Activitatea misionara a Bisericii.

Expunerea învăţăturii de credinţă ortodoxă pentru cei care nu sunt ortodocşi
Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"
Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Dionysie » 06 Mai 2012, 20:18

Care activitate misionară în cazul bor-iştilor? Hai să fim serioşi. Toatpă activitatea "misionară" a "ortodocşilor" se reduce la cateheza dinainte de a le băga în groapă pe babele fără dinţi în gură care au mai reuşit să supravieţuiască eroic până în ziua de azi. Dealtfel trândăvia şi puturoşenia popilor bor-işti este profitabilă (ÎNCĂ) pentru ambele părţi: popii nu trebuie să se întrebuinţeze cu prea mare lucru, mulţi dintre ei (dintre popi) nici măcar nu ştiu ce înseamnă a fi creştin (dar dacă era un loc liber în parohia aia ...), deci nu trebuie să facă prea multe (chiar de curând auzeam doi studenţi de teologie în autobuz vorbind, iar unul dintre ei chiar aşa a spus: "bă, dacă ajungi preot duci viaţă uşoară" !!), dar este şi în avantajul "ortodocşilor de carton" din "parohie" că nici ei nu trebuie deloc să audă predania creştină şi nici nu trebuie să îşi schimbe viaţa în sens creştin. Şi uite aşa se perpetuează (deşi nu ştiu cât va mai dura pentru că am impresia că răbdarea lui Dumnezeu şi-a atins de mult cotele maxime) sistemul ticăloşit din cadrul bor şi al societăţii româneşti, cum ar fi zis un popă, de falsă mărturie creştină. Ceea ce este însă straniu la extrem în continuare este cum unii nu intră pur şi simplu în pământ de impostura strigătoare la cerurile cerurilor în care se află!! Nu ştiu dacă s-a făcut sau nu până acum un studiu de caz cu privire la mârlănia ortohoţului de parohie, cu privire la psihologia şi antropologia mârlanului care trafichează şi batjocoreşte creştinismul din chiar poziţia din care ar trebui să fie cel mai mare propovăduitor; cred că ar fi extrem de interesant un astfel de studiu de caz ca să fie la un moment dat evidenţiată şi ştiinţific această constatare a oricărui om de un minim bun simţ cu privire la mârlănia falsului popă ortodox promovator (pe bani, colaci, casă parohială, etc, deci nu chiar puţine avantaje şi privilegii nemeritate) al falsului creştinism.

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Dionysie » 06 Mai 2012, 20:46

Nu credeţi că misiunea ar trebui făcută chiar în rândul preoţilor ortodocşi care nu fac misiune?
În rândul popilor care nu fac misiune (şi care nu fac foarte multe alte lucruri, iar pe acelea pe care le fac, poate în afară de umflatul guşilor, le fac în general prost, de o calitate extrem de îndoielnică, spre exemplu spovedanii îndoilenice, etc) singura misiune care trebuie făcută este aceea de a nu mai fi făcuţi popi. Să îi scutească pur şi simplu de această povară pentru care nu sunt nici pregătiţi şi nici vrednci (că tare nevrednici mai sunt unii dintre ei, că încă mă mir cum nu îi trăzneşte într-o zi Dumnezeu). Să stea deci "pe tuşă", pe "banca de rezerve" până atunci când vor fi pregătiţi şi vrednici , poate între timp vor ajunge şi ei măcar la o trăire creştinească de înălţimea piciorului broaştei. Să se ocupe de exemplu cu agricultura, pomicultura, cântatul, scrisul de poezii şi de eseuri, etc, ori alte feluri de muncă şi de studii, şi să se bage la preoţie pentru altceva decât pentru casa parohială pe care abia aşteaptă jindul din ei să pună mâna. Nu fac decât, cu aparenţe creştine, să îşi hrănească instinctele primare. Dar, în ciuda micimii lor şi a penibilului chiar în care se află, nu o să scape nicodată ocazia să îşi umfle gâţii de "ortodoxia" lor aia strămoşească, de parcă ei ar avea sau ar fi avut un cât de mic merit la tezaurul ortodoxiei. Dar vorba aia, de unde nu este nici Dumnezeu nu cere.
La preoţi mă gândisem şi eu. Şi la călugări. La cei în care ard inimile.
Le cam ard inimile după bani şi după casă parohială că nu ştiu cum să pună mâna pe una. În rest staţi liniştită că popilor nu le ard inimile pentru altceva. Poate pentru vreo bagaboantă care mai vine la biserică îmbrăcată mai sumar şi mai strâmt şi cu sânii şi pulpele la vedere. Eu personal nu am văzut nici un popă căruia să îi ardă inima pentru Dumnezeu, pentru biserică, pentru evanghelie. Iar dacă totuşi ar da Dumnezeu un astfel de om, aşteptaţi-vă ca în cel mai scurt timp sistemul ticăloşit să intre în funcţiune, să intre în trepidaţie şi să facă orice le stă la îndemână (chiar şi necreştineşte sau ilegal de ar fi) ca să îl marginalizeze, să îl discrimineze, să îl minimalizeze, să nu carecumva să le disturbe falsul creştinism din BOR şi sistemul ticăloşit care funcţionează de zor la ora actuală în bor.

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Dionysie » 08 Mai 2012, 14:26

"Activitatea misionară". Astăzi singura activitate misionară o fac de fapt "credincioşii" (ăia de carton) pentru că se duc şi mai trag de popi să le facă vreo lucrare. Spre deosebire de adevăratul creştinism, unde apostolii erau aceia care băteau drumuri, chiar primejdioase, pentru mai mulţi sau mai puţini oameni pentru ca să îi mântuiască, în falsul creştinism, în sistemul ticăloşit trebuie "mântuiţii" să meargă să tragă de popă ca acesta să îi bage în seamă, dacă are timp şi dacă are chef, dacă îi place de faţa "credinciosului" "ortodox" "mântuit" şi dacă i se strecoară un plic cu o sumă rezonabilă în buzunarul de la sutană. Cu alte cuvinte creştinismul s-a întors "cu fundul în sus", "carul a fost pus înaintea boilor". Şi după aceia vin "ortodocşii" noştri şi se vaită că au apărut tot felul de sectari şi de protestanţi, tot felul de musulmani, că au probleme cu catolicii, etc, etc, etc. "Ortodoxia" în loc să se extindă se restrânge. Se pare că pe măsură ce trece vremea sistemul ticăloşit devine din ce în ce mai falimentar, inclusiv din punct de vedere material, iar marii arhitecţi ai sistemului ticăloşit devin din ce în ce mai rupţi de realitatea care ne înconjoară, pe lângă faptul că devin din ce în ce mai rupţi de realitatea hristică.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Doriana » 08 Mai 2012, 14:43

Ok, Dionysie, am inteles. Popii nu fac misiune.
Acum ar fi util sa ne arati dumneata cum se face o misiune corecta. Ce faci dumneata pentru catehizarea/evanghelizarea semenilor, ce rugaciuni folosesti cand te rogi pentru ei, cum ii ajuti la modul practic (nu declarativ), cum le rezolvi problemele spirituale si cam cat rod aduci, deci ce ramane in urma dumitale cand treci pe undeva. Cati se intorc sa-ti multumeasca pentru ajutorul dat si cati marturisesc despre dumneata ca le-ai fost de mare ajutor. Cred ca toti am avea de invatat din acestea si poate am misiona si noi mai bine.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Dionysie » 08 Mai 2012, 14:54

Nu eu sunt cel care trebuie să dea rapoarte. Alţii sunt cei care trebuie să raporteze şi ceea ce au făcut conform cu criteriile Sfintei Scripturi şi ale Sfinţilor Părinţi, iar nu după criteriile unui sistem ticăloşit, ori după criteriile UE, NATO, ale statului român, ale Comunismului Satanic ori ale Masoneriei Satanice.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Doriana » 08 Mai 2012, 15:03

Nu eu sunt cel care trebuie să dea rapoarte.
Toti trebuie sa dam rapoarte mai devreme sau mai tarziu. Lumea nu e formata numai din popi care trebuie sa faca totul si sa fie judecati daca nu fac pe de o parte si mireni judecatori, care nu sunt obligati sa faca nimic pe de alta parte. Iar cine judeca trebuie sa fie pregatit sa fie judecat, caci cu ce masura judeci cu aceea vei fi judecat. Asa ca e bine sa avem pregatit de pe acum raspuns in favoarea noastra si o evidenta completa a ceea e am facut, care sa nu fie lemn sau trestie, ci aur si pietre scumpe.

