Credeam ca pot destinde un pic atmosfera.(...) banc=gluma ieftina, (...) - care prin insasi definitia de gluma ieftine nu se potriveste cu teologia - dar care nu are nici cea mai mica legatura cu subiectul acestui topic: Sfanta lumina a invierii de la Ierusalim.
Cititi inca odata, fiindca aici ii "minunea". E fantastic de simplu si e folosit foarte des de magicienii de scena.Ceilalţi clerici pleacă şi Patriarhul singur se apropie de intrarea în Sf. Mormânt, unde este însoţit de către episcopul armean şi de către diferite oficialităţi civile. Patriarhul îşi scoate veşmintele şi mitra şi se supune percheziţionării din partea oficialităţilor civile, incluzând pe „primarul oraşului Ierusalim şi şeful poliţiei”, în scopul de a se determina faptul că nu are chibrituri ori alte dispozitive cu care să poată aprinde o lumânare. După această percheziţie, uşa Sf. Mormânt este deschisă, iar Patriarhul, purtând o tunică albă simplă, intră înăuntru însoţit de episcopul armean. Uşa este apoi închisă.
mai sa fie... cum de nu a picat nimanui fisa de atatea sute de aniIncredibil, ce tampit pot sa fiu. Raspunsul era deosebit de simplu, si era chiar in fata mea tot timpul, daca aceasta descriere e corecta. Deocamdata pare, fiindca am vazut si in alte locuri.
Cititi inca odata, fiindca aici ii "minunea". E fantastic de simplu si e folosit foarte des de magicienii de scena.Ceilalţi clerici pleacă şi Patriarhul singur se apropie de intrarea în Sf. Mormânt, unde este însoţit de către episcopul armean şi de către diferite oficialităţi civile. Patriarhul îşi scoate veşmintele şi mitra şi se supune percheziţionării din partea oficialităţilor civile, incluzând pe „primarul oraşului Ierusalim şi şeful poliţiei”, în scopul de a se determina faptul că nu are chibrituri ori alte dispozitive cu care să poată aprinde o lumânare. După această percheziţie, uşa Sf. Mormânt este deschisă, iar Patriarhul, purtând o tunică albă simplă, intră înăuntru însoţit de episcopul armean. Uşa este apoi închisă.
Poate sa caute cat vor in mormant, nu o sa gaseasca nimic.
Poate sa-l perchezitioneze cu raze pe patriarh, nu o sa gaseasca nimic.
Intre timp toata lumea il ignora pe armean.
NICAIERI nu am vazut nimic scris despre el. Nu se spune daca il perchezitioneaza sau nu. Probabil ca nu, toata lumea se concentreaza pe patriarh. Ba chiar inspectia mormantului e menit ca sa tina atentia departe de armean.
Nemessis, imi permiti sa preiau eu pasa ? Constantinos, da' daca l-or cumparat ortodocsii pa armean ? ...Armeanul are tot interesul sa nu vina lumina ......
Pai, nu e de mirare. Asta e rolul unui miracol: sa determine lumea sa nu mai gandeasca. Doar cand nu accepti ceea ce ti se spune te indoiesti si cauti raspunsuri mai bune. sa zici ca e un miracol nu e un raspuns, e o piedica ca sa afli adevarul.mai sa fie... cum de nu a picat nimanui fisa de atatea sute de ani
Tocmai am zis de ce nu sunt oamenii aia incuiati, chiar din contra, nu inteleg de ce se insista pe tema asta.nemessis, "geniul Carpatilor" ...fuguta de le vinde pontul celor de acolo...chiar incuiati rau, bietii oameni...
draga nemessis, mi s-a parut ca este hilar nivelul la care ajunge discutia, de aia nu ma-m putut abtine...siPai, nu e de mirare. Asta e rolul unui miracol: sa determine lumea sa nu mai gandeasca. Doar cand nu accepti ceea ce ti se spune te indoiesti si cauti raspunsuri mai bune. sa zici ca e un miracol nu e un raspuns, e o piedica ca sa afli adevarul.mai sa fie... cum de nu a picat nimanui fisa de atatea sute de ani
.....
Cred că nu te referi că venirea luminii la Ierusalim este o falsitate, nu?Mai sunt şi unii care chiar instrumentează aceast lucrare a falsităţii şi mai trag şi foloase, şi chiar considerabile, de pe urma ei.
Înapoi la “ASPECTE ŞI PROBLEME CONCRETE DIN VIAŢA BISERICILOR ORTODOXE”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori