Desigur că nu a-ți înțeles.Domnule dulgherul, rătăciţi neştiind Scriptirile. Unde scrie în 2 Tes.2, că revenirea lui Iisus "e condiţionată de apariţia acestui om"? Ori vă inspiraţi dintr-o altă sursă decât Biblia. Nu e de mirare că ajungeţi la concluzii false, date fiind premisele.
, Poate că nu am înţeles eu totul.
Domnul Dulgherul,umblati prea mult dupa litera si prea putin dupa duh. Interesanta ipoteza,eu cred ca Antihrist daca ar vrea s-ar putea sinucide.Nu este obligatoriu ca sa se implinesca Scriptura. Eu nu vad venirea lui Hristos ca venirea unui Procur care sa se judece cu bietii oameni.Antihrist,de fapt ,cine va fi ? Un biet muritor cu puteri de la demoni.Desigur că nu a-ți înțeles.Domnule dulgherul, rătăciţi neştiind Scriptirile. Unde scrie în 2 Tes.2, că revenirea lui Iisus "e condiţionată de apariţia acestui om"? Ori vă inspiraţi dintr-o altă sursă decât Biblia. Nu e de mirare că ajungeţi la concluzii false, date fiind premisele.
Ia priviți versetele:
Capitolul 2
1. În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,
3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
Deci: În privința veniri Domnului Iisus...NU va sosi PÎNĂ ce mai întîi...nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzări.
Deci condiție. Nu vine decît atunci cînd are "obiectul muncii"
Repet. Dacă omul nu are chef de problemele astea și decide, că doar de aia este liber și are liber arbitru, să se sinucidă înainte de a-și începe lucrarea?
Dacă se sinucide se mai împlinește Scriptura?
Toate cele bune.i
Î-mi pare nespus de rău că gîdiți așa. Era vorba că atacăm ideea nu persoana..Nu este obligatoriu ca sa se implinesca Scriptura.
Domnule dulgherul, eu textul îl ştiu dar văd că dvs. nu-l înţelegeţi. Şi dacă nu e omul puţin atent, puneţi pe seama Scripturii cuvinte ce nu-i aparţin. Vă rog, atenţie!Desigur că nu a-ți înțeles.Domnule dulgherul, rătăciţi neştiind Scriptirile. Unde scrie în 2 Tes.2, că revenirea lui Iisus "e condiţionată de apariţia acestui om"? Ori vă inspiraţi dintr-o altă sursă decât Biblia. Nu e de mirare că ajungeţi la concluzii false, date fiind premisele.
Ia priviți versetele:
Capitolul 2http://www.teologie.net/images/flakes/drop.png
1. În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,
3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
Deci: În privința veniri Domnului Iisus...NU va sosi PÎNĂ ce mai întîi...nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzări.
Deci condiție. Nu vine decît atunci cînd are "obiectul muncii"
Eroare! Mai întâi Scriptura spune despre "depărtarea(de credinţă)" (de ce nu acesta ar fi motivul? dar nici aşa nu e), mai apoi că "se va arăta omul păcatului, fiul pieirii"; acestea nefiind altceva decât semne după care tesalonicenii să cunoască vremea Venirii Domnului, nu condiţii (citiţi atent contextul). Iată textul Bibliei:Pavel spune: Că revenirea Lui Iisus este condiționată de apariția acestui om.
Domnule, în cazul lui Antihrist, el este OMUL PĂCATULUI (2Tes.2:3) după fapte (cum ai spune "omul lui Dumnezeu", tot după fapte), deci nu se pune problema de asemenea bazaconii. Fiul perzării VREA să fie exponentul unei asemenea lucrări, DAR E OPRIT: "Şi acum, CE ÎL OPREŞTE, ştiţi, ca să se arate el la vremea sa. Că iată taina fărădelegii se lucrează...Şi atunci se va arăta CEL FĂRĂDELEGE.,."(2Tes.2:6-8). Şi acum înţelegem că e vorba de tipul de om fărădelege, care se va găsi mereu dealungul veacurilor (de aici şi Scriptura zice "antihrişti":1In.2:18;22, 4:3, 2In.1:7.), oricând să dorească să ajungă exponentul tainei fărădelegii, însă nu i se va da ocazia decât la sfârşit. Cu atât mai uşor se va găsi un astfel de om, în acele vremuri (1Tim.4:1)când "dragostea multora se va răci"(Mt.24:12). Nu aţi auzit nimic despre satanişti, cum că acum au şi biserici legal? Nu poate fi unul din ei? Eu am auzit şi de "sinagoga satanei"(Apoc.2:9, 3:9)...Repet. Dacă omul nu are chef de problemele astea și decide, că doar de aia este liber și are liber arbitru, să se sinucidă înainte de a-și începe lucrarea?
V-am dat răspunsul la p.5 (penultimul de pe pagină) legat de "împlinirea Scripturii".Dacă se sinucide se mai împlinește Scriptura?
Iertati-ma Dulgherul, dar intr-adevar este confuz:Oameni buni. Ce rău vă fac dacă întreb?
Pavel scrie că va veni fiul pierzări înainte de a veni Iisus. Cînd va veni Iisus îl va nimici. Pînă aici cred că-i clar și pentru curci.
Sa pus problema predestinări și eu am întrebat dacă omul ăla î-și poate schimba destinul. Mi-sa explicat că nu-i predestinare ci este preștiință.În acest caz Dumnezeu crează un om incapabil de cunoașterea de sine. Ce vină are omul că se naște ca o legumă? În cazul că este făcut să conștientizeze situația în care este și prin acțiunile sale devine potrivnic DA, atunci va trebui înlăturat. Dar am pus problema că, acel om, conștientizînd situația în care se află, renunță la o putere temporară pentru a cîștiga libertatea în echivalentul unei eternități.
Există și posibilitatea ca înainte da a-și începe acțiunile, conștient fiind de situația în care va ajunge să se sinucidă. Situație în care cele scrise în Scriptură nu se mai pot îndeplini. Eu înțeleg că mă exprim mai greoi, da ce nu-i clar?
Din partea unora mă aștept la un răspuns așa cum la dat popa de la mine din sat, preot de 32 de ani.
Adică: Dacă nu vrea ăla despre care-i scris o să vrea ...altu. (citat)
Domnilor esenin şi dulgherul, vă rog să mă iertaţi pentru omisiunile neintenţionat făcute în răspunsul meu! Datorită mediului tensionat în care am lucrat, cât şi pe fondul unei oboseli psihice şi fizice avansate, nu am observat că mi-au scăpat cuvinte cheie în exprimarea mea scrisă. De aceaea, vă mulţumesc domnule esenin că mi-aţi atras atenţia!Aflând David de la Domnul, după săvârşirea celor două nelegiuiri, că sabia nu se va depărta de la casa sa, ca drept canon dat de Dumnezeu lui David pentru păcatele sale, acest fapt avea să îi vină în ajutor: trecând mai uşor peste necazuri având cunoştinţa cauzei şi totodată să arate milă şi durere pentru fiii săi cei nelegiuiţi (inclusiv pentru Abesalom) şi pentru alţii ce i se mai ridicau împotrivă. Cunoscând din toate dreptatea lui Dumnezeu. Pentru păcatele sale, Dumnezeu nu l-a mai protejat pe David ca înainte, ci a îngăduit celorlalţi (Abesalom, etc.) să se manifeste liber, neîngrădiţi de intervenţia lui Dumnezeu.
iata, pr. Dimitrie obisnuitul ghiveci despre predestinare: Dumnezeu ingaduie lui Abesalom sa se manifeste liber, neingradit, ca sa nu-l mai protejeeze pe David. Daca david ar fi fost mai putin sau deloc canalie, atunci Dumnezeu nu i-ar fi ingaduit lui Abesalom sa se manifeste liber. Adica si-ar fi depasit rolul de prestiutor DETERMINAND actiunea lui Abesalom, anuland liberul arbitru al lui Abesalom. Cum este DE FAPT, pr. dimitrie, intervine sau nu asupra liberului arbitru ?
Adeseori, răspunsurile pe care le dau, nu le dau eu, ci Hristos Care locuieşte în mine; şi aceasta o face doar dacă acestea (răspunsurile) sunt de folos cuiva. Deşi acest lucru mă minunează de fiacare dată, totuşi nu mă miră; a devenit firesc.
O! fara ironie, un pic de modestie nu face rau nimanui. Nu sunteti Pavel, mi se pare.
Nu ma simt deloc atacat, ce am avut de spus, am spus, cred ca am fost destul de clar.Asa, acuma sa atac ce spunea pr Silvestru.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pt noi ortodocsii reincarnarea nu exista, ea nu poate izvori decat dintr-o cugetare inselata si mediocra.se puteau incarna in Iisus sau in Ioan B
Poti sa intrebi nu faci nici un rauOameni buni. Ce rău vă fac dacă întreb?
Da , isi poate schimba destinul dar n-o sa vrea, iar Dumnezeu care stie dinainte(prestiinta) a spus ca asa va fi si nu altfel...Pavel scrie că va veni fiul pierzări înainte de a veni Iisus. Cînd va veni Iisus îl va nimici. Pînă aici cred că-i clar și pentru curci.
Sa pus problema predestinări și eu am întrebat dacă omul ăla î-și poate schimba destinul.
Dragule, Dumnezeu nu a creat roboti, ci oameni cu ratiune si vointa libera, a creat pe om bun, iar el intre timp a devenit dublu(impropriu spus) adica si bun si rau, si chiar dupa cadere, are puterea de discernere si de alegere personala, ala nu-i incapabil de a cunoaste binele sau raul ci o sa doreasca raul voit.Mi-sa explicat că nu-i predestinare ci este preștiință.În acest caz Dumnezeu crează un om incapabil de cunoașterea de sine. Ce vină are omul că se naște ca o legumă?
Ce mai despicam firul in 7, ala o sa vrea sa fie antihrist, si o sa o dovedesca prin faptetela sale, clar..În cazul că este făcut să conștientizeze situația în care este și prin acțiunile sale devine potrivnic DA, atunci va trebui înlăturat. Dar am pus problema că, acel om, conștientizînd situația în care se află, renunță la o putere temporară pentru a cîștiga libertatea în echivalentul unei eternități.
Exista orice fel de posibilitate, dar o sa faca asa cum a prezis Dumnezeu, care le stie pe toate dinainte. Crezi ca numai el e singurul antihrist, au fost foarte multi si inca sunt si in zilele noastre, dar el va fi persoana prin excelenta care va fi la sfarsit.Există și posibilitatea ca înainte da a-și începe acțiunile, conștient fiind de situația în care va ajunge să se sinucidă. Situație în care cele scrise în Scriptură nu se mai pot îndeplini. Eu înțeleg că mă exprim mai greoi, da ce nu-i clar?
[/quote]Exista orice fel de posibilitate, dar o sa faca asa cum a prezis Dumnezeu, care le stie pe toate dinainte. Crezi ca numai el e singurul antihrist, au fost foarte multi si inca sunt si in zilele noastre, dar el va fi persoana prin excelenta care va fi la sfarsit.
Uitate la mediul din jur si vezi cati oameni devin rai, ignoranti, vicleni, pervertiti, prin a lor vointa, si o sa intelegi si pe cel care va fi antihrist , care va ajunge la un maxim grad de pervertire, pana acolo incat se va da el drept Dumnezeu, in adevaratul inteles al cuvantului, ce-i asa de greu?
Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori