Botezul Biblic (in versiune protestanta)

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
amator
Mesaje: 115
Membru din: 25 Mar 2012, 21:16
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: zidire sufleteasca

Re: Botezul Biblic practicat de Apostoli!

Mesaj necititde amator » 17 Iul 2012, 18:31

Dar d-ta cine eşti de-ţi îngădui să judeci poporul lui Dumnezeu? Sunt mai bune popoarele protestante ori catolice ca ortodocşii?
Sunt mai credincioase si culte(biblic vorbind).Chestia cu judecata poporului lui Dumnezeu cred ca exagerati.
Baptist

VisarionSarai
Mesaje: 19
Membru din: 16 Iun 2012, 19:12
Confesiune: ortodox
Preocupări: muzica

Re: Botezul Biblic practicat de Apostoli!

Mesaj necititde VisarionSarai » 19 Iul 2012, 09:51

Dar d-ta cine eşti de-ţi îngădui să judeci poporul lui Dumnezeu?
Aveţi o vedere destul de limitată şi de iudaizantă privitor la poporul lui Dumnezeu. Ca majoritatea ortodoxiştilor dealtfel. Dacă vreţi să vă lămuriţi mai mult asupra acestui popor cred că este bine să întreprindeţi un studiu biblic şi patristic aprofundat şi veţi vedea singur, dacă va vrea şi Dumnezeu să vedeţi şi dacă şi dumneavoastră veţi dori să vedeţi, că aveţi o vedere limitată şi chiar iudaizantă despre poporul lui Dumnezeu. A nu se înţelege că eu aş tăgădui că unii ortodcşi fac parte din poporul lui Dumnezeu; unii ortodocşi, puţini, chiar dezamăgitor de puţini, fac parte din poporul lui Dumnezeu, o majoritate însă a ortodcşilor nu face parte din poporul ales iar acest lucru se vede cu ochiul liber pentru aceia care văd cu ochii spiritului.
Tatăl meu a început să-şi schimbe viaţa în bine după vârsta de 56 de ani. Tatăl mamei mele (bunicul) şi-a mărturisit toate păcatele cu lacrimi la 90 de ani, cerând mamei mele ca eu să-i fac spovedania (mă numea cu mult respect doar "părinte" şi nicidecum "nepoate"). Fraţii mamei mele şi-au mărturisit păcatele pe patul de moarte (ambii suferind de cancer) la vârsta de numai 52-54 de ani
Totuşi paradigma pe care o prezentaţi nu este modelul autentic de creştinism. Paradigma creştinismului nu este spovedania pe ultima sută de metri, şi aia dacă o mai apucă pentru că ultima sută de metri nu e chiar aşa de lungă pe cât le pare unora. Iar în această paradigmă "de ultima sută" nu văd cum mai poate ajunge cineva la vreo desăvârşire; cine ştie măcar dacă mai primeşte Dumnezeu mărturisirea şi mai iartă?
Deci, eu te rog să te abţii de a mai ocărî poporul lui Dumnezeu (oricum ar fi el la un moment dat)
"Poporul" lui Dumnezeu se ocărăşte singur pe sine în fiecare zi, deci nu cred că prea mai am cu ce să îl ocărăsc şi eu. Iar dacă tot ocărăsc pe cineva, ocărăsc doar pe cei care nu fac în mod real din poporul lui Dumnezeu însă au pretenţia că aşa ar sta lucrurile doar pentru că unii le spun că aşa stau lucrurile iar ei trebuie să asculte fără să verifice, şi să creadă fără să cerceteze, să facă deci o ascultare oarbă.


Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX