Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Probleme ce vizează strict situaţia BOR.
Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"
Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Mesaj necititde Dionysie » 01 Mai 2012, 10:27

Văzând că există o anumită „linişte” asupra unor lucruri aş vrea să trag un „mic” semnal de alarmă privitor la mântuirea şi intrarea în împărăţia lui Dumnezeu şi BOR. Să nu carecumva să creadă popii din BOR că „ortodocşii” lor se vor mântui şi vor ajunge în împărăţia lui Dumnezeu dacă nu vor îndeplini criteriile pe care Sfintele Scripturi şi Sfinţii Părinţi le-au stabilit. Să nu carecumva să îşi facă iluzia popii din BOR, de la cel mai mare până la cel mai mic, că dacă pe oameni îi pot ţine în ignoranţă, în întuneric şi fără cunoaşterea şi punerea în practică a întregii Evanghelii (primejduindu-le în modul cel mai limpede mântuirea şi posibilitatea accesului în împărăţia lui Dumnezeu !!) pe Dumnezeu Îl pot păcăli la fel. Dumnezeu nu Se lasă batjocorit, nici fraierit de popi!! deci să nu carecumva să îşi facă vreunul iluzia că ţinându-i pe „ortodocşii” (lu’ peşte, judecând după realităţi, ăia aproximativ 87% din poporul român minus cei care se mai şi mântuiesc, pentru că mai sunt şi câţiva ortodocşi care se vor mântui, foarte puţini, ce-i drept, dar se vor mântui şi câţiva ortodocşi) în starea spirituală, intelectuală şi morală în care i-au ţinut şi îi ţin în continuare „ortodocşii” se vor mântui sau ar fi mântuiţi. Să nu carecumva să trăiască vreun cleric din BOR cu astfel de iluzii şi să-i mai facă şi pe alţii să creadă că ar sta lucrurile aşa cum le place lor să ne facă să credem. Dumnezeu nu Se lasă batjocorit, nici măcar de un popă!! Deci să ţină minte clericii din BOR că trăiesc în iluzii dacă cred că la felul în care merg lucrurile „ortodocşii” se mântuiesc sau se vor mântui. Nu, nu se mântuiesc şi nu se vor mântui majoritatea dintre cei înscrişi în registre ca membri BOR. Iar clericii BOR poartă şi vor purta cea mai mare răspundere pentru toată eroarea în care sunt ţinuţi „ortodocşii”, pentru toţi aceia dintre „ortodocşi” care nu se mântuiesc şi nu se vor mântui, ci mai multă osândă îşi vor lua de la Dumnezeu. Dumnezeu NU Se lasă insultat!! Eventual „ortodocşii” (nominalii, formalii şi formaliştii) vor ajunge la câţiva metri sub pământ, la locul „de verdeaţă”, la locul „de odihnă” (o să mai vedem noi care „odihnă” şi care „verdeaţă”, nu de alta dar o să fie cam fierbinte „odihna” asta şi cam plină de munci şi de neodihnă) dar de mântuit NU se vor mântui şi nu vor intra în împărăţia lui Dumnezeu DACĂ nu cunosc şi nu PUN ÎN APLICARE condiţiile necesare descoperite de Dumnezeu PRIN REVELAŢIE DUMNEZEIASCĂ. Deci LUAŢI MARE AMINTE !!! Dacă cineva nu-L iubeşte pe Domnul Iisus Hristos, să fie anatema!

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Mesaj necititde Dionysie » 04 Mai 2012, 12:36

În fapt adevărul este că nimănui nu îi pasă la modul real de adevăr. În ziua de azi trebuie să fii un adevărat „nebun” pentru a mai trăi creştineşte, pentru a mai urma calea Revelaţiei Divine, inclusiv ca membru BOR. Trebuie să fii un Don Quijote la puterea a zecea ca să mai poţi răzbi în această societate infernală şi infernal de ne-creştină şi de anti-creştină patronată de şmecherii şi fripturiştii din BOR şi din alte culte, secte, etc, politică, afaceri, mass-media, etc. Trebuie să fii „nebun” pentru a mai merge pe calea cea strâmtă, mai ales când bor-iştii umplu calea cea largă de dau şi pe dinafară. Şi nimănui nu îi crapă obrazul de impostură! Da, aşa este, trebuie să fii „nebun” de-a binelea pentru a mai putea respira creştineşte în atmosfera asta insuportabilă fie creată de BOR, fie tolerată de aceeaşi BOR şi de popi şi profesorii de teologie, şi de teologi şi de toţi falşii creştini, de toţi „ortodocşii” de mincinoasă mărturie. Într-o societate apostată în care gândul oamenilor este la „pilaful de orez”, iar Dumnezeu şi Iisus Hristos este un simplu figurant (şi plătit cu bani puţini) sau mai bine zis un şomer de-a binelea (vorbesc din punctul de vedere al „ortodocşilor”) trebuie întru adevăr să fii „nebun” şi „iresponsabil” să mai fii creştin. A ajuns infernal să fii creştin printre „creştini”. Şi nimeni nu intră în pământ de impostură! Cum spunea Sfântul Apostol Ioan, cu care bor-iştii nu au nici în clin şi nici în mânecă, <<am văzut cum oamenii se închinau la Fiară şi m-am mirat cu mirare mare!>> Cum poţi altfel să mai rămâi în faţa unui asemenea spectacol abject decât perplex şi râzând ca un nebun de legat de toată această mascaradă absolut penibilă şi de un cinism scuipător sistematic în obrazul sfânt al lui Hristos. Halal de „creştini” (ăia 99,99 % dintre „ortodocşi”) pentru care Dumnezeu, Hristos, adevărul, dreptatea, evanghelia, legea, iubirea, justiţia, idealurile sfinte, mântuirea, naşterea din nou, viaţa sfântă, harul dumnezeiesc şi multe altele nu au nici o valoare; halal de „creştini” „ortdocşi” numai după interese lumeşti, numai după bani, „glorie”, curvie şi curve şi curvari, numai după moneda veacului acestuia, numai după moneda „cezarului”, iar nu după cea a lui Dumnezeu, numai după icoana Fiarei, iar nu după icoana lui Dumnezeu (care este Hristos), numai după semnul Fiarei, iar nu după semnul lui Dumnezeu (care este Ungerea şi Naşterea de la Duhul Sfânt), numai după adâncurile Satanei, iar nu după străluminările sfinte şi fericitoare ale Dumnezeului Celui Viu. Da, aşa este, trebuie să fii cu adevărat „nebun” ca să mai poţi rezista în acest infern! Era cât pe ce să uit, „ortodocşii” „intră” în împărăţia lui Dumnezeu că ei pupă la icoane şi prin alte locuri. Halal de „mântuire”!! Halal de „intrare” în împărăţia lui Dumnezeu!! La trei metri sub pământ este împărăţia voastră !!!

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Mesaj necititde maria_andreea » 04 Mai 2012, 14:20

"Dinonysie", tu din cauza "ortodocşilor" uiţi să mai trăieşti, te neglijezi ;) . Lasă-i în plata Domnului că doar clipă de clipă Dumnezeu nu "ortodocşi" îţi este aproape, şi prin el trăieşti.

Dacă simţi că ai o chemare pentru mustrarea lor, urmeaz-o, dar ca la carte (cu binecuvântare, cu autoritate - dimplome în teologie) şi ca un părinte... sfatul meu :x1 .

PS: Asta ca să nu-ţi mai pierzi timpul scriind aici unde doar câţiva citesc (cei care vizitează forumul) rămânând nedumeriţi de cele citite.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Mesaj necititde Dionysie » 04 Mai 2012, 16:45

Despre asta era vorba! Oricum ştiam. Asta este tot ceea ce puteţi. Nu vă interesează absolut deloc care este adevărul, unde este adevărul. Nu unde este adevărul contează, ci unde este puterea. Asta este tot ceea ce contează pentru voi (pentru majoritatea „ortodocşilor”): cine deţine puterea. Dacă Satana s-ar instala mâine, printr-o şmecherie de-a lui, pe scaunul patriarhal o să îi vedem pe toţi „ortodocşii” cum o să asculte de Satana ca de Dumnezeu, cum o să i se închine blestematei de Satane ca lui Dumnezeu, pentru că nu adevărul contează ci cine deţine puterea. Adevărul nu are nici cea mai mică valoare. De fapt „ortodocşii” oricum se închină şi acum la Satana, la Fiară, direct sau indirect prin faptele lor. Pentru „ortodoxul” „de carton” contează deci nu cine are adevărul (dacă Hristos ar mai veni o dată, L-aţi mai răstigni de 100 de ori) ci cine îi bagă frica în oase, cine pune jugul pe gâţii lui şi îl aduce la ascultare. Ăsta este tot rodul „iniţierii” „creştine” a „ortodocşilor”: rezistenţa în faţa Satanei egală cu zero sau tinzând către zero. Voi sunteţi ăia care v-aţi lepădat de Satana şi de toate lucrările lui? Voi v-aţi lepădat de Satan, voi care în faptele voastre vă închinaţi la Fiară? Voi, „ortodocşilor”? Voi, „creştinilor”?

Şi cine ţi-a spus ţie că eu nu am autoritate? Uite că o am şi de la Dumnezeu! Autoritate legitimă are doar cine are Adevărul!! Restul, toate „autorităţile” sunt ilegitime. Sfântul Maxim Mărturisitorul era un simplu monah şi a fost unul dintre cei mai mari teologi, pentru că avea adevărul de partea lui chiar dacă nu avea puterea de partea lui. N-a fost nici un fel de popă, dar a fost mai mare, în ordinea adevărului, decât toţi popii!! Dar cum spuneam pentru „ortodocşi” adevărul şi ordinea adevărului nu au nici cea mai mică valoare. Toată ziua sunteţi numai după diplome şi după atestate exterioare, pentru că numai exteriorul vă interesează. Dacă vine Satana în chip de înger de lumină (şi a şi venit deja) toată „ortodoximea” o să se închine Satanei ca Domnului Dumnezeu. Mai ales dacă blestematul de Satan va scoate de sub şorţuleţul din piele de miel cu graţie „angelică” în mănuşelele lui albe diploma lui de „Dumnezeu”. Atâta vă trebuie, diploma de „Dumnezeu” a blestematului de Satan, şi v-aţi dat pe copcă. Care Dumnezeu, care Hristos, care adevăr? Diploma din buzunar şi ai rezolvat-o! Că are sau că nu are acoperire în adevăr, câtă acoperire dacă are vreo acoperire în adevăr, astea nu vă macină. Aparenţa, ăsta este Idolul vostru!! Nu ceea ce este, ci ceea ce (a)pare că ar fi!! Sclavilor, dacă mă gândesc bine, chiar că vă meritaţi soarta! Ieri, „secera şi ciocanul”, azi (şi mâine) „mistria cu compasul”! ieri „steaua în cinci colţuri”, azi (şi mâine) cea „în şase”! iar voi tot „ortodocşi”, tot fără de cruce, tot fără de Hristos!

Bine că au fost alţii schinguiţi şi fizic şi moral, şi răstigniţi, pentru numele lui Hristos, de Fiara Comunistă ca să jucaţi voi, cu inconştienţă şi cu nesimţire, geamaparale şi manele pe mormintele lor, nerecunoscătorilor de „ortodocşi”!

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Mesaj necititde Dionysie » 16 Mai 2012, 18:35

A nu supraestima nu este denigrare, dar a batjocorii la modul ordinar tot clerul ortodox, este denigrare., minţind, fiind naiv şi irealist în estimări.

Şi sincer, după cum prezinţi tu situaţia clerului şi a ortodoxiei, semeni perfect cu un securist, care simulează a fi un ortodox extrem de adevărat, pentru ca să aibă credibilitate, iar pe de altă parte scoate la radical, chiar şi cazuri negative singulare sau de mică proporţii şi gravitate din Biserică şi batjocoreşte tot clerul şi ortodoxia. Imaginea trebuie să fie devastatoare, apocaliptică, dezgustatoare, a ortodoxiei, nu-i aşa?

Sau dacă nu, măcar să faci tu in locul celor de la pro tv, imagini sumbre şi hidoase despre ortodoxie. Trebuie să formezi o imagine cât mai gravă şi respingătoare a ortodoxiei.
Imaginea ortodoxiei, din punctul meu de vedere, chiar este apocaliptică. Pro tv nu face decât să prezinte vârful aisbergului putreziciunii societăţii româneşti patronate de BOR şi de bor-işti. Însă sunt foarte multe lucruri pe care nu le prezintă neavând o orientare creştină. Dezastrul de proporţii din BOR şi din aşa zisa societate românească ortodoxă este absolut evident iar principalii vinovaţi sunt cei care încă tolerează acest dezastru îngrijindu-se de scaunele lor calde şi de falsul lor creştinism în loc să treacă, dacă o mai fi timp pentru ceva, la un creştinism adevărat şi la o politică a lui Hristos. Dar mă tem că nu sunt în stare, iar cei care ar fi în stare sunt marginalizaţi şi ţinuţi în subterană, în underground de sistemul ticăloşit. Numai dacă mă gândesc la Părintele Amfilohie Brânză, la ce calităţi are şi la cât de marginalizat şi discriminat este acest om în BOR chiar de către cei care ar trebui să îl promoveze. Dar nu se promovează astfel de oameni, spre exemplu la Trinitas, în schimb sunt promovaţi toţi ţucălarii, toţi spălăciţii, toţi obedienţii, toţi stătuţii şi liniştiţii, toţi slugarnicii lipsiţi de caracter, iar un preot mărturisitor şi plin de caracter şi verticalitate ca Amfilohie Brânză este ţinut ca ultimul om.

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit !!

Mesaj necititde Pr Haralambie » 16 Mai 2012, 22:45

Dionysie, ce propui? Ce soluţii ai? La constatări şi critică se pricep mulţi.
Cu mult respect.


Înapoi la “BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX