si care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred — scrie el — ca în lumea aceasta nu ar incăpea cărtile ce s-ar fi scris» (Ioan XXI, 25).
Ucenicii Lui cinstesc si sfinti,si icoanele ,practica si botezul copiilor etc .
Wow atunci se pune intrebarea: nu a stiu oare Sf Ap Ioan sa isi educe uceniicii???sau domnii sectarii au prins debilism precum ,,profeta ,,ellen white????
Daca nu era aceasta scriere oare crezi tu ca nu mai cinsteam Sfintii??
Ba da,caci Sf.Biserica Ordoxa are o Traditie Apostolica primita de la Hristos prin Sfintii Apostoli.


vasinec: Interesant este faptul ca nici unul din Sfintii Apostoli, in cele 21 de epistole ale lor (unele foarte lungi) uita sa pomeneasca ceva despre lucruri importante in viata de inchinare. Nici unul nu ne da nici macar un indemn sa ne inchinam in fata icoanelor, sa pupam oase de morti, sa ne inchinam sfintilor sau Maicii Domnului, etc. Or fi vrut sa spuna toate aceste lucruri, in secret, fara sa avem si noi macar o marturie.

Iulian Bracau Ba nu e interesant deloc domnule ,Sfintii Apostoli au lasat o Traditie pe care noi Crestinii Ortodocsi o numim: Tradite Apostolica.Ea este veche de 2000 de ani. Secte au fost mereu,in timp au pierit(l fel vor pieri si adventistii), dar barca ortodoxiei a ramas mereu nescufundata precum insusi Mintuitorul a spus ,,portile iadului nu o vor birui pe Ea.,,
Cine vrea sa creada bine cine nu tot bine.De aia esti liber fratioare sa alegi intre bine si rau .De aceea ai cap pe umeri sa judeci.A crede ca timp de 1900 de ani pina sa apareti voi adventistii nu a fost mintuire pe fata pamantului, il faci pe Hristos mincinos.Atunci de ce a inviat Hristos acum 2000 de ani ?sa ne mintuim in ultima suta de ani de cind ati aparut voi adventistii????


De unde stii tu ca Sfintii Apostoli nu au lasat prin Traditie
vasinec:Pentru ca ei faceau tot timpul referire la traditia (predania, invatatura prin viu grai) pe care au dat-o deja sau pe care au scris-o." Asadar, fratilor, rãmîneti tari si tineti învãtãturile, pe care le-ati primit fie prin viu grai (predanie), fie prin epistola noastrã."(2 Tesaloniceni 2:15)Deci, avem doua variante de invatatura buna:
- invatatura primita prin viu grai de la Sfintii Apostoli (auzita de contemporanii lor);
- invatatura primita prin epistole, de care avem parte si noi.
Aceste doua tipuri de invatatura nu difera intre ele. Sunt una si aceeasi. Difera doar forma de transmitere (prin viu grai sau prin epistole).

- invatatura primita prin viu grai de la Sfintii Apostoli (auzita de contemporanii lor)
Iulian Bracau : Domnul meu se pare ca ai cazut singur in propria dumitale capcana .Contemporanii lor????????DuhulSfint vorbea prin gura lor domnule Sf Apostoli au pus bazele crestinatatii Ei nu au avut contemporani. Dumnezeu ia ales.
Ai vazut ca se poate ,tocmai ai raspuns singur la intrebare deci a lasat o invatatura scrisa si una vorbita ca nu a scris tot tocmai o dovedeste insusui versetul tau si iti mi dau si eu citeva :

1. «sunt si alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus si care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred — scrie el — ca în lumea aceasta nu ar incăpea cărtile ce s-ar fi scris» (Ioan XXI, 25).
Ai vazut ca nu sa scris tot ??? :D Te inteleg probabil ai pagina rupta.


2 «Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12)


ITimotei cap1vs.13 Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţa şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus.
Deci uite negru pe alb
dreptarul cuvintelor sănătoase=Credinta dreapta=ortodox

pe care le-ai auzit de la mine=Traditie Apostolica
Retine nu spune cele scrise de mine , ci spune ,cele auzite .E limpede caci e vorba de Sfinta Traditie Apostolica.


vasinec: Stiu ca dvs. mai aveti o varianta de invatatura: aceea nascocita de-a lungul a 2000 de ani. Mai mult, aveti pretentia ca Sfintii Apostoli ar fi putut scoate chiar ei astfel de nascociri.

Iulian Bracau Domnul meu daca Sfintii Apostoli au gresit ceea ce ne-au invatat atunci lasa sa fim noi aia gresiti si voi aia ,,mintuiti,,.Daca Sfintii Apostoli asa au,, nascocit,, noi asa tinem ce Ei au ,,nascocit,,
Nu am ajuns sa dam Sfintii Apostoli la spate pentru ellen white .
Voi credeti in nascocirile unei debil mintale ellen white.
Dar intrebarea la care nu puteti voi sectarii sa raspundeti unde spune sa nu iti faci icoane
Si stiu ca vei veni cu aceleasi versete cu care ai mai venit
vasinec:- "Sã nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfãtitare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pãmînt, sau în apele mai de jos decît pãmîntul. Sã nu te închini înaintea lor si sã nu le slujesti"(Iesirea 20:4,5)

- "vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva sã vã stricati, si sã vã faceti un chip cioplit, sau o înfãtisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,(Deuteronom 4:15,16)

- "S-au fãlit cã sunt întelepti, si au înebunit, si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoanã (eikon - in original) care seamãnã cu omul muritor"(Romani 1:22,23)

[/quote]

"Sã nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfãtitare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pãmînt, sau în apele mai de jos decît pãmîntul. Sã nu te închini înaintea lor si sã nu le slujesti"(Iesirea 20:4,5)

Hai sa o luam fiecare in parte a nu iti faci chip cioplit,nici o infatisare etc corect ????corect
Dumneata ai buletin sau pasaport poze cu cei dragi sau tablouri prin casa asta 100% fiecare dintre noi are poze cu el sau cu cei dragi corect ??corect .
si atunci pozele alea nu se cheama ca ti-ai facut infatisate ?wow asta ce se cheama cumva ca esti idolatru.???Atunci daca poza nu e idol si nici icoanele templului nu au fost idoli atuci cum poti numi icoana idol?
Spune mai departe sa nu te inchini lor .
Nimeni nu se inchina icoanei, ci in prezenta icoanei.Oare un sectant cind se inchina nu are tablouri in casa si poze ?Se inchina lor sau lui dumnezeu?
Precum Iosua cind sa inchinat in fata chivotului nu sa inchinat chivotului ci lui Dumnezeu, tot asa si crestinul ortodox nu se inchina icoanei ci lui Dumnezeu[/quote]

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde Floryan » 30 Dec 2010, 19:36

Imagine
Pentru cei care încă n-au reuşit să răspundă la întrebarea principală a topicului: care este textul noutestamentar ce porunceşte cultul icoanelor?(10) Ca să avem o bază serioasă de discuţii...
Nu exista un asemenea text noutestamentar, cum nu exista o porunca pentru ca sa se culeaga cartile si sa alcatuiasca Biblia. Biserica a adunat cartile din NT pt ca sa inlature scrierile dubioase, nu ca sa devina autoritatea suprema asa cum se intimpla la NP. Iar icoanele au aparut pt a ne ruga. Dv spuneti ca apostolii se rugau fara icoane. Dar Ap pavel de exemplu avea rugaciunea contemplativa. Ajungea in Rai prin rugaciune. Noi vedem Raiul prin icoana. Spuneti-mi citi dintre dv np aveti rugaciunea ap Pavel?
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

laodiceean

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde laodiceean » 30 Dec 2010, 20:05

Nu exista un asemenea text noutestamentar, cum nu exista o porunca pentru ca sa se culeaga cartile si sa alcatuiasca Biblia.
Aţi mai spus-o o dată, am înţeles şi aţi fost şi felicitat pentru sinceritate. Întrebarea nu mai era pentru dvs., ci eventual pentru dl. Iulian după ce-şi revine. Văd că ne citează postările tot în cruciş... Imagine
Iar icoanele au aparut pt a ne ruga.
Credeţi că mai era necesar după ce Domnul ne-a învăţat cum să ne rugăm (în duh şi-n adevăr)? De ce trebuie să facem tot pe dos de cum ne învaţă Domnul?
Dar Ap pavel de exemplu avea rugaciunea contemplativa. Ajungea in Rai prin rugaciune.
Pare interesantă ideea aceasta. Puteţi dezvolta?

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde Floryan » 30 Dec 2010, 20:31

Credeţi că mai era necesar după ce Domnul ne-a învăţat cum să ne rugăm (în duh şi-n adevăr)? De ce trebuie să facem tot pe dos de cum ne învaţă Domnul?
Descrieti rugacinea inn duh si adevar? Si descrieti cind stim ca o facem corect. Ma intereseaza detaliile biblice la o astfel de rugacine.
Dar Ap pavel de exemplu avea rugaciunea contemplativa. Ajungea in Rai prin rugaciune.
Pare interesantă ideea aceasta. Puteţi dezvolta?
Sigur. Sunt vreo 8 trepte ale rugaciunii. Prima este cea cu gura, iar ultima prin ridicare la Rai.
Uite niste detalii aici:
http://www.trilulilu.ro/danyael/b7b3e5920ed7f2

Cum pot urca pe acest forum niste carti?Ma poate ajuta cineva? I-am promis dlui vasinec Ioan Gura de Aur si tb sa ma tin de cuvant
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Avatar utilizator
don_razvan
Mesaje:122
Membru din:26 Sep 2009, 21:47
Confesiune:protestant

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde don_razvan » 30 Dec 2010, 22:51

Sigur. Sunt vreo 8 trepte ale rugaciunii. Prima este cea cu gura, iar ultima prin ridicare la Rai.
Uite niste detalii aici:
http://www.trilulilu.ro/danyael/b7b3e5920ed7f2
Domnule Floryan, asta unde mai scrie ? Tot in "Sf.Traditie" ? Ca un text/afirmatie sa fie autentica, adevarata si demna de crezare (pentru noi), trebuie sa-si gaseasca suportul in Biblie. Pana atunci, incetati cu aberatiile astea...
Nu inteleg, daca dvs sustineti ca "Sf.Traditie" este in acord cu Scriptura, de ce ar fi atat de greu sa-mi aduceti niste texte ?

Danie1

M-asi fi ingrozit

Mesaj necititde Danie1 » 30 Dec 2010, 22:53

sa le consideri altfel. Voi avind materia cenusie atrofiata si find "teleghidati", find ai satanei daca v-ar fi placut cuvintele mele ar fi insemnat ca ele sint gresite, respectiv conforme ratacirii voastre!
Iti multumesc pentru sinceritate!

Avatar utilizator
don_razvan
Mesaje:122
Membru din:26 Sep 2009, 21:47
Confesiune:protestant

Re: M-asi fi ingrozit

Mesaj necititde don_razvan » 30 Dec 2010, 23:17

sa le consideri altfel. Voi avind materia cenusie atrofiata si find "teleghidati", find ai satanei daca v-ar fi placut cuvintele mele ar fi insemnat ca ele sint gresite, respectiv conforme ratacirii voastre!
Iti multumesc pentru sinceritate!
Nu am inteles nimic din comentariul dvs... Cine e al satanei si ce este conform ratacirii noastre ?
Trebuie sa mai lucrati putin si la exprimare ;)

Avatar utilizator
iulianbracau
Mesaje:80
Membru din:17 Sep 2010, 23:25
Confesiune:ortodox

Re: M-asi fi ingrozit

Mesaj necititde iulianbracau » 30 Dec 2010, 23:26

sa le consideri altfel. Voi avind materia cenusie atrofiata si find "teleghidati", find ai satanei daca v-ar fi placut cuvintele mele ar fi insemnat ca ele sint gresite, respectiv conforme ratacirii voastre!
Iti multumesc pentru sinceritate!
Nu am inteles nimic din comentariul dvs... Cine e al satanei si ce este conform ratacirii noastre ?
Trebuie sa mai lucrati putin si la exprimare ;)
:D :lol: :lol: nesimtire vezi cum vorbesti intai apoi te rog sa imi raspunzi imi esti dator pina acum cu vreo 7 raspunsuri .Dar le voi ignora .Tot ce te rog eu pe tine domnule razvan aratami si tu mie un singur episcop adventist urmas al Sfintilor Apostoli? :cry:

Avatar utilizator
iulianbracau
Mesaje:80
Membru din:17 Sep 2010, 23:25
Confesiune:ortodox

Re: Daca nu scrie nu exista!

Mesaj necititde iulianbracau » 30 Dec 2010, 23:32

Gindire de tip pocanit: Daca nu scrie in Scriptura ca apa este formata din hidrogen si oxigen atunci nu-i formata din asa ceva!
Daca nu scrie ca cineva poate primii ajutor de la un sfint, atunci nu-l primeste chiar daca acest sfint ar face minuni cu el!
Bai pocanitilor incercati sa traiti credinta nu o mai disecati incontinuu. Voi aveti o slabiciune morbida sa disecati!
Credinta nu-i un cadavru bai hienelor. Credinta este ceva viu, in miscare, care se percepe! Nimeni dupa o spovedanie adevarata nu-si face ginduri ca leviteaza ci se bucura simtin cum ii se urca sufletul spre ceruri, cum cade de pe el o mare povara! Se simte, nu se vede. Voi daca v-ati spovedii ati cauta inebuniti sa vedeti unde au ramas pacatele! Cum arata ele material sau mai stiu eu ce bazaconie!
Sinteti ca niste scolari care au invatat sa citeasca dar nu citesc decit abecedarul pina la moarte. Pai la ce folos ati invatat sa cititi? Matematica nu inseamna sa poti aduna 1+1 pe hirtie ci sa aplici aceasta functie in viata de zi cu zi.
Litera va omoara si pe voi ca si pe farisei. Legea de piatra.
Sinteti niste suflete pustii, pierdute!
Cuvinte goale si fara rost...
:lol: :lol: :lol: nu va mai place adevarul domnule adventist?????
Pote ne aratati macar un singur episcop adventist urmas al Sfintilot Apostoli?

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde Floryan » 30 Dec 2010, 23:34

Sigur. Sunt vreo 8 trepte ale rugaciunii. Prima este cea cu gura, iar ultima prin ridicare la Rai.
Uite niste detalii aici:
http://www.trilulilu.ro/danyael/b7b3e5920ed7f2
Domnule Floryan, asta unde mai scrie ? Tot in "Sf.Traditie" ? Ca un text/afirmatie sa fie autentica, adevarata si demna de crezare (pentru noi), trebuie sa-si gaseasca suportul in Biblie. Pana atunci, incetati cu aberatiile astea...
Nu inteleg, daca dvs sustineti ca "Sf.Traditie" este in acord cu Scriptura, de ce ar fi atat de greu sa-mi aduceti niste texte ?
Esti depasit dragule. Uite ce spun sectarii cai tai.

Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde Floryan » 31 Dec 2010, 00:15

Vrei şi niste texte?
Bine.
1. Pana la Moise nu a existat nimic scris totul s-a tinut doar pe baza traditiei orale.
2. Biblia in forma de azi o avem abia dupa anul 397
3. Daca imi aduceti argument ca toata scriptura este insuflata, atunci ajungem sa situatia ca si apocrifele sunt inspirate. Pentru ca nu exista o porunca Dumnezeiasca care sa dea exact numarul de carti continute de Biblie.
4. Citate din Biblie care dovedesc Traditia orala a bisericii:
să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Iisus, căci El a zis: Mai fericit este a da decât a lua. Fapte 20,35 Unde spune Domnul asta?
Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" Unde apare asta ?
Ca să te încredinţezi despre temenicia învăţăturii pe care ai primit-o. Luca 1 ,4 A primit invatatura prin viu grai, nu prin Biblie.
Intrebare pt np:
Ap Iuda citeaza in vers 14 si 15 din Cartea lui Enoh, mai exact Enoh1,9. Cartea lui Enoh de ce nu e inspirata? Care sunt versetele care o exclud?Prin stabilirea listei canonice a Sfintei Scripturi, Biserica nu a intentionat sa afirme ca intreaga Credinta Crestina si tot ce este legat de inchinare si ordine in Biserica este continut in ea. Scrie cumva in BIblie ca toata credinta crestina este cuprinsa aici?
Un fapt deasupra oricarei dezbateri este acela ca la vremea stabilirii canonului Biserica era aceeasi cu cea de mai tirziu si aceasta este o certitudine istorica. In ce priveste structura autoritatii din Biserica, episcopii ortodocsi au fost cei care au stabilit chestiunea canonului, in acelasi mod in care chestiunile legate de doctrina sau disciplina sunt hotarate de Biserica Ortodoxa pana astazi.
Protestantii afirma adesea ca ei cred doar in Biblie, dar anumite intrebari apar in legatura cu felul lor de a folosi Biblia. De exemplu, de ce scriu protestantii atit de multe carti despre doctrina si viata crestina, daca Biblia este singura carte necesara?
Daca Biblia ar fi fost cu totul suficienta pentru propria ei intelegere, de ce nu se marginesc protestantii la a inmana Biblii la oameni?
Daca este cu "totul suficienta", de ce nu produce aceleasi concluzii si invataturi in diferitele grupuri de protestanti?
De ce se mai publica comentarii biblice, daca oamenii nu au nevoie de altceva decat de Biblie?
De ce se mai da invatatura sau se mai predica, in loc de a se citi doar Biblia la oameni?


Dovezi istorice:
- Sfântul Irineu ( 2 0 2 d.Hr.) mărturiseşte pentru tradiţie în scrierile sale: „Toţi care voiesc să cunoască adevărul, trebuie să se îndrepte către Tradiţia apostolică, în toată lumea cunoscută"

- Origen ( 2 5 4 d.Hr.) scria: „Să fie păstrată Tradiţia bisericească predată prin ordinea succesiunii de la apostoli, care există în biserici până în ziua de astăzi".

- Sfântul Vasile cel Mare ( 3 7 9 ) mărturisea: „Dintre dogmele şi propovăduirile păstrate în Biserică, unele le avem din doctrina cea scrisă, iar altele le-am primit din Tradiţia apostolilor, prin succesiune, în taină, nescrise; şi acelea şi acestea au aceeaşi putere către evlavie"

- Sfântul Ioan Gură de Aur ( 407) scrie: se vede că Apostolii n-au predat toate prin scrisoare, ci multe fără scrisori, dar şi acestea nescrise sunt demne de crezare. Dacă este Tradiţie, atunci nu căuta nimic mai mult"

Dorim si noi niste dovezi istorice la sola scriptura. ;)
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde dimitrie » 31 Dec 2010, 02:37

Foarte bine tăticu, îmi place! .. Dar mai înainte de aceşti "sola scriptura", au mai fost şi alţii în timpul Mântuitorului, tot "sola pentateuhul" că de, ei ştiau pe Moise că a vorbit Dumnezeu cu el, şi de aceea îi recunoşteau doar lui Moise autoritatea spirituală. Restul proorocilor şi al cărţilor lor era fără valoare, lipsit de importanţă. Aceştia erau samaritenii. Noii samariteni - p/np, asemenea grăiesc: noi ştim pe Apostoli, că numai ei au vorbit personal cu "Isus", de aceea le recunoaştem autoritatea ( :?: ) - în materie de credinţă - "sola scriptura". Ca şi acei samriteni care aveau "părinţii" lor, nu şi pe Sfinţii Părinţi de după Moise (David, Ieremia, Isaia, Daniil, etc.), de până la prima venire a Domnului nostru IIsus Hristos, aşa şi noii samariteni au pe "părinţii","părintesele"(Hellen White) lor, nerecunoscând lanţul Sfinţilor noştri Părinţi, a căror viaţă în Hristos e un model adeseori cutremurător: chinurile ce le-au răbdat pentru Hristos, posturile îndelungate, privegherile de toată noaptea în focul rugăciunii, covârşitoarea milă şi dragoste faţă de oameni, adâncul smereniei izvorâtă din adânca cunoaştere a lui Dumnezeu, etc. Sunt pline pangarele bisericilor de cărţile cu vieţile şi cuvintele lor.
Aflaţi ce s-a întâmplat la Piteşti, Aiud,... Citiţi pe Dumitru Bordeianu(Mărturisiri din mlaştina disperării), Ioan Ianolide(Întoarcerea la Hristos), Virgil Maxim(Imn pentru crucea purtată),etc. Priviţi pe youtube înregistrarea făcută de ceceni cu martiriul tânărului Evghenie Rodionov rusul (dacă puteţi suporta), ce nu a vrut să-şi scoată crucea de la gât şi să treacă la islam (nu avea decât 19 ani). Toţi aceştia dau mărturie că "Dumnezeu este cu noi"(2Paralip./Cronici.32:8).
Aceia nu au ascultat de Dumnezeu lepădându-se de Profeţi, şi s-au închinat la dumnezeu străin (Ps.80:7,8). Deşi susţineau că ei se închină Dumnezeului lui Moise, se închinau de fapt (nemântiutor) la dumnezeu străin. Însuşi Domnul le-a zis: "Voi vă închinaţi căruia nu ştiţi;"(deşi ei susţineau că Dumnezeului lui Moise se închină)"noi ne închinăm Căruia ştim; că MÂNTUIREA DIN IUDEI ESTE"(In.4:22). Căci iudeii nu se lepădaseră de Profeţi, Părinţii lor(ce constituiau ceea ce numim noi acum Sfânta Tradiţie), şi implicit nici de Dumnezeul Care îi trimisese.
Astfel şi noii samariteni - p/np., lepădându-se de urmaşii Apostolilor adevăraţi(nu de falsul urmaş - smintitul şi furul de cele sfinte, papă) se leapădă de Cel ce i-a trimis:"Cela ce ascultă pre voi, pre Mine Mă ascultă, şi cela ce se leapădă de voi, de Mine se leapădă. Iar cela ce se leapădă de Mine, se leapădă de Cela ce M-a trimis pre Mine"(Lc.10:16). Şi aceştia ca şi aceia aud acelaşi glas al Stăpânului: "Voi vă închinaţi căruia nu ştiţi; noi ne închinăm Căruia ştim; că mâtuirea din iudei este"(In.4:22). Dumnezeu nu şi-a părăsit poporul vreodată, aşa cum susţineau şi susţin vechii şi noii samaritenii, ci:"Iată eu sunt cu voi ÎN TOATE ZILELE, până la sfâşitul veacului;amin."(Mt.28:20). Aşa se explică cele scrise despre noii samariteni, la Mt.24:30.
"UN DOMN, O CREDINŢĂ, UN BOTEZ"(Ef.4:5)
Ultima oară modificat 31 Dec 2010, 11:59 de către dimitrie, modificat 1 dată în total.
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

vasinec

Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde vasinec » 31 Dec 2010, 08:46

Fumatul este pacat? Dupa noi ortodocsii da, dupa voi np nu/ De ce ? Simplu. Nu e scris in Biblie.
- Daca pentru voi, fumatul este pacat, de ce fumati ca niste locomotive?
- In Biblie scrie despre pacatul fumatului (si a tot ce distruge trupul nostru). Eu am fost fumator inrait vreo 15 ani. Nimic nu m-a convins sa parasesc acest viciu. Dar, cand am citi Biblia am gasit motivatia si Dumnezeu m-a ajutat sa scap de aceasta patima. Putem detalia subiectul, daca doriti.

"Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu".

vasinec

Re: Daca nu scrie nu exista!

Mesaj necititde vasinec » 31 Dec 2010, 08:55

Pote ne aratati macar un singur episcop adventist urmas al Sfintilot Apostoli?
Urmasi ai Sfintiilor Apostoli sunt cei care calca pe urmele lor, respectandu-le invataturile.
"De aceea, vã rog sã cãlcati pe urmele mele."(1 Corinteni 4:16)
"Cãlcati pe urmele mele, întrucît si eu calc pe urmele lui Hristos."(1 Corinteni 11:1)
"si voi însivã ati cãlcat pe urmele mele si pe urmele Domnului, întrucît ati primit Cuvîntul"(1 Tesaloniceni 1:6)

Sa nu-i numim urmasi ai Sfintilor Apostoli pe cei care, chipurile, primesc o "succesiune", prin diferite metode, printre care si spaga la IPS (ex: vedeti cazul IPS Teodosie).


Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX