Simplu: miruitor!Cand miruieste,preotul face semnul crucii pe frunte.De fapt,instrumentul cu care miruieste(nu stiu cum se numeste) are,la un capat,forma crucii.cine a spus ca semnul fiarei este Crucea?

Simplu: miruitor!Cand miruieste,preotul face semnul crucii pe frunte.De fapt,instrumentul cu care miruieste(nu stiu cum se numeste) are,la un capat,forma crucii.cine a spus ca semnul fiarei este Crucea?
asta nu e raspuns la intrebare. cine a spus ca asta e semnul fiarei ?Cand miruieste,preotul face semnul crucii pe frunte.De fapt,instrumentul cu care miruieste(nu stiu cum se numeste) are,la un capat,forma crucii.
Nu cine a spus, ci cine sustine: aproape toti np. Ei fug de cruce si fac din cruce semnul fiarei, de care chiar ea se teme si fuge. Ce sa le faci..... Saraciiasta nu e raspuns la intrebare. cine a spus ca asta e semnul fiarei ?
Pentru p / np este foarte relevanta viata si invataturile Sfintilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos (consemnate in Sfanta Scriptura). Acestia nu s-au folosit, niciodata, de vreo icoana sau alt obiect de cult. Cat priveste inchinarea in fata icoanelor: nici vorba sa gasesti asa ceva la Sfintii Apostoli.Astazi (dupa calendarul pe nou) s-a facut pomenire a sf Stefan,noul mucenic, fiind si monah, care a patimit pt apararea si cinstirea icoanelor, foarte interesanta si frumoasa viata,asta asa pt p/np,sa vada a carui urmasi sunt dupa fapte si credinta.
Aici este aratata viata lui.
Ei L-au avut in fata lor pe Insusi Hristos.Icoana cea nefacuta de mana a Tatalui.Pot fi Sfintii Apostoli un model de vietuire crestina? Sau, intra la categoria eretici, pentru ca nu au avut icoane sa se inchine inaintea lor?
Da ,explica-mi si mie cu ajutorul scripturii,viata celor 12 si 70 de apostoli dupa inaltarea Lui Hristos,inafara de ce se stie sporadic de ap Pavel,Petru,Iacov,Barnaba,Luca,Marcu ,s.a.pt ca asta nu poate constitui o povestire a vietii lor?
Pentru p / np este foarte relevanta viata si invataturile Sfintilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos (consemnate in Sfanta Scriptura).
Imi este arhisuficient ce imi spune Sfanta Scriptura, despre viata si invataturile Sfintilor Apostoli. Iar Sfanta Scriptura este credibila 100%.Da ,explica-mi si mie cu ajutorul scripturii,viata celor 12 si 70 de apostoli dupa inaltarea Lui Hristos,inafara de ce se stie sporadic de ap Pavel,Petru,Iacov,Barnaba,Luca,Marcu ,s.a.pt ca asta nu poate constitui o povestire a vietii lor?
Pentru p / np este foarte relevanta viata si invataturile Sfintilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos (consemnate in Sfanta Scriptura).
L-au avut, dar dupa aceea? in timpurile apostolice?Ei L-au avut in fata lor pe Insusi Hristos.Icoana cea nefacuta de mana a Tatalui.
Ce garantie ai ca este credibila100%?
Imi este arhisuficient ce imi spune Sfanta Scriptura, despre viata si invataturile Sfintilor Apostoli. Iar Sfanta Scriptura este credibila 100%.
Asa cum a fost Dus Mantuitorul in puterea Duhului in pustiu pt 40 de zile,ca sa fie ispitit de satana,cum a fost dus proorocul Avacum la Daniel in groapa cu lei,asa si apostolii.Am citit si ceva basme (din "sfanta" traditie) despre Sfintii Appostoli. Ex: la moartea Maicii Domnului, toti Apostolii s-au teleportat de pe unde erau imprastiati si au venit la inmormantare.
Nu este s.f. ci A.p.dar sfarsitul apostolilor este consemnat in acele epistole?ce garantie ai ca sunt adevarate ,de origine apostolica,si nu lea scris cineva prin secolele III-IV-V?,sau ca nu lea falsificat ortodocsii de lungul istoriei,si tu azi le iei de bune?Interesant este ca, in nici una din epistolele scrise de Sfintii Apostoli nu este consemnat acest eveniment s.f.
Cum susti ca scripturile au adevaruri?Credeti ca este bine sa adaug astfel de basme la adevarurile Scripturii?
Interesant este ca, in nici una din epistolele scrise de Sfintii Apostoli nu este consemnat acest eveniment s.f.
Dvs. ce parere aveti despre Sfintii Apostoli? Sunt niste eretici pentru faptul ca nu au avut icoane si nu s-au inchinat in fata lor (nici dupa inaltarea Mantuitorului)? Sau, nefiind adeptul principiului absurd "sola scriptura", veti inventa niste scenarii cu Sfintii Apostoli pupand icoane si inchinandu-se in fata lor?Interesant este ca, in nici una din epistolele scrise de Sfintii Apostoli nu este consemnat acest eveniment s.f.
Absurditatea lui "sola scriptura"...
Dragul meu, eu nu pandesc sa arunc cu piatra in orice nu "este scris", nu am fobia inventiei atat timp cat este in duh si adevar. Iar sa ceri ca totul sa fie scris spre a fi adevarat, eu unul o cred mare absurditate.Dvs. ce parere aveti despre Sfintii Apostoli? Sunt niste eretici pentru faptul ca nu au avut icoane si nu s-au inchinat in fata lor (nici dupa inaltarea Mantuitorului)? Sau, nefiind adeptul principiului absurd "sola scriptura", veti inventa niste scenarii cu Sfintii Apostoli pupand icoane si inchinandu-se in fata lor?
Inseamna ca absurd a fost si Sfantul Apostol Pavel, cand ne-a scris: "ca prin noi însine, sã învãtati sã nu treceti peste "ce este scris"(1 Corinteni 4:6)Dragul meu, eu nu pandesc sa arunc cu piatra in orice nu "este scris", nu am fobia inventiei atat timp cat este in duh si adevar. Iar sa ceri ca totul sa fie scris spre a fi adevarat, eu unul o cred mare absurditate.Dvs. ce parere aveti despre Sfintii Apostoli? Sunt niste eretici pentru faptul ca nu au avut icoane si nu s-au inchinat in fata lor (nici dupa inaltarea Mantuitorului)? Sau, nefiind adeptul principiului absurd "sola scriptura", veti inventa niste scenarii cu Sfintii Apostoli pupand icoane si inchinandu-se in fata lor?
Logica dvs interzice chiar si scrierile apostolice, caci nu puteau Apostolii ei insisi sa treaca peste acest principiu (scriind epistolele lor, au adaugat de fapt la ceea ce a fost deja scris).Inseamna ca absurd a fost si Sfantul Apostol Pavel, cand ne-a scris: "ca prin noi însine, sã învãtati sã nu treceti peste "ce este scris"(1 Corinteni 4:6)
Se pare ca dvs. nu va place Biblia.
Nu la adresa lor, ci a voastra. Abordarea dvs este mecanicista, cate litere, atatea adevaruri, nici mai mult, nici mai putin.In Noul Testament gasim de cca. 80 de ori expresia "este scris" (si se refera la ceea ce era scris in Scriptura, pana atunci). Aceasta enervanta expresie ("este scris") o gasim rostita de cca 40 de ori de Domnul Iisus Hristos si tot de vreo 40 de ori o rostesc Sfintii Apostoli. Aveti vreo acuzatie la adresa lor?
Sfintii Apostoli au scris in conformitate cu ceea ce deja "este scris". Practic, nu au adaugat nimic, ci doar au explicat. Domnul Iisus Hristos si lucrarea Sa de mantuire poate fi prezentat cu scrierile Vechiului Testament. Asa au facut si Sfintii Apostoli, reptand aproape obsesiv, "este scris".Logica dvs interzice chiar si scrierile apostolice, caci nu puteau Apostolii ei insisi sa treaca peste acest principiu (scriind epistolele lor, au adaugat de fapt la ceea ce a fost deja scris).
Contextul Bibliei este lumea aceata. Il parafrazez pe Nicolae Iorga:" oamenii au inchis Biblia in biserica pentru asi putea vedea de viata lor".Nu inteleg de unde ati tras aceasta concluzie. Nu-mi place sa fie scoasa Biblia din contextul ei, Biserica.
Biblia poate fi trata in diferite moduri, si tot la Adevar duce. Poate fi trata "mecanicist". Poate fi trata ca o carte de istorie adevarata. Poate fi tratata ca cel mai bun manual de psihologie. Si, cel mai bine, poate fi tratata ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu (Insusi Dumnezeu fiind Autorul).Nu la adresa lor, ci a voastra. Abordarea dvs este mecanicista, cate litere, atatea adevaruri, nici mai mult, nici mai putin.
Avand in vedere faptul ca Sfintii Apostoli isi argumnenteaza invataturile repetand de zeci de ori "este scris" se pot face doua afirmatii:vasinec, spui ca Apostolii au scris doar explicatii la VT.
Foarte multe "denominatiuni" doar mimeaza respectarea Sfintei Scripturi. Eu sunt adventist de ziua a saptea. Dvs. sunteti ortodoxa. Haideti sa discutam ca de la ortodox la adventist. Sa-i lasam in pace pe ceilalti.daca aceste "explicatii" ne sunt suficiente, de ce exista atatea interpretari ale lor?
de ce exista atatea "denominatiuni", care TOATE pretind, invariabil, ca se bazeaza numai pe explicatiile Apostolilor?
NT este atat de clar incat am gasit raspuns la orice problema de viata. Am hotarat, impreuna cu sotia mea, sa ne ghidam viata (cea de familie, de societate, etc) dupa invataturile cat se poate de clare ale Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli (invatam sa ne schimbam caracterul si comportamentul dupa Cuvantul lui Dumnezeu). Cand apar probleme si neintelegeri mergem fuguta la Biblie si gasim raspuns.daca NT ("explicatiile") e atat de neclar incat si cele mai ciudate "biserici", cu practici adesea revoltatoare, pretind (si chiar "dovedesc") ca se intemeiaza pe el, nu necesita el insusi expilcatii?
Nu am dedus asa ceva.cum ai dedus din Biblie ca Dumnezeu vorbeste cu noi numai in scris si numai pe o perioada limitata de timp?
Dumnezeu nu ne lasa nelamuriti. Cine cauta Adevarul la Dumnezeu, il va gasi.Cine il cauta la vreo biserica anume, se va rataci.oare Ii place sa ne lase nelamuriti, prada presupunerilor si intepretarilor gresite?
Nicidecum.vrei sa spui ca cei care au alcatuit canonul biblic nu faceau parte din Biserica?
Ce intelegi dumneata prin "Biserica" si ce intelegi prin "sectanti"?sau cei care sunt in afara Bisericii (aici intra si sectantii)
Cine ii condamna pe Sfintii Parinti? Vorbiti de pe pereti. Personal, apreciez foarte mult viata si unele invataturi ale Sfintilor Parinti. La fel ca si dvs. (ortodocsii), accept unele invataturi ale Sfintilor Parinti iar pe altele le resping (cum face si ortodoxia). Vedeti? Suntem pe aceeasi treapta cand este vorba despre Sfintii Parinti.pot pretinde ca respecta NT si in acelasi timp ii condamna pe Sf. Parinti care au ales cartile care il compun?
Daca numiti "Biserica", biserica ortodoxa, faceti o mare greseala. Revin cu un exemplu de invatatura foarte limpede (din Biblie), pe care biserica ortodoxa nu reuseste sa o "priceapa" (ducandu-i si pe altii in ratacire). Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli interzic divortul(cu o singura exceptie) sau recasatorirea celor divortati. "Daca s-au despartit sa ramana necasatoriti sau sa se impace" - spune Sfantul Apostol Pavel (1 Corinteni 7:11).sa stii ca numai in Biserica ne putem ridica la nivelul intelegerii corecte a Bibliei.
Putem face pe "desteptii" si sa ne incredem in Dumnezeu, nu intr-o institutie religioasa. Cine se increde in Dumnezeu gaseste ceea ce este bun.sigur, putem sa facem pe desteptii si sa incercam sa o talcuim singuri, increzandu-ne in propria inteligenta (adica in om, in loc de Dumnezeu) sau putem sa incercam sa o reducem la nivelul nostru de intelegere, dar astfel avem toate sansele sa ajungem eretici.
Schimba vieti si le salveaza. Cunosc multe cazuri. Acestea sunt adevaratele minuni dumnezeiesti (nu picturi plangacioase, aparitii fantomatice sau alte magii si povestiri babesti).Ce garantie ai ca este credibila100%?
Imi este arhisuficient ce imi spune Sfanta Scriptura, despre viata si invataturile Sfintilor Apostoli. Iar Sfanta Scriptura este credibila 100%.
Asta este o invatatura sectara. APostolii tocmai ca intaresc invatatura prin cuvant, gura catre gura, sa tinem predania asa cum am primit-o de la ei.Avand in vedere faptul ca Sfintii Apostoli isi argumnenteaza invataturile repetand de zeci de ori "este scris" se pot face doua afirmatii:
- Sfintii Apostoli au explicat invataturile si profetiile Vechiului Testament, in lumina Duhului lui Hristos (exista peste 200 de profetii referitoare numai la Mantuitorul si lucrarea Sa);
- Sfintii Apostoli isi argumnetau valabilitatea invataturilor prin "este scris" (aratand ca nu vorbesc de pe pereti);
Asta fac cu succes si AZ7, sau az7 nu fac exceptie.oarte multe "denominatiuni" doar mimeaza respectarea Sfintei Scripturi. Eu sunt adventist de ziua a saptea
Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 24 vizitatori