Succesiunea penticostală / harismatică

Ei au ceva specific...
Constantinos
Succesiunea penticostală / harismatică

Mesaj necititde Constantinos » 23 Sep 2011, 17:03

@ politistule, duhul minciunii sa ramana in tine ! Ai sters propozitia prin care aratai ca vesmintele preotesti se foloseau doar in Vechiul Testament ( de fapt vad ca nu ai sters-o : "Domnul Isus a venit cu o invatatura noua pentru ca cea veche s-a incheiat la cruce " pe care o folosesti doar la ce-ti convine tie din vechime-de ex tamaia iti place sau nu? ) si acum o dai cu muzica din Vechiul Testament. Se vede ca melodiile pe care le asculti sunt pline de curvie si satanism. Te sfatuiesc sa te cari de pe acest forum ortodox si sa te duci singur la adunarea ta nebotezata in numele lui Iisus (adica nu de catre Iisus ) ci de Luther sau alti pagani care stau in iad. Nu aveti succesiune baptismala . Cei din secta ta s-au lepadat la inceput de botezul catolic si bine au facut fiindca nu era valabil. Ortodocsii sunt singurii vorbitori in limbi , vorbirea in limbi insemnand adevarata invatatura a Bisericii. Cand Duhul Sfant daruieste cuiva vorbirea intr-o limba straina ar trebui sa o daruiasca in asa fel incat cel care primeste acest dar sa stie ,fara sa invete, toate cuvintele din limba respectiva, si ca un apostol se duce si traieste acolo si intoarce pe cati poate la credinta. "duhul sfant" al vostru e foarte handicapat si nu mai dau inregistrari video ca sa nu mai murdaresc acest spatiu.

politistul

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde politistul » 23 Sep 2011, 19:42

Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te umple de dragostea Sa!

Romani 14:22
Încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osândeşte singur în ce găseşte bine.
Romani 8:14
Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.

Cat despre vorbirea in alte limbi eu am primit-o la botezul cu Duhul Sfant prin rugaciune(ca semn exterior) iar acum o experimentez ca si dar.Am primit pentru ca am cerut cu credinta la fel ca mantuirea,vindecarea,binecuvantarea,etc.

Faptele apostolilor
Capitolul 19

1 Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici
2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.”
3 „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?”, le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”
4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”
5 Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.
6 Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau.
7 Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi.

Marcu 16:17
Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;

Faptele apostolilor 2:3
Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei.

Faptele apostolilor 2:4
Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.

Faptele apostolilor 10:46
Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:

Faptele apostolilor 19:6
Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau.
1 Corinteni 12:10
altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.

1 Corinteni 12:28
Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.

1 Corinteni 12:30
Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?

1 Corinteni 13:1
Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

1 Corinteni 14:5
Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să prorociţi. Cine proroceşte este mai mare decât cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tălmăceşte aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.

1 Corinteni 14:6
În adevăr, fraţilor, de ce folos v-aş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi şi dacă cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură?

1 Corinteni 14:10
Sunt multe feluri de limbi în lume, totuşi niciuna din ele nu este fără sunete înţelese.

1 Corinteni 14:18
Mulţumesc lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decât voi toţi.

1 Corinteni 14:23
Deci, dacă s-ar aduna toată Biserica la un loc, şi toţi ar vorbi în alte limbi, şi ar intra şi din cei fără daruri sau necredincioşi, n-ar zice ei că sunteţi nebuni?

1 Corinteni 14:39
Astfel deci fraţilor, râvniţi după prorocire, fără să împiedicaţi vorbirea în alte limbi.

Eu pot sa gresesc si sa ma insel dar Biblia nu.Daca esti sincer si nepartinitor poti intelege acelasi lucru din versetele de mai sus.
Laudat sa fie Dumnezeu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant!

Constantinos

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Constantinos » 23 Sep 2011, 20:00

Pai si darul proorociei unde e in "biserica ta"? Nu mai stie nimeni viitorul fiindca nu mai aveti fecioria invataturii, v-ati impleticit cu demonii si-l nasteti pe antihrist.

Constantinos

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Constantinos » 23 Sep 2011, 20:40

"Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?"
Negresit cei care vorbesc in limbi inteleg ce au zis. Adica daca se duce vreun slujitor al lui Dumnezeu din Romania in India si nu stie decat limba romana si engleza dar Duhul Sfant il povatuieste sa zica unui indian necunascator in limba lui versete din Noul Testament, indianul nestiind si alte versete decat cele prezentate (nu stie nici din Vechiul Testament) atunci este nevoie si de darul talmacirii - Duhul Sfant nefiind neputincios si stiind ce cuvinte sunt potrivite fiecarui pagan pentru a-l aduce la adevar potrivit culturii si ideilor pe care le-a auzit si le detine in memorie. Astfel chiar si cel ce vorbeste intr-o limba straina se zideste si pe el fiindca repeta versetele Bibliei pe care le intelege. Cuvintele talmacirii pot fi diferite pentru fiecare ascultator, bineinteles dupa nivelul de pricepere al fiecaruia. (vrea cineva sa infiinteze secta talmacitorilor?)

politistul

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde politistul » 27 Sep 2011, 15:29

Pai si darul proorociei unde e in "biserica ta"?
Nu laud si nu apar un anumit cult dar multumesc lui Dumnezeu ca m-a calauzit spre o biserica in care se practica si se invata lucrarea Duhului Sfant.Sunt multi frati care au darul profetiei,sunt anumiti frati care au slujba de proroc.Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa constientizez importanta lucrarii Duhului Sfant fara de care progresul spiritual si biruinta in acesta viata ar fi imposibila.Multumesc lui Dumnezeu ca m-a facut un martor ocular ar lucrarilor Sale.Eu nu am cu ce sa ma laud si nu pot lauda nici cultul la care sunt membru dar il laud pe Dumnezeu ca s-a indurat si de mine.Laudat sa fie Dumnezeu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant!
Psalmi 97:12
Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul şi măriţi prin laudele voastre sfinţenia Lui!

Întâia epistolă a lui Pavel către Corinteni
Capitolul 12

1 În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă.
2 Când eraţi păgâni, ştiţi că vă duceaţi la idolii cei muţi, după cum eraţi călăuziţi.
3 De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.
4 Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;
5 sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;
6 sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
7 Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;
9 altuia, credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;
10 altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.
11 Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde protosinghel » 27 Sep 2011, 21:54

Pai si darul proorociei unde e in "biserica ta"?
Cred că întrebarea nu este completă. Eu aşi întreba în primul rând unde a fost acest dar în sec. 2-19 şi cum a fost posibilă dispariţia lui, apoi iarăşi apariţia lui în SUA? Vreau un răspuns simplu, nu din Biblie, pentru că despre asta acolo sigur nu scrie. Şi nu mai înşiraţi pe aici versete, de parcă ne-aţi da lecţii biblice. Recunosc că sunt mulţi "ortodocşi" care nu ştiu Scriptura, dar cei de aici o ştiu mai bine ca dvstră. Fiţi sigur de asta...

politistul

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde politistul » 28 Sep 2011, 15:40

Aceasi intrebare a pus-o si profetul Ilie cel rapit la cer iar Dumnezeu a raspuns ca mai sunt 7.000 de profeti.Eu sunt convins ca de la inceput si pina la sfarsit au fost si vor fi oameni a lui Dumnezeu pentru ca asa lucreaza Dumnezeu prin oameni.Versetele nu le aduc ca sa jignesc pe cineva ci pentru a vedea ca avem o baza in Cuvantul lui Dumnezeu scris.Laudat sa fie Dumnezeu Tatal,Fiul Isus si Duhul Sfant!

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde protosinghel » 28 Sep 2011, 16:49

Eu sunt convins ca de la inceput si pina la sfarsit au fost si vor fi oameni a lui Dumnezeu pentru ca asa lucreaza Dumnezeu prin oameni.
Vreau nume concrete de persoane care au avut harismele pe care le pretind penticostalii astăzi, în special cel al glosolaliei. Deci aştept câte un nume pentru fiecare secol începând cu 2 d. Hr. şi terminând cu 18 d. Hr. Este imposibil ca Dumnezeu să-şi fi ţinut profeţii săi în taină, mai ales în aceste perioade grele.
Deci ori dai nume şi trimiteri concrete, ori subiectul este încheiat în favoarea noastră. Cu voi nu se poate discuta decât ultimativ.

P.S. Contul "poliţistul" a fost şters, dar ceilalţi penticostali sau de altă confesiune, pot răspunde mai departe. Chiar aştept un răspuns...

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Doriana » 30 Sep 2011, 13:54

Vreau nume concrete de persoane care au avut harismele pe care le pretind penticostalii astăzi, în special cel al glosolaliei. Deci aştept câte un nume pentru fiecare secol începând cu 2 d. Hr. şi terminând cu 18 d. Hr.
Numele acestea ar trebui sa ni le spuneti dvs, parinte. Daca BO este o Biserica lipsita de carisme [care sunt dovezile directe ca Duhul Sfant lucreaza], atunci ce fel de Biserica este aceasta?
Insa, presupunand ca, involuntar, v-ati exprimat ambiguu, voi spune ca eu am auzit de sfinti ortodocsi si catolici care au facut minuni si vindecari. Iar glosolalia a fost intalnita, [din cate imi amintesc din spusele unor ortodocsi] la Sf. Efrem Sirul, Sf Porfirie, noul facator de minuni si...inca unul care imi scapa acum; asta numai din istoria consemnata. Plus ortodocsi de rand care au vorbit in limbi in timp ce se rugau iar parintele le-a spus mai apoi sa termine cu chestiile astea demonice.

Sper totusi ca nu ati vrut sa demonstrati lipsa de autenticitate a unor carisme prin faptul ca lipsesc din istorie. Nu are nici o legatura. Istoria oamenilor nu este intotdeauna cum ar fi vrut Dumnezeu sa fie.
Este imposibil ca Dumnezeu să-şi fi ţinut profeţii săi în taină, mai ales în aceste perioade grele.
Poate ca profetii nu erau tinuti in taina; poate ca erau foarte rari sau absenti, asa ca in vremea lui Samuel, cand "cuvântul Domnului era rar şi nici vedeniile nu erau dese.." Dumnezeu este sfant, parinte, si nu sta acolo unde este pacat. Asa cum s-a intamplat cu Israel, poporul ales si sfant intre toate popoarele [ Cine mai era ca el?] ca a fost parasit si pedepsit prin robii si holocaust, asa s-a intamplat si cu Biserica atunci cand L-a lasat pe Dumnezeu pentru putere si alte foloase vremelnice. Dumnezeu nu da cu tunul cand pleaca; se indeparteaza incet-incet, pe masura ce se instaleaza pacatul. Unii nici nu observa ca El nu mai e. Unii nu observa nici acum, dupa 2000 de ani... Ce poti sa le mai spui? :(
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Dionysie » 30 Sep 2011, 16:02

Daca BO este o Biserica lipsita de carisme (care sunt dovezile directe ca Duhul Sfant lucreaza), atunci ce fel de Biserica este aceasta?
Cum să fie Biserica Ortodoxă lipsită de harisme? Tu nu te auzi ce vorbeşti? Cred că ori trăieşti pe altă planetă, ori eşti complet îndoctrinată (în sensul peiorativ al cuvântului) de acele secte de descreieraţi. Iar când vorbeşti de Biserica Ortodoxă vorbeşti de Trupul lui Hristos, de Biserica lui Hristos, spre deosebire de secta din care faci parte şi care sunt aceia care au ieşit dintre noi pentru că nu erau de-ai noştri. Latinii, diplomatic, vă numesc "comunităţi ecleziale", din diverse interese pe care le au, dar adevărata lor părere şi-au exprimat-o timp de 2000 de ani, aşa că diplomaţia de acum se înţelege că este interesată.

Nu vezi câţi sfinţi, dintre cei adevăraţi (nu sfinţişori din ăştia închipuiţi np), câte minuni, câte cărţi s-au scris, ce tradiţie bogată are Biserica Ortodoxă, câtă teologie de cea mai bună calitate, etc? Toate astea şi multe altele sunt roadele Duhului Sfânt, şi multe chiar roade supranaturale, nu paranaturale ca la voi la sectă.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Doriana » 01 Oct 2011, 09:49

Bun, daca BO este o Biserica cu harisme , asa cum am afirmat si eu ( alineatul 1, randul 3, Aletheia... ) atunci dilema parintelui e rezolvata. Si parintele si Aleteia pot sa ne dea nu cate unul, ci cate doua-trei nume de sfinti cu harisme pentru fiecare secol, mai ales ca stiu mult mai multa istorie ca mine.

P.S. Nu te mai necaji atat, Aletheia. Lupta mea nu e cu tine si nici cu vreun alt utilizator al acestui forum. Toate cele bune!
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Pr Haralambie » 01 Oct 2011, 16:44

Bun, daca BO este o Biserica cu harisme , asa cum am afirmat si eu ( alineatul 1, randul 3, Aletheia... ) atunci dilema parintelui e rezolvata. Si parintele si Aleteia pot sa ne dea nu cate unul, ci cate doua-trei nume de sfinti cu harisme pentru fiecare secol, mai ales ca stiu mult mai multa istorie ca mine.
Deşi discuţia nu era a mea, dar, aşi vrea să specific şi eu câte ceva.
Anume, Biserică mărturiseşte că aceste harisme, atât, a vorbirii în limbi, cât şi tălmăcirea lor au avut o perioadă foarte scurtă.
Adică potrivit spuselor sf Apostol Pavel la I Corinteni cap 13 v 8. acest dar va înceta, fapt care s-a şi întâmplat.
În vremea Sf Ioan Gură De Aur acest dar deja nu mai exista, după cum ne arată scrierile sale.
Înafară de asta, acest dar, era semn ( I Corinteni, 14, 22) pentru cei necredincioşi, nu pentru cei credincioşi, ori ortodoxia nu este a celor necredincioşi.
Deci nu ortodocşii trebuie să aducă eceste dovezi, pt că, nu ei pretind a avea aceste harisme, ei afirmă contrariul, ci, cei care pretind a le avea să aducă.
Cu mult respect.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Doriana » 01 Oct 2011, 18:00

Intrebarea parintelui Petru era despre "harismele pe care le pretind penticostalii astăzi", iar acestea sunt cele de la Corinteni 12:8-11, anume noua harisme: cuvantul intelepciunii, cuvantul cunostintei, vindecarea, credinta, minunile, deosebirea duhurilor, proorociile, limbile si talmacirea lor. Si cred ca parintele stie mai bine decat mine cine in istorie a avut aceste daruri, de aceea cred ca ar fi fost mai in masura sa dea nume.

Am auzit si eu ca BO marturiseste ca doua dintre cele noua au incetat, dar probabil o face pe baza observatiei, si nu pe baza Cuvantului lui Dumnezeu. Si au incetat probabil pentru ca, fiind un semn pentru necredinciosi, iar BO avand o activitate misionara aproape absenta, nu a mai fost nevoie. Pentru ce ar da Dumnezeu vorbirea in limbi unui sfant care sta singur in munte, si care a fost invatat sa se fereasca de ea? Principalul scop al vorbirii in limbi este ajutorul in activitatea misionara.
Nici celelalte daruri nu au fost prea dese dupa secolul 2, ceea ce ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma pentru oamenii dispusi sa se incerce daca sunt in credinta. Rarirea si disparitia darurilor nu e ceva dorit de Dumnezeu. Ni se spune ca pe toate le da acelasi Duh, atunci cand lucreaza in omul credincios. Deci nu numai sapte din noua, ci pe toate.

In ce priveste versetul cu "limbile vor avea sfarsit", trebuie citit pana la capat. Acolo spune ca si proorociile se vor sfarsi, si cunostinta. Iar eu stiu ortodocsi contemporani care au avut profetii si cunostinta. Deci problema este: Cand se vor sfarsi? Versetul raspunde singur: "când va veni ceea ce e desăvârşit.", adica Hristos. Atunci nu vom mai privi ca intr-o oglinda, ci vom cunoaste toate, caci Il vom vedea fata in fata. Pentru ce ar mai fi nevoie de daruri?
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Constantinos

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Constantinos » 01 Oct 2011, 19:13

Semnul prin care se deosebeste duhul vorbitorilor in limbi este neantelegerea celor spuse de catre cel posedat sau intelegerea celor spuse prin cel care lucreaza Duhul Sfant. Cel care nu intelege sensul cuvintelor pe care le spune a inteles gresit versetele de la 1 Corinteni : "14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare. 15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga şi cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta şi cu mintea. 16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulţumirea ta, de vreme ce el nu ştie ce zici? ". Aici cred ca se face referire la cel ce se roaga intr-o limba straina pe care a invatat-o prin osteneala proprie , cum mai sunt si astazi ortodocsi romani care fac rugaciune in limba greaca nestiind ca rugaciunea lor e slaba si in limba pe care o stiu de mici si pe care o traiesc cat de cat. Tot aceste versete le-a folosit Sfantul Antim Ivireanul pentru a-i convinge pe romani sa foloseasca in biserica limba romana cand se roaga nu slavona sau greaca. Se vede ca e vorba de "duhul" meu cu care ma rog nu cu D mare "Duhul" Sfant, in traducerea Cornilescu e tot cu litera d mic.
Tot Sfantul Pavel spune ca cei care se roaga in limbi sa ceara si darul talmacirii si asa ajunge mai mare decat cel ce prooroceste ( cel ce stie gandurile inimii si viitorul). Darul talmacirii se aseamana cu proorocia pentru ca cel ce face misiune spune in limba respectiva exact ce are nevoie omul la momentul respectiv, de exemplu nu vorbeste impotriva iubirii de argint unor oameni pe care ii lupta desfranarea. Darurile au disparut ca manifestare dar nu de tot si cauza este prezentata in trei locuri din Patericul Egiptean , postez doar unul: 13) Un frate l-a intrebat pe avva Siluan, zicand : ce voi face, avvo, cum voi castiga umilinta ? Ca sunt foarte ispitit de trandavire, de somn si de dormitare. Si cand ma scol din somn, ma lupt foarte la cantarea psalmilor si nu pot birui dormitarea, nici psalmi nu zic fara de glas. Si i-a raspuns lui batranul : fiule, a zice tu psalmii cu glas, intai este mandrie, caci ti se pare ca tu canti, iar fratele nu nu canta. Al doilea, iti impietreste inima si nu te lasi sa te umilesti. Deci, de voiesti umilinta, lasi cantarea. Si cand stai facandu-ti rugaciunile tale, sa caute mintea ta puterea stihului si sa socotesti ca stai inaintea lui Dumnezeu, a Celui ce incearca inimile si rarunchii ( +1 ). Iar cand te scoli din somn, mai inainte de toate, slaveasca gura ta pe Dumnezeu; apoi citeste Crezul si Tatal nostru. Dupa aceea, incepe-ti canonul tau, incet, suspinand si aducandu-ti aminte de pacatele tale si de chinul in care va sa te muncesti. Zis-a fratele : eu, avvo, de cand m-am calugarit, slujba canonului si ceasurile, dupa randuiala celor 8 glasuri le cant. A raspuns batranul : pentru aceasta umilinta si plansul fuge de la tine. Pune in minte pe parintii cei mari, cum ei nefiind slujitori bisericesti si nici glasuri si nici tropare stiind, fara numai putini psalmi, ca niste luminatori in lume ati stralucit; precum au fost avva Pavel cel prost si avva Pamvo si avva Apolo si ceilalti purtatori de Dumnezeu parinti, care si morti au inviat si mari puteri au facut si stapanirea cea asupra dracilor au primit-o. Nu cu cantari, tropare si glasuri, ci cu rugaciunea cea cu inima zdrobita si cu post, prin care si frica lui Dumnezeu in inima creste necontenit si plansul se intareste, si de tot pacatul curateste pe om iar mintea mai alba decat zapada o face. Apoi cantarea, pe multi la cele mai de jos ale pamantului i-a pogorit, nu numai mireni, ci si preoti, fiindca i-au mostenit si in curvie si in alte patimi de rusine i-au prapastuit. Deci cantarea este a mirenilor. Pentru aceasta si norodul se adauga prin biserici. Pune inainte, fiule, cate cete sunt in Cer si nu este scris despre vreuna dintre ele, ca cu cele opt glasuri canta; ci o ceata canta neincetat, Aliluia ! Alta : Sfant, Sfant, Sfant, Domnul Savaot ( +2 ), alta : bine este cuvantata slava Domnului din locul si din casa Sa ( +3 ). Tu dar, fiule, urmeaza parintilor, de voiesti sa castigi umilinta in vremea rugaciunii, pazind mintea, pe cat poti, neraspandita. Iubeste smerenia lui Hristos si oriunde mergi, nu te arata istet si dascal, ci ca un prost si ucenic, si Dumnezeu iti va da umilinta !
Nu se fac minuni de catre cei care incearca sa cante aproximativ ingereste si se fac minuni de catre penticostali care asculta dracisme chitariste (Madalina Manole sinucigasa )?
Totusi din biserica fac parte si sfintii care au adormit si au ramas neputreziti , frumos mirositori si faptuiesc minuni atat cu sufletul cat si cu trupul, Biserica Ortodoxa nu va fi niciodata lipsita de apostoli, prooroci , invatatori......

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Dionysie » 01 Oct 2011, 19:57

Harismele nu au încetat niciodată din Biserica lui Hristos. Nu trebuie să îţi dau nume, oricum nu am făcut un astfel de studiu, însă este clar din scrierile şi vieţile sfinţilor că au fost destui cu harisme de toate felurile. Au fost destui care au avut daruri veritabile de la Duhul Sfânt. Şi asta dacă vorbim despre darurile cele nouă despre care vorbeşti deşi sunt mai multe, şi nu adăugăm şi darurile cele mai înalte, şi anume credinţa, nădejdea şi dragostea. Dacă tu spui că darurile Duhului Sfânt au încetat din Biserica Ortodoxă, să fii anatema.

Darul vorbirii în limbi era şi a rămas cel mai puţin însemnat dintre toate darurile Duhului Sfânt şi este un dar care nu are valoare necesară pentru mântuire. Ba mai mult primirea darului Duhului Sfânt sau a ungerii Duhului Sfânt nu are cu nici un chip ca şi condiţie manifestarea prin vorbirea în limbi.
Pentru ce ar da Dumnezeu vorbirea in limbi unui sfant care sta singur in munte, si care a fost invatat sa se fereasca de ea? Principalul scop al vorbirii in limbi este ajutorul in activitatea misionara.
În activitatea misonară a Bisericii darul vorbirii în limbi, al aceleia originare de la Cincizecime, avea ca scop vestirea evangheliei celor de alte limbi pentru ca şi ei să înţeleagă în limba lor măririle lui Dumnezeu. Vorbirea în limbi despre care vorbeşti tu (bolboroseala) este alta decât aceea de la Cincizecime. Iar acea bolboroseală nu era de loc folosită în activitatea misionară; chiar sfântul Paul o menţionează ca pe un impediment într-un dialog cu necredincioşii.

Deşi văd că insişti steril şi penibil pentru a îţi face noi nişte "dovezi", ai trecut peste solicitarea pe care ţi-am făcut-o şi eu mai demult de a arăta tu pe cineva care la voi la sectă, fie în România, fie în altă parte, ar avea acest dar al vorbirii în limbi despre care vorbeşti. Din filmul pe care l-am şi referit aici pe firum, şi anume "Holy Ghost People", am văzut despre ce este vorba şi ce manifestări are acest dar la unele secte penticostale. Din punctul meu de vedere ceea ce se întâmplă acolo este o manifestare păgână care nu are legătură cu creştinismul şi cu Biserica lui Iisus Hristos. Iar acea "vorbire în limbi" o consider o manifestare păgânească cu tente şamanice.

Într-o înregistrare cu Ilie Cleopa, acesta mărturiseşte ce a văzut când a fost invitat de nişte secte "penticostale" de la noi din ţară, şi anume convulsiuni, spume la gură, "vorbiri în limbi", trânteli pe jos, şi alte manifestări toxice. Cam aşa se manifestau "penticostalii" pe care el i-a văzut în mijlocul manifestărilor "spirituale".

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: AICI RĂSPUND protestanţii la lista întrebărilor propuse

Mesaj necititde Doriana » 02 Oct 2011, 22:43

Mda, a fost o intrebare si am incercat un raspuns, dupa mica intelegere pe care o am, pe subiectul dedicat raspunsurilor. Acum, meciul dintre ortodocsii cei sfintii cu moaste mirositoare si raii de sectanti bolborositori poate continua la infinit, cu jigniri de ambele parti, dar, cu voia dvs, nu as dori sa particip la asa ceva.
In situatia in care mai apar intrebari serioase si pertinente voi incerca sa raspund in limita timpului pe care il am. Va doresc o saptamana binecuvantata!
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

emy777
Mesaje:43
Membru din:31 Oct 2011, 17:17
Confesiune:ortodox
Preocupări:scolara si teologie

Re: Succesiunea penticostală / harismatică

Mesaj necititde emy777 » 03 Noi 2011, 18:26

am eu o intrebare catre frati nostrii sectarii harismatici ...daca v-as aduce un german,un rus,un grec,un evreu,un francez,si voi sa vb in limba romana dar ei sa va intelegea si atunci imi demonstrati c aveti darul vorbiti in limbi ce parere aveti?chiar daca asa zisa voatra vorbire in limbi (la adunare repetati in grup ceva toti daca pastorul spune "aaa"si voi dupa el )sau vb o limba chineza care sincer nici chinezi nu o inteleg.asta-i vorbire in limbi?si sariti si face-ti spume ala gura si tipati,dansa-ti va tranti-ti pe jos,faceti ca demonizati ,ce asa spune la fapte ca faceau apostoli.......ce oare au facut spume la gura sau urlau si tipau ...?????la voi nu ii Duhul Sfant ii duhul satanei.apropo epicleza nu se mai repeta niciodata .Sf Ap Petru a spus:farti galilieni nu suntem beti ci astazi s-a implinit cuvantul prorocului Ioil care zice:In vreme de apoi varsavo-i din Duhul meu peste fii si ficele voastre si vor prorocii ei.De unde aveti in voi atata mandrie,Sf Parinti au stat in pustie au postit sau rugat neincetat si-au plans pacatele lor cu lacrimi si tot nu au avut pretentia de a veni Duhul sfant asupra lor iar spre exemplu in America pastor cu tigara in gura si el zice ca vine Duhul Sfant,desigur ca penticostali au pe duhul satanii.Va cer iertare daca v-am suparat dar asta-i adevarul

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Succesiunea penticostală / harismatică

Mesaj necititde Doriana » 06 Noi 2011, 23:58

Va cer iertare daca v-am suparat dar asta-i adevarul
Te iertam, Emy, dar sa stii ca nu e asta adevarul. Esti doar prea suparat. Acum sa-ti raspund:
am eu o intrebare catre frati nostrii sectarii harismatici ...daca v-as aduce un german,un rus,un grec,un evreu,un francez,si voi sa vb in limba romana dar ei sa va intelegea si atunci imi demonstrati c aveti darul vorbiti in limbi ce parere aveti?
Daca imi aduci un rus, un german sau un francez, ma descurc; intamplator vorbesc cat de cat aceste limbi. Cu grecul si evreul nu m-as descurca. Asta e, daca nu am vrut sa urmez impulsul de a face Teologia; mai invatam si eu greaca si ebraica.
Insa toata scena descrisa de tine nu are nici o legatura cu darul vorbirii in limbi. Nu asta inseamna acest dar, ci cu totul altceva. Mai intereseaza-te si poate pui corect intrebarea.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

emy777
Mesaje:43
Membru din:31 Oct 2011, 17:17
Confesiune:ortodox
Preocupări:scolara si teologie

Re: Succesiunea penticostală / harismatică

Mesaj necititde emy777 » 07 Noi 2011, 18:17

Draga Doriana vad ca esti foarte bine informata in toate si atotstiutoare.Logica ta ma impresioneaza si pe mine cum poti sa contrazici pe toata lumea,tu mereu fiind ,,Marea inteleapta".Intrebarea mea a fost pusa penticostalilor harismatici,in niciun caz tie.Eu am spus ca asa zisu harismatic sau asa zisa harismatica(Doriana)sa vorbeasca in limba romana si rusu sau grecu sau francezu sa inteleaga asa cum spune la fapte si anume ca toti cei din jur intelegeau in limba lor.Desigur daca tu cunosti aceste limbi bravo tie,dar nu imi raspunde asa incat sa-ti bati joc,ca cunosti ca nu stiu ce.Ti-am mai spus,cred ca te regasesti in aceste versete(Tit3:8-9)Iar de întrebările nebuneşti şi de înşirări de neamuri şi de certuri şi de sfădirile pentru lege, fereşte-te, căci sunt nefolositoare şi deşarte.De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit. Cu adevarat te regasesti in aceste versete.Tu mereu raspunzi numai ca sa te afli in treaba.Ba chair te rog sa ma ajuti sa pun corect intrebarea,doamna Doriana atotstiutoare,ori vorbiti ca nu aveti ce face ori de dragul discutiei de a ma enerva pe mine.

Constantinos

Re: Succesiunea penticostală / harismatică

Mesaj necititde Constantinos » 07 Noi 2011, 19:31

Emmy , unii s-au gandit ca ar fi fost in modul prezentat de tine dar atunci nu ar mai fi fost trebuinta de pogorarea limbilor de foc peste cei botezati ci de pogorarea urechilor de foc peste cei necredinciosi. :x8 :x33


Înapoi la “Penticostali şi harismatici”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron