Atunci de ce va mai bateti capul cu asa ceva?Eu nu sunt atasat unui sitem de idei, secta, biserica, religia X...etc.
I'm sorry
Dar nu pot concepe nici un Dumnezeu care s-ar folosi de handicap ca sa Se demonstreze.
Sa inteleg ca sinteti mai bun si mai intelept ca Dumnezeu? Daca le ar fi facut toate in ascuns de unde am mai fi stiut ca-I Dumnmezeu?Eu (dar eu nu sunt Dumnezeu) l-as fi vindecat in ascuns pour la noblesse de la chose. Si mi-as fi demonstrat lucrarea altfel.
Nu eu v-am propus , dumneavoastra asa intelegeti, dar eu va inteleg...atita puteti...va rog sa ma iertati, imi propuneti un Dumnezeu de circ, care face traznai spectaculoase si traumatizante.
Dumneavoastra ori sinteti superficial in citire ori va place sa denigrati, unde a spus sf Ioan asa ceva? (Vreau exact citatul)E bizar ca Sfantul decide cu de la el putere ca nu putea face altfel.
Sf Ioan pervers? Ce va face sa credeti ca nu ginditi dumneavoastra pervers?E tot judecata unui om, insa, care are ideea unui om pervers despre facutul de bine.
Nu eu ci sf ap Pavel; si el ii prost?Sigur ca "asta a fost voia Lui" o spuneti mai jos, si "ce treaba am eu cu voia Lui?" (cam asa spuneti). Dar cel ce spune asta (dumneavoastra sau altul) este tot om, failibil.
Asta am spus-o pt ca si dumneavoastra m-ati acuzat la fel.Despre acuza sectarilor. Ce sa spun? va acuza dar pe nedrept.
Eu sincer sa fiu vad ca dumneavoastra le aveti cu prejudecatile...Nu in sensul ca ati avea dreptate cu multimea dumneavoastra de prejudecati, ci pentru ca ei ai alte multimi de prejudecati. (Zic "prejudecata" ca "judecata dinainte", nu-i dau sens pejorativ).
Ce mai comparatieCand vezi nivelul discutiilor intereligioase te ingrozesti. Bine ca nu intra in chestie musulmanii.Aia sunt cei mai kitsch.
Asta nu inseamna ca au si dreptate...De mai multe ori am gasit plangeri ale ortodocsilor ca ceilalti ii "dovedesc" in discutii....etc.Presupun ca le stiti si dumneavoastra
Cred ca aceasta se intampla tocmai din cauza "traditiei" dumneavoastra.
Ce-i aia ''duh'' ,ce intelegeti?, Unde spune Damaschinul treaba asta? Va rog sa nu amestecam toate intr-un ghiveci, sa deschideti un alt topic la acest capitol alt fel eu n-o sa va raspund aici, dar pina la proba contrara eu va spun ca nu aveti dreptate.Ca sa fiu clar: cand Damaschinul a spus ca "duh este aerul, ptr. ca nu are corporalitate", astazi cand stim si ca are corporalitate si ca NU este, cu certitudine "duh" nu pot sa vad propoztia asta decat ca ridicola. In fine...eu nu o vad ptr ca in fond are dreptate, dar trebuie sa-i IERT naivitatile.
Greu lucru imi cereti, eu vad ca nici Dumnezeu nu va poate depasi in anumite situatii cu atit mai putin eu...Eu cer ca dumneavoastra care vreti sa ma conduceti spre mantuire, sa ma depasiti in toate in mod absolut clar. Altfel nu doar ce face popa e reprosabil, ci si chiar ce zice popa....
Vorbiti din nestiinta pt ca nu cunoasteti rostul suferintei in gindirea ortodoxaDar un Dumnezeu absolut BUN nu va face omul sa sufere fara cauza (pacat) care sa-i apartina. E un Dumnezeu abuziv.
Le astept, vreau sa-mi spuneti exact unde anume.Intr-una din genealogiile lui Christos o sa gasiti un rege ai carui urmasi sunt TOTI blestemati...etc, de Dumnezeu. Mai sunt si altele, va raspund in zilele urmatoare.
In privinta reincarnarii, daca dumneavoastra v-ati ferit si altii n-au pus-o, de ce trebuia sa raspund la o idee absurda dpdv ortodox ? Iar in privinta celorlalte postarile dinainte ce au fost? Nu raspunsuri?Unde ati mai raspuns?. S-a discutat chestiunea "reincarnarii"? Eu m-am ferit, altcineva v-a pus-o ?postat anterior de pr Haralambie
la aceste intrebari am raspuns mai sus ,intrebarea mea? Are rost sa mai raspunzi cind esti tot mereu contrazis ? Cind nu vezi nici o roada? Sf apostoli ne invata ca de omul eretic dupa prima si a doua discutie sa ne departam daca e in zadar....ma iertati, veti spune ca nu suntem destul de convingatori, multe sunt primite prin credinta nu numai prin ratiune, dar daca credinta lipseste , ratiunea e in plop si plopul in aer...
Multumim pt complimente , dar cu sectarul nu prea ati nimerit-o...TREBUIE- e imperativ, in ziua de azi- sa fiti maestri ai gandirii. Nu ai speculatiei. Remarcat in alta ocazie, foarte des nici nu faceti diferenta, sunteti "destepti" in gol. La fel despre alte vorbe (ca "ratiune") pe care le folositi intr-un chip particular, "sectar", si care nu mai spune nimic oamenilor de azi.
okRatiunea este si ea o constituanta a credintei. Oamenii de AZI se incred mult in asta, poate cel mai mult. (in fine...este o vorba neinteleasa, in general, se confunda cu altele, dar nu vorba conteaza ci practica).
:geek:Nu va contrazic din pasiune. Eu ma minunez continuu de complexele psihologice pe care le poti ghici indaratul "credintei" (a dumneavoastra sau a altor specii- antroposofii sunt alte "usual victims" , dar si-au semi-inchis forumul). De cele mai multe ori este vorba despre orice altceva decat despre credinta.
Asta nu e o meserie , dar in fine. Pai tocmai asta am vrut sa spun cu scoala generala, e greu cind ai ajuns la maturitate cind aia lipseste. Si asta nu se dobindeste in doi timpi si trei miscari , nici din 3 sms pe net, trebuie sa uzati multe talpi la pantofi mergind la Biserica, tr munca .
Pai e simplu: mai toti interlocutorii doresc un "fond de baza" fara fisura. Furnizati-l ! Este meseria dumneavoastra, asumata.postat anterior de pr Haralambie
E complicata situatia in cazul in care cineva ajuns la maturitate incearca sa inteleaga probleme de facultate dar nu are sc generala si liceu pt ca-i lipseste fondul de baza, e f dificil pt cel care tr sa explice, mai ales daca cel caruia trebuie sa-i explici se considera f intelept, si noi ortodocsi nu tinem s-o facem pe invatatorul, dar vedeti dumneavoastra , sintem invinuiti de tacere.
Dupa dumneavoastra cea mai mare parte din apostoli nu ar mai fi trebuit sa iasa la propovaduire pt ca nu stiau de loc carte?Va rog sa remarcati iar, ca buna parte din cei "cu facultate", doctorii (lat.) nu stapanesc ca lumea ortografia si uneori nici limba romana. Va asteptati sa fie luati in serios ?
Sf ierarh Spiridon facatorul de minuni a fost cioban de capre, ca si cea mai mare parte din sf parinti au fost simplii in cele carturaresti din filosofia cea dinafara, dar bogati in cunoasterea Lui Dumnezeu din credinta si traire. La fel pr Cleopa a fost cioban la oi si asta nu I-a impedicat pe oameni sa-l caute.