Mass-media neoprotestantă

Resurse şi biblioteci online
Avatar utilizator
IEREU
Mesaje:175
Membru din:10 Mar 2010, 21:23
Confesiune:ortodox
Preocupări:muzică corală, profesor de religie
Localitate:Republica Moldova
Mass-media neoprotestantă

Mesaj necititde IEREU » 12 Sep 2011, 20:30

Imi pare mie sau asa este.... ramnaem in urma la prea multe capitole. In RM un radio ortodox autohton nu avem, dar avem "Micul samaritean" baptist. Acum o sa avem parte si te prima televiziune crestin-baptista: "MoldovaCreștină.TV" Anuntul a aparut astăzi. Iata linkul: http://moldovacrestina.tv/.
Ce parere aveti?
"Cele ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El" (1Cor.2,9)

Victor
Mesaje:187
Membru din:02 Apr 2008, 19:28
Confesiune:ortodox
Localitate:Bucuresti

Re: Stirea zilei- link si rezumat

Mesaj necititde Victor » 13 Sep 2011, 09:42

Ce parere aveti?
Am impresia ca noi ortodocsii (in general vorbind), suntem de-a dreptul repetenti la capitolul misionarism - evanghelizare. Ar fi trebuit, de-a lungul timpului, sa practicam mult mai intens aceste doua notiuni. Dar la capitolul acesta sunt multe de spus.

Anthropos
Mesaje:99
Membru din:05 Apr 2008, 14:50
Confesiune:ortodox
Preocupări:teologie, stiinte politice
Localitate:Republica Moldova

Re: Re: Stirea zilei- link si rezumat

Mesaj necititde Anthropos » 13 Sep 2011, 14:55

Iniţial m-a încercat un gând de invidie, pentru că ortodocşii din Moldova nu au aşa ceva, dar duhul Evangheliei mi-a poruncit să-l alung. Mai mult decât atât, felicit pe realizatorii acestui site. M-aş întrista să văd că această televiziune este utilizată ca o armă anti-ortodoxă, dar dacă se va ţine pe linia dreaptă a răspândirii cuvântului lui Dumnezeu, să o facă cu îndrăzneală. Domnul să le ajute. Ştiu că voi fi judecat ca un mare ecumenist, dar părerea celor care judecă astfel nu mă interesează, pentru că eu îi felicit pe baptişti nu din simpatie faţă de doctrina lor, ci din apreciere pentru misiunea lor şi, totodată, din durere pentru lipsa misiunii ortodoxe.

Ruşine Bisericii Ortodoxe din Moldova că nici până acum nu are măcar un post de radio şi nici nu face careva eforturi (reale) în acest sens. Ar fi fost simplu de tot să se preia posturile ortodoxe de radio şi TV din România şi Rusia, pentru a le difuza în casele tuturor moldovenilor, indiferent de limba pe care o vorbesc sau Mitropolia de care aparţin. Dar ambiţiile şi interesele personale, dar mai ales dedesubturile politice (la care nici măcar nu se pricep, ci doar se supun), a întunecat minţile ierarhilor noştri, încât nu le mai pasă de hrana oilor pe care chipurile le păstoresc. Ruşine! Numai dacă am vinde maşinile ierarhilor noştri, la unii câte 2-3, ne-ar ajunge bani şi pentru radio, şi pentru TV, şi pentru multe altele. Problema nu-i în bani, ci în lupii care au sărit gardul şi s-au dat drept păstori (cf. Ioan, cap. 10). Nimiceşte-le, Doamne, averile, inclusiv veşmintele şi mitrele scumpe prin care Te hulesc la sfintele slujbe, şi fă-i păstori responsabili ai turmei Tale!


Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Mass-media neoprotestantă

Mesaj necititde protosinghel » 13 Sep 2011, 19:56

:x8 Eu mai bine tac, pentru că ştiu prea multe.
Şi eu sper ca baptiştii să fie oneşti în misiunea lor. De fapt nici nu prea am văzut la ei atacuri directe la Biserica Ortodoxă.

Mai este ceva interesant. Când un alcoolic sau curvar, pretins ortodox, dar care nu merge niciodată la Biserică, este tras la baptişti şi se lasă de alcool, începe să citească Biblia şi devine om moral (care e diferit de omul duhovnicesc în sensul ortodox), preoţii sar în sus şi protestează că "sectarii le fură oile turmei". Ei însă niciodată nu s-au interesat de aceste oi, ci le lăsau de izbelişte. În astfel de situaţii e foarte greu să spui ce-i este mai de folos acelui pretins ortodox împătimit: rămânerea formală în Ortodoxie şi pierderea sufletului sau îmbrăţişarea unor erezii (mai mult sau mai puţin conştientizate, pt că până atunci el nu ştia nimic) şi scăparea de patimi. Prin aceasta nu vreau să zic că e mai bine să treci la neoprotestanţi şi să fii "moral", decât să fii "ortodox pătimaş". Întrebarea mea se referea la atitudinea preoţilor în astfel de situaţii în care se arată posesivi asupra unor oameni pe care nu i-au învăţat niciodată nimic.

Cred că şi acest aspect trebuie integrat aici, dacă tot am început discuţia...

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Mass-media neoprotestantă

Mesaj necititde protosinghel » 13 Sep 2011, 20:09

Avem şi noi o televiziune pe internet. Livestream-ul poate fi văzut chiar aici:

http://www.blog.teologie.net/ortodox-tv/P.S. Prozelitismul sectar în Haţeg şi "atitudinea ortodoxă": partea 1 şi partea 2.

Nika
Mesaje:13
Membru din:30 Iul 2011, 19:26
Confesiune:ortodox

Re: Mass-media neoprotestantă

Mesaj necititde Nika » 13 Sep 2011, 21:19

Trist, trist şi iarăşi foarte trist! Cred că ortodocșilor din MD le place doar "să doarmă în caloşii lor" şi asta se referă la credincioşi, preoţi iar ierarhii :x11. Cât mai comod să trăim fraţilor uitând de datoria de a fi ortodocşi! Numai cu Sf. Botez nu se ştie dacă ne vom mântui şi din cuvintele predicii ce mi-a fost dat să o aud duminică: "Nu se ştie dacă noi ortodocşii nu suntem în urma tuturor", pentru că totul ni s-a dat în Ortodoxie şi împlinim mai nimic. Pe unde s-a pierdut spiritul de jerfă al ortodocşilor? Mai înseamnă pt noi ceva cuvintele Evangheliei, învăţăturile Sfinţilor Părinţi? Le-am "ajustat" necesităţilor personale şi vremurilor de azi. :oops:
Cu dragoste în Iisus Hristos Domnul nostru!


Înapoi la “Online (inclusiv posturi de Radio live)”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX