Mesaj necititde dimitrie » 16 Dec 2010, 21:54
Vasinec , marea diferenta intre crestinii autentici si cei falsi nu e asta (dispozitia de a muri pentru Hristos ) . Numai un exemplu sa- ti dau :" Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars iar dragoste nu am , nimic nu-mi foloseste " ( 1 Cor. 13, 3 ). Asta este - dragostea . Vezi, si la martiriu e necesar discernamantul . Mantuitorul nu ne invata sa umblam dupa martiriu , ci sa fugim cand suntem prigoniti ( Mt. 10, 23 ). Ca nu e neaparat dragoste in aceasta . Sa ne amintim de popii lui Baal , ce si-au facut pentru idolul lor ( 3 Regi.18, 28) ! Vom spune ca prin aceasta ( goana dupa martiraj ) , ne aratam dragostea fata de Hristos ori adevarata crestinatate ? Pai daca spunem ca pe Domnul iubim , cum nu iubim si pe semenul nostru ? A-i da ocazia sa faca ucidere , nu-i iubire de oameni . Nici un Apostol , sau vreun crestin , nu a umblat dupa asa ceva . Doar daca prin aceasta a imlinit iubirea de oameni ori de Dumnezeu ( In.15, 13; vezi si martirajul Sf. Stefan din F.A. 7 ). Dispozitia de jertfa nu este cel mai important criteriu; cum spune si David: "Ca de ai fi voit jertfa ti-as fi dat " (Ps. 50,17 ). Deci, dragostea e criteriul :" Intru aceasta vor cunoaste toti ca ai mei ucenici sunteti , de veti avea dragoste intru voi " ( In. 13, 35 ). Iar dragostea nu se naste decat din smerenie . Iar smerenia e ceea ce ne trebuie spre a ne mantui : " Jertfa lui Dumnezeu : duh umilit , inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi " ( Ps. 50, 18); " Necurat este inaintea lui Dumnezeu tot cel ce se inalta cu inima " ( Pilde. 16 ,6 ); " Vezi smerenia mea si osteneala mea si iarta toate pacatele mele " ( Ps.24, 19 ); " M-am smerit si m-a mantuit pe mine Domnul " ( Ps. 114, 6 ) . Adam , de recunostea ca a gresit si nu da vina pe Eva , lua iertare . Talharul de pe cruce , s-a smerit ( recunoscandu-si vina si dreptatea pedepsei ), si a cerut iertare ( prin aceea ca a cerut sa fie primit in Imparatia Domnului [ Lc. 23 ,40-43 ] ). Dar, mai presus decat toate cuvintele spuse pana acum , straluceste cuvantul Domnului : " Luati jugul Meu preste voi si va invatati de la Mine , ca sunt bland si smerit cu inima, si veti afla odihna sufletelor voastre " ( Mt. 11,29 ) . Putini sunt aceia de pe forumul acesta , care sa se fi smerit in fata adevarului cuvantului Sripturii prezentat lor , si sa nu schimbe vorba , ori sa acuze ,.., etc . Ar fi mult de zis aici..
Ultima oară modificat 16 Dec 2010, 22:18 de către
dimitrie, modificat 1 dată în total.
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!