Nu mai vorbiti ce nu stiti! Statuia a fost pusa acolo de catre ministerul Culturii, fara sa intrebe patriarhia, sau sa ii ceara parerea. si asta stiu din surse sigure. Oricum NU este amplasata in ,,curtea" sa! ,, Curtea" patriarhiei este doar pana la clopotnita, iar statuia este dincolo e ea. Este pe domeniu publicPatriarhia Ortodoxa instaleaza in curtea sa statuia lui Ioan Cuza, masonul care a secularizat averile mânastiresti si de la care incoace, Statul n-a mai iubit Biserica
Întrucât BOR nu este (numai) ierarhia, ci şi (iar uneori - mai ales) credincioşii şi duhovnicii lor, apoi să ştiţi că BOR îi numeşte pe romano-catolici drept eretici.Cand a afirmat Sf. Sinod al BOR ca ar fi "eretici" catolicii? Puteti sa ne citati aceasta declaratie?
BOR - nu, dar anumiţi clerici izolaţi care, în cazul în care fac aşa ceva conştient, sunt în afara BOR, poate că şi fac.Ar fi interesant de vazut ce se intampla atunci cand moare un mason.In BOR i se fac funerarii religioase?
Ce ar fi sa ne dati si raspunsuri la intrebarile pe care le puneti ?! ( Parca am fi la gradinita ! ...ce credeti copii, oare face BOR funeralii religioase unui mason ?...catre ce descoperiri vreti sa ne "conduceti" ?)Ar fi interesant de vazut ce se intampla atunci cand moare un mason.In BOR i se fac funerarii religioase?
De parca scrie pe fruntea lui ca-i mason sau drac. Care e definitia unui mason??? Cum stii daca mortu-i mason??? Ce ii faci, il intrebi??? Te duci la masonerie, o organizatie destul de secreta sa ii intrebi daca are card de membru???Ar fi interesant de vazut ce se intampla atunci cand moare un mason.In BOR i se fac funerarii religioase?
Pai, nu-i corect? Ce, daca ne luam toti dupa majortiatea ierarhiei la Ferrera-Florenta, unde ieram??? Dar acum, distractie mare in Ro si pe forum, ca avem oameni care desi nu sunt fortati sa fie papistasi, si nu sunt amenintati cu nimic, tot raman asa... Ciudata situatie...Am observat fara doar si poate ca adeseori se pune mai mult accent pe parerile duhovnicilor decat pe Ierarhie in anumite luari de pozitie insa eu cred ca nu se poate neglija in nici un caz o pozitie oficiala asumata de sinod.
Pai daca se stie ca apartine, deja a tradat-o, ca masoneria zice ca nu ai voie sa zici ca esti mason, nimanui. Bine, daca se stie, sa zicem, si el nu renunta, atunci nu mai e in Biserica, e in ce vrea el dar in Biserica nu e. Si atunci de ce ar vrea sa i se faca inmormantare ??? Totusi, nu stiu care e pozitia BOR, fie a Sinodului sau a duhovnicilor.Cand o persoana se stie ca apartine Masoneriei si nu renunta la aceasta apartenenta e foarte dificil sa i se faca funerarii religioase fara a starni scandal.
Înapoi la “ASPECTE ŞI PROBLEME CONCRETE DIN VIAŢA BISERICILOR ORTODOXE”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori