Rugaciunea

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
Avatar utilizator
Slick
Mesaje: 5
Membru din: 24 Aug 2014, 18:44
Confesiune: ortodox
Preocupări: Religion

Rugaciunea

Mesaj necititde Slick » 27 Aug 2014, 23:00

>>>> https://www.youtube.com/watch?v=OVlvPzTm2wg

Da Tata, iti multumim in numele lui Iisus Hristos ca ne-ai invatat cum sa ne rugam : " Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El. "(Matei 6, 7-8.)

Un spectacol interesant. Acesti tineri incearca sa se introduca unii pe altii in transa. Incearca sa-si induca stari "mistice".
Ati avut de-a face cu astfel de manifestari ? In opinia mea, o astfel de "spiritualitate" se prelinge intre psihiatrie si posesiune demonica(apropo de glosolalie).

Constantinos

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde Constantinos » 28 Aug 2014, 14:36

Daca se demonizeaza au sanse de " vindecare " prin bataie : https://www.youtube.com/watch?v=1DT_ArhcpD4

Avatar utilizator
Slick
Mesaje: 5
Membru din: 24 Aug 2014, 18:44
Confesiune: ortodox
Preocupări: Religion

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde Slick » 28 Aug 2014, 17:38

Asa ceva ? Acest pastor este The Exorcist altoit cu Steven Seagal.

"Cu multa discretie si cu multa umilinta sa se faca acestea, nu de oricine si nu oricand, sa nu facem spectacol in jurul diavolului, pentru ca ii place foarte mult, nici sa nu stam de vorba cu el. Diavolul este mincinos si tatal minciunii, nu va bazati pe ce spune diavolul prin gura unui demonizat, sa nu aveti niciodata incredere." Pr. Teofil Roman

Avatar utilizator
FiicaDeRege
Mesaje: 4
Membru din: 24 Aug 2014, 19:14
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: Dumnezeu

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde FiicaDeRege » 05 Sep 2014, 19:02

Daca se demonizeaza au sanse de " vindecare " prin bataie : https://www.youtube.com/watch?v=1DT_ArhcpD4
TB Joshua cat si altii au facut multe exorcizari la aceste intalniri, si inca se fac. Demonii ies afara si multi au marturisit schimbari majore in viata lor, shimbari in bine si de asemenea oameni care au fost bolnavi au fost vindecati. Slava Domnului!

Mai exista un exorcist destul de renumit, numele lui e Bob Larson, un om foarte intelept si studiat cu experienta, Dumnezeu a facut mari lucruri prin el

https://www.youtube.com/watch?v=2KFPI-V435s
Paşii Tăi se aud acum, Te zăresc o Doamne bun. Văd iubire-n ochii Tăi. Ce-mi şterge azi lacrima!

Vino Doamne Isuse!

Constantinos

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde Constantinos » 05 Sep 2014, 21:08

Un demonizat nu primeste bataie ; nu a stat in firea sfintilor din secolul intai si pana acum sa dea cu bata in cei bolnavi . Cel care are cu adevarat demon este de zeci de ori mai agresiv , rupe lanturi , nu ar putea fi tinut de catre doi paznici . Un exemplu din Pateric pentru a trage concluzia ca " exorcistii " acestia au demon si pot sa-l trimita cumva si in altii : "Un bătrân oarecare a mers la un târg , să-şi vândă lucrul mâinilor lui. Şi mergând el pe drum a întâlnit un om îndrăcit muncindu-se. Apropiindu-se, îndrăcitul l-a lovit pe bătrân cu palma peste obraz, iar bătrânul i-a întors şi cealaltă parte a obrazului să-l mai lovească. Iar dracul văzând smerenia bătrânului nu a putut răbda, ci îndată a ieşit din om şi a fugit. Şi omul a rămas sănătos şi a căzut la picioarele bătrânului , mulţumindu-i lui că l-a izbăvit pe el, cu rugăciunea lui, de muncirea cumplitului diavol."

Avatar utilizator
FiicaDeRege
Mesaje: 4
Membru din: 24 Aug 2014, 19:14
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: Dumnezeu

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde FiicaDeRege » 06 Sep 2014, 08:53

Referitor la clipul cu tinerii, daca bine stiu acestia sunt studentii de la "Cristos pentru Romania" Cluj-Napoca si in serile de inchinare sunt chemati sa se implice cat mai mult in biserica pentru ca astfel invata sa devina niste luptatori si maturi in credinta, iar implicarea in rugaciune este foarte importanta. Nu stiu cum ati fi fost voi daca erati pusi in situatia de a va ruga in mod public, intr-un loc in care zeci de oameni sunt cu urechile pe tine, cel putin pentru cine nu este obisnuit sau este timid nu e un lucru usor si atunci apar emotii care iti pun piedici in rugaciune, dar totusi sa nu uitam ca Dumnezeu nu are in vedere fata omului sau modul de exprimare ci se uita la inima lui. Faptul ca aceste tinere au venit in fata si s-au rugat in mod public este un act de curaj si le va fi de folos pentru ca prin ce poti invata un lucru mai bine daca nu prin practica?


Pace
Paşii Tăi se aud acum, Te zăresc o Doamne bun. Văd iubire-n ochii Tăi. Ce-mi şterge azi lacrima!

Vino Doamne Isuse!

Avatar utilizator
Slick
Mesaje: 5
Membru din: 24 Aug 2014, 18:44
Confesiune: ortodox
Preocupări: Religion

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde Slick » 07 Sep 2014, 11:57

Altfel se exprima multi protestanti din Statele Unite care descopera Ortodoxia : "Eventually, we tired of a Christianity based off emotionally driven highs. My wife likes to say that as a kid, her church was a place to get drunk off the Holy Spirit." Asta vadesc actiunile, starile celor din video-urile prezentate in acest subiect : " a Christianity based off emotionally driven highs". Un crestinism calp, un simulacru. Din raspunsurile domniei voastre, constientizez ca avem o semantica integral distincta, fiintam in realitati complet straine. Nu vreau sa intru acum in semiotica sau fenomenologie, sa par malitios sau acrimonios, dar comunicarea se bazeaza in primul rand pe sinceritate. In aceasta ordine de idei, spun fara nici cea mai mica emotie , ca eu ma leapad de dumnezeul caruia voi va inchinati. Nu ma intereseaza un hristos in varianta neo-protestanta. Sunteti fratii nostri aflati in asteptarea dragostei noastre, dar trebuia sa spun acest lucru ca sa nu existe echivoc.
Sa ma ierte cei pe care ii smintesc, dar aceasta este parerea mea sincera si asumata. Doamne, ajuta!

Avatar utilizator
FiicaDeRege
Mesaje: 4
Membru din: 24 Aug 2014, 19:14
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: Dumnezeu

Re: Rugaciunea

Mesaj necititde FiicaDeRege » 08 Sep 2014, 18:10

Da, recunosc ca sunt doua medii diferite si ca atunci cand ne uitam unul la altul nu putem intelege de ce celalalt e atat de diferit si de ce atatea controverse. Intr-adevar unii oameni cauta doar semne, minuni si stari emotionale iar lucrurile esentiale care il caracterizeaza pe un crestin le dau la o parte. Nu e bine sa dam in extreme, nu e bine nici sa fim crestini formali care au perceptia ca Dumnezeu e distant cu ei si rolul lor e doar acela de a se duce mai mult dupa niste reguli (ex. cele 10 porunci) dar nu e bine nici sa ne aruncam in partea opusa in care sa traim doar dupa sentimente si emotii si lucruri miraculoase, e nevoie de o balanta. Si din aceasta cauza oamenii se convertesc de la un cult la altul...fie de la ortodoxism la protestantism, fie invers, fie de la catolicism la ortodoxism, fie de la penticostali la baptisti, de la martori la adventisti sau invers si chiar de la crestinism la islam sau alte religii. Omul va cauta mereu pacea interioara si se va duce unde se simte el mai bine si unde crede ca doctrina e adevarata spre linistea sufletului sau. Si este evident ca nu toate cultele au dreptate si detin tot adevarul dar se vor gasi lideri sau infiintatori de vreun cult care au impresia ca le stiu pe toate. Apar apoi certuri intre aceste culte...Dumnezeu nu cred ca se uita la numele cultului din care faci tu sau eu parte pentru ca niciun cult nu cred ca e 100% perfect din punct de vedere doctrinar. Dumnezeu ne cauta pe fiecare dintre noi din mila si din iubirea lui fara de hotare si a demonstrat asta la cruce. Misiunea noastra este sa primim darul Lui pe care nu-l meritam si atunci ne vom numii copiii Lui nascuti din Dumnezeu, vom avea siguranta mantuirii si El ne va invata sa traim o viata de crestin la fel cum un parinte isi creste copilul de la statutul de bebelus la cel de om matur. Ca mai vrei sa faci parte dupa aceea si dintr-un cult, tine de alegerea fiecaruia si e bine ca fratii sa locuiasca impreuna. In prezent consider ca e bine faptul ca exista si biserici inter-confesionale pentru ca astfel se dau la o parte multe bariere si oamenii se pot unii in Hristos fara sa se dispretuiasca intre ei, iar impreuna pot face foarte multe lucruri frumoase in ceea ce priveste societatea spre exemplu...

Domnul sa ne dea har pentru a ne iubi unii pe altii si sa traim impreuna intr-un spirit crestinesc asa cum trebuia sa fie de la inceput.
Paşii Tăi se aud acum, Te zăresc o Doamne bun. Văd iubire-n ochii Tăi. Ce-mi şterge azi lacrima!

Vino Doamne Isuse!


Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX