False minuni ale grupărilor neoprotestante

Ei au ceva specific...
Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"
False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Dionysie » 16 Mar 2011, 16:41

La paginaputem fi martorii unei false minuni "penticostale" făcută cică la rugăciunile "pastorilor" "pocăiţi". Această falsă minune în sprijinul căreia se depune o falsă mărturie se poate vedea între 5'04'' şi 6'55''. Se poate vedea şi una dintre tehnicile de îndoctrinare a copiilor africani de "pastori" fanatici lipsiţi de adevărat discernământ spiritual: bietului copil i se bagă în cap la propriu, cu forţa, credinţe şi păreri în numele unei false religii, pe care să le repete ca un papagal, fără nici un discernământ a ceea ce se întâmplă, şi anume a faptului că este manipulat de "pastorii" "pocăiţi" şi că aceştia se folosesc de această manipulare pentru a manipula mai departe [sau măcar pentru a încerca să manipuleze, unde merge treaba] pe privitorii acelui filmuleţ. Bietul copil african, supus procesului de manipulare religioasă, cică din surdo-mut până în acea zi a început brusc să vorbească dintr-o dată şi vorbea de o coerenţă demnă de un "adevărat fost surdo-mut".

Ceea ce nu este vizibil în acest filmuleţ este ritualul "punerii mâinilor" în care "pastori" "pocăiţi" îşi pun mâinile lipsite de harul Duhului Sfânt asupra unor oameni [nu ştiu dacă doar asupra unora dintre adepţii respectivei religii] ritual prin care ar sugera că respectivii ar fi atinşi de vreo putere dumnezeiască. Până aici merge imitarea bolnavă a "pastorilor" "penticostali" [nu ştiu dacă şi din alte religii], care îi imită pe episcopii şi prezbiterii Sfintei Biserici pentru a crea iluzia în minţile bieţilor oameni manipulaţi de religia lor că ei ar fi posesorii vreunor puteri harice identice cu puterile apostolilor lui Hristos. Am văzut cu ochii mei în adunări "pocăite" acest fals ritual, această cruntă înşelăciune pe care o practică unii "pastori" "penticostali" prin care inoculează false păreri adepţilor şi participanţilor şi în acest chip îi manipulează "cu artă" fără nici cea mai mică ruşine şi fără nici cea mai mică frică de Dumnezeu. Impostura acestor falşi apostoli, episcopi şi prezbiteri a atins cote inimaginabile, mai ales din câte ştiu în sferele "penticostale".

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 16 Mar 2011, 16:58

Fii sincer, te doare sufletul si te rogi pentru cei rataciti, sau esti fericit ca ai din nou ce barfi? Daca nu ar fi sectantii tu nu ai mai avea ce scrie pe forumuri.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Floryan » 17 Mar 2011, 08:57

Fii sincer, te doare sufletul si te rogi pentru cei rataciti, sau esti fericit ca ai din nou ce barfi? Daca nu ar fi sectantii tu nu ai mai avea ce scrie pe forumuri.
Barfa si vorbitul de rau e specific sectarilor. Pe de-o parte iti spun ca nu religia conteaza, ci daor credinta in Hritos, pe la spate te indoctrineaza ca doar in secta lor gasesc adevarul si biserica primara.
Vedem acest lucru si din ce postati dv, eu sincer ma asteptam sa vad o reactie la materialul postat de dl Aletheia , adica argumente pro si contra, nu incercarea de intimida cu discursuri patetice.
Dna sau dsoara Doriana, noi in literatura patristica, avem multe exemple de inselare diavoleasca, dar pe acelea nu intereseaza pe nimeni dintre np. In unele culte np exista o "sete" de miracol, eventual sa coboare focul din cer, lucru de care insusi Domnul s-a intristat cind I s-a cerut.

Pai daca punem ceea ce ne prezinta dl Aletheia pe linga meditatiile yoginilor vedem o asemanare izbitoare. Si atunci vine intrebarea cum le deosebim?
De ce oare atit ateii, paginii cit si np cer scoaterea crucii din scoli. Ii arde, acesta este unul din semnele clare ale influentei satanice.

Poate va trezesc putin curiozitatea, nu va cer sa faceti nimic, pt ca stiu incapatanarea np, ca sa nu spun mandria si ignoranta. Pe ei nu-i intereseaza absolut nimic, dar eu va rog sa cercetati.

"Astfel, Sfântul Nichita, episcopul Novgorodului (31 ianuarie), s-a retras în pustie
nepregătit fiind si contra sfatului staretului său. Făcând astfel, nu mult după aceea a
început să audă o voce rugându-se împreună cu el. Mai apoi i-a vorbit "Domnul" însusi,
trimitându-i un "înger" care se ruga în locul lui si îl îndemna să citească cărti, în loc să se
roage si să-i povătuiască pe cei care veneau la el pentru sfat.
Si asa a trăit o vreme, văzându-l mereu pe "înger" rugându-se lângă el, iar oamenii care îl
cercetau erau coplesiti de întelepciunea lui si de "darurile Duhului Sfânt" de care părea că
este plin, inclusiv de darul "profetiilor" care întotdeauna se împlineau"
Înselăciunea s-a dat pe fată doar în momentul în care părintii din mânăstire au aflat de
împotrivirea lui fată de Noul Testament, căci din Vechiul Testament, pe care nu-l citise
niciodată, putea cita pe de rost. Numai prin rugăciunile părintilor s-a întors monahul
Nichita la pocăintă. "Minunile" au încetat, iar cel pocăit a ajuns mai târziu la măsura
sfinteniei." Serafim Rose - Ortodoxia si religia viitorului


Cum ar cataloga np un astfel de eveniment? Venind la satana sau de la Dumnezeu? PE ce criterii? Pe BIblie? Acum vedeti cit sunteti de "saraci"!


Ca o comparatie luati acest material si derulati pana la timpul 0:46:20


apoi comparati cu acesta (vedeti biata femeie cum da din cap, foarte asemanator cu formatiile de rock - procedeul se numeste Mosh Pit :


sauMIe sincer mi-ar fi si jena sa mai spun ca avem de-a face cu biserica primara. Adica asa faceau apostolii? Este mentionat un asemenea circ in Sf Scriptura?
Prin asemenea spectacole va identificati ca purtatori de har? Dsoara Doriana, harul se castiga prin lupta, nu se da la tot caraghiosul. Harul lui Dumnezeu ne duce la cer, fără el suntem pierduţi. Acesta se câştigă prin dreapta credinţă şi luptă duhovnicească cu păcatul. Păcatul cât de mic ne desparte de Dumnezeu.
Unul din semnele sfârşitului lumii este puternica renaştere charsimatica, de tip New Age, meditaţia transcedentală etc. există „Mişcarea charismatică” unde oamenii vorbesc în „limbi” (adică cred că vorbesc cu Dumnezeu - Sfântul Duh aşa cum au făcut Apostolii Domnului la Pogorârea Sfântului Duh, fac minuni, vindecări miraculoase, lucruri spectaculoase, toate în contradicţiei cu adevărata strădanie duhovnicească, care înseamnă JERTFĂ, CRUCE, exemplele cele mai palpabile fiind vieţile in Hristos ale sfinţilor si mucenicilor. Ati amintit vreodata de asa ceva? Nu!"Adevăratii făcători de minuni aproape că au dispărut, dar oamenii sunt mai setosi de minuni ca niciodată. Ne apropiem de timpurile când calea va fi larg deschisă pentru o multime de false minuni mari si grozave, care să ducă la pierzare nenorocita întelepciune cea după trup, care se va lăsa atrasă si înselată de ele". Ig Briancianinov
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 18 Mar 2011, 12:00

Domnule Floryan, eu doar i pusesem o intrebare lui Atheleia.
In cea ce priveste filmuletul postat de dumnealui, plus cele postate de dvs, imi cer scuze, dar internetul meu foarte slab [internet mobil] nu imi permite sa le vizioneaz. Asa ca nu am nici ce sa comentez pe marginea lor.
Cat despre parerea dvs despre noi, o cunoastem; ni se repeta intruna. Insa ma indoiesc ca dvs imi puteti da lectii despre deosebirea minunilor false de cele adevarate. Criteriul dvs este prea simplist: ale noastre sunt bune, ale voastre sunt de la cel rau. Asa ca, in afara de ceva copy-paste si acuzatii, nu prea aveti alte instrumente de a demonstra ceva.
Si va rog sa nu-mi mai puneti filmulete cu americani posedati [caci presupun ca de asta e vorba; e arma preferata a unui ortodox cand vrea sa atace un penticostal]. Nu au nici o legatura cu credinta mea.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Floryan » 18 Mar 2011, 12:31

In ceea ce priveste pararea dvs despre noi, o cunoastem; ni se repeta intruna.
Asa este. Am accentuat incapatanarea np.
Insa ma indoiesc ca dvs imi puteti da lectii despre deosebirea minunilor false de cele adevarate.
Nici nu mi-am permis asa ceva. Tot ce v-am rugat a fost sa cercetati. Sper sa nu fie prea mult
Criteriul dvs este prea simplist: ale noastre sunt bune, ale voastre sunt de la cel rau. Asa ca, in afara de ceva copy-paste si acuzatii, nu prea aveti alte instrumente de a demonstra ceva.
Trebuie sa fie unul complicat? Ale noastre sunt bune pt ca avem in spate 2000 de ani de crestinism. Ale dv sunt rele pt ca provin de la acei americani pe care ii faceti posedati. Dar binenteles acuma va deziceti de ei si spuneti ca aveti o credinta care e diferita de ce arata filmuletele alea. Va numiti penticostali, dar nu sunteti penticostalii aceaia posedati...binenteles o credinta "apostolica" din BIblie. Corect?
Intrebare: daca noi avem un criteriu asa de simplist, de ce daca o persoana adera la cultul dv, este automat botezata, considerandu-i-se botezul nevalid? De ce nu este lasata in credinta lui, ca doar tot in Iisus crede. NU se mai aplica "nu religia conteaza ci daor credinta"?
Deci dupa acelasi criteriu "simplist" va ghidati si dv.
Si va rog sa nu-mi mai puneti filmulete cu americani posedati [caci presupun ca de asta e vorba; e arma preferata a unui ortodox cand vrea sa atace un penticostal]. Nu au nici o legatura cu credinta mea.
Eu nu duc nicio un razboi cu nimeni, dar ca sa stiti si dv, armele mele preferate sunt :Sf Scriptura si vietile sfintilor. Din pacate dv nu aveti niciuna din acestea.
Hristos este Dreptul Judecator, El va da la fiecare dupa dreapta credinta si dupa fapte.

PS va deranjatt atit de tare ca am dat niste citate? Corect am dat copy paste, nu credeam ca o sa incercati sa ma umiliti pt asta. Data viitoare o sa va povestesc, e bine asa?
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 18 Mar 2011, 13:14

PS va deranjatt atit de tare ca am dat niste citate? Corect am dat copy paste, nu credeam ca o sa incercati sa ma umiliti pt asta. Data viitoare o sa va povestesc, e bine asa?
Sunt consternata si imi cer scuze. Nu am intentionat sa va umilesc ci faceam doar o observatie. Numai ca m-am obisnuit sa fiu prea directa. Probabil ar trebui sa fiu mai subtila uneori.
Trebuie sa fie unul complicat? Ale noastre sunt bune pt ca avem in spate 2000 de ani de crestinism. Ale dv sunt rele pt ca provin de la acei americani pe care ii faceti posedati. Dar binenteles acuma va deziceti de ei si spuneti ca aveti o credinta care e diferita de ce arata filmuletele alea. Va numiti penticostali, dar nu sunteti penticostalii aceaia posedati...binenteles o credinta "apostolica" din BIblie. Corect?
1. Credinta mea vine de la Hristos. Biblia spune ca credinta este un dar de la Dumnezeu, nu de la oameni. Religia mea vine de la americani, dar de la unii neposedati.
2. Istoria este istorie, Dumnezeu este Dumnezeu si nu este istorie. Dvs aveti in spate cel mult 50 de ani de crestinism [desi consider ca sunteti mult mai tanar]. Restul sunt doar informatii despre credinta altora, nu a dvs. Credinta este personala. Nu mergi in cer inscriindu-te pe o lista de aderare la ideile unui cult, nici cu gloata, ci singur, cu faptele tale si cu credinta ta personala.
Intrebare: daca noi avem un criteriu asa de simplist, de ce daca o persoana adera la cultul dv, este automat botezata, considerandu-i-se botezul nevalid? De ce nu este lasata in credinta lui, ca doar tot in Iisus crede. NU se mai aplica "nu religia conteaza ci daor credinta"?
Pentru ca omul recunoaste ca pana atunci nu a crezut. Si pentru ca botezul este o marturisire de credinta. Iar el doreste sa-si marturiseasca credinta.
Botezul pruncilor este considerat invalid pentru ca nu este o alegere constienta. Iar in cer vei merge pe baza unei alegeri constiente.
V-am spus perspectiva teologica a cultului din care fac parte, pentru ca ati intrebat. Mai multe nu pot sa va spun, problema botezului nu face parte dintre cele care m-au interesat foarte mult.

Deci dupa acelasi criteriu "simplist" va ghidati si dv.?
Nu. Nu consider ca botezul penticostal te duce in cer. Te poti duce in iad cu botez cu tot. Si nu consider ca toti cei din partidul meu religios sunt crestini, ci cei care ii seamana lui Hristos. E un criteriu mult mai bun. Oricine se poate lauda ca e singurul crestin adevarat, dar Domnul ne-a invatat ca pomul se cunoaste dupa roadele lui.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje:652
Membru din:15 Ian 2010, 07:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Localitate:Bacau

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Floryan » 18 Mar 2011, 13:55

Religia mea vine de la americani, dar de la unii neposedati.
Atunci de ce sunt mai buni americanii dv, decat sfintii primelor secole ? Pana la americanii dv, nu s-a mai mantuit nimeni? A trebuit sa treaca 1900 de ani de intuneric si necredinta pt ca americanii sa restabileasca ei un adevar biblic?
Pentru ca omul recunoaste ca pana atunci nu a crezut. Si pentru ca botezul este o marturisire de credinta. Iar el doreste sa-si marturiseasca credinta.
Botezul nu e doar o marturisire de credinta. E asa doar la np. Dar pt ca dv urmati doar americanilor, ignorati ca botezul este cel care ne spala de pacate. Nu lungesc ca s-a discutat mult.

Nu. Nu consider ca botezul penticostal te duce in cer. Te poti duce in iad cu botez cu tot. Si nu consider ca toti cei din partidul meu religios sunt crestini, ci cei care ii seamana lui Hristos..
Sunt oarecum de acord cu dv. dar cu mentiunea ca daca esti botezat ,chair inainte de a muri, iti sunt iertate toate pacatele.
Ce inseamna sa-i semeni lui Hristos?

Pt ca discutia a devenit off topic, sa revenim la subiectul cu falsele minuni.
Daca dv sustineti ca in biserica penticostala se vorbeste in limbi si se fac minuni, am dori sa stim dupa ce criteriu le deosebiti pe cele false de cele adevarate.
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 19 Mar 2011, 00:40

Atunci de ce sunt mai buni americanii dv, decat sfintii primelor secole ? Pana la americanii dv, nu s-a mai mantuit nimeni? A trebuit sa treaca 1900 de ani de intuneric si necredinta pt ca americanii sa restabileasca ei un adevar biblic?
Penticostalii nu au inventat mantuirea. oamenii erau mantuiti si pana sa vina ei, pe cand erau numai ortodocsi si catolici. Hristos a avut intoteauna o samanta de urmasi.
Ceea ce au adus nou penticostalii este de fapt ceva foarte vechi, dar care a fost aproape uitat: lucrarea Duhului Sfant prin darurile din Cor 12. In plus au facut o evanghelizare mult mai agresiva [in sensul bun al cuvantului, de cele mai multe ori], predicand Evanghelia in termeni simpli si directi, accesibili oricui, insotiti de multe ori de semnele pe care ii insoteau pe apostoli. Iar roada a fost pe masura.
Desigur, vorbim aici de imaginea ideala a penticostalilor. Nu contest ca au aparut si probleme.
Pt ca discutia a devenit off topic, sa revenim la subiectul cu falsele minuni.
Daca dv sustineti ca in biserica penticostala se vorbeste in limbi si se fac minuni, am dori sa stim dupa ce criteriu le deosebiti pe cele false de cele adevarate.
Deci vreti sa vorbim despre deosebirea duhuilor. :) Un subiect destul de delicat...
O minune cristica trebuie mai intai sa-L proslaveasca pe Dumnezeu, si nu pe om. Deci sa se faca spre slava Domnului. Apoi trebuie sa apropie omul de Dumnezeu. In urma ei, omul va fi coplesit de bunatatea lui Dumnezeu si va creste in pocainta si credinta.
Acum, sunt si oameni care dupa ce Dumnezeu a facut minuni in viata lor pleaca fara sa spuna macar "Multumesc" [vezi cei 10 leprosi]. Si sunt si lucratori care dupa ce fac minuni in Numele Domnului nu raman in smerenie si isi insusesc creditul pentru o lucrare care de fapt ii apartine lui Hristos. Oricum ar fi, Dumnezeu ramane proslavit si in aceste cazuri.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

ClaudiuT
Mesaje:14
Membru din:06 Sep 2009, 18:36
Confesiune:ortodox

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde ClaudiuT » 19 Mar 2011, 14:40

Fratilor, voi chiar aveti o placere sadica in a-L face pe Hristos sacul vostru de box.
Va laudati fiecare ca aveti Duhul Sfant, dar o discutie civilizata fara sa va jigniti nu puteti avea. (1In. 3:11, 16,18; 4:20)

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde dimitrie » 19 Mar 2011, 19:12

1. Credinta mea vine de la Hristos. Biblia spune ca credinta este un dar de la Dumnezeu, nu de la oameni. Religia mea vine de la americani,
Acum nu mai vine de la Hristos?
dar de la unii neposedati.
Dovediţi-o! V-am invintat de atâtea ori. Dovediţi pentru început că:

1. Penticostalii din filmuleţele puse de mine pe forum (cele originale), nu au între "darurile" duhului, acelaşi "dar" al "glossolaliei";
2. "Darul glossolaliei" pe care îl aveţi ca penticostali, e acelaşi cu cel al Apostolilor.
Pentru aceasta, vă dau câteva repere (de pe o postare anterioară)pentru a vă facilita răspunsul:
a) înţelegeţi cuvintele pe care le spuneţi când manifestaţi "darul glossolaliei", sau aveţi nevoie de translator?
b) seamănă motivul pentru care v-ar da Dumnezeu acest dar,cu motivul ce a stat la baza hotărârii lui Dumnezeu de a da ucenicilor darul vorbirii în limbi? Noi ştim din textul Bibliei, că motivul darului gossolaliei a fost uşurarea predicării Evangheliei de către Apostoli la neamuri, a căror limbă le era necunoscută lor. Prin această lucrare, Dumnezeu a lucrat oarecum invers de cum a lucrat cu oamenii la turnul Babilonului, când le-a amestecat limbile. Scopul fiind, şi atunci şi acum (la Cinzecimea din FA), cheia lucrării suprafireşti a lui Dumnezeu. Postez din nou, din cele la care nu am primit răsp.de la dvs.:
""Cretani şi arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!" (FA.2:11) Acelora li se binevestea în limba lor Evanghelia, deoarece nu ştiau altă limbă bine (toţi), decât cea maternă.
"Şi erau uimiţi toţi şi se minunau zicând: Iată, nu sunt aceştia care vorbesc toţi galileieni?"(FA.2:7)
Ca galileeni, ce puteau vorbi decât ceva greceşte ori latineşte? De arabă,etc. ce să mai vorbim! Cei de la adunările penticostale sunt de naţionalităţi diferite, vorbind limbi diferite, ca glossolalia să fie singura soluţie pentru a primi descoperirea Evangheliei?5
Apoi, dacă dvs. nu înţelegeţi ce spuneţi (vorbind o limbă necunoscută atât înainte cât şi după), cum veţi mai putea dialoga în aceeaş limbă?6 Noi ştim că Apostolii dialogau în aceeaş limbă cu cei cărora le binevesteau.
Deci sunt vreo 6 puncte pe care ar trebui să ni le lămuriţi, spre a ne convinge că Acelaşi Duh care a lucrat în Apostoli glossolalia, lucreză şi în penticostali."
Dacă ne veţi răspunde la cele 2 puncte, ne veţi lămuri cerinţa de mai sus, de la pct-ul 6.
2. Istoria este istorie, Dumnezeu este Dumnezeu si nu este istorie. Dvs aveti in spate cel mult 50 de ani de crestinism [desi consider ca sunteti mult mai tanar]. Restul sunt doar informatii despre credinta altora, nu a dvs. Credinta este personala. Nu mergi in cer inscriindu-te pe o lista de aderare la ideile unui cult, nici cu gloata, ci singur, cu faptele tale si cu credinta ta personala.
Aici bârfiţi , scrieţi în contra Scripturii. Chiar nu realizaţi că spuneţi chestiunii nefondate biblic?
Ultima oară modificat 19 Mar 2011, 23:55 de către dimitrie, modificat 1 dată în total.
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 19 Mar 2011, 23:39

1. Penticostalii din filmuleţele puse de mine pe forum (cele originale), nu au între "darurile" duhului, acelaşi "dar" al "glossolaliei";
2. "Darul glossolaliei" pe care îl aveţi ca penticostali, e acelaşi cu cel al Apostolilor.
1. Am mentionat deja ca internetul meu slab nu imi permite sa vad acele filmulete. Am vazut doar putin din al doilea si m-am si lamurit ca e falsificat. Insa am presupus ca sunt aceleasi pe care ni le pun de obicei ortodocsii amabili si draguti cand vor sa ne dea cate o palma virtuala. Filmulete cu tipete, caderi pe jos, alergat prin camera si urcat pe pereti... :roll:
Deci la acest punct nu am ce sa demonstrez. Va trebui sa ma credeti pe cuvant cand spun ca nu e asa in BP, sau sa mergeti sa verificati.
2. unii penticostali au darul acesta, altii nu. Nu pot vorbi in numele tuturor. E ca si cum mi-ati cere sa demonstrez ca Nea Vasile carciumarul stie sa zica molitvele Sf vasile doar pentru ca e ortodox.
Dovediţi-o! V-am invintat de atâtea ori.
Bun. Vad ca insistati. Deci, despre ce doriti sa vorbim? Despre darul vorbirii in limbi, ca dar al Duhului Sfant, despre manifestarea lui in cadrul miscarii penticostale sau despre persoana mea? Sunt trei subiecte foarte vaste, va asigur.
Daca doriti sa vorbim despre darul vorbirii in limbi va trebui sa fie o discutie strict teologica, fara referiri si atacuri la persoana, desi stim deja rezultatul.
Daca doriti sa vorbim despre miscarea penticostala, vom vorbi de bune si de rele, de problemele interne ale cultului si de felul cum sunt rezolvate sau nu aceste probleme. Si vom vorbi si de lucrurile foarte bune. Dar pentru asta trebuie sa ne lamurim mai intai daca darurile Duhului Sfant ar trebui sa mai functioneze sau nu.
Recunosc insa ca nu agreez acest subiect, deoarece nu sunt un reprezentant tip al BP si nu prea pot vorbi in numele ei. Nici macar nu mai sunt membra a unei biserici de cult; pe aici nu exista asa ceva.
Iar daca doriti sa vorbim despre persoana mea, si cum vorbesc eu in limbi, caci vad ca ma intrebati, va rog, vorbim pe privat. Nu cred ca e frumos sa ne etalam vietile pe forum, chiar daca uneori mai amintim in treacat, de dragul discutiei. Si nu ar interesa pe nimeni ...
Alegeti unul dintre aceste subiecte, dar sa nu le facem varza.

Si v-as mai ruga sa recunoasteti, ca, desi imi cereti constant sa va dovedesc si sa va conving de ceea ce cred eu, dvs nu aveti nici cea mai mica intentie sa credeti sau sa analizati macar serios dovezile, ci doar sa imi demonstrati ca sunt pe o cale gresita. Asta ca sa pornim la drum in mod onest. Nu stiu ce va iesi, dar, ma rog, dvs ati vrut-o.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde dimitrie » 20 Mar 2011, 00:52

Încercaţi vă rog, să răspundeţi punctual la cele scrie de mine mai sus, începând cu punctul 2, că văd că evitaţi răsp.la 1.
Vi s-a părut că nu am exprimat teologic lămuririle cerute de mine punctual mai sus ? Doar am abordat textul biblic. Biblic vreau să răspundeţi. Nu că "eu cred, prerea mea...", ci doresc o argumentare biblică, ce v-ar putea legitima ca biserică a Duhului Sfânt, iar nu ca o posedată (îmi vine greu să mă exprim aşa, dar cum ar putea fi altfel exprimată o manifestare a "glossolaliei" nu după lege, adică nu după cum este descrisă în Biblie, că scris este:"Iar când se luptă cineva, la jocuri, nu ia cununa, dacă nu s-a luptat după regulile jocului."(2Tim.2:5). Asta, că tot ne trimiteţi la darurile Duhului de la 1Cor.12:10.)
Acum, că vorbiţi despre dvs. ori despre BP cu privire la acest aspect, e vreo diferenţă? Ori sunteţi o penticostală diferită, cu o altă identitate religioasă?
Dacă răspundeţi la cele formulate de mine mai sus, nu văd cum v-aţi putea întinde prea mult cu explicaţiile. Dar e posibil, doar dacă nu cumva încercaţi o altă argumentare decât cea biblică. E adevărat că noi ştim cum stau lucrurile, cred că şi dvs. ştiţi, şi de aceea vă vine greu să daţi cu piciorul în ţepuşe.
Noi, ne legitimăm dogmele şi minunile ce au loc în BO cu Scriptura (inclusiv minunile lucrate prin sf. moaşte, cultul icoanelor,etc.). Aelaşi lucru pe care ni-l cereţi, vi-l cerem. Vi se pare asta o răutate?
PS. Vă dau eu 2 ex. ale vorbirii în limbi, în BO, ca lucrare suprafirească a Duhului Sfânt, cu care puteţi compara "darul" dvs.:

1.28 IANUARIE
Intru aceasta zi se face pomenirea Cuviosului Parintelui nostru Efrem Sirul
INTRU ACEASTA ZI, POVESTIRE DESPRE SFANTUL EFREM SI MARELE VASIILE

Fratilor, vreau sa fac povestire despre dumnezeiescul Vasilie si despre Efrem Sirul, macar ca pe unele le stiti si pe altele le-ati auzit.

Efrem fericitul si pururea pomenitul, pe cand era in pustie, instiintandu-se despre lucrurile cele minnunate ale Parintelui nostru Vasilie, pe de o parte vazandu-le din luminarea Duhului Sfant, iar pe de alta parte, cunoscandu-le din dragoste si din intrebare, se ruga lui Dumnezeu cu osardie, ca sa-i descopere lui in ce fel este marele Vasilie. Si, in vis, a vazut un stalp de foc, al carui cap ajungand la cer, auzea un glas, zicandu-i : " Efrem, Efrem, in ce chip vezi acest stalp de foc, in acest fel e Vasilie ". Deci, indata, cuviosul Efrem, luand cu sine talmaci, de vreme ce nu stia greceste, a mers in Cezareea, la praznicul Aratarii Domnului la Iordan si, privind in taina de departe, a vazut pe Sfantul vasilie mergand la biserica cu multa slava, imbracat in haine luminoase si clerul ce era imprejurul lui, tot asa, in vestminte luminoase. Si, intorcandu-se catre talmaciul care-l insotea, Efrem i-a zis : " Mi se pare ca in zadar ne-am ostenit, frate, pentru ca acesta, fiind intr-o asemenea stare, nu este precum l-am vazut ". Si intrand in biserica, a stat intr-un colt, la loc ascuns, si zicea singur intru sine : " Noi, in pustie, sufereind greutatea zilei si zaduful, nimic n-am sporit, iar acesta, fiind intru cinstire omeneasca, este stalp de foc. Ma minunez ".

Asa gandind el, s-a instiintat despre dansul, prin Duhul Sfant, Marele Vasilie, care a trimis la dansul pe arhidiaconul sau, zicandu-i : " Sa mergi la usa bisericii, cea dinspre apus, ca vei afla acolo un monah, stand in coltul bisericii, dimpreuna cu un altul, cu barba scurta si mic de stat, si vei zice lui : Vino si sa intri in altar, ca te cheama Arhiepiscopul ". Iar arhidiaconul, cu multa osteneala impingand poporul, a ajuns unde statea Cuviosul Efrem, si i-a zis : " Parinte, blagosloveste, sa mergi si sa intri in altar, ca te cheama Arhiepiscopul ".

Iar Efrem, prin talmaci, intelegand cuvantul Arhiepiscopului, a raspuns celui ce-l chema : " Ai gresit, frate, pentru ca noi suntem oameni straini, si nu ne stie Arhiepiscopul ". Si s-a dus arhidiaconul ca sa spuna lui Vasilie acesteta. In acea vreme, Sfantul Vasilie tocmai citea sfintele carti catre popor. Si a vazut Cuviosul Efrem o limba de foc graind prin limba lui Vasilie. Dupa aceea, Vasilie iarasi a zis arhidiaconului : " Mergi si spune acelui monah strain : Cinstite Efrem, vino si intra intru Sfantul Altar, ca te cheama Arhiepiscopul ". Si, mergand, arhidiaconul i-a spus, precum i s-a poruncit lui si s-a mirat de aceasta Cuviosul Efrem si a proslavit pe Dumnezeu. Si, facand metanie, a zis : " Cu adevarat mare este Vasilie, cu adevarat stalp de foc este Vasilie, cu adevarat Duhul Sfant vorbeste prin gura lui ".Si a rugat pe arhidiacon ca sa vesteasca Arhiepiscopului, ca dupa savarsirea Sfintei Slujbe, la loc osebit, vrea sa i se inchine si sa-l sarute pe el. Deci, savarsindu-se Sfanta Slujba, a intrat Sfantul Vasilie in incaperea pentru paza vaselor si chemand pe Cuviosul Efrem, i-a dat lui, intru Domnul, sarutare si i-a zis : " Bine ai venit, Parinte, cel ce ai inmultit ucenicii lui Hristos in pustie si ai gonit dracii, cu puterea lui Hristos. Pentru ce ai indurat atata ostetneala, ca sa vezi un om pacatos ? Sa-ti dea tie plata Domnul, pentru osteneala ta ". Iar Efrem, prin talmaci, raspunzand lui Vasilie, i-a spus cele ce in inima lui erau pregatite. Si s-a impartasit cu Preacuratele Taine, din sfintele maini ale lui Vasilie. Dupa aceasta, ospatandu-se ei, a zis Cuviosul Efrem catre Sfantul Vasilie : " Parinte preacinstite, un dar cer de la sfintia ta, sa-mi dai, si aceasta prin lucrarea Duhului Sfant, sa mi se daruiasca mie ". Iar Marele Vasilie i-a zis lui : " Spune cele ce-ti sunt trebuincioase, ca mult iti sunt dator, pentru osteneala ce ti-ai dat, cu atata cale pana la mine ". Si i-a zis lui cinstitul Efrem : " Stiu, Parinte, ca toate cate le vei cere de la Dumnezeu, iti da tie. Deci, vreau ca sa te rogi bunatatii Lui, sa-mi dea mie sa vorbesc greceste ". Iar el a raspuns : " Mai presus de puterea mea iti este cererea, dar, de vreme ce, cu buna nadejde ceri, cinstite Parinte si povatuitorule al pustiei, sa mergem in biserica Domnului, si sa ne rugam catre Domnul, Care puternic este sa asculte rugaciunea ta, pentru ca scris este : " Voia celor ce se tem de El va face si rugaciuinea lor va auzi si-i va mantui pe ei" ".Si, fiind la vreme cuviincioasa, au facut rugaciune indelung in biserica. Apoi, a zis Marele Vasilie : " Pentru ce, cinstite Parinte, nu primesti sfintire de preot, vrednic fiind ? "Raspuns-a lui prin talmaci : " Fiindca pacatos sunt, stapane ". Raspuns-a lui Sfantul vasilie : " O, de as avea eu numai pacatele tale ! ". Si i-a zis lui : " Sa facem metanie ". Si ingenuchind ei la pamant, si-a pus marele arhiereu mana sa pe capul Cuviosului Efrem si a zis cu glas mare rugaciunea cea de hirotonire preoteasca. Apoi a zis catre Cuviosul : " Porunceste acum ca sa ne ridicam de la pamant ". Si s-a limpezit limba lui Efrem si a zis in limba greceasca : " Mantuieste, miluieste si ne pazeste pe noi, Dumnezeule, cu darul Tau ". Si s-a implinit scriptura : Atunci va sari schiopul ca cerbul si limpede va fi limba gangavilor ". DEci au proslavit toti pe Dumnezeu, Cel ce-a limpezit limba lui Efrem in vorba greceasca. Apoi a petrecut Cuviosul Efrem trei zile la Sfantul Vasilie, veselindu-se duhovniceste. Si asa, Arhiepiscopul sfintindu-l pe el preot, iar pe talmaciul lui diacon, i-a slobozit pe ei cu pace, slavind pe Dumnezeu de cele ce au vazut si au auzit, precum li se spusese lor.

Dumnezeului nostru, slava ! Amin.
Şi, 2 http://www.google.ro/url?sa=t&source=we ... yg&cad=rja (harisma a 10-a)
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 21 Mar 2011, 00:56

Vi s-a părut că nu am exprimat teologic lămuririle cerute de mine punctual mai sus ?...Dacă răspundeţi la cele formulate de mine mai sus, nu văd cum v-aţi putea întinde prea mult cu explicaţiile.
Intelelg ca vreti sa discutam pe trei planuri odata. Pot face si asta. Ne vom intinde, veti vedea. Motivul pentru care nu am raspuns la unele a fost pentru ca sunt formulate gresit, din perspectiva unui om care considera ca stie si cunoaste, dar numai din auzite. Acum trebuie sa va explic de ce sunt gresite aceste intrebari si sa incercati sa le reformulati.
Acum, că vorbiţi despre dvs. ori despre BP cu privire la acest aspect, e vreo diferenţă? Ori sunteţi o penticostală diferită, cu o altă identitate religioasă?
Penticostalii sunt o miscare, nu un cult anume. Sunt multe feluri de penticostali. Dvs imi cereti sa vorbesc despre vorbirea in limbi la penticostali. La care dintre ei? La cei din filmulete, la cei romani de cult, la cei care neaga Trinitatea [ca am auzit ca ar fi aparut], la cei de ziua a saptea, la disidenti, la biserica pe care o fecventez eu? E ca si cum v-as intreba despre cat este de bun calendarul ortodocsilor. Dar care dintre ortodocsi?
Ce va intereseaza, de fapt? Ce pot eu sa va raspund biblic aici?

A doua premisa gresita de la care porniti este cea ca eu as fi ca dvs, proslavindu-mi cultul din care fac parte si identificandu-ma cu el. Imi pretuiesc fratii si ma bucur cand ii intalnesc, dar daca maine voi pleca in alt loc sau pe o insula pustie, fara vreun cult dupa mine si doar cu Dumnezeu, mi-ar fi de ajuns. In aceasta lume eu dau socoteala de ceea ce fac eu, ei de ce fac ei si dvs de ceea ce faceti dvs. Nu pot vorbi in numele tuturor.

Cunosc relatarea despre Sf Efrem Sirul. Cam asa ar arata si relatarea felului in care am primit eu vorbirea in limbi. Numai ca nu am cerut vreo limba, ci Duhul Sfant. Si nu a fost greaca, ci alta limba europeana. Dar, desigur, dvs stiti mai bine cine sunt eu; mai bine si decat mine, desi nu aveti nici o idee ce s-a intamplat. E suficient sa stiti ca nu sunt ortodoxa si totul e clar: satana peste tot.
Intrebarea mea este : de ce doar Sf Efrem Sirul, Sf Paisie si Sf Porfirie, noul facator de minuni au avut curajul sa primeasca aceasta carisma? Nu trebuie sa fii supersfant ca sa o primesti. Promisiunea lui Dumnezeu este pentru cei ce vor crede. De ce atat de putini cred, desi toti spun ca sunt singurii credinciosi adevarati?

In ce priveste ultima intrebare din mesajul meu precedent, la care mi-ati dar jumatate de raspuns, si acela pe ocolite, il iau ca pe un raspuns afirmativ la intrebarea mea.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde dimitrie » 22 Mar 2011, 11:46

Daaa..., m-am lămurit. Adio!
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

Avatar utilizator
sashio
Mesaje:31
Membru din:15 Dec 2009, 13:19
Confesiune:ortodox

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde sashio » 25 Mar 2011, 11:32


Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 25 Mar 2011, 11:44

:) Asta este parintelul de care vorbea pr Petru? Cine a zis ca la predicile ortodocsilor nu se rade? :D
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Pr Haralambie » 25 Mar 2011, 16:52

:) Asta este parintelul de care vorbea pr Petru? Cine a zis ca la predicile ortodocsilor nu se rade? :D
Chiar dacă sunt excepţii, dar totul cu măsură şi bună cuviinţă, faceţi comparaţii şi o să vedeţi că este mare diferenţă, apoi una este conferinţa şi alta predica din biserică.
Ortodocşii au simţul umorului, nu sunt posaci. :)
Cu mult respect.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 25 Mar 2011, 18:26

.
Ortodocşii au simţul umorului, nu sunt posaci. :)
Ma bucur sa aflu; incepusem sa ma ingrijorez. :)
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Pr Haralambie » 25 Mar 2011, 19:14

.
Ortodocşii au simţul umorului, nu sunt posaci. :)
Ma bucur sa aflu; incepusem sa ma ingrijorez. :)
Mi-se pare o uşoară ironie din partea dvs, este normal şi eu să răspund la o sugestie subtilă aruncată nouă.
Cu mult respect.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: False minuni ale grupărilor neoprotestante

Mesaj necititde Doriana » 25 Mar 2011, 19:41

Mi-se pare o uşoară ironie din partea dvs, este normal şi eu să răspund la o sugestie subtilă aruncată nouă.
Fiti pe pace; daca am de spus ceva spun de-a dreptul, fara ocolisuri.
Am spus exact ceea ce voiam sa spun. Uneori ortodocsii [traitori] mi se par foarte crispati si tristi. Dar parintele respectiv este mai deschis. Probabil pentru ca e misionar [spunea pr Petru]. Cand esti misionar e musai sa fii deschis si comunicativ.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21


Înapoi la “Penticostali şi harismatici”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX