Sf. Pavel se adresează "Bisericii din Corint", or acolo erau şi suficienţi "oameni cu probleme". Biserica ea însăşi este un "spital duhuvnicesc" şi nicidecum o elită de credincioşi. Dacă nu sunteţi de acord, citiţi şi despre "Bisericile" locale din Apocalipstă. Erau totuşi Biserici locale şi membre ale Bisericii Universale, nu?
Exact. Insa eu nu m-am referit la o elita de credinciosi. Chiar deloc:
Biserica este formata din totalitatea celor care au raspuns chemarii la mantuire si merg dupa Hristos. Nu sunt toti perfecti, nu au toti invataturi perfecte, fiecare dupa cum a fost luminat de Dumnezeu, insa au in comun faptul ca Il iubesc pe Dumnezeu mai mult decat orice si-si doresc din tot sufletul sa devina ca El, nadajduind ca El ii va ajuta. " Şi oricine şi-a pus în El nădejdea, acesta se curăţeşte pe sine, aşa cum Acela curat este." Si, cu timpul, Dumnezeu ii va lumina si in invataturi..
Biserica este formata din oameni care au luat o hotarare de a merge cu Hristos. In momentul in care ei au luat aceasta hotarare si au inceput sa o puna in practica Dumnezeu a inceput sa-i invete, sa-i curateasca si sa lucreze in ei sfintirea si sa-i faca dupa chipul Fiului Sau. Cum spuneati, spital. Insa Medicul e insusi Hristos.
...... In opinia mea, Biserica este formata din totalitatea celor care au raspuns chemarii la mantuire si merg dupa Hristos. .........
Draga Doriana, ce inseamna exact pentru tine "merg dupa Hristos" ?
Un ortodox traitor si un baptist traitor merg amandoi "dupa Hristos" ? Cum se poate atunci ca unul o cinsteste pe Maica Domnului ca pururea Fecioara, iar celalalt nu ? cum se poate ca unul cinsteste icoanele Mantuitorului iar celalalt nu ? sunt ei intr-un DUH ? pot ei fi INTR-O BISERICA ?
Eu m-am referit la inchinarea la Hristos, nu la cea la sfinti sau icoane. Inchinarea in Duh si in adevar, doar la Hristos in persoana, cea mai curata forma de inchinare. Si asta o gasim la fiecare crestin serios.
Sunt intr-un Duh atunci cand sunt intr-un Duh. Daca se cearta pe forme si ritualuri nu se dovedesc a fi Biserica. Nu ati vazut ortodocsi care se inteleg perfect cu np? Eu am vazut.
Din cate stiu eu ambii o cinstesc pe Maica Domnului si pe sfinti. Ca unul li se inchina si celalalt nu, e alegerea fiecaruia si fiecare va da socoteala Pe crestini ii va lega intotdeauna inchinarea la Hristos, caci dupa Numele Lui suntem chemati.
Deci un ortodox si un baptist au aceeasi baza de credinta: mantuirea prin credinta in jertfirea pe cruce a lui Hristos, urmata de fapte de credinta. Restul de invataturi sunt si ele importante, dar nu esentiale. Atat timp cat ai credinta in Hristos si o dovedesti cu fapta, vei fi mantuit. E ceva mai important ca asta?
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21