Blagosloviţi!Unde aţi citit prostia asta şi cum de numai peste de astea daţi?De curand am aflat că rânduiala slujirii Sfintei Liturghii prevede şi când enoriaşii, care participă la slujbă, să îşi facă semnul Crucii. Eu sunt intru totul de acord şi cu ea şi cu respectarea ei, dar dacă nu aş vrea să o respect, crezând că pentru aşa ceva nu se supără Dumnezeu, ar fi păcat?
De pe facebook. Acesta este textul: "Când ne închinăm în Biserică?
În biserică, după ce am ocupat locul cuvenit, nu ne închinăm fiecare când vrem sau când ne- am trezit din alergarea gândurilor nestăpânite. Să-l urmărim pe preot şi să ne închinăm când se închină şi el. Dacă n...u-l putem vedea, fiind perdeaua Sfintelor Uşi lăsată, să fim atenţi când zice „Al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”. Tot la fel să ne închinăm când aceste cuvinte le auzim rostindu-se la strană, de către cântăreţ.
În biserică, de fiecare dată când credincioşii sunt blagosloviţi cu Crucea sau cu Evanghelia, cu o icoană sau cu potirul, îşi fac semnul Crucii şi îşi pleacă capetele. Când sunt blagosloviţi cu lumânări, cu mâna sau sunt tămâiaţi cu cădelniţa, creştinii ortodocşi nu se cuvine sa facă semnul Crucii, ci doar să îşi plece capetele. Totuşi, în vremea săptămânii Sfintelor Paşti, atunci când preotul cdelniţează având Crucea, toţi ne facem semnul Crucii şi răspundem „Adevărat a înviat!" Astfel se cuvine să deosebim între închinăciunile datorate lucrurilor sfinte şi cele datorate persoanelor, chiar de sunt din rândul preoţilorVezi mai mult
".