Ieromonah vs preot de mir

Titlul spune de la sine...

In cine aveti incredere mai mare?

- intr-un ieromonah (preot calugar)
20
33%
- intr-un preot de mir
5
8%
- imi sunt egali
33
55%
- in nici unul
2
3%
 
Voturi totale: 60

Avatar utilizator
mardadisho
Mesaje:95
Membru din:02 Ian 2014, 17:24
Confesiune:ortodox
Preocupări:pacea in partea noastra de Univers
Localitate:Bucuresti
Re: Ieromonah vs preot de mir

Mesaj necititde mardadisho » 15 Aug 2015, 10:21

Sunt egali, evident, ca si Har preotesc. Insa, dupa parerea mea, preotul de mir are o lupta mult mai grea. Ieromonahul poate invoca oricand ascultarea de staret, daca ceva merge gresit. Preotul paroh e o interfata vie si umana intre Hristos si oamenii "din lume", cu noianul lor de probleme, feluri de gandire si cai de a Il intalni pe Domnul.

alexandruvisan
Mesaje:1
Membru din:20 Mar 2020, 23:55
Confesiune:ortodox
Preocupări:iereu

Re: Ieromonah vs preot de mir

Mesaj necititde alexandruvisan » 28 Mar 2020, 01:21

(imi stiu gresalele ortografice) Sigur ca harul dat lor este egal, insa daca e vorba de spovedanie, as dori sa aleg pe cineva care stie sa ma inteleaga, de exemplu, daca am nevoie de un sfat pentru familie, imi trebuie un preot de mir (cu familie)
Tema cu Taina Spovedaniei este foarte grea pentru mine :x7 , inainte de a fi hirotonit (2008), mi sa descoperit taina... Un duhovnic in care eu am pus incredere totala, ca la un medic ce am nadajduit ca ma va ajuta sa trec din starea de porcar la starea placuta lui Dumnezeu (cait, intors spre ascultare catre El), fiind foarte usor sa o faca pentru ca am fost si asa frint in doua de caderea mea (descoperirea tainei a fost pusa pe fata la o intreaga blagocenie)... la moment am o caruta de pietre pe inima mea ce-mi face somnul greu si greta de mine insumi... de atunci nu am facut o marturisire in care sa-mi spun toate pacatele, ma mangai cu un canon de pocainta si adorm cu greul descris mai sus... (duhovnicul a fost un ieromonah)

Pr Haralambie
Mesaje:895
Membru din:14 Ian 2010, 19:54
Confesiune:ortodox
Preocupări:Sensul vieţii
Localitate:BOR
Contact:

Re: Ieromonah vs preot de mir

Mesaj necititde Pr Haralambie » 12 Apr 2020, 15:35

Deși taina spovedaniei nu se descoperă fara consimțământul celui care s a mărturisit, dar daca Dumnezeu a îngăduit ca să fie destăinuia de către duhovnic, pot sa va spun din propria experiență că o astfel de suferință nu v a făcut decât bine. Rușinea care ați trăit o aici, nu o veți mai avea dincolo. A se vedea și Scara Sf Ioan Scărarul. Duhovnicul are dreptul să mustre și public pentru anumite păcate atunci când nu există îndreptare in timp îndelungat.
Cu mult respect.


Înapoi la “Chestionare şi statistici”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron