Nu inteleg de ce aduceti in discutii acuzatorii crestinilor de acum 2000 de ani. Calendarul de pe internetzi imi arata ca suntem in secolul 21. V-am citat pentru ca reprezinta foarte bine dilema mea si nu stiu cum sa pun in cuvinte, dar incerc.Diferenta este ca acuzatorii crestinilor ii condamnau pentru ceea ce credeau, adica de prezenta reala a lui Hristos in Sf. Daruri de care se impartaseau.
Sa zicem ca aveti o optiune buna si una proasta.
1. Spuneti ca prin Euharistie sarbatoriti un eveniment extrem de important pentru voi si ca vreti sa va reamintiti in fiecare duminica de importanta lui Hristos in viata voastra. La afirmatia asta nimeni de pe lumea asta nu ar avea ce sa comenteze. E un argument rational si in plus ar reprezenta ceea ce a zis Hristos cu ocazia Cinei.
2. Afirmati ca ceva ce se transforma in cu totul altceva, propuneti tot felul de altoiri si alte chestii complet absurde si nedemonstrabile, doar doar sa va justificati in vre-un fel. Si desigur, astfel dati posibilitatea ca lumea sa rada de credinta voastra, la fel cum voi radeti de credintele absurde a penticostalilor vorbitori in limbi. Ce faceti voi nu reprezinta ceea ce este in evanghelii, ci impresia altora despre evanghelii.
Nu stiu cum sa exprim nedumerirea mea. Aveti un argument bun, dar nu-l folositi, insa aveti o incrancenare irationala ca intr-adevar ceva sa se transforme in altceva. Desigur, nu aveti nici o dovada. Nici la altoire, nici la transformare. Singurul motiv pentru care credeti, este pentru ca cineva a scris acum cateva secole ca transformarea este reala, apoi veniti cu tot felul de justificari si explicatii, doar doar veti reusi sa pareti mai credibili. Ce se intampla, daca cineva a facut o greseala, apoi in secolele urmatoare nimeni nu a avut tupeul sa corecteze greseala, ca doar nu corectezi sfintii. Nu e asta o posibilitate? Mai bine as formula: oare exista posibilitatea ca toata traditia asta sa se bazeze pe o greseala?
E atat de usor sa aratati la penticostali care vorbesc in limbi ca sunt complet pe aratura si reactia lor este fix ca a voastra in legatura cu Euharistia. O sa justifice, o sa citeze, o sa de exemple anterioare. Nu e asta un pic....suspect? Daca vinul si painea devine sange si trup, atunci daca esti sincer trebuie sa crezi si vorbitul penticostalilor...ca doar e o lume cu tot felul de minuni, absolut orice este posibil.