laudat sa fie isus cristos

Diferenţe şi asemănări
marius33
Mesaje:4
Membru din:11 Ian 2015, 20:19
Confesiune:ortodox
Preocupări:1234
laudat sa fie isus cristos

Mesaj necititde marius33 » 15 Ian 2015, 07:59

Asa se saluta crestinii catolicim ce opinie aveti?

abcd

Re: laudat sa fie isus cristos

Mesaj necititde abcd » 28 Ian 2015, 15:37

Doamne ajută.

@marius33, frate, mă îndoiesc că ești ortodox, dar trecem peste asta, te iubesc, în Domnul, oricum ai fi.

1. Care ”isus”? Ai scris isus cu un singur i.
Care din ei? Că sunt 13 oameni, persoane, în Biblie, care poartă numele isus.
Și spaniolii, brazilienii, mexicani, etc., își botează copii cu ”isus”, deci care isus? Și îi botează chiar și cu ”cristos”. Și ai scris și cu ”i” mic... Ca un semn...

Și apoi care cristos? Te referi la vreun ”cristoși mincinoși”, care vin în fiecare erezie? Anume la franco-latini (sau numiți pe nedrept romano-catolici), sau la protestanți? Sau neo-protestanți? Ei sunt cu toții plini de erezii și ”hristoși mincinoși”. (Matei 24, 24 și Marcu 13, 22)
Dacă te referi la Mântuitorul Iisus Hristos, se scrie cu doi ”i”, tocmai ca să-i diferențieze de toți ceilalți isuși din Biblie.
Și se scrie Hristos, nu Cristos, originalele grecești, traducerea adevărată a Bibliei, Septuaginta, scrie Hristos, anume: Χριστός. În cel mai rău caz, ca să fie discernământ, scrii Christos, pentru frații din zonele anglo-franco-germane, dar ”h”, nu are voie să dispară, originalele grecești, scrie Hristos, X-ul acela mare, în greacă este H, cum ți-am arătat.

2. De ce îți pasă așa mult cum se salută franco-latinii? Atâta vreme cât stau în erezie, și nu leapădă erezia, Dumnezeu îi lasă în nebunia minții lor, ne spune Biblia.
”Lăudat să fie Iisus Hristos”? Da, minunat. Dar să fie Iisus Hristos, că dacă e isus cristos, e grav, că .......................................... Că doar Iisus Hristos, Lumina Lumii, El e Dumnezeu Adevărat, nu sunt 5 hristoși, ci Unul, nu sunt 5 Biserici, ci Una. Una-i bună, restul mint, nu-s biserici. Deci dacă scrii lăudat fie Iisus Hristos e minunat. Sunt de acord.

Frate @marius33, să ai grijă, frățior preaiubit, să eviți saluturile stereotipale, seci, cum se salută ereticii protestanți, sărăcuții: ”pacea Domnului”. Păi ce-i aia? E versetul ”pacea Mea, dau vouă”? Și ce înseamnă; că își dau unii altora, cei ce se întălnesc, pacea lui Hristos? Păi nu acolo la verset spune, mai departe, la Ioan 14, 27, că acea pace, o dă Hristos, nu precum o dă lumea, oamenii. Păi și cei ce se întâlnesc, nu asta fac? O dau unii altora, precum o dă lumea. Mai ales că e a lui isus cristos, care e un drac, un demon. Atunci de ce mai rostesc prostia aia?

Deci de ce doar se amintește de pacea lui Hristos Iisus? Că așa se poate spune și: ”răstignirea Domnului”, ”bucuria Domnului”, ”învierea Domnului”, ”mersul pe apă al Domnului”, de ce neaparat ”pacea Domnului”? Toate sunt în Biblie. ”Nașterea Domnului”, de ce se amintește doar de pacea Domnului? Amintim de toate evenimentele hristice, da, de ce nu? E minunat. În fiecare zi, alt eveniment, nu e nimic greșit, dar nu e un salut. Asta face Biserica cea Vie, Una, fără erezie, Ortodoxia, în Sfintele Slujbe, Liturghia, cele 7 laude, ierurgii, etc.

Un salut autentic creștinesc, e o rugăciune. Simplu. Creștinismul cel viu, nu erezii, cel Adevărat, mă refer, cel ortodox, nu înșelări diavolești.Și-atunci, o rugăciune: Doamne, ajută! Scris cu orice semne de punctuație. Sau: Doamne miluiește. Sau: Doamne ai milă. Sau: Doamne nu ne lăsa (în ispită, în întunericul minții, etc.). Sau: slavă Ție Doamne, slavă Domnului, mulțumim Domnului. O rugăciune.
Se poate și laudă Domnului, sau glorie Domnului, dar e impropriu limbilor slave, balcanice, chiar cu destule părți latine, cum e limba română, tot nepotrivit e, doar în engleză mai merge, ”praise the Lord”, ”glory to the Lord”. Și apoi, dacă mergi pe fir Biblic, traducerea originalelor grecești, este δόξα, doxa, adică slavă, nu alte prostioare, aducătoare de nesupunere, neascultare, răzvrătire, față de Iubire, aducătoare de erezii de tot felul, protestante, neo-protestante... Să nu fie...

Îmi doresc (firesc), să te fi învățat ceva, și să pui în aplicare în viața ta de zi cu zi, ce ai citit aici, acum.
Dar sincer, cred că asta va fi mai târziu, că acum simt că ai inima prea plină de ură și mândrie, ca să poți iubi... Îmi doresc încă mult mai mult (firesc), să mă înșel...

Doamne miluiește.

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: laudat sa fie isus cristos

Mesaj necititde dimitrie » 29 Ian 2015, 00:03

Vă rugăm, atenție mare la cele ce le afirmați, că uneori gratuitățile se pot constitui ușor în injurii ori blasfemii. muritor, punctele în galben îmi aparțin, ștergând cele ce le-ați scris. Iertați-mi, vă rog, intervenția!
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

abcd

Re: laudat sa fie isus cristos

Mesaj necititde abcd » 02 Feb 2015, 15:57

Doamne ferește.
Părinte și frate dimitrie, astea-s acuzările? Gratuități? Injurii? Blasfemii? Sau să le numesc argumentele preacuvioșiei voastre?
Ia haideți să ne băgăm în ele.
Să vă urmez exemplul, în primul rând difiniția cuvintelor:

GRATUITÁTE, gratuități, s. f. Însușirea de a fi gratuit, de a nu costa nimic. ♦ (Concr.) Obiect (mai ales cărți) oferit în mod gratuit unei persoane de către instituția sau întreprinderea în care se elaborează sau se confecționează astfel de obiecte. ♦ Fig. (La sg.) Inutilitate, zădărnicie sau netemeinicie a unei acțiuni, a unei fapte etc.; (la pl.) fapte, vorbe, atitudini care se dovedesc inutile sau nejustificate. [Pr.: -tu-i-] – Din fr. gratuité, lat. gratuitas, -atis.
Da, este gratuită, slujirea aproapelui, nădăjduiesc că nu în zadar, poate vă sunt de folos, dacă nu gândiți cu superioritate. Inutil nu e deloc. Iar zadarnic, da poate fi, dar nu pentru Hristos, căruia vom da socoteală pentru orice cuvânt spus.

INJÚRIE, injurii, s. f. 1. Infracțiune care constă în atingerea onoarei sau reputației unei persoane prin cuvinte, gesturi sau acte jignitoare; insultă, jignire (gravă), invectivă. 2. (Rar) Acțiune cu efect vătămător. – Din lat. injuria. Cf. fr. injure.
Aici deja considerații că am înjurat. Pe cine? Unde? Când? Vi-am atins onoarea cuvioșiei voastre? Reputația? Am făcut gesturi și acte jignitoare? Vă rog frumos să detaliați. Și să luați atitudinea potrivită de îndreptare, în viitor, repet, dacă nu vă considerați superior mie. În faptele de față, nu în slujire. Biblic.

BLASFEMÍE s. f. Defăimare a celor sfinte, a religiei, a divinității; hulă, f. livr. 1) Cuvânt prin care se ultragiază o divinitate. 2) Act de defăimare a lucrurilor considerate sfinte (sau demne de un respect deosebit); profanare; sacrilegiu; pângărire. [Art. blasfemia; G.-D. blasfemiei; Sil. -mi-e] /<lat. blasphemia
Aici deja ați exagerat. Ca să nu spun mai mult. Cu ce am defăimat cele sfinte? Care-i hula? Cu ce am defăimat sfințenia? Care-i profanarea, sacrilegiul și pângărirea?

Dacă nu a-ți fi fost preot, vi-aș fi spus să vă fie rușine. Dar pentru că sunteți preot, sau cel puțin așa spuneți pe forum, vă iert și vă scuz fără să cereți iertare și scuze. Dar vă rog să fiți mai atent în viitor, nu cu mine, dar mai ales cu alții, cei mai mici decât cuvioșia voastră, că făcându-le lor celor mai mici, faceți lui Hristos.
Mă întreb, oare sunteți la fel activ și fervent, în apărarea și mărturisirea creștinismului? De erezii? Prin fapte, viață, cuvinte? La fel cum sunteți de activ în acuzările față de creștinii care nu greșesc decât în ochii cuvioșiei voastre? Domnul să ne ierte, să ne miluiască și să ne întărească pe amândoi.

Iar acum vă rog să citiți cu atenție:
Premisă: sunt hristoșii mincinoși, diavoli? Da sau nu. Conform bibliei, sunt. Dacă sunt diavoli, și se numesc hristoși, ce este greșit să spun că acei hristoși sunt diavoli? E afirmație logică, nu? Unde-i gratuitatea? Unde-i injuria? Unde-i blasfemia? Și dacă nu sunt hristoșii mincinoși, diavoli, atunci ce sunt? Că eu nu știu.
Așadar, pentru ce a fost nevoie de intervenție, de modificarea textului, când defapt am spus Adevărul? Dacă nu înțelegeți ce vorbesc, vă rog întrebați-mă, și mă voi face mai explicit cu tot dragul, slujindu-vă cu drag, dar nu vă puneți și modificați textul, în deducții ilogice, pripite, fără fundament teologic, biblic, patristic.
Vă rog să fiți mai atent, când interveniți, mai ales gratuit și fără nici un suport și fundament, moral, etic, dogmatic, biblic, patristic.
Și vă rog să modificați înapoi textul cum a fost.
Și vă mai rog frumos, data viitoare când mai modificați un text, citiți-l înainte integral, nu doar pasaje și fragmente, sau măcar citiți și versetele amintite.
Reafirm și reîntăresc, textul modificat de dimitrie, și cenzurat fără suport teologic, biblic, patristic, dogmatic: există ”isuși hristoși” diavoli ! Slujitori ai satanei. Există câte un ”isus cristos” drac sau demon, în fiecare sectă, în fiecare erezie. Conform Bibliei, cum am și scris mai sus ! (Matei 24, 24 și Marcu 13, 22)

Iertare dacă v-am smintit sau tulburat.
Hristos a înviat!

new
Mesaje:41
Membru din:11 Ian 2013, 19:03
Confesiune:ortodox
Preocupări:viata duhovniceasca, lectura

Re: laudat sa fie isus cristos

Mesaj necititde new » 02 Feb 2015, 23:03

Consider că e anormal să se considere că e neortodox să se scrie "Isus Hristos" cu un singur "I". În felul ăsta ajungem într-un formalism stupid. Contează să avem credinţă dreaptă, fapte bune şi să nu facem păcate, nu cu câţi "I" folosim când scriem numele Domnuluii.

Nicodim
Mesaje:19
Membru din:13 Mar 2012, 13:03
Confesiune:ortodox
Preocupări:mântuirea sufletului

Re: laudat sa fie isus cristos

Mesaj necititde Nicodim » 05 Feb 2015, 00:43

Laudam pe Iisus! La plural, si sper sa nu gresesc.Sunt ortodox, are cineva ceva impotriva daca salut asa pe cei care lauda pe Iisus Hristos? Daca cititi Psaltirea o sa intalniti des acest indemn. Daca scrii pe forum despre un oarecare vasiele cu v (mic) nu cu V (mare) nu e mare problema ca sunt mai multi vasile. Insa daca te referi la Vasile cel Mare ar trebui sa iti sune in minte "Intelepciune, drepti!"adica un indemn la atentie si luciditate, dar si la respect, bunacuviinta, evlavie. Cum adica nu conteaza cum scrii numele Mantuitorului? Da, indemnul vine din latina "Laudetur Jesus Christus" si in Ardeal au fost si sunt multi greco-catolici sau mai bine zis ortodocsi de rit latin. Faceti bine si iertati!


Înapoi la “Despre romano-catolici, greco-catolici şi alţi creştini uniţi cu Roma”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX