Intrebare pentru cei din linia intai

Tot felul de probleme de Morală şi Spiritualitate Ortodoxă.
Discuţii pe marginea Operelor patristice, Filocalie, Pateric etc
apasarar

Intrebare pentru cei din linia intai

Mesaj necititde apasarar » 15 Sep 2012, 23:31

Oamenii obisnuiti sunt in prima linie in lupta pentru mantuire si ei trebuie ajutati cat mai mult.

Ortodoxia are pentru ei cele mai bune daruri precum BOTEZUL PENTRU RAI si Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica, si multe altele. Oricum sunt si probleme legate de viata de zi cu zi precum: obtinerea mantuirii, obtinerea unui servici bun , pace in casa, sanatate, ferirea de pacat, si altele.
IntrebareIntrebarea mea este aceasta, si sa dea Dumnezeu sa puna cele mai bune raspunsuri in gura celor ce raspund: Care ar fi cele mai bune idei religioase si nu numai care sa ajute un om sa faca fata luptei oamenilor de zi cu zi.

Care sunt rugaciunile pe care le poate face un om sa izbandeasca in viata de zi cu zi sau alte sfaturi pentru:
-mantuire
-servici bun
-pace in casa
-sa poata sa aiva casa lui
-sa fie pregatit pentru viata aceasta si cealalta
-ferire de pacat
-sanatate, film interesant dieta si cancer http://www.youtube.com/watch?v=wvzDHGLE ... ton&wide=1
-dezlegare de vraji si neputinte
-success la examene

Sunt aceste lucruri importante sau nu trebuie sa avem grija de ele? Ei bine ne amintim de Sfantul Nicolae si de omul cu trei fete care din cauza saraciei se gandea sa le puna pe fete sa savarseasca pacate. Deci ar putea avea importanta chiar teologica. Omul acela , fost bogat avea nevoie de ajutor imediat si daca episcopul a intervenit dupa ce se pare ca fost instiintat de sus , inseamna ca sunt importante.
Despre boalaSunt multe voci care zic ca bolile degenerative inclunzand cancer, diabet si altele in care tesuturile se degradeaza au ca o cauza principala mancarea prelucrata care distruge vitaminele. Ca si remediu se recomanda sucuri de vegetale din gradina nefierte neinghetate si altele in genul: http://3.bp.blogspot.com/-tyTM8dKX8XM/T ... icture.jpg http://www.roportal.ro/discutii/topic/6 ... -cancerul/
Aici este un articol care arata tratarea bolilor prin vegetatie http://antiiluzii.blogspot.com/2011/05/ ... -trai.html si cartea http://www.lifestylepublishing.ro/produ ... nice/2190/

Daca in Matei 25:31-40 se face clasificarea oamenilor daca ai dat sau nu mancare , imbracaminte. locuinta daca ai vizitat pe bolnavi , daca ai vizitat pe cei din puscarie inseamna ca are importanta si partea aceasta materiala, o importanta destul de mare.

Ce poate face Biserica pentru aceste lucruri ? Poate face foarte multe precum pomelnice dar multi oameni nu stiu chiar toate posibilitatile.

In brasov este o Biserica foarte plina cu multi oameni in decursul saptamanii. In acea Biserica, probabil inainte de Liturghie si Marti si in alte zile ale saptamanii preotii spun rugaciuni speciale pentru lucruri precum: servici, dezlegare de neputinte, sanatate , pace in casa, sa aiva casa lui, sa aiva cele necesare pentru toata viata aceasta si cealalta

Cum zicea un preot rus. Oamenii ma iarta pentru toate daca fac rugaciune pentru ei probabil pentru sanatate servici si altele. La fel parintele Paisie. Doamna Xenia spunea ca parintele Paisie era un om care "se pare că a fost de la Dumnezeu, pentru că mereu m-am rugat să cunosc un om care să simt că are duh." Parintele Paisie a ajutat multi oameni cu sanatatea.

Deci ce se poate face pentru cei din linia intai , pentru mame si tati care trebuie sa rezolve si problemele vietii de zi cu zi: servici, liniste in casa, sanatate, rezolvare probleme etc...?

Nu trebuie ca partea materiala sa o ia inaintea celei spirituale. Chiar daca ar da doar sfintele taine , ortodoxia ar face destul. Dar ce se poate face si cu celelalte probleme?

Ganditi-va ca va adresati unei persoane care are nevoie de servici bun, sau unei persoane care are probleme de sanatate. Ce ar putea face acea persoana?

Eu imi amintesc ca atunci cand eram copil bunicii ma puneau sa zic ingerasul meu seara si nu ma prea lasau fara. Ei bine, desi cautam cu lumanarea problemele si pacatele pe atunci, nu le-am gasit, tot timpul era ceva care facea sa stau deoparte de necaz si ma gandesc ca era ingerul pazitor.

Cateva sfaturi vin de la Maica Pelaghia:
http://www.crestinortodox.ro/forum/show ... hp?t=12388
.......................
Pentru agonisirea tăriei şi a neclintirii în credinţă să ne rugăm în faţa icoanelor „Vladimirskaia", „Grebnevskaia", proorocului Amos, poorocului Daniel (el dăruieşte rugăciunea buzelor), Cuv. Simeon Stâlpnicul, Sf. Apostol Pavel şi Fericitului Augustin (ambii încă dăruiesc cunoştinţe, minte deosebită şi ajută copiilor la învăţătură).
Maica Domnului prin chipul Său „Izvorul de viaţă dătător" dăruieşte har pentru cunoaşterea adevărului.
De orice lucru straşnic - Sf. Mc. Bonifatie.
Pentru iertarea păcatelor grozave - Mântuitorului, înaintea icoanei Maicii Domnului „Aflarea celor pierduţi", Sf. Arh. Mihail, Drept. Iosif Logodnicul, Drept. Simeon de Dumnezeu Primitorul, Sf. Ap. Petru şi Pavel, Sf. Părinte Ierarh Nicolaie, M. Făcător de Minuni, tuturor sfinţilor.
Pentru izbăvirea de necazuri, scârbe şi pieire - înaintea sfintei icoane „Izbăvitoarea".
De toate bolile - la icoana „Tămăduitoarea", Sf. Arhanghel Rafail, Drept. Simeon de Dumnezeu Primitorul, Sf. Sfinţitul Mc. Pancratie, Cuv. Serafim de la Sarov şi de citit cât mai des psalmul 26 (de 40 de ori nu mai puţin de trei nopţi la rând).
De dureri de cap - Sf. Prooroc Înaintemergător şi Botezător al Domnului Ioan.
De bolile ochilor - rugăciuni la icoana Maicii Domnului „Kazanskaia".
De bolile pieptului şi a pântecelui - Sf. Ap. Ioan Teologul.
De bolile plămânilor, boli femeieşti şi pentru ajutor la naştere - înaintea icoanei „Feodorovskaia" (la bolile de plămâni de citit cât mai des „Împărate Ceresc...", de 40 de ori, noaptea).
De bolile mâinilor - la icoana Maicii Domnului „Trichirusa" („Троеручица").
De bolile picioarelor - Cuv. Simeon Stâlpnicul, Sf. Mc.Trifon, Cuv. Serafim de la Sarov.
De boli canceroase - la icoana Maicii Domnului „Împărăteasa Tuturor" („Pantanasa"), Cuv. Macrina, Drept. Nicodim. Film interesant http://www.youtube.com/watch?v=wvzDHGLE ... ton&wide=1
De boala sângelui - Sf. Mc. Smaragd.
Pentru ca să fii iubit, ca oamenii să aibă faţă de tine o atitudine binevoitoare - Sf. Împărat şi Prooroc David.
Pentru ca copiii să aibă dragoste faţă de părinţi- Sf. M. Mc. şi Tămăduitor de boale Pantelimon.
Pentru a trăi în îndestulare - înaintea icoanei Maicii Domnului „Sporitoarea grânelor" („Спорительница хлебов"), Sf. Proor. Ilie, Sf Ap. şi Evang.Ioan Teologul, Sf. Nicolae, Făcătorul de Minuni, Sf. Spiridon al Trimitundiei, Sf. Sfinţit. Mc. Haralampie.
Pentru a primi serviciu, loc de muncă - Sf. Mc. Boris şi Gleb.
Pentru a avea casă - la icoana Maicii Domnului „Zid Nesurpat" („Нерушимая Стена"), Sf. Părinte Ierarh Nicolae, Mare Făcător de Minuni, Sf. Împărat şi Prooroc David, Cuv. Serafim, celor 12 fraţi-zidari ai bisericii din Kiev.
..................................................
înaintea lui Dumnezeu preţuită de 40 de ori mai mult decât tot aceeaşi rugăciune care se citeşte ziua. Deoarece în numele Domnului nostru Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu, omul se scoală la rugăciune în timpul cel mai potrivit pentru somn. De rugăciunea în toiul nopţii, însă, te poţi apropia numai având deprinderea întărită a rugăciunii de zi. La început să te rogi noaptea foarte puţin, apoi, să adaogi cu încetul câte o „fărâmitură", desigur, numaidecât aflându-te în smerenie.
..................................................
Cine va citi cât mai des psalmul 26, alegoric vorbind, va merge printre vrăjitori ca în maşina blindată. Unei schimonahii prin descoperire i s-a dat această povăţuire: „După o discuţie cu oamenii care îţi sunt străini duhovniceşte, restabileşte-ţi forţele cu citirea psalmului 26".
Psalmii 26, 45, 69 şi 90 se citesc împotriva năvălirilor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi şi pentru a rămâne neclintit (mai trebuie citit şi condacul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu - „Apărătoarei Doamne pentru biruinţă mulţumiri...").
Psalmul 33 - la foame şi la sete.
Psalmul 63 - împotriva peceţii lui antihrist, (încă de citit acatistul „Celor şapte tineri din Efes", şi rugăciunea de la sfârşitul primei catisme, ea este nucleul întregii Psaltiri, „Psaltirea comprimată").
Psalmul 21 - împotriva păcatelor ultimilor vămi (de la desfrâu până la împietrirea sufletului) şi împotriva spurcării silnice cu păcatul curviei şi sodomiei. (De mai rugat la Sf. Mc. Agnia şi la Sf. M. Mc. Anastasia, Izbăvitoarea din Lanţuri - ele ne vor îngrădi de întemniţarea de către slugile lui antihrist şi de silnicie (violare).
Psalmul 5 - pentru dobândirea rugăciunii.
Psalmul 43 - pentru ca în casă să stăpânească harul, ca în ea să strălucească totul de har precum străluceşte de aur palatul împărătesc (duminicile şi la sărbătorile Domneşti de citit „Slavă Doamne Sfintei Învierii Tale!").
Psalmul 83 - pentru ca să moştenim Împărăţia Cerurilor.
Psalmul 49 - (nouă, tuturor păcătoşilor, dar mai ales preoţilor) - împotriva mândriei şi a întunecării minţii, pentru înţelepţirea cum trebuie să-I slujim lui Dumnezeu ca să nu ne lepădăm de El.
Rugaciuni clasificate pe baza de nevoi:http://www.lavrentie-sovre.eu/Canoane,% ... aciuni.htm
http://www.femeilor.ro/rugaciuni-pentru ... nevoi.html
http://www.femeilor.ro/rugaciuni-pentru ... oi-p2.html
http://www.scribd.com/doc/47948501/Canoane-De-Rugaciune
http://actualitateaortodoxa.com/invatat ... buinte.php
Indeplinirea unei dorinte :
(probabil mantuire, cumparare casa, sanatate, servici, adictie internet , lucruri ce nu au rugaciuni specifice, etc...)
Maica Domnului: http://luminafaptelorbune.ro/blog/post/ ... oara-maria
Rugaciune grabnic ajutatoare catre Maica Domnului: http://www.femeilor.ro/rugaciune-grabni ... i-404.html
Am inteles ca si Paraclisul Maicii Domnului se zice in aceste conditii
Post pentru indeplinire dorinte: http://dindragoste.unica.ro/rugaciuni/r ... 936027.php


Rugaciuni pentru cereri specifice sau generale si la urma 3 rugaciuni pentru indeplinirea unei dorinte , rugaciuni catre Sf Maria, Sf Parascheva, Sf Marta
Rugaciune indeplinirea poruncilor lui Iisus: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... ul-hristos
Rugaciune momente grele si necazuri: http://www.vamady.wgz.ro/menu/rugaciune ... tele-grele sau
Rugaciune Maica Domnului: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... i-dumnezeu
Rugaciune grabnic ajutatoare catre Maica Domnului: http://www.femeilor.ro/rugaciune-grabni ... i-404.html
Rugaciune Maica Domnului pentru o minune, sau ceva special: http://luminafaptelorbune.ro/blog/post/ ... oara-maria
Rugaciune pentru sfarsitul bun al vietii: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... itul-vieii
Rugaciune servici: http://www.roportal.ro/discutii/topic/3 ... puternica/
Rugaciune dezlegare farmece si blesteme: http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 96354.html sau http://www.schituldarvari.ro/index.php? ... tura&id=54
Vindecare alcoolism: http://www.crestinortodox.ro/acatiste/a ... 20989.html
Vindecare boli ex: psihice, oase http://dindragoste.unica.ro/rugaciuni/r ... 936027.php
Rugaciune boli psihice: rugaciune http://teologie.do.am/publ/vietile_sfin ... /8-1-0-250
Sfaturi boli psihice: http://logos.md/2009/03/09/aspecte-priv ... r-mintale/
Rugaciune dezlegare farmece si blesteme: http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 96354.html sau http://www.schituldarvari.ro/index.php? ... tura&id=54
Rugaciune indraciti si chinuiti de diavol: rugaciune http://teologie.do.am/publ/vietile_sfin ... /8-1-0-250
Rugaciune bunastare: http://www.ortodoxia.md/rugaciuni-si-ac ... a-familiei
Rugaciune cumparare casa: La moastele sfantului Ciprian http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=954 LA moastele sfantului Ilie Lacatusul http://ciprianvoicila.blogspot.com/2012 ... rarea.html
Rugaciune vindecare cancer: acatist: http://saraca.orthodoxphotos.com/acatis ... anassa.htm sau rugaciune http://www.ortodoxia.md/component/conte ... de-cancer-
Rugaciune multumire lui Dumnezeu: http://dintrosuflare.wordpress.com/2009 ... multumire/
Rugaciune pentru copiii ce nu pot invata usor: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... lesne-inva
Rugaciune insanatosire boala: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... me-de-boal sau http://www.ortodoxia.md/component/conte ... mp-de-boal
Rugaciune parinti pentru casatorie copil: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... -copilului
Rugaciune casatorie: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... partenerul\
Rugaciune inainte sau dupa nastere: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... le-naterii
Rugaciune sporirea mintii: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... ea-mintiiq
Rugaciune impacare si intelegere: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... -dragostei
Rugaciune mantuire: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... u-mantuire
Rugaciunea femeii inselate: http://www.minuni.ro/2012/01/rugaciunea ... elate.html
Rugaciune neputinte : http://www.ortodoxia.md/component/conte ... lor-vietii
Rugaciune pentru cei invrajbiti: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... r-invrjbii
Rugaciunea parintilor pentru copii: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... ntru-copii
Rugaciune pentru parinti: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... ntru-prini
Rugaciunea invataceilor: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... -invceilor
Rugaciune dimineata a parintelui Arsenie Boca: http://www.ortodoxia.md/component/conte ... senie-boca
Acatistul Sfintei Parascheva: http://www.parohia-sf-vineri.ro/?p=201
Rugaciune Sfanta Parascheva indeplinirea unei dorinte

Rugaciune pentru o dorinta:
Sfanta Maria:
Rugaciune facatoare de minuni catre Fecioara Maria

Rugaciunea trebuie rostita de 5 ori /zi timp de 10 zile, cu trei lumanari aprinse.
Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare spre tie imi indrept gandul, inima si toate simturile si te rog cu lacrimi:
Pina cand Maicuta a milostivirii va fi aceasta durere necontenita pe pamant?
Pina cand vrajmasii nevazuti ai neamului omenesc vor da lovituri atat de puternice bietilor oameni?
Pana cand vor pangari si vor necinsti trupurile, sufletele si vietile lor?
Inselandu-i ca sa nu cunoasca adevarul, sa nu indeplineasca poruncile divine si sa nu dea slava si cinste pururi maritului Dumnezeu Cel in Treime inchinat: Tatal, Fiul si Duhul Sfant?
Ridica-te Stapana Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostri si ai Fiului tau iubit Isus Hristos ingrozindu-i cu nebiruita-ti sfintenie indreptandu-ne pe cararile mantuirii, ca sa dam mereu marire lui Dumnezue.
Roaga-te Fecioara pentru Sfinta Biserica pentru propavaduirea evangheliei pe intreg pamantul, pentru poporul acesta, conducatorii lui, rudele mele, pentru vaduve, pentru orfani, bogati, saraci, necajiti, bolnavi, pentru cei prigoniti, pentru credinta, pentru salvarea celor care au ratacit la secte, pentru cei raposati.
Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta.
Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a blandului tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele fiinte ranite atat de mult de vrajmas.
Roaga-te Maicuta Sfinta si pentru aceste nevoi ale mele... (rostesti acum necazurile care le ai si dorintele pe care sa ti le implineasca Maica Domnului)
Slava Tatului si Fiului si Sfantului Duh in vecii vecilor.
Amin.

Sfanta Parascheva:
Rugaciune catre sfinta cuvioasa Paraschiva-Se spune rugaciunea numai vinerea sau pt. o realizare 13 vineri la rand.

Purtatoare de chinuri Sfinta Paraschiva roaga-te parintelui ceresc
ca pe mine cel impovarat cu toate pacatele si infrinat sa ma ridice spre
cuvintarea marirei Sale si ma indrepteze, ca totdeauna sa am sus inima,
sa gindesc la cele ceresti, iar nu la cele pamintesti.
Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga TA cea
cucernica, ca si pe mine lenesul, cel ce ma trindavesc spre rugaciune si
spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze sai sa-mi dea
cuget, ca sa doresc a ma ruga lui neincetat. Cheama si pe Duhul Sfint-
izvorul carele te-a intarit pe tine, Fecioara curata la lupta cea buna ca
sa-mi zideasca mie inima curata si Duh drept sa innoaisca intru cele
dinlauntru ale mele si mai virtos sa ma cheme si sa-mi dea osindie, ca
sa ma nevoiasca in viata curata si sa ma intareasca in facerea faptelor
bune. Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o Sfinta Paraschiva,
la Sfinta treime si de vei vrea ai putinta a-mi ajuta mie, ca ceea ce ai
preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. AMIN

Cuvioasa Maica Paraschiva, in genunchi vin la tine sa ca sa te rogi
Parintelui ceresc pentru iertarea pacatelor mele savirsite cu fapta sau cu
gindul, cu vina sau fara vina mea si astfel cu sufletul curat vin si te rog
ajuta-ma-----Se spune dorinta………
Sterg din minte orice gind in afara de tine Doamne si unde esti tu
acolo e si Harul Tau. Nici un lucru nu-mi este greu Doamne. AMIN

Sfanta Marta:
Aceasta rugaciune se spune in 9 zile de MARTI la rand, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica, incat inainte de a termina novena, se va primi lucrul cerut oricat de greu ar parea.


Rugaciunea catre Sfinta Marta

Sfanta MARTA, ma indrept catre tine plin(a) de incredere, cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijini cand mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa o fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in suferintele si dorintele mele. In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania. Te implor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe DUMNEZEU in inimi, astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici spune-ti dorinta). Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutate, precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale. Tatal nostrum si Nascatoarea (de 3 ori). Sfanta MARTA, roaga-te pentru mine si familia mea. Amin!

Rugaciune catre sfinta cuvioasa Paraschiva
Se spune rugaciunea numai vinerea sau pt o realizare 13 vineri.Purtatoare de chinuri Sfinta Paraschiva roaga-te parintelui cerescca pe mine cel impovarat cu toate pacatele si infrinat sa ma ridice sprecuvintarea marirei Sale si ma indrepteze, ca totdeauna sa am sus inima,sa gindesc la cele ceresti, iar nu la cele pamintesti.Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga TA ceacucernica, ca si pe mine lenesul, cel ce ma trindavesc spre rugaciune sispre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze sai sa-mi deacuget, ca sa doresc a ma ruga lui neincetat. Cheama si pe Duhul Sfint-izvorul carele te-a intarit pe tine, Fecioara curata la lupta cea buna casa-mi zideascaai mie inima curata si Duhul drept sa innoaisca intru celedinlauntrul ale mele si mai virtos sa ma cheme si sa-mi dea osindie, casa ma nevoiasca in viata curata si sa ma intareasca in facerea faptelorbune. Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o Sfinta Paraschiva,la Sfinta treime si de vei vrea ai putinta a-mi ajuta mie, ca ceea ce aipreamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. AMINCuvioasa Maica Paraschiva, in genunchi vin la tine sa ca sa te rogiParintelui ceresc pentru iertarea pacatelor mele savirsite cu fapta sau cugindul, cu vina sau fara vina mea si astfel cu sufletul curat vin si te rogajuta-ma………Sterg din minte orice gind in afara de tine Doamne si unde esti tuacolo e si Harul Tau. Nici un lucru nu-mi este greu Doamne. AMIN
Rugaciune pentru aproapele:
PENTRU SFÂNTA BISERICĂ

Adu-Ţi aminte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, de mila şi de îndurările Tale cele din veac, pentru care Te-ai întrupat şi de voie ai răbdat răstignire şi moarte, ai înviat din morţi, Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatal, pentru mântuirea tuturor celor ce cred drept în Tine.

Caută spre smerenia şi rugăciunea tuturor celor ce cu toată inima Te caută pe Tine. Pleacă-Ţi urechea şi auzi smerita mea rugăciune, a nevrednicului robului Tău,întru miros de bună mireasmă duhovnicească, pe care o aduc Ţie pentru poporul Tău.

Mai întai, adu-Ţi aminte de soborniceasca şi apostoleasca Ta Biserică, pe care ai câştigat-o cu scump sângele Tău; întemeiaz-o, întăreşte-o, lăţeşte-o, înmulteşte-o, împac-o şi o pazeşte nebiruită de porţile iadului în veci, iar întărâtările ce se pornesc asupra ei le potoleşte.

Stinge năvala păgânilor, pornirile ereticilor degrab le sfărâmă, le dezrădăcinează şi întru nimic le întoarce, cu puterea Sfântului Tău Duh (O închinăciune).POMELNIC PENTRU CEI VII

Mântuieşte, Doamne, şi miluieşte pe dreptcredinciosul tău popor. Supune sub picioarele lui pe tot vrăjmaşul şi potrivnicul şi sădeşte în inima lui cele bune şi de pace pentru sfânta Biserică; ca să vieţuim, prin liniştea lui, viaţa lină şi fără de gâlceavă, în dreaptă credinţă, în deplină creştinătate şi curăţie (O închinăciune).

Mântuieşte, Doamne, şi miluieşte pe prea sfinţiţii patriarhi ai lumi şi Prea Sfinţitul şi îndreptatorul Sinod, pe arhiepiscopul (sau episcopul) nostru ( numele ), pe toti prea sfintitii mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi ortodocsi, pe preoti, diaconi si pe tot clerul bisericesc, pe care i-ai pus sa pastoreasca turma Ta cea cuvantatoare si, pentru rugaciunile lor, miluieste-ma si ma mantuieste si pe mine pacatosul ( O inchinaciune ).

Mantuieste,Doamne, si miluieste pe dreptcredinciosii carmultori al tarii, pe mai-marii ostilor, pe capeteniile oraselor si satelor si pe toti binecredinciosii si de Hristos iubitorii ostasi ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, si miluieste pe parintele nostru staretul ( numele ) si pe fratii nostri cei intru Hristos si, prin rugaciunile lor, mantuieste-ma si pe mine pacatosul ( Numai pentru calugari; o inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, si miluieste pe parintele meu, duhovnicul ( numele ) si-mi iarta pacatele prin rugaciunile lui. ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, si miluieste pe toti cei ce se ostenesc si slujesc si pe cei ce cu osardie au slujit in sfant locasul acesta, fratii nostri, cu lucrul mainilor ; pe cei pusi in ascultari ; iconomi,ajutori de iconomi si pe cei impreuna cu dansii ostenitori, pe slugile mirenesti, pe lucratorii de pamant ai acestei sfinte manastiri si pe toti ortodocsii crestini catre Tine ( O rostesc numai calugarii; o inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, sl miluieste pe parintii mei ( numele )pe fratii, surorile, pe toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup si pe prieteni ; si le daruieste lor pacea Ta, indestulandu-i cu bunatatile cele lumesti si cu cele mal presus de lume ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, si miluieste sfintele manastiri din Sfantul Munte,din Tara Romaneasca si de pretutindenea si pe parintii si fratii mei,care vietuiesc si petrec intr-insele ; si ma miluieste si pe mine,pacatosul, pentru rugaciunile lor ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, si miluieste, dupa multimea indurarilor Tale, pe toti sfintii ieroschimonahi, ieromonahi, ieroschidiaconi, ierodiaconi,schimonahi si monahi, schimonahii si monahii, si pe toti cei ce cu evlavie si cu infranare vietuiesc prin manastiri, prin pustii, prin pesteri, prin munti, prin inchisori, prin crapaturile pietrelor, prin ostroavele marilor, in orice loc si latura si care slujesc si se roagaTie cu crestineasca, dreapta si buna credinta. Usureaza-le povara,mangaie-i in necaz si-i intareste in nevointa, cu puterea Ta ; iar prin rugaciunile lor, daruieste-mi si mie iertare de pacate ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne, si miluieste pe batrani si pe tineri, pe saraci sipe sarmani, pe vaduve si pe cei ce se afla in neputinte, in griji, in nevoi, in rele patimiri, in robii, in temnite si in inchisori si, mai ales, pe cei izgoniti pentru Tine si pentru dreapta credinta ortodoxa,de limbile cele fara de Dumnezeu si de cumplitii eretici, fiindca sunt robii Tai. Miluieste-i pe dansii, cerceteaza-i, intareste-i, ii mangaie si degrab, cu puterea Ta, ii slobozeste si le da izbavire de orice fel de greutati ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne,miluieste si imi iarta tot ce eu, ca un om neputincios, am gresit Tie,si m-am smintit si nebuneste m-am departat de la calea mantuirii, ia rprin desartaciunea mintii mele m-am abatut, ca un ticalos, catre fapte necuvioase. Rogu-ma dar : Intoarce-ma iarasi pe calea mantuirii, prin dumnezeiasca Ta iconomie ( O inchinaciune ).

Uneste cu sfanta, apostoleasca si soborniceasca Ta Biserica pe cei ce s-au departat de la dreapta credinta si care intunecandu-se cu eresurile, se afla intru pierzare, luminandu-i cu stralucirea cunostintei Tale ( O inchinaciune ).

Mantuieste, Doamne si miluieste pe cel ce ma urasc, ma dosadesc si ma asupresc si nu-i lasa pe dansii sa piara pentru mine ticalosul ( O inchinaciune ).PENTRU CEI RĂPOSATI

Pomeneste, Doamne, pe cel ce s-au mutat din viata aceasta :binecredinciosii imparati si domni, imparatese si doamne, preasfintiti patriarhi, mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi ortodocsi, preoti,diaconi, intregul cler bisericesc, cinul monahicesc, ctitori ai sfant locasului acestuia, si-i odihneste impreuna cu sfintii Tai in vesniceleTale locasuri ( O inchinaciune ).

Pomeneste, Doamne, sufletele adormitilor robilor Tai parintilor mei ( numele ),fratiior, surorilor si tuturor rudentilor mele dupa duh si dupa trup,iertandu-le lor toata greseala cea de voie si cea fara de voie ;daruieste-le imparatia si impartasirea vesnicelor Tale bunatati,indulcirea Ta cea fara de sfarsit si fericita viata ( O inchinaciune ).

Pomeneste, Doamne, pe toti cei ce au adormit intru nadejdea invierii si a vietii vesnice : parinti si frati at nostri si drept slavitori crestini, care odihnesc aici si pretutindeni; salasluieste-i cu sfintiiTai acolo unde straluceste lumina fetei Tale, iar pe noi miluieste-ne ca un bun si de oameni iubitor ( O inchinaciune ).

Daruieste, Doamne, iertare de pacate tuturor parintilor si fratilor nostri, care mai inainte de noi s-au mutat, intru buna credinta siintru nadejdea invierii, si le fa lor vesnica pomenire ( de trei ori ).PENTRU TINE

Dumnezeule, curăţeşte-mă pe mine păcătosul (O închinăciune).

Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosului (O închinăciune).

Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluieşte-mă (O închinăciune).

Fără de număr am greşit, Doamne iartă-mă (O închinăciune).
Sa luam de exemplu o armata. La armata li se dau arme dar pe langa arme se dau , desi nu au aceeasi importanta, se dau mancare, se dau unitati sanitare, se dau si altele. este o prostie colosala teologia eliberarii si altele in intelegerea mea pentru ca zice, renuntati la arme, va dam mancare din belsug si la lupta.....:)

Armata ortodoxa are cele mai performante arme din lume arme venite de sus. Sunt asa designate incat sa ofere victorie. Din pacate manualele de folosire nu sunt accesibile celor din linia intai care le au dar nu stiu la ce sunt bune si nu stiu sa le foloseasca, multi dintre ei. Logistica ca de exemplu problemele de zi cu zi nu sunt prea luate in seama si oamenii sunt lasati in seama lor. de multe ori in loc sa fie preocupati cu lupta, timpul le este ocupat cu gasirea celor trebuincioase traiului. Datorita armelor de sus este cea mai buna si performanta armata. Este armata in care vreio sa te inrolezi pentru cea mai buna viata viitoare. Este o armata care este invincibila si va lupta pana la sfarsit.

Armata romano catolica a luat armele de sus si le-au adus modificari omenesti. Astfel ele au devenit nesigure cu mai putina precizie . Se acorda o atentie mai buna logisticii si asigurarii celor necesare traiului astfel incat ostasii se pot concentra si asupra luptei mai mult.

Armata protestanta a renuntat dintr-o data la majoritatea armelor performante . Unele unitati au renuntat cu totul la armele primite de sus si au primit pistoale cu apa si arme de jucarie fara efect in lupta. Se acorda insa o atentie deosebita logisticii si in general oamenii se pot concentra pe lupta. Armele chiar si cele de jucarie au manuale care sunt accesibile soldatilor chiar daca multe date sunt inexacte.

Celelalte armate desi sunt impresionante ca numar au arme de jucarie intre care pistoale cu apa. Accesul se pune pe antrenamente obositoare sau unele unitati sunt lasate la voia lor dar din pacate din cauza armelor de jucarie efectul e minim.

Nu se compara cele 7 taine cu nimic. Dar totusi ce se poate face mai putin important si pentru celelalte probleme.

Andreea2012
Mesaje: 106
Membru din: 16 Iul 2012, 18:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologie, Lectura
Localitate: Cluj

Re: Intrebare pentru cei din linia intai

Mesaj necititde Andreea2012 » 07 Oct 2012, 15:02

Exista rugaciuni pentru: parinti, copii, cei ce calatoresc, binefacatori, la caz de boala, la vreme de seceta si foame si multe alte rugaciuni pentru diferite trebuinte duhovnicesti. Si se gasesc in cartile de rugaciuni. Orice rugaciune este buna atata timp cat este ortodoxa. Am citit intr-o carte de rugaciuni intitulata "Dai vointa iei putere" a parintelui Nicodim Mandita. Scria ca multi sau mantuit doar rostind rugaciuni simple dar cu credinta. Si cine nu stie carte sa invete si sa rostesca rugaciunea: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul(pacatoasa)."
Ultima oară modificat 07 Oct 2012, 18:54 de către maria_andreea, modificat 1 dată în total.
Motiv: Am şters preluarea integrală a mesajului precedent.
"Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii."
Parintele Cleopa Ilie


Înapoi la “MORALĂ şi SPIRITUALITATE: aspecte practice ale vieţuirii ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX