Scriptura vs Traditia

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
danadoina
Confesiune:ortodox
Re: Scriptura vs Traditia

Mesaj necititde danadoina » 04 Oct 2010, 21:55

draga, eu vreau sa vad Duhul manifestandu-se ca in primul secol: vorbire in limbi, talmacire, proorocie, vindecari, evanghelizari etc.
draga, tu nu crezi ca o masina este o masina decat daca este rosie si are cricul in portbagaj... chiar daca are motor si patru roti , stergatoare si taote partile esentiale, pentru tine important este cricul si culoarea rosie.....problema este ca tu esti daltonist si actualmente nu mai este nevoie de cric deci nu mai ocupa fara rost in portbagaj in portbagaj... :mrgreen:

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 04 Oct 2010, 21:59

Este minunat sa crezi. Nuami sa vedem sa nu credem stramb si mai ales sa nu credem in alt Isus (cu un i), altul decat Iisus Fiul lui Dumneyeu, Fiul Fecioarei, de Dumnezeu Nascatoarea.
Domnule,
se scrie Isus conform grafiei limbii respective (limba romana), insa corect ar fi sa scriem :"Ieshoua", Ἰησοῦς - Iēsoûs; aramaică ישוע - Ieşua sau Ieşu .
Draga....
nu e acelasi lucru ca in cazul cuvantului Hristos-Christos , desi daca e sa fim exagerat de corecti e cu H, pt. ca vine din greaca HRIO=a unge , dar daca tinem cont de filiera latina e acceptabil si CH; BO prefera varianta cu H, tocmai pt. a arata evidenta, radacinile, continuitatea etc. dar si pt a nu s eface confuzie.

ti-ai raspuns de fapt singur - Ἰησοῦς , ca prin filiera greaca a ajuns la noi. Noi folosim detaliul acesta si ca semn grafic, daca vrei , al apartenentei, desi.... managementul sectar isi impropriaza in ultimul timp toate insemnele ortodoxe - am vazut recent o casa de adun. AZS pe care scria Biserica AZS si avea si cruce.... :lol:

electric77
Confesiune:alta religie

Mesaj necititde electric77 » 09 Oct 2010, 12:49

draga, tu nu crezi ca o masina este o masina decat daca este rosie si are cricul in portbagaj... chiar daca are motor si patru roti , stergatoare si taote partile esentiale, pentru tine important este cricul si culoarea rosie.....problema este ca tu esti daltonist si actualmente nu mai este nevoie de cric deci nu mai ocupa fara rost in portbagaj in portbagaj... :mrgreen:
acesta este un sofism

Vianor
Confesiune:protestant

Mesaj necititde Vianor » 09 Oct 2010, 15:17

Slavă lui Dumnezeu pentru toate. Chiar a fost bine şi mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut cu rugăciunea. Am simţit foarte mult ajutorul lui Dumnezeu.
Urmăriţi blogul meu, căci în zilele care urmează veţi avea totul la dispoziţie.
Oare e posibil ca Dumnezeu să lupte contra Lui Însuşi ? :!:

dumio

Mesaj necititde dumio » 09 Oct 2010, 15:54

Slavă lui Dumnezeu pentru toate. Chiar a fost bine şi mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut cu rugăciunea. Am simţit foarte mult ajutorul lui Dumnezeu.
Oare e posibil ca Dumnezeu să lupte contra Lui Însuşi ? :!:
Nu! Dumnezeu doar ajuta pe cei ce se lupta pentru adevar si-l propovaduiesc, si-l transmit mai departe, si-l pastreaza ca pe o comoara de mare pret.

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 10 Oct 2010, 16:30

Oare e posibil ca Dumnezeu să lupte contra Lui Însuşi ?
Da` ce... tu credeai ca sectele sunt de la Dumnezeu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aaaaaa... sau mai degraba ai prefera sa crezi/sa te intrebi daca/sau de ce Dumnezeu lupta contra Lui Insusi! Vino-ti in fire.

P.S. Ortodoxia e adevarata fire a omului.

dumio

Mesaj necititde dumio » 10 Oct 2010, 17:28

Oare e posibil ca Dumnezeu să lupte contra Lui Însuşi ?

Ca sa-l parafrazam pe Tertulian care spunea ca omul este din fire crestin!

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 10 Oct 2010, 18:26

Ca sa-l parafrazam pe Tertulian care spunea ca omul este din fire crestin!
Sau pe parintele Rafael Noica - are omu` un cuvant superb despre ortodoxie... nu mai stiu pe unde era. Daca are cineva habar, n-ar fi rau sa puna un link. Stiu ca era si un file audio.

electric77

Mesaj necititde electric77 » 10 Oct 2010, 18:32

Sau pe parintele Rafael Noica - are omu` un cuvant superb despre ortodoxie... nu mai stiu pe unde era. Daca are cineva habar, n-ar fi rau sa puna un link. Stiu ca era si un file audio.
Rafael Noica nu mai primeste pe nimeni, si sunt ani de atunci.

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 10 Oct 2010, 18:49

pai omu` cauta liniste! Nu ca noi, astia de umblam ... pe forum. In loc sa ne rugam... vorbim aiurea.

electric77

Mesaj necititde electric77 » 10 Oct 2010, 18:54

pai omu` cauta liniste! Nu ca noi, astia de umblam ... pe forum. In loc sa ne rugam... vorbim aiurea.
E nevrozat? bietul de el...sa-l lasam in liniste si pace. :roll:

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 10 Oct 2010, 19:25

E nevrozat? bietul de el...sa-l lasam in liniste si pace. :roll:
Da` ce faci? Ai lepadat deja haina de oaie (ca de miel nu prea era)? Pai asa rapid? WOW... ce performanta... sa te aducem pana aici asa de repede!

Dupa materialul clientului... e si raspunsul!

electric77

Mesaj necititde electric77 » 11 Oct 2010, 18:16

Astea sunt idei care vi le bagă pastorii voştri oligofreni în cap. Eu vreau dovezi...
:lol:

si eu vreau dovezi, biblice in primul rand si de bun simt!

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 11 Oct 2010, 20:21

Astea sunt idei care vi le bagă pastorii voştri oligofreni în cap. Eu vreau dovezi...
si eu vreau dovezi, biblice in primul rand si de bun simt!
ATENTIE! Urmeaza o mostra de gandire protestanta (mediocra):
Adica vrei dovezi biblice dar si dovezi de bun-simt ca pastorii vostri oligofreni va baga idei proaste incap?

sandoval
Confesiune:martor al lui Iehova

Mesaj necititde sandoval » 10 Noi 2010, 19:42

Caci, cand traiam sub firea noastra pamanteasca, patimile pacatelor, atatate de Lege, lucrau in madularele noastre si ne faceau sa aducem roade pentru moarte. (Rom.7:5)
Stiu, in adevar, ca nimic bun nu locuieste in mine, adica in firea mea pamanteasca, pentru ca, ce-i drept, am vointa sa fac binele, dar n-am puterea sa-l fac. (Rom.7:18)
Caci - lucru cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca o facea fara putere - Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului, (Rom.8:3)
Caci firea a fost supusa desertaciunii - nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o - cu nadejdea insa, (Rom.8:20)
Macar ca traim in firea pamanteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamanteasca. (2Cor.10:3)
Sunteti asa de nechibzuiti? Dupa ce ati inceput prin Duhul, vreti acum sa sfarsiti prin firea pamanteasca? (Gal.3:3)
Firea e pacatoasa.Punct.
Omul e cel mai important proiect al lui Dumnezeu.

electric77

Mesaj necititde electric77 » 10 Noi 2010, 19:46

Adica vrei dovezi biblice dar si dovezi de bun-simt ca pastorii vostri oligofreni va baga idei proaste incap?
Nu.

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 10 Noi 2010, 23:44

Caci, cand traiam sub firea noastra pamanteasca, patimile pacatelor, atatate de Lege, lucrau in madularele noastre si ne faceau sa aducem roade pentru moarte. (Rom.7:5)
Stiu, in adevar, ca nimic bun nu locuieste in mine, adica in firea mea pamanteasca, pentru ca, ce-i drept, am vointa sa fac binele, dar n-am puterea sa-l fac. (Rom.7:18)
Caci - lucru cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca o facea fara putere - Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului, (Rom.8:3)
Caci firea a fost supusa desertaciunii - nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o - cu nadejdea insa, (Rom.8:20)
Macar ca traim in firea pamanteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamanteasca. (2Cor.10:3)
Sunteti asa de nechibzuiti? Dupa ce ati inceput prin Duhul, vreti acum sa sfarsiti prin firea pamanteasca? (Gal.3:3)
Firea e pacatoasa.Punct.
Daca esti atent si corect ai sa vezi ca spune CLAR : firea pamanteasca!. Sau poate nu stii ca locuinta noastra e in ceruri... nu e deloc pamantesca! Iar noi..... desi trupesti, pamantesti, materiali, suntme temple ale Duhului Sfant! Suntem chemati sa fim locuitori ai cerului , adica suntem chemati la indumnezeire!

sandoval

Mesaj necititde sandoval » 10 Noi 2010, 23:48

Firea e pacatoasa.Punct.
Daca esti atent si corect ai sa vezi ca spune CLAR : firea pamanteasca!. Sau poate nu stii ca locuinta noastra e in ceruri... nu e deloc pamantesca! Iar noi..... desi trupesti, pamantesti, materiali, suntme temple ale Duhului Sfant! Suntem chemati sa fim locuitori ai cerului , adica suntem chemati la indumnezeire!
Hai,las-o , ca macane. In Biblie, firea=carne.

dumio

Mesaj necititde dumio » 11 Noi 2010, 00:33

Firea nu este egala cu carnea. Firea umana se intelege ca unitate dintre spirit (duh) si trup material. Firea aceasta, prin pacatul stramosesc, a fost corupta de pacat (trup si suflet), iar prin Botez se renaste spre o viata noua, ca faptura noua (desi ramane trup si suflet).

sandoval

Mesaj necititde sandoval » 11 Noi 2010, 00:39

Firea nu este egala cu carnea. Firea umana se intelege ca unitate dintre spirit (duh) si trup material. Firea aceasta, prin pacatul stramosesc, a fost corupta de pacat (trup si suflet), iar prin Botez se renaste spre o viata noua, ca faptura noua (desi ramane trup si suflet).
Bine, fie. Dar cum poate cineva sa spuna ca omul e din fire ortodox?

Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”