Ne va veni si noua randul sa fim judecati, Dionysie... Vom putea sta oare in picioare? :(
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde maria_andreea » 08 Mai 2012, 21:35

Nu eu sunt cel care trebuie să dea rapoarte. Alţii sunt cei care trebuie să raporteze şi ceea ce au făcut conform cu criteriile Sfintei Scripturi şi ale Sfinţilor Părinţi
Parcă spuneaţi că preoţia generală o au şi ceilalţi creştini :x4 !?
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Doriana » 10 Mai 2012, 22:02

Personal cred ca cei mai in masura sa faca o buna parte din misiunea ortodoxa sunt tot mirenii. In primul rand pentru ca sunt mult mai multi ca preotii, apoi pentru ca isi pot permite sa fie mai flexibili in ce priveste timpul si ca, oricum, sunt imprastiati in toata lumea, deci au mereu langa ei materia prima pentru misiune, oamenii fara Dumnezeu. Un preot e mult prea ocupat cu slujbele ceremoniale si duhovnicesti si, prin natura slujbei, e nevoit sa petreaca o buna parte din timp in biserica. Daca e preot de mir mai are si un cârd de copii pe cap, daca e monah are si el ascultarile lui. Plus program de rugaciuni pentru unul sau altul, studiu si pregatire personala, plus ca mai mereu vine cate unul la poarta cu probleme (mai ales la preotii care stiu sa rezolve probleme), nunti, botezuri, inmormantari...

Asa ca mireanul ramane o posibilitate demna de luat in seama. Nu ar fi cine stie ce greutate sa te rogi pentru un om si apoi sa il chemi cu cuvinte simple la biserica, unde se va ocupa de el parintele. Nu-ti trebuie multa teologie ca sa constientizezi un om ca are nevoie de Hristos, dar sigur iti trebuie multa traire in Hristos, ceea ce e mult mai greu decat invatarea teologiei. Iar printre ortodocsi circula aceasta conceptie paguboasa, cum ca trairea cu evlavie in Hristos este ceva rezervat doar clericilor, preferabil monahilor. Daca se ramane la aceasta conceptie nu se va ajunge prea departe iar roadele vor fi in continuare prea putine. Rugaciunea, postul si lacrimile, combinate cu infranarea de la pacat, sunt la indemana tuturor iar facand ceva practic nu vom mai avea timp sa-i judecam pe altii care nu fac nimic, ci le vom da un exemplu de urmat.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Dionysie » 11 Mai 2012, 22:36

Credeam că nu îşi mai scoate chiar aşa şerpii pe gură.

Hai să fim serioşi. Care misiune? Şcolile de teologie sunt nişte şcoli de cântăreţi. Cu cine să faci misiune, cu cântăreţii care stau toată ziua cu gândul la "cozonacul" la care jinduiesc să ajungă? Hai să fim serioşi. Ortodoxia ar fi extrem de frumoasă dacă ar avea cine să o mai şi trăiască. Dar dacă stai toată ziua cu gândul la cozonac şi din princpiu ai o greaţă ontologică faţă de cultura teologică autentică şi nu doar teologică atunci despre care trăire, despre care misiune să mai vorbim? Deci totul este o mare gargară. Ce-i drept o gargară care sună bine în cazul unora dar tot gargară rămâne.

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Pr Haralambie » 12 Mai 2012, 00:37

Credeam că nu îşi mai scoate chiar aşa şerpii pe gură.

Hai să fim serioşi. Care misiune? Şcolile de teologie sunt nişte şcoli de cântăreţi. Cu cine să faci misiune, cu cântăreţii care stau toată ziua cu gândul la "cozonacul" la care jinduiesc să ajungă? Hai să fim serioşi. Ortodoxia ar fi extrem de frumoasă dacă ar avea cine să o mai şi trăiască. Dar dacă stai toată ziua cu gândul la cozonac şi din princpiu ai o greaţă ontologică faţă de cultura teologică autentică şi nu doar teologică atunci despre care trăire, despre care misiune să mai vorbim? Deci totul este o mare gargară. Ce-i drept o gargară care sună bine în cazul unora dar tot gargară rămâne.
Dionysie, eu ţi-am spus că tu o iei pe arătură. Şi s-a întâmplat de multe ori, am trecut cu vederea ca să nu crezi că am ceva cu tine, considerând că sunt scăpări...dar văd că dacă îţi dau pace te iei tu de mine. Eu nu zic că nu ai şi tu o parte de adevăr, căci în şcolile de teologie lipseşte cu totul aceast obiect , al misiunii externe de apostolat. Dar asta deja este o altă problemă. Dar de aici şi până a spune, limitând, că teologia este o şcoală de cântăreţi, este o afirmaţie exagerat de falsă, grosolană chiar. Eşti irealist, sau n-ai trecut prin facultate.
Practic vorbind, nimeni nu opreşte pe cine vrea să facă apostolat, dacă are voinţă şi cunoştinţe teologice. Deci, eşti liber fratele meu să faci tu ceea ce nu fac toţi ortodocşii ăştia. Cine te opreşte să nu mergi la canibali sau alte naţii care n-au auzit de Hristos, să le propovădueşti evanghelia lui Hristos? Este uşor s-o faci pe grozavul fiind ascuns în anonimat. Dacă crezi că ai tu ceea ce nu au mulţi ortodocşi, anume, curaj, credinţă, râvnă, dragoste de Dumnezeu şi oameni, nu ai decât să te apuci de treabă. Este nevoie de fapte, înţelegi? Nu de vorbe, de alea suntem sătui, toţi se pricep şi politic şi cum vrei.
De ce trebuie să acuzi Biserica, de ceea ce tu însuţi nu faci? Oare nu-ţi dai sema că după măsura cu care judeci pe alţii, nici tu nu scapi de osândă?
Cu mult respect.

OLGA

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde OLGA » 12 Mai 2012, 21:26

Eu cred ca misiunea mirenilor este sa fie marturisitori ai lui Hristos mai mult prin fapte decat prin cuvinte, sau chiar numai prin fapte. Preotii trebuie sa marturiseasca si prin cuvinte si prin fapte, sau macar prin cuvinte.

Doriana
Mesaje:773
Membru din:01 Oct 2010, 21:42
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Doriana » 13 Mai 2012, 23:29

Desigur, nu-i sade bine mireanului sa tina predici. Nu-i nici practic si nici elegant. Insa cand Hristos locuieste in tine locuieste si in cuvintele tale. Nu poti sa fii plin de Hristos si sa vorbesti toata ziua de fotbal sau telenovele, caci din prisosul inimii vorbeste gura.
In plus, oricat ai vrea sa taci, intr-o zi colegii te vor trage de maneca sa te intrebe ce e cu tine de esti atat de altfel, de ce nu semeni cu lumea. Si tot va trebui sa le vorbesti despre Hristosul care ti-a schimbat viata, asa, in cuvinte simple, venite din experienta, fara teologii complicate..
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Vasile25
Mesaje:38
Membru din:14 Oct 2015, 08:12
Confesiune:ortodox
Preocupări:Arheologia si Simbolistica religioasa
Localitate:Tg-Mures

Re: Activitatea misionara a Bisericii.

Mesaj necititde Vasile25 » 26 Oct 2016, 20:23

"
Doriana , in felul acesta se poate spune ca nimeni nu are nevoie de vreo amenintare care sa-l duca la frica de Dumnezeu.
Domnule Constantinos, cu ceva timp in urma m-ati provocat sa vorbesc despre unul din subiectele mele preferate. Acum am gasit in sfarsit ceva timp.

Cum aducem oamenii la frica de Dumnezeu, dar mai ales la dragostea de Dumnezeu? Si vreau sa ma refer aici nu neaparat la eretici, caci am inteles dincolo atitudinea fata de ei, ci mai ales la ortodocsii nominali, care au fost botezati odata si apoi lasati. Multi nu au auzit niciodata Evanghelia, caci nu a avut cine sa le-o spuna.

Scriptura spune:"Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui". Dvs botezati copiii de pe cand sunt sugari, tocmai pentru ca sa va asigurati ca rezolvati cat mai repede problema botezului. Nu vreau sa discut valabilitatea botezului copiilor; este o tema mult prea discutata. Ce as dori sa stiu este: Ce facem cu acel "crede", enuntat de Hristos ca o conditie sine qua non a mantuirii? Daca Biserica se ocupa cu atata grija de botez, cand isi propune sa se ocupe si de catehizare, deci de sadirea in om a credintei mantuitoare, fara de care botezul e zadarnic? Si prin ce metode?
Multumesc.
Care activitate misionara , da Biserica Ortodoxa doarme frumos,,,Unde ai auzit tu pana acum , ca cei de la Facultatea de Teologie sant trimisi in toata lumea , voluntar desigur , pentru a propovadui Evanghelia Imparatiei , asa cum spune clar Scriptura. Pai la cata populatie , budista , hindusa . musulmana exista , ei nu trebuie oare sa vina la Ortodoxie , sa zic asa ,,,?


Înapoi la “Ortodoxia pentru ne-ortodocşi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX