Pagina 1 din 1

Cum facem cu eterodocşii?

Scris: 21 Feb 2013, 02:46
de protosinghel
Pe alocuri discuţiile cu eterodocşii seamănă mai mult a "bâlci". Cei mai mulţi eterodocşi, deşi nu toţi, nu au cultura dialogului, iar uneori nu o avem nici noi.
Nu cred că tăria argumentelor trebuie afirmată prin fonturi speciale, aşa cum se întâmplă mai ales pe unele bloguri şi nici prin ironizări, ci în primul rând prin acurateţea scrisului şi cumpătul discuţiei, pe care, recunosc, nici eu uneori nu le am. Văd însă că alţii chiar întrec limitele...

Ce reguli ar putea contribui la o discuţie mai civilizată şi, mai ales, mai contructivă, cu eterodocşii?
Eu, de exemplu, de o vreme îi las să vorbească singuri. Dar asta tot nu-i corect, mai ales pe un forum ortodox.
A interzice de tot accesul eterodocşilor tot nu-i o soluţie, pentru că oricum vor intra (cu diferite măşti). Pe de altă parte, o platformă de dialog cu eterodocşii trebuie să există şi, din acest punct de vedere, cred că forumul nostru este la un nivel destul de înalt. Totuşi ceva lipseşte. Cum credeţi, ce anume?

Re: Cum facem cu eterodocşii?

Scris: 27 Mai 2013, 09:55
de dimitrie
Ce reguli ar putea contribui la o discuţie mai civilizată şi, mai ales, mai contructivă, cu eterodocşii?
Caracterul constructiv al unei discuții cu eterodocșii este subminat chiar de ei prin aceea că:
1) eterodocșii evită dezbaterea acelor texte scripturistice (puse în discuție de partea ortodoxă) ce evidențiază falsitatea doctrinei lor.
Acest fapt creează ortodocșilor o stare de tensiune și disconfort, conducând în mod aproape inevitabil la devieri de la tema topicului, făcând loc de acum unei ploi de reproșuri (de ambele părți) ce adesea nu fac cinste acestui forum. O altă consecință a acestei atitudini din partea eterodocșilor este și descurajarea ce o încearcă ortodocșii de a mai posta mesaje elaborate, dat fiind faptul că-și văd munca ignorată, bagatelizată și chiar luată în râs de interlocutorii eterodocși.

Spre rezolvarea acestei situații, propun:
Ortodocșii nu vor mai accepta acest tip de atitudine al eterodocșilor, prin luarea unei serii de măsuri din partea moderatorilor (inclusiv la sesizările confraților, membrii ai acestui forum), cum ar fi:
a) atragem atenția eterodocșilor asupra acestei atitudini incorecte din partea lor, cerându-le totodată schimbarea atitudinii ce denotă lipsă de onestitate ori seriozitate. Cu această ocazie le vom pune în vedere și măsurile ce se impun în cazul în care fac dovada că nu au luat în serios cele de mai sus;
b) vom șterge mesajele postate ulterior, la topicul respectiv, ale acelora dintre eterodocși care fac dovada că nu țin cont de observația/-țiile făcută/-e de moderator/-i, descurajându-i astfel de a mai continua postarea unor mesaje lipsite de obiectivitate și neconstructive.

Aceste măsuri vor avea ca efect imediat atât încurajarea membrilor ortodocși de a posta (pe mai departe) mesaje elaborate, precum și scăderea numărului de mesaje lipsite de valoare ori consistență care - din nefericire - abundă pe forumurile respective actualmente.

Ce voi scrie la punctul 2).... mă mai gândesc (dacă nu cumva cineva ar mai putea completa între timp).

Re: Cum facem cu eterodocşii?

Scris: 27 Mai 2013, 20:43
de protosinghel
La moment - de acord. Şi-mi cer scuze că-n ultima vreme n-am avut timp pentru forum.

Re: Cum facem cu eterodocşii?

Scris: 13 Mar 2015, 23:48
de protosinghel
Rog întreaga echipă să manifeste TOLERANŢĂ ZERO faţă de sionistul care batjocoreşte creştinismul şi această platformă de discuţii. Până acum a apărut mai mult cu nume iudaice, dar îşi poate lua şi alte nume. Totuşi, poate fi uşor recunoscut.
Deci, rog ca toate mesajele să fie şterse, iar individul banat, blocat, şters ... până când va obosi şi-şi va vedea de treabă în altă parte.
Dacă ar fi fost mai educat, nu era nici o problemă, dar în aceste condiţii chiar nu mai poate fi acceptat!

Re: Cum facem cu eterodocşii?

Scris: 14 Mar 2015, 16:17
de dimitrie
Da, din păcate, această persoană are nevoi ce depășesc cu mult cadrul forumului acesta. Eu i-am deschis spre aceasta o altă portiță, în privat, trecând peste apucăturile prozelitiste ale evreului. Nu degeaba scrie la canoane să nu călătorești cu evreu, că de prozelitism și hule nu-ți vei putea scuti urechile - se vede bine. Atenție, ortodocși, să nu intrați în ispită!