Până la urmă vă hotărâţi ce sunteţi ca utilizator pe acest forum? Bărbat sau femeie?a nu intotdeauna sunt atat de dispusa sa aud asa ceva. Vorba Pr Petru, mai am si altele pe cap. Insa ma intreb cand vor invata [unii] ortodocsi sa vorbeasca.
Insa acum, ca tot m-ati facut posedat
Cum am mai spus, e posibil sa raspund si la intrebarile dvs, si la altele care au ramas fara raspuns pe topicul respectiv. Numai ca aici se vorbeste despre carismatici si deja suntem off-topic de mult. Iar daca parintele a inchis topicul inseamna ca nu agreeaza discutia si vrea sa aiba un post linistit, cel putin momentan.Posedatul rămâne tot posedat şi în biserică.
Cum, aceaia nu vorbesc şi ei în limbi? 1Se poate să fie 2 "duhuri" diferite ce se pogoară peste aceiaşi penticostali? 2Dacă şi aceia vorbesc în limbi ca şi dvs.(că doar de aceea îşi spun penticostali), ar fi interesant să faceţi un comentariu în complexitatea situaţiei. 3Nu comentez ce vad acolo, deoarece nu cunosc si nu ma intereseaza. Si nu, nu este acelasi duh ca in Biserica mea.El vorbeşte de darul vorbirii în limbi, ca avându-l. Dovediţi-ne că penticostalii din America (ce fac subiectul celor 3 clipuri) nu-l au, şi atunci voi constata o diferenţă!Nu va victimizati. El a vorbit despre el insusi, incercand sa arate cum a lucrat Dumnezeu in viata lui, dvs ati pus clipuri din alte biserici ca sa denigrati credinta lui, care nu prea are legatura cu acele imagini. Vedeti vreo diferenta?PS. Clip a postat poliţist, clip am postat şi eu. Ce este în neregulă, ori suntem luaţi de proşti?
Apropo, înţelegeţi ce spuneţi când vă vorbiţi în limbi, sau aveţi nevoie de translator şi pentru tine însăţi?4
-Iată scopul darului vorbirii în limbi:
"Cretani şi arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!" (FA.2:11) Acelora li se binevestea în limba lor Evanghelia, deoarece nu ştiau altă limbă bine (toţi), decât cea maternă.
"Şi erau uimiţi toţi şi se minunau zicând: Iată, nu sunt aceştia care vorbesc toţi galileieni?"(FA.2:7)
Ca galileeni, ce puteau vorbi decât ceva greceşte ori latineşte? De arabă,etc. ce să mai vorbim! Cei de la adunările penticostale sunt de naţionalităţi diferite, vorbind limbi diferite, ca glossolalia să fie singura soluţie pentru a primi descoperirea Evangheliei?5
Apoi, dacă dvs. nu înţelegeţi ce spuneţi (vorbind o limbă necunoscută atât înainte cât şi după), cum veţi mai putea dialoga în aceeaş limbă?6 Noi ştim că Apostolii dialogau în aceeaş limbă cu cei cărora le binevesteau.
Deci sunt vreo 6 puncte pe care ar trebui să ni le lămuriţi, spre a ne convinge că Acelaşi Duh care a lucrat în Apostoli glossolalia, lucreză şi în penticostali.
Vă înşelaţi dacă credeţi că nu vă iubesc. Am văzut şi ce scrieţi pe forum... E un strigăt păstoresc ceea ce fac acum.
Dacă mă înşel îndoindu-mă că ar lucra Duhul Sfânt glossolalia la penticostali, îmi veţi putea dovedi dvs. ori alt penticostal, răspunzând la cele 6 puncte de mai sus, în acest sens.
Duhul Sfant de fapt NU este un lucru obligatoriu. Duhul Sfant reprezinta o inflacarare, sau o dorinta de a dori sa te apropii mai mult de Dumnezeu.Duhul Sfant NU este o conditie a mantuirii.
Numai dacă vrea Duhul Sfânt. Nu depind de credincios aceste daruri!Cauta in Biblie darurile Duhului Sfant, mai documenteaza.te despre El, si vei vedea ca orice credincios poate avea Darul vorbirii limbilor
Omul se va vedea cel mai mare păcătos, dar va zburda de bucurie pt că s-a predat pe sine Lui Dumnezeu.cum se manifesta Duhul Sfant la ortodocsi?
"Cine nu are Duhul lui Hristos nu este al Lui". Suna cunoscut? Desigur ca nu-i un lucru obligatoriu sa fii al Domnului, dar e conditie a mantuirii.Duhul Sfant de fapt NU este un lucru obligatoriu. Duhul Sfant reprezinta o inflacarare, sau o dorinta de a dori sa te apropii mai mult de Dumnezeu.Duhul Sfant NU este o conditie a mantuirii. .
În primul rând, nu cred că v-am tu-tuit. Oricum, o fac de acum şi eu.Tu esti constient despre ce vorbire in limbi vorbesc penticostalii? Banuiesc ca nu.
În al doilea rând, ai atâta cultură..., că nici nu poţi face bine acordurile gramaticale, dar dai lecţii de Teologie.Din ziua cand Duhul Sfant a coborat peste ucenicii Domnului, El (Duhul) a ramas pe pamant, pentru ca oricine vrea sa il poate primi. Duhul Sfant de fapt NU este un lucru obligatoriu. Duhul Sfant reprezinta o inflacarare, sau o dorinta de a dori sa te apropii mai mult de Dumnezeu.Duhul Sfant NU este o conditie a mantuirii. Cauta in Biblie darurile Duhului Sfant, mai documenteaza.te despre El, si vei vedea ca orice credincios poate avea Darul vorbirii limbilor (Duhul Sfant, sau cum o numiti voi Glossolalia) si ...
Doriana, dar despre ălălalt, cu râsul, cum e? Tot penticostal veritabil rămâne? Şi în general cum numiţi căzutul pe jos, fuga şi spasmele de tot felul însoţite de grimase ale feţei, etc.? Nu aţi argumentat deloc cu Biblia, cum că "vorbirea în limbi" a penticostalilor nu este lucrare demonică, posedare. O paralelă, ceva cu ce făceau Apostolii...David Wilkerson, autorul cartii "Crucea si pumnalul", demascandu-l pe Benny Hinn ca fiind condus de demoni (Multumesc stiu eu cui pentru link):
....
As vrea totusi sa existe mai multi ca David, care sa spuna pacatului pacat si amagitorului amagitor...
Ati scris un mesaj foarte confuz, amestecand mai multe teme fara legatura intre ele si cu ce am spus eu si concluzionand cu leit-motivul "demoni". Poate reusiti sa spuneti mai clar ce doriti. Dar nu e obligatoriu. Simtiti-va liber sa faceti ceva mai bun si altruist cu timpul dvs scurt si pretios, caci mereu spuneti ca nu aveti destul.Doriana, dar despre ălălalt, cu râsul, cum e? Tot penticostal veritabil rămâne? Şi în general cum numiţi căzutul pe jos, fuga şi spasmele de tot felul însoţite de grimase ale feţei, etc.? Nu aţi argumentat deloc cu Biblia, cum că "vorbirea în limbi" a penticostalilor nu este lucrare demonică, posedare. O paralelă, ceva cu ce făceau Apostolii...
Dacă nu puteţi argumenta biblic, atunci spuneţi-i o dată adevărului pe nume, jertfindu-vă egoismul speculat de demoni şi nu ne mai consumaţi timpul!
Eu nu am fost niciodata delicata, parinte, dimpotriva. Dar, afara de doua-trei intrebari pe care i le-am pus personal pr dimitrie, nu vad cu ce i-am consumat timpul prin egoismul meu speculat de demoni. Fraza asta a fost ne-la-locul ei, caci in rest, stiu ca e mai sincer si mai inimos ca altii, de aceea am zis ca a fost probabil intr-o pasa proasta. Incercati sa intelegeti si sa ganditi nepartinitor...Doriana, nu pot să nu observ că vorbeşti cu patimă pr-lui Dimitrie. Şi ca să nu spun mai mult, ai cam lăsat deoparte fineţea şi delicateţea feminină, care te caracterizau .
Păi văd un sens, normal, dacă tot vorbim despre penticostali şi mişcări charismatice, nu vi se pare normal să vedem fundamente reale?Si sa nu va suparti pe mine, dar nu vad sensul de a discuta despre vorbirea in limbi cu ortodocsii. Biblia ne recomanda sa evitam discutarea parerilor indoielnice si certurile de vorbe. Dvs vedeti vreun sens?
ălălalt, cu râsul, (Kenneth E. Hagin, care "vorbeşte" inclusiv în limbi, cu specificul cultului penticostal) este primul din al doilea aici de aici. Din celelalte (căzutul pe jos, fuga şi spasmele de tot felul însoţite de grimase ale feţei, etc.), comune multor filmuleţe ce surprind manifestări de tip penticostal, găsim peste tot şi acolo de la minutele: 1.05, 2.55, etc.Doriana, dar despre ălălalt, cu râsul, cum e? Tot penticostal veritabil rămâne? Şi în general cum numiţi căzutul pe jos, fuga şi spasmele de tot felul însoţite de grimase ale feţei, etc.? Nu aţi argumentat deloc cu Biblia, cum că "vorbirea în limbi" a penticostalilor nu este lucrare demonică, posedare. O paralelă, ceva cu ce făceau Apostolii...David Wilkerson, autorul cartii "Crucea si pumnalul", demascandu-l pe Benny Hinn ca fiind condus de demoni (Multumesc stiu eu cui pentru link):
....
As vrea totusi sa existe mai multi ca David, care sa spuna pacatului pacat si amagitorului amagitor...
Dacă nu puteţi argumenta biblic, atunci spuneţi-i o dată adevărului pe nume, jertfindu-vă egoismul speculat de demoni şi nu ne mai consumaţi timpul!
Acum l-am vazut pe omul asta. Mda...arata destul de rau, ce sa zic...Chiar mai rau ca Benny Hinn, desi Benny si blesteama, iar asta poate fi mai grav ca rasul.ălălalt, cu râsul, (Kenneth E. Hagin, care "vorbeşte" inclusiv în limbi, cu specificul cultului penticostal) este primul din al doilea aici de aici. Din celelalte (căzutul pe jos, fuga şi spasmele de tot felul însoţite de grimase ale feţei, etc.), comune multor filmuleţe ce surprind manifestări de tip penticostal, găsim peste tot şi acolo de la minutele: 1.05, 2.55, etc.
Se intampla ca eu sa vad lucrurile tocmai invers: daca nu am depasit inca problema mantuirii, care trebuie sa si-o lamureasca orice crestin de la inceput, caci e tinta insusi crestinismului si fara ea nu exista crestinism, ce rost are sa trecem mai departe la vorbirea in limbi ca dar al Duhlui Sfant, care se da cui vrea El si nu obligatoriu, dar numai celor care au demonstrat deja ca sunt in Hristos?Când spun să nu ne mai consumaţi timpul, mă refer la tot felul de alte discuţii şi subiecte deschise (cum ar fi Cum ne mântuim) la care atâta insistaţi (acesta nu e un reproş), ca şi cum am fi lămurit împreună tocmai esenţa numelui de penticostal, adică noile manifestări ale "Duhului" - adevărata lor origine, înşelare spirituală sau nu?
Felicitari, aveti o vedere buna. Ei, nu e chiar exacta, dar e buna. Pentru mine insa este mai simplu: mantuirea este un subiect pe care il pot discuta fara sa ma cert si fara sa va fac pe dvs sa huliti, pentru ca ideea mea despre mantuire este aproape aceeasi ca in BO. Si ma intereseaza mult mai mult ca limbile. Daca vorbesc de vorbirea in limbi unii vor incepe sa se enerveze, sa strige ca fac prozelitism, ca imi imprastii veninul pe aici, ca nu respect gazdele, etc... si ce rost are? Nu-si va mai aminti nimeni ca dvs m-ati provocat insistent, si nu e prima data...Unii poate au surprins esenţa discuţiilor cu dvs., alţii nu. Eu ştiu unde intraţi intenţionat în ceaţă,
S-o referi, dar tot nu are sens. Offf, imi cer iertare pentru of-topic. Noapte buna, parinte...Acum să nu ne luaţi cu Biblia ne recomanda sa evitam discutarea parerilor indoielnice si certurile de vorbe. Dvs vedeti vreun sens?, că aceea se referă la lucruri mici (genealogii de nume, acela este a lui Pavel, celălal este al lui ..., botezul în locul celor repausaţi fără botez, etc.)
Vorbirea in limbi nu apartine penticostalilor ci este un dar al Duhului Sfant.Nu aţi argumentat deloc cu Biblia, cum că "vorbirea în limbi" a penticostalilor nu este lucrare demonică, posedare. O paralelă, ceva cu ce făceau Apostolii...
Înapoi la “Penticostali şi harismatici”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator