Pagina 1 din 1

Lecturi duhovnicesti pentru Săptămâna Mare

Scris: 30 Mar 2010, 16:17
de Petre C
Lecturi duhovniceşti pentru Săptămâna Mare


În Săptămâna Mare, perioadă pregătitoare pentru Mare Praznic al Învieri Domnului nostru Iisus Hristos, vă recomandăm câteva cărţi pentru lectură duhovnicească ce cuprind tâlcuiri la fiecare zi din această perioadă.
Pentru început vă recomandăm cartea „Drumul Crucii”, apărută la editura Reîntregirea în anul 2005. Este o tâlcuire realizată de Părintele Alexandre Schmemann la Sâmbăta lui Lazăr, Duminica Floriilor şi fiecare zi din Săptămâna Mare. Cartea mai cuprinde şi Acatistul Patimilor Domului nostru Isus Hristos.
A doua carte pe care v-o recomandăm pentru această perioadă este scrisă de Părintele Petroniu Tănase, stareţul Schitului românesc de la Prodromu din Sfântul Munte Athos şi are titlul „Uşile pocăinţei”. Cartea cuprinde meditaţii duhovniceşti la vremea Triodului şi se încheie cu Săptămâna Patimilor.
Nu în ultimul rând vă recomandăm cartea „Întâmpinări” a Părintelui Teofil Părăian în care veţi putea găsi o tâlcuire la fiecare zi din această Săptămână a Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos.

Sursa: Radio Reîntregire

Re: Lecturi duhovnicesti pentru Săptămâna Mare

Scris: 31 Mar 2010, 01:02
de Pr Haralambie
Stiti cumva unde se pot gasi aceste carti ?

Re: Lecturi duhovnicesti pentru Săptămâna Mare

Scris: 31 Mar 2010, 02:03
de Petre C
sti cumva unde se pot gasi aceste carti ?
Poate si aici.

Re: Lecturi duhovnicesti pentru Săptămâna Mare

Scris: 31 Mar 2010, 10:20
de georgedimoiu
Eu recomand nu o lectură ci o vizionare: Ostrovul.
Este un film foarte bun de post.