Pagina 1 din 1

Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 15 Mar 2014, 02:10
de Mihai1990
Am facut perversiuni sexuale cu sotia ce as putea face ca sa-mi fie ertate aceste pacate si cit de grele sunt ele ?

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 16 Mar 2014, 13:11
de maria_andreea
ce as putea face ca sa-mi fie ertate aceste pacate
Nu există rețete online pentru iertarea păcatelor. Mergeți la un preot și spovediți păcatul chiar dacă vă este rușine. Sinceritatea, privirea în față a greșelii reprezintă o parte însemnată a îndreptării.

Țineți post, rugați-vă mai mult decât vă uitați la filme, reclame, emisiuni cu tente sexuale; adică gândul curat (spre Dumnezeu, spre ajutarea unui semen, meditarea la bunăstarea familiei: ce i-ar face bucurie soției, copiilor să primească de la dvstră ș.a.) să prevaleze noianului de imagini agresive din media și din cotidian, câteodată.
cit de grele sunt ele
Mustrarea de conștiință este cel mai veridic învățător, „cât de grele sunt”.

(din câte știu, pe forum, nu avem oameni care să se angreneze la dezvoltarea subiectelor vizând profunzimea, filosofia păcatelor)

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 16 Mar 2014, 14:10
de Mihai1990
Multumesc frumos de sfat.Dar cum sa gasesc curaj ca sa ma spovedesc unui preot

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 16 Mar 2014, 18:10
de maria_andreea
Dar cum sa gasesc curaj ca sa ma spovedesc unui preot
Nu ești prima persoană care spovedește astfel de păcate. Alegeți un preot în care ai încredere, mergi eventual la o slujbă și vezi cum slujește, iar dacă ți se pare potrivit, spovedește-te lui.

Tot din rușine, Adam atunci când a fost mustrat de conștiință (chemat de Dumnezeu pe nume) s-a ascuns, nu a vrut să privească spre Dumnezeu și să-și mărturisească greșeala. Dar, a greșit procedând astfel și începând din acel moment echilibrul prin care totul decurgea firesc și armonios s-a rupt. Nimic nu e mai greu decât să nu-L poți privii în ochi pe Dumnezeu (am putea extrapola până la toți oamenii care sunt chipuri ale Lui Dumnezeu), să nu-I poți vorbii ca unui Prieten de la care niciodată nu pleci rușinat. Ei, această îndrăzneală, oricât de mult am cădea se re-obține prin mărturisire (spovedanie) și primirea iertării. Nu te duci în fața preotului ci în fața Lui Dumnezeu...

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 16 Mar 2014, 22:21
de Mihai1990
Si daca imi da canoane care nu am sa le duc pina la bun sfirsit,se primeste ca pacatuiesc mai tare neascultind cuvintele preotului?

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 17 Mar 2014, 08:28
de Floryan
Si daca imi da canoane care nu am sa le duc pina la bun sfirsit,se primeste ca pacatuiesc mai tare neascultind cuvintele preotului?
Dv aveti copiii? Daca nu, sa presupunem ca aveti copii care fac diverse lucruri rele si cu toate ca acestia si-au recunoscut faptele, dv i-ati iertat, cu conditia sa nu le mai repepte. Insa chiar daca si-au recunoscut faptele cele rele, ei le fac in continuare. Dv cum ati proceda in aceasta situatie?

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 17 Mar 2014, 11:58
de dimitrie
Am facut perversiuni sexuale cu sotia ce as putea face ca sa-mi fie ertate aceste pacate si cit de grele sunt ele ?
Acest păcat face parte din categoria păcatelor strigătoare la cer. Vă pun înainte pasajul lămuritor din Pravila Bisericească:
CURVIA-SODOMIE
487. -"Curvia -sodomie este pacatul pe care il face barbat cu barbat sau barbat cu femeie cand nu vor sa aiba copii. El este pacat strigator la cer. "Strigatul (dreptatii dumnezeiesti) impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit foarte si, pacatul lor este foarte greu" (Fac. 18,20). "Daca cineva se va culca cu un barbat asa cum se culca cu o femeie, amandoi au facut o mare uriciune, de aceea ei trebuie pedepsiti cu moartea, iar sangele lor sa cada asupra capului lor" (Lev.-120-20, 13; Deut. 23,17; Rom. 1, 26, 32). Sodomitii si Gomoritii, adica cei ce fac spurcaciuni in gura, imparatia lui Dumnezeu nu o vor vedea" (I Cor. 5, 9-10).

488. -"Cel ce va umbla cu femeia peste fire, cinci ani si preot sa nu se faca". Molitfelnic

489. -"Asa sa canonisesti si pe femeie de va fi fost cu voia ei, iar de va fi fost cu sila, mai usor s-o canonisesti, insa cum vei pricepe tu sila ei". Molitfelnic

490. -"Cine curveste cu muierea pe unde nu e treaba, ce se cheama pe sezut, 4 ani, 150 metanii pe zi. Iar, de se va face cu muieri mai multe aceasta si mai multa invatatura sa i se dea; asijderea tot pacatul sa se numere si sa se socoteasca cate este si cum este, ca una este o muiere, iar alta sunt doua muieri, iar alta sunt trei muieri si altele multe. Asijderea muierii unul este pacatul cu un barbat si altul cu doi barbati si altul trei baibati si alti multi barbati"-PBG,84. (PBG = Pravila Bisericească de la Govora, 1640)

491. -"Sodomitii, curvarii cu animale, ucigasii, fermecatorii, preacurvarii, idolatrii, vrajitorii, toti sunt vrednici de aceeasi pedeapsa; drept aceea, aplica la toti acestia acelasi tratament (15 ani). Sa nu te indoiesti a primi pe cei ce au facut pocainta timp de treizeci de ani pentru ca ei au curvit din nestiinta. Nestiinta, marturisirea de buna voie si lungimea timpului, ii arata a fi iertati de Dumnezeu, fiindca aproape un veac de om au stat sub stapanirea satanei ca sa se invete a nu mai face pacate, iata dar, ca in acest caz, trebuie sa poruncesti duhovnicilor, pentru a-i mai primi cat mai curand, mai ales ca ei se marturisesc cu lacrimi induiosatoare si duc o viata vrednica de mila" Sf. Vasile 7.

492. -"Cel ce a facut sodomie cu parte barbateasca, se va canonisi ca cei ce fac preacurvie, adica cincisprezece ani" Sf. Vasile 62.

493. -"Canonul al patrulea al lui Grigore de Nisa exclude de la impartasire 18 ani pe cel ce face sodomie, iar canonul ni 62-lea al lui Vasile cel Mare, 15 ani. Insa noi socotim ca trei ani sa se excluda de la impartasire, daca unul ca acesta plange si posteste zilnic si seara mananca mancaruri uscate si face doua sute de metanii. Iar, daca se deda mai mult lenevirii, sa implineasca 15 ani". I. Post. 29. (I.Post.= Ioan Postitorul)

494. -"Daca cineva face sodomie cu doi frati , deasemenea se canoniseste (50) patru ani, daca mananca uscat dupa ceasul al noulea din zi si face zilnic cate trei sute de metanii". I. Post. 51

495. -"Daca cineva face sodomie cu ginerele sau, se canoniseste patru ani, daca mananca hrana uscata dupa al noualea ceas din zi si face cate doua sute de metanii", I. Post. 52.

496. -"Daca cineva face sodomie cu fratele sau, se canoniseste opt ani, daca mananca hrana uscata dupa ora a noua din zi si face in fiecare zi cate patru sute de metanii". Sf. Ioan Post. 53.

497. -"Daca vreun frate mai mic, ar suferi sodomie de la altul mai mare, fara sa faca si el sodomie, se canoniseste trei ani, daca mananca hrana uscata dupa ora a noua din zi, facand cate o suta de metanii". I. Post. 54.

498. -"Daca cineva face sodomie cu sotia sa, se canoniseste opt ani, daca mananca hrana uscata dupa ora a noua din zi si sa faca in fiecare zi cate doua sute de metanii". I. Post. 65.

499. -"Cel ce face sodomie cu sotia lui, acela preot sa nu se faca, ci numai sa se desparta de tot de dansa si daca se va desparti atunci, sa se canoniseasca cinsprezece ani si sa nu se impartaseasca". ILT, 231. (ILT = Îndreptarea Legii sau Pravila de la Târgoviște, 1652)

500. -"Pacatul sodomiei se osandeste cu doua judecati: biserica ii afuriseste, iar judecata lumeasca ii osandeste la moarte si trupul i se arde in foc", ILT, 333.

501. -"Sodomitenii se considera mai rau decat ucigasii, fiindca e cu mult mai bine de a muri, decat a trai in halul acesta. Ucigasii despart sufletul de trup, dar acestia, impreuna cu trupul ucid si sufletul. Orice fel de pacat nu se poate compara cu aceasta grozava nelegiuire si daca, cei ce patimesc de aceasta boala ar simti grozavia acestei pofte pacatoase, ar prefera ca mai bine sa moara de o mie de ori, decat sa faca aceste pacate... Unul ca acesta este vrednic de batut cu pietre si de femei si de barbati, caci a nedreptatit si a defaimat ambele sexe". Sf. Ioan Hrisostom, Rom. Om. a V-a
În canonisirea acestui păcat se ține cont și de vârstă (pe lângă altele).
Azi este promovată satano-latria (adorarea Satanei) tocmai prin publicitatea ce se face azi sodomiei, gomoriei, curviei, preacurviei, etc. Din nefericire, nu puține cupluri (de cei necăsătoriți nu mai vorbesc) spurcă azi chipul lui Dumnezeu din ei prin practicarea acestor orgii, de aceea nici Dumnezeu nu va întârzia să-i strice pe ei (1Cor.3:17) de nu se vor pocăi (pocăință=căință dovedită prin faptă). Noi suntem icoană a lui Dumnezeu, iar unei icoane nu-i faci ... că te frigi.
Păcatul - mic ori mare - trebuie spovedit, deoarece Hristos ne va întreba la Judecată, nu de ce am făcut cutare și cutare, ci, de ce nu ne-am îndreptat prin mijloacele lăsate de El Bisericii, mijloace câștigate cu scumpul Său Sânge (în cazul nostru Spovedania).

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 17 Mar 2014, 19:25
de Florina
Niciun pacat nu este mai mare decat iubirea lui Dumnezeu pentru CEL CARE SE POCAIESTE!

Nu puteti fugi de spovedanie, este piatra de temelie a unei vieti noi. Dupa spovedanie sincera va veti simti ca dupa Sfantul Botez, curat si luminos!

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 17 Mar 2014, 21:42
de maria_andreea
Si daca imi da canoane care nu am sa le duc pina la bun sfirsit
Mergeți și veți vedea ce canon veți primii. Important e să vă spovediți și să puneți început nou, să nu mai greșiți. Canonul asta încearcă să facă, să vă alinieze viața la normalitate: rugăciune, post, gânduri bune etc, ce vă spuneam și eu mai sus.

Nu e ușor să fii creștin ortodox (om drept, vertical), dar dacă îți dorești asta, nimic nu îți poate sta în cale.
se primeste ca pacatuiesc mai tare neascultind cuvintele preotului
Nu. Cuvintele preotului nu sunt ceva magic care vă face bine sau rău, sunt doar cuvinte; au valoare și putere atunci când le pui în practică sau nu au nicio valoare, nicio putere atunci când le ignorăm.

Re: Perversiunile sexuale între soţ şi soţie

Scris: 18 Mar 2014, 22:36
de alexandru82
Dar cum sa gasesc curaj ca sa ma spovedesc unui preot
Parerea mea ..
Sa va cereti iertare unul de la altul intre soti .
Post si rugaciune .
Sa va rugati din inima ca Dumnezeu sa va daruiasca puterea de a invinge gandurile care vin de la Satana ..Se poate si cu aceasta scurta rugaciune ,dar din inima: "Pentru pacatele mele patimesc acestea ,Doamne izbavestema de cel rau" ..repetat de mai multe ori pe zi .
Si eu sunt sigur ca Dumnezeu o sa va ajute .
Cineva spunea ,"Cu cat alergi dupa placere cu atat mai putin o primesti" sau ceva de genul asta .
Si sa nu uit ,din cate stiu nu trebuie spus pacatele detaliat ,asta si pentru a nu duce in ispita Preotul Duhovnic ,este de ajuns doar fraza :Am facut perversiuni sexuale cu sotia