mie asa imi apare:
1.imi apar foi curate![]()

eu nefiind ortodox, raspunsul meu ti-ar fi de nebagat in seama.
2. totuşi cum rămîne cu întrebarea mea?
mie asa imi apare:
1.imi apar foi curate![]()
eu nefiind ortodox, raspunsul meu ti-ar fi de nebagat in seama.
2. totuşi cum rămîne cu întrebarea mea?
Nici asa nu te pot ajuta, imi pare rau.recunosc că m-ar interesa şi un răspuns neortoedox dar cu specificaţia confesiunii
Traditie, traditie, traditie....dar unde este calauzirea Duhului Sfant ?Sfînta Tradiţie nu este un simplu transfer de datini si obiceiuri din generaţie în generaţie, precum greşit este înţeleasă de către mulţi. La fel ca şi Sfînta Scriptură ea nu este "o vorbă goală, ci e însăşi viaţa voastră, şi prin cuvântul acesta vă veţi îndelunga zilele"(Deuteronom 32,47).
Sfînta Scriptură şi Sfînta Tradiţie sunt cei doi plămâni ai Bisericii. Scripura este Tradiţia scrisă şi Tradiţia la rîndul ei este Scriptura nescrisă. Scriptura şi Tradiţia nu sunt decât componente ale Bisericii. Biserica însăşi este "tradiţia", "învăţătura" si "credinţa" pe care "Domnul a dat-o, Apostolii au propovăduit-o şi Părinţii au păstrat-o". Scriptura şi Tradiţia nici nu trebuie să-şi dispute autoritatea lor în Biserică, care este suma tuturor tradiţiilor. Scriptura însăşi pare a fi subsumată şi inclusă în această Tradiţie a Bisericii. Bine zice chiar un teolog luteran, E. Benţ, cînd recunoaşte că "Ortodoxia ştie, că Biserica Creştină este anterioară Noului Testament şi la început trăia chiar fără el. Prin aceasta se adevereşte că Tradiţia este mai veche decît Scriptura şi tocmai este izvorul, din care a apărut aceasta".
Marturia CUVANTULUI despre El Insusi risca sa fie falsificata de neajunsurile omenesti; dovada o avem la toata gramada de secte care se si numesc, unele, biblice . numai HARUL implineste orice neputinta si de aceea Biserica da Biblia oamenilor si se infatiseaza ea insasi ca aprioricul fundamental al citirii Scripturii. Orice secta, desi se opune Bisericii, primeste si ea la fel Biblia din mainile Bisericii odata cu notiunea de INSPIRATIE a textelor sfinte. Cine pune Biblia mai presus de Biserica falsifica atitudinea normativa, adica voita Domnului ca sa o citim IN Biserica.Traditie, traditie, traditie....dar unde este calauzirea Duhului Sfant ?
[/quote]
Nici asa nu te pot ajuta, imi pare rau.
Eu am citit acea carte si personal nu mi se pare inspirata, dar cel mai bine ar fi sa o cititi dvs. si sa va faceti propria parere.
"Doamne aratani-l pe Tatal si ne este de ajuns... " cum se continua...???? pai de atata timp fusesera impreuna si nu intelesese ca prin Fiul il vede pe Tatal..Traditie, traditie, traditie....dar unde este calauzirea Duhului Sfant ?
se scrie "arata-ni-L"
"Doamne aratani-l pe Tatal si ne este de ajuns... " cum se continua...???? pai de atata timp fusesera impreuna si nu intelesese ca prin Fiul il vede pe Tatal..![]()
iar tu nu vezi padurea de copaci![]()
"Traditia este calauzirea Duhului Sfant "
Duhul Sfant nu este pentru a crea mituri sau traditii stramosesti. Nu are nicio legatura una cu alta. Duhul Sfant trezeste morti, vindeca orbi, surzi, vorbeste crestinilor etc.- unde este Duhul Sfant? Pai nu intelegi ca in TRAditie, prin toate formele ei?
Ba nu, gresesti! Daca tot cauti cuiul lui pepelea....se scrie "arata-ni-l"
"Doamne aratani-l pe Tatal si ne este de ajuns... " cum se continua...???? pai de atata timp fusesera impreuna si nu intelesese ca prin Fiul il vede pe Tatal..![]()
iar tu nu vezi padurea de copaci![]()
"Traditia este calauzirea Duhului Sfant "
Monşer... dar chiar nu pricepi diferenta evidenta intre ce spui dumneata (mituri, traditii stramosesti sau de care mai vrei) si ce spun eu (Traditie sau Sfanta Traditie). E common sense + poate nu esti bine informat (nu te banuiesc, inca, de rea intentie) da` TOATA lumea protestanta (academica da` si aia mai cetiti un pic) recunosc Traditia Bisericii (chiar daca numai partial ce-i drept, adica anumite parti din ea).Duhul Sfant nu este pentru a crea mituri sau traditii stramosesti. Nu are nicio legatura una cu alta. Duhul Sfant trezeste morti, vindeca orbi, surzi, vorbeste crestinilor etc.- unde este Duhul Sfant? Pai nu intelegi ca in TRAditie, prin toate formele ei?
Asa sa fie oare?
- am impresia ca tu ai de la Duhul Sfant pretentia de a-ti furniza minuni si aspecte palpabile ale prezentei LUI in Biserica. E ca si cum ai ispiti pe Dumnezeu precum diavolul in Carantