Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Informaţii, comentarii şi propuneri...
Este şi o subcategorie specială despre BOR.
Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Mesaj necititde maria_andreea » 16 Feb 2014, 23:03

Pentru cei care nu cunosc despre ce este vorba, în câteva cuvinte ar fi că o fată de 15 ani, a plecat de casă, fără să spună părinților, la o mănăstire din județul Suceava. Părinții au dat-o dispărută și după doar vreo 4 zile a fost găsită.

Se cunoaște că mass media (televiziunea, în special) din „câinele (păzitorul) democrației” a devenit o sursă de infectare a populației, un dezinformator manipulant, însă am citit câteva comentarii din partea poporului despre acest caz și sunt de-a dreptul revoltătoare, oamenii, care utilizează internetul și comentează deci tineri marea majoritate sunt vehement contra religiei! Cauzele sunt fondate. Marea majoritate aduc dovadă preoți cu diferite vicii: mânioși, lipsiți de discernământ, curvari, lacomi de avere ș.a. Imaginea este înfricoșătoare. Ei au dreptate și nu le poți cere să treacă dincolo de aceste exemple nefaste și să ia exemplul Părinților adevărați ai Bisericii pentru că ei nu au dispoziția de a studia istoria bisericească, considerând că ceea ce au întâlnit odată în viață este suficient pentru a-și forma imaginea despre, în cazul acesta biserica.

Întrebarea mea este de ce biserică nu ia măsuri, de ce nu dovedește poporului contrariul; ierarhii să le de-a canon preoților cu comportament neexemplar? Până când va tolera această mizerie care este aruncată în Biserică? de ce o tolerează?

Eu demult am încetat să mai am așteptări de la preoți, dar ce le voi spune nepoților mei, cum le voi explica aceste situații dacă mă vor întreba?
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

AndreiDinu
Mesaje: 65
Membru din: 10 Iun 2013, 23:39
Confesiune: ateu
Preocupări: Teologie,Istorie,IT

Re: Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Mesaj necititde AndreiDinu » 18 Feb 2014, 20:16

In primul rand trebuie clarificata o chestie. Cei care vad doar exemplele de preoti corupti, imorali etc., sunt oameni care sufera de ipocrizie si care in mod cert isi astupa urechile ca sa nu auda adevarul. Eu am cautat preoti buni si i-am gasit fara nici-o problema. Si sa tinem cont ca eu sunt din Slobozia si nu vrea nimeni sa stie ce stiu eu despre majoritatea preotilor de acolo (parintele Petru stie sigur la ce ma refer). Si cu toate ca nu mai locuiesc acolo, aud in continuare fel si fel de lucruri urate. Daca era sa ma iau dupa exemplele auzite, trebuia sa fiu un ateu veritabil pana acum.

Mass-media promoveaza doar exemple negative pentru ca toata presa e detinuta de masoni si atei si alti dusmani ai Bisericii si e normal sa scoata in relief doar lucrurile rele. Cu toate ca oameni imorali exista in toate domeniile. Inclusiv intre cei 12 apostoli s-a gasit un Iuda! Dar oameni imorali atei sau politicieni sau ziaristi nu sunt prezentati cu atata patos pentru ca mass-media nu are ca tinta sa distruga imoraliatatea (pe care de altfel o promoveaza prin emisiunile de doi lei), ci doar sa denigreze Biserica. Deci cauzele nu sunt fondate deloc. Daca vrei o lume mai buna, fa ceva, ajuta-ti aproapele sa-si revina, inclusiv pe acel preot imoral, nu trebuie sa stai si sa injuri pe internet. Asta e tipic omului care nu a inteles nimic din viata asta.

Apoi foarte multi ierarhi ai nostri sunt mult mai preocupati sa faca rugaciuni in comun cu eretici si alte prostii de genul, decat sa se ocupe de problemele reale. Asa apare cate-un Remus Cernea care profita de situatie si le baga tot felul de prostii naivilor in cap.

Sa nu uitam ca BOR abea abea reintroduce materia teologica "Apologetica" in scolile teologice, cu toate ca materialismul stiintific a luat de mult timp un avant considerabil.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Mesaj necititde maria_andreea » 19 Feb 2014, 12:48

Eu am găsit un răspuns la „problema” celor care sunt contra bisericii în acest articol pe care l-a distribuit Părintele Petru. Concluzia este că fiind crescuți necorespunzător, într-un stil prea permisiv ajung să-și dorească doar împlinirea voilor lor, nefiind capabili de solidaritate, de comuniune, de empatie cu ceilalți atât de necesare evitării întristărilor și dezamăgirilor.

M-am gândit că poate această majoritate covârșitoare care nu înțelege aprope nimic din Biserică poate fi ajutată de biserică prin modele exemplare (majoritare, căci ele exită dar sunt puține), însă acum cred că dacă familia nu face ceea ce trebuie atunci când trebuie (primii ani din viață) oamenii din exterior pot cu mult mai puțin ajuta la îndreptarea situației.

Da, tinerii teologi, trebuie să fie mai activi, mai implicați, gata oricând să de-a un răspuns competent, bine argumentat atunci când este cazul.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

AndreiDinu
Mesaje: 65
Membru din: 10 Iun 2013, 23:39
Confesiune: ateu
Preocupări: Teologie,Istorie,IT

Re: Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Mesaj necititde AndreiDinu » 19 Feb 2014, 15:33

Exact. Multi nu au inteles ca in loc sa arate cu degetul si sa faca pe istetii pe internet, ar putea ajuta la rezolvarea unor astfel de probleme ale clerului. Indiferenta si acuzele sunt distructive. Daca preotii sunt imorali, e in primul rand vina poporului care in loc sa reactioneze prin iubire si comuniune, reactioneaza prin insulte si acuze.

Cei care acuza Biserica in intregul ei, e clar ca nu stiu deloc teologie, si nu stiu ce inseamna Biserica. Daca ar sti, ar intelege de ce unii preoti au unele probleme morale. Dar nu e vorba ca nu stiu teologie. Nu au nici macar cultura generala si simtul realitatii. Cititi acest articol.

Avatar utilizator
Cosmina
Mesaje: 64
Membru din: 24 Sep 2011, 19:52
Confesiune: ortodox
Preocupări: ////

Re: Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Mesaj necititde Cosmina » 30 Iul 2014, 14:59

Sunt mult mai multi preotii buni decat cei mai putin buni. Si chiar si cei mai putin buni au destule calitati si fapte care ii fac totusi vrednici de preotie... cei ce au devenit nevrednici sunt extrem, extrem de putini, exceptii. Are grija Dumnezeu pe cine lasa in altar.

Putin mai on-topic: nu inteleg de ce este invinovatit preotul. Nu are nici o treaba... a spovedit-o si i-a dat sfaturi bune. Problema e familia fetei. Sa fi crescut in asa o familie si eu as fi fugit de acasa, in mod sigur. Bine ca m-a ferit Dumnezeu. Era tinuta ca la puscarie biata fatuca, si sub o teroare psihica neincetata. Cateodata e loc de indoiala dar aici se vede de departe ca parintii si-au "exorcizat" neimplinirile pe ea, sufocand-o si innebunind-o la propriu. Mi-e mila de ea.
Nici un păcătos, oricât de mare ar fi, să nu se piardă, dacă Maica Domnului îl apără. (Parintele Arsenie Papacioc)

Avatar utilizator
radu1984
Mesaje: 74
Membru din: 14 Iul 2015, 08:31
Confesiune: ortodox
Preocupări: Liturgica,catehetica,omiletica

Re: Cazul fetei de 15 ani care a plecat la mănăstire

Mesaj necititde radu1984 » 22 Aug 2015, 21:48

Este evident ca nu exista o "padure fara uscaciuni" , insa daca te poticnesti la acestea si nu cauti "ramurele verzi" inseamna ca esti asemeni unui "cal cu ochelari" , o persoana limitata.Daca esti crestin cauta si sigur vei gasi preoti cu o inima mare si o credinta de neclintit,duhovnicul meu este asa si dupa mult timp l-am "regasit" cu ajutorul lui Dumnezeu,el fiind si fost coleg de clasa de la seminarul de teologie ortodoxa,absolvit acum 10 ani . Despre acea fata banui ca a fost o hotarare adolescentina,putin nesabuita...daca nu ai 18 ani e mai greu sa faci "ce vrei" . Si poate unii asemenea copii provin din familii nu tocmai .... crestine,la locul lor,din pacate.... ! Doamne ajuta.
Doamne strigat-am catre Tine , auzi-ma Doamne !Ps 140 , 1


Înapoi la “ASPECTE ŞI PROBLEME CONCRETE DIN VIAŢA BISERICILOR ORTODOXE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX