Pagina 1 din 1

Ocultismul - cat de periculos este !

Scris: 27 Noi 2010, 13:18
de electric77
Pe un blog, am primit urmatorul raspuns din partea unuia care se declara ortodox:

....,

Adica omul e lipsit de orice capacitate extra-senzoriala, desi e creat dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu, fiind un simplu animal, desi si cainii, de exemplu, pot sesiza anumite evenimente inainte ca ele sa se produca (vezi cazurile in care patrupedele canine au simtit moartea stapanilor lor aflati la distanta de km.)?

Va sfatuiesc, stimate domn, sa studiati cazuistica si apoi sa o evaluati dpdv crestin. Sa considerati toti taranii romani care au recurs la descantece pentru a-si apara viata si agoniseala sau pentru a sonda viitorul ca fiind vrajitori, numai crestineste nu e! Universul magic era parte integranta din viata taranului roman, totusi nu am auzit niciun teolog important, incepand cu Dumitru Staniloaie, sa-i numeasca pe tarani vrajitori. Daca Apostolii si urmasii ar fi adoptat o astfel de strategie, Crestinismul se nastea mort!


E bine ce scrie acest domn? descantecele populare, facute de crestini ortodocsi mai ales in zona rurala sunt, nu stiu, normale, firesti, sau demonice?