Catastiful cu nemulţumiri

Cereri, propuneri, nemultumiri ale membrilor comunicate catre Echipa de administratori si moderatori
alex_dumitrescu
Mesaje:4
Membru din:07 Apr 2008, 01:53
Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde alex_dumitrescu » 09 Apr 2008, 01:45

Sunt pur şi simplu scandalizat de faptul că i-au fost şterse toate postările lui PadreCory! Cel care era înregistrat în acel moment era gigelchiazna care, pe care îl bănuiesc că făcut asta. PadreCory a dispărut din lista de membri. Pe lângă nedreptatea comisă, unele subiecte au aspect de trup cu membre amputate. Se vede că faptul că cleric catolic a cântărât greu în banarea lui care nu avea nici pe departe aşa-zisa „agresivitate” (prin care unii înţeleg faptul că îi contrazici sau spui ce nu le convine sau, pur şi simplu, faptul că eşti, exişti) pe care o aveau postările mele. Mi-e greaţă de-un asemenea comportament! Bleah...

Oare cu ce a greşit? Nu a jignit pe nimeni.
Iti inteleg pe de o parte reactia emotionala. Tocmai vroiam sa scriu ceva pe un topic initiat de el si am vazut ca a disparut. Pe de alta parte, dincolo de tonul irenic pe care l-a afisat userul PadreCorry, daca facem un "trace" pe forumul catolic vom vedea ca ce scrie aici nu are acoperire acolo. Rar asa personaj dispretuitor al ortodoxiei! Pana la urma e doar necunoastere fudula in ceea ce-l priveste. Si asta n-ar fi o mare culpa, dar fatarnicia este!

Avatar utilizator
Luca
Mesaje:5
Membru din:10 Apr 2008, 02:13

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde Luca » 29 Apr 2008, 00:29

Hristos a înviat!

Vreau să vă mărturisesc surprinderea mea pentru modul cum au fost eliminaţi catolicii de pe acest forum, ca şi pentru ştergerea comentariilor pe această temă. Ca unul ce am scris sute de comentarii critice la adresa catolicismului pe forum-catolic şi am fost eliminat după 9 luni de la înscriere, fără ca să-mi fie totuşi şterse mesajele (cu foarte mici excepţii, dar acelea când eram activ, nu după), îmi pun firesc întrebarea dacă administratorii acestui forum au procedat corect. Noi îi acuzăm pe catolici pentru totalitarismul lor, pentru Inchiziţie, care a fost prima "poliţie a gândirii" din istoria omenirii, dar astăzi în practică ei se dovedesc mult mai toleranţi decât noi.

Consider că este foarte neplăcut să-ţi fie şterse mesajele, să fii cenzurat sau să te autocenzurezi pentru a nu-ţi fi şterse mesajele. Aceasta înseamnă uciderea discuţiilor libere. Ce fel de forum mai este acesta?

Mai rău este faptul că se crede că prin aceasta se aduce un serviciu ortodoxiei. Eu cred că dimpotrivă. Eliminarea adversarilor de idei prin mijloace pur administrative şi ocolind dezbaterea le dă acestora câştig de cauză, nemeritat, la masa verde.

Dacă acest mesaj va fi şters, voi considera că şi prezenţa mea pe acest forum este nedorită. Nu-mi plac metodele comuniste de a închide gura cuiva, de la oricine ar veni. Scopul nu scuză mijloacele.
"... Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este" (Efeseni 5, 23 )

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde protosinghel » 29 Apr 2008, 09:53

Şi eu cred la fel.
Şi în cazul ăsta nu trebuie să vorbeşti despre "administratori" la plural. Eu nici măcar nu am fost consultat...

danadoina
Mesaje:471
Membru din:01 Apr 2008, 22:26
Confesiune:ortodox

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde danadoina » 29 Apr 2008, 12:23

Hristos a inviat !

Draga Luca,
daca ai scris sute de articole critice la adresa catolicismului de ce nu te-ai aratat si aici pe Forum cand "prietenii" catolici sadeau sminteala si cearta ? :roll:

Parinte, sa-mi fie cu iertare, atunci cand "fumega" Forumul, inainte de a fi eliminati catolicii, mi-as fi dorit ca Sfintia Voastra sa fi luat pozitie; sunteti poate singurul care ar fi avut autoritatea sa calmeze spiritele.

Eu desi am fost surprinsa atunci de hotararea lui Gigel, cred ca a facut bine ! Exista Forumul celalalt pe care pot scrie; la urma urmei este un Forum ortodox si nu unul de discutii ortodox-catolice. Mie deja mi-era lehamite sa mai deschid Forumul si sa citesc replicile celor doi greco-catolici; nu am vrut sa mai scriu nimic da parca e greu sa te abtii cand apar replici de genul celor cu biserica din Torino sau cu Sfanta Lumina !


Eu pot sa scriu ca si Valy0017, "nu am nici o nemultumire" !

Avatar utilizator
Luca
Mesaje:5
Membru din:10 Apr 2008, 02:13

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde Luca » 29 Apr 2008, 17:06

Draga Luca,
daca ai scris sute de articole critice la adresa catolicismului de ce nu te-ai aratat si aici pe Forum cand "prietenii" catolici sadeau sminteala si cearta ? :roll:
Pentru ca nu am intrat in acea perioada pe Forum. Cand am intrat în urmă cu o săptămână, catolicii erau deja eliminaţi.

Am făcut paralela cu forumul catolic ca să realizaţi care sunt limitele răbdării printre catolici şi ortodocşi. Eu am activat pe acel forum timp de 9 luni, având dese intervenţii polemice. Şi m-au răbdat 9 luni. În schimb pe acest forum, după numai câteva săptămâni de activitate a 2-3 forumişti catolici, răbdarea unor ortodocşi (îl exclud pe IeromPetru, aşa cum mi-a cerut) a luat sfârşit.
Ultima oară modificat 29 Apr 2008, 22:49 de către Luca, modificat 1 dată în total.
"... Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este" (Efeseni 5, 23 )

diaconul_Catalin

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde diaconul_Catalin » 29 Apr 2008, 17:20

Numărul de membri înscrişi şi numărul de vizualizări (ambele foarte mici) ar trebui să vă dea de gândit.
Dar cine zice ca s-ar vrea acesta a fi un forum cu "jdemii" de utilizatori, care sa necesite gramada de moderatori? Eu personal vad in acest forum un grup de prieteni care se "aduna in numele lui Hristos" (chiar daca in mediul virtual). Nu trebuie inteles un forum ca un loc unde poate veni oricine, sa zica orice; de aceea e nevoie de inregistrare. Acest forum e casa cuiva, in care parintele Petru si alti cativa admini stau in "chirie", in care am fost si eu primit. Adminul Gigel rugatu-ne-a sa nu deschidem iar subiectul despre catolici. Iar tu cu amenintarea cum ca "daca imi stergeti mesajul... metode comuniste..." arati o atitudine ortodoxa?
Vorbesti despre rabdarea catolicilor in comparatie cu cea a ortodocsilor? Dar oare cata rabdare au protestantii in prozelitismul lor? Cel ce nu are dreptatea de partea sa, are cat se poate de multa rabdare pentru a corupe.

Avatar utilizator
elena -petra
Mesaje:172
Membru din:01 Apr 2008, 20:59
Confesiune:ortodox

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde elena -petra » 29 Apr 2008, 17:35

Mie nu mi s-au parut ,,obraznici" catolicii care au fost pe forum.Din contra o iesire foarte temperamentala insotita si de jigniri a avut-o o persoana care se dadea drept mare ,,credincioasa".

Ori acest episod ,petrecut intr-o comuniune virtuala destul de restransa, demonstreaza dificultatile comunicarii umane ,ale respectarii regulilor civilizate din cadrul oricarui dialog si mai ales al disputelor.

Avatar utilizator
Luca
Mesaje:5
Membru din:10 Apr 2008, 02:13

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde Luca » 29 Apr 2008, 18:39

Adminul Gigel rugatu-ne-a sa nu deschidem iar subiectul despre catolici. Iar tu cu amenintarea cum ca "daca imi stergeti mesajul... metode comuniste..." arati o atitudine ortodoxa?
Nu este o ameninţare, ci o atenţionare. Îmi place să am conştiinţa împăcată, de aceea mi-am arătat deschis dezaprobarea pentru măsura luată. Dacă aş fi tăcut, însemna că aş fi consimţit tacit la modul cum a procedat Gigel Chiazna, pe care de altfel îl apreciez pentru contribuţia foarte importantă pe care o are la prezenţa ortodoxă online. Dar asta nu înseamnă că el nu poate greşi. Aşa cum poate că eu sunt cel care se înşeală în această problemă.

"metode comuniste"
Am greşit spunând "comuniste", trebuia să spun "metode totalitariste". La ce mă refer? Este specific sistemelor totalitariste de orice culoare să îngrădească accesul la cuvânt, să şteargă dovezile trecutului sau să rescrie istoria.
Eu înţeleg dorinţa de a pune capăt tulburării pe forum, dar eu aş fi adoptat alte metode, în aşa fel încât după un timp până şi catolicii să se simtă bine pe acest forum.

Referitor la polemicile cu catolicii, consider că s-a făcut o eroare strategică prin eliminarea lor. Teama aceasta nejustificată faţă de polemici eu nu o înţeleg, mai ales că am aflat din experienţă că din aceste polemici partea ortodoxă iese mai mereu învingătoare. Catolicii au dreptate uneori, când este vorba de unii ortodocşi păcătoşi, dar niciodată când e vorba de ortodoxie. Atitudinea de ghetto-izare a ortodoxiei, de permanentă defensivă, mi se pare o strategie greşită. Dacă am fi mai optimişti, dacă am sesiza potenţialul imens de răspândire a ortodoxiei printre catolici, poate că nu am mai ocoli dezbaterile teologice dintre noi. Trebuie să fim conştienţi că majoritatea covârşitoare a catolicilor nu cunosc teologia Sfinţilor Părinţi şi nici dezvoltarea istorică a dogmelor. Prin discuţii cu ei putem să le deschidem ochii.
Iar celelalte subiecte, de genul "popa Ghiţă este beţiv", ar trebui să le cercetăm, să nu le negăm din start şi dacă se dovedesc adevărate, să nu le muşamalizăm. Să profităm de serviciul pe care ni-l fac cei care descoperă gunoiul din propria ogradă şi să facem curăţenie. Dacă ne vom arăta iubitori de adevăr în orice împrejurare, vom avea numai de câştigat.
Vorbesti despre rabdarea catolicilor in comparatie cu cea a ortodocsilor? Dar oare cata rabdare au protestantii in prozelitismul lor? Cel ce nu are dreptatea de partea sa, are cat se poate de multa rabdare pentru a corupe.
Uneori simpla expunere a dreptei credinţe îi reduce la tăcere pe heterodocşi. Îndoiala că se află pe drumul cel bun se strecoară în sufletul lor şi chiar dacă nu părăsesc rătăcirea, îşi pierd din convingere. Trebuie să admitem că printre heterodocşi există mulţi oameni sinceri, care ar primi cuvântul adevărului dacă cineva ar avea răbdare să-i înveţe.
Când spun acestea am în minte exemplul unui preot care a îndrăznit să meargă la casa de adunare a unor neoprotestanţi care îşi începuseră activitatea în parohia sa. A petrecut ore întregi de discuţii cu pastorii în faţa oamenilor (foşti enoriaşi) şi a reuşit să-i întoarcă pe mulţi la ortodoxie. După moartea acestui vrednic preot a venit unul cu o atitudine defensivă (şi mai slab pregătit teologic, îl învârteau pastorii cum vroiau cu versete din Biblie) şi astăzi parohia este împânzită de neoprotestanţi. Precizez că e vorba de o zonă fără mânăstiri şi cu lume puţin evlavioasă.
"... Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este" (Efeseni 5, 23 )

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde maria_andreea » 29 Apr 2008, 19:38

Hristos a inviat! si noua multa bucurie ne-a adus...
Va rog haideti sa gasim un punct de vedere comun in discutile pe care le avem (le aveti, mai bine spus) si sa incercam mai intai pe acest forum si apoi in lume sa fim mai buni, mai blanzi si mai ingaduitori unii cu altii sau mai bine spus cu gandirea noastra.
Desii nu cunosc care este problema cu catolicii, si nu detin cunostinte teologice as dori sa va spun ca atunci cand citesc parerile dv uneori expuse sub o forma nervoasa- asta se observa din limbaj, uit parca ca ma aflu pe un forum ortodox, va spun acest lucru cu toata sinceritatea. Nu uitati ca nu suntem atotstiutori cum numai Bunul Dumnezeu este si ca suntem aici pt a gasii un numitor comun, Adevarul.
Ceea ce m-a deranjat au fost urmatoarele cuvinte:
Din contra o iesire foarte temperamentala insotita si de jigniri a avut-o o persoana care se dadea drept mare ,,credincioasa".
Adminul Gigel rugatu-ne-a sa nu deschidem iar subiectul despre catolici. Iar tu cu amenintarea cum ca "daca imi stergeti mesajul... metode comuniste..." arati o atitudine ortodoxa?
Nu mi-o luaţi în nume de rău, dar cu o astfel de atitudine riscaţi să aveţi un forum neinteresant. Numărul de membri înscrişi şi numărul de vizualizări (ambele foarte mici) ar trebui să vă dea de gândit.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Avatar utilizator
elena -petra
Mesaje:172
Membru din:01 Apr 2008, 20:59
Confesiune:ortodox

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde elena -petra » 29 Apr 2008, 20:14

E clar ca pe cei mai multi dintre noi ne deranjeaza critica,indiferent daca e sau nu ,,constructiva" sau daca iar a deschis unul gura sa nu doarma.

Prin urmare ar trebui sa citim mai cu atentie postarile diaconului Catalin( de la care sincer iti spun avem ce invata) si chiar mi-a placut felul de a scrie a lui Luca.

Nu stiu unde vezi tu un ,,limbaj nervos"? Cred doar ca ai avut impresia.Aici pe forum e numai lapte si miere. Problema e ca nu putem folosi exagerat smile-urile( pictogramele emotive) altfel am incalca regula nr 4 din regulament.

Oricum bine ai venit printre noi! :)

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde maria_andreea » 29 Apr 2008, 22:30

Hristos a inviat!
Poate vi se pare absurd, dar as dori sa stiu de inseamna aghiologie, este unul dintre cele 4 mari titluri pe care le vizeaza forumul.
Iertare celor pe care ii deranjez cu astfel de "prosti".
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Emil Jude
Mesaje:5
Membru din:05 Apr 2008, 21:03

nelamurire

Mesaj necititde Emil Jude » 29 Apr 2008, 23:38

Hristos a Inviat!

Nu doresc sa reclam ceva in mod deosebit ci doresc sa primesc niste lamuriri daca este posibil.
Acum cateva saptamani am scris cateva mesaje (nu mai mult de 4) la sectiunea "liturgica". Dupa o lunga pauza am revenit pe acest forum si am observat ca mesajele mele au disparut. Nu imi amintesc sa fi atacat Biserica Ortodoxa (ba chiar din contra) si cu toate ca am ramas putin surprins nu intentionam sa deschid subiectul sau sa mai scriu pe acest forum. Am citit de asemenea "anuntul pentru catolici" si am inteles ca ID-urile catolicilor au fost sterse si ca fiind catolic nu sunt binevenit ... nu am inteles prea bine de ce.
Confuzia mea a devenit in cele din urma ceata totala cand am primit de la administrator un e-mail de instiintare (probabil automat) cum ca forumul e din nou functional. N-as vrea sa interpretez gresit mesajul si sa mi se intample sa mai raspund pe acest forum si sa fac suparare cuiva.
V-as fi deosebit de recunoscator daca m-ati putea da unele lamuriri.

Multumesc!

Pr. Emil Jude

Avatar utilizator
elena -petra
Mesaje:172
Membru din:01 Apr 2008, 20:59
Confesiune:ortodox

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde elena -petra » 30 Apr 2008, 08:22

Am mai scris odata acest mesaj dar nu mi-a aparut asa ca-l reiau!

E clar ca pe cei mai multi dintre noi ne deranjeaza critica ,indiferent daca e sau nu ,,constructiva" sau daca iar a deschis unul gura sa nu doarma.
Prin urmare ar trebui sa citim postarile diaconului Catalin( de la care sincer ,avem ce invata) si chiar mi-a placut felul de a scrie a lui Luca.
Nu stiu unde vezi tu Maria-Andreea un ,,limbaj nervos"? Cred doar ca ai avut impresia! Aici pe forum e numai lapte si miere.
Problema e ca nu putem folosi exagerat smile-urile( pictogramele emotive), altfel am incalca regula nr 4 din regulament.

Oricum ,bine ai venit printre noi! :)

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje:1540
Membru din:23 Apr 2008, 13:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate:Sibiu
Contact:

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde maria_andreea » 30 Apr 2008, 09:02

Hristos a Inviat
Sa stiti ca sunt pt prima data pe un forum ortodox si poate asteptarile mele au fost putin cam mari (sa nu se inteleaga gresit invatatura teologica este buna si suficienta) sau poate nu sunt vrednica sa vad dincolo de aceste mesaje adica sa vad iubirea dintre membrii, Il rog pt asta pe Bunului Dumnezeu sa ma invredniceasca pt a nu mai supara pe nimeni daca gresesc, insa din acest motiv am si raspuns pt vroiam de fapt sa ma conving ca ceea ce banuiam eu (ca exista "spirite aprinse" printre noi, in acel moment) nu este adevarat.

In privinta Diaconului Catalin sa stiti ca am pentru el toata stima si tot respectul si sunt sigura ca am ce invata de la domnia sa, insa daca incerc sa-mi clarific anumite lucruri asta nu inseamna ca nu-l respect ci doar ca doresc sa mi se infirme sau afirme parerile care se nasc in mintea mea cand citesc anumite postari-pt asta va multumesc ca-mi raspundeti si astfel imi pot restabili linistea sufleteasca.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

diaconul_Catalin

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde diaconul_Catalin » 30 Apr 2008, 09:12

...as dori sa stiu de inseamna aghiologie
vieţile sfintilor sunt studiate, prin prisma izvoarelor istorice şi literare, de ştiinţa/materia teologică care se numeşte "Aghiologie" (sau: Agiologie - deh, neologism)

Cristian
Mesaje:63
Membru din:06 Apr 2008, 15:14
Confesiune:ortodox

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde Cristian » 18 Mai 2008, 23:28

Observ un lucru care ma deranjeaza: faptul ca se editeaza articolele userilor dupa bunul plac al adminilor.
Niciun admin ( competent ) nu ar face asa ceva, fara vreun motiv.
Mi-a fost editat titlul unui articol. Este motivul pentru care eu ma retrag definitiv dupa acest forum.

diaconul_Catalin

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde diaconul_Catalin » 19 Mai 2008, 06:20

Observ un lucru care ma deranjeaza: faptul ca se editeaza articolele userilor dupa bunul plac al adminilor.
Mi-a fost editat titlul unui articol. Este motivul pentru care eu ma retrag definitiv dupa acest forum.
Daca este vorba de articolul Decaderea lumii - Liber la căsătoriile gay în California nu am facut decat sa adaug Decaderea lumii pentru o usoara categorisire a articolelor. Daca e asa mare problema pot sterge acele cuvinte, nu e nevoie sa te retragi.

mihailoss
Mesaje:46
Membru din:01 Apr 2008, 20:38
Confesiune:ortodox
Localitate:Prahova

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde mihailoss » 20 Mai 2008, 17:20

Subiectele care au fost vizualizate apar in continuare cu steguletz rosu..de ce oare?

Le marchez ca citite si dupa o vreme imi apar iar ca necitite.. :?
"Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte.."

Avatar utilizator
Florina
Mesaje:515
Membru din:02 Apr 2008, 06:16
Confesiune:ortodox
Preocupări:profesor de religie
Localitate:Bucuresti
Contact:

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde Florina » 20 Mai 2008, 20:31

Poate ca semn ca mai trebuie sa le citesti odata... :lol:

Avatar utilizator
valy0017
Mesaje:36
Membru din:05 Apr 2008, 20:36
Localitate:Iasi sau Bârlad
Contact:

Re: Catastiful cu nemulţumiri

Mesaj necititde valy0017 » 20 Mai 2008, 20:41

Mi-a placut foarte mult asta, Florina :) e tare!
"POCAITI-VA CA S-A APROPIAT IMPARATIA CERURILOR"


Înapoi la “De la membri catre Echipa”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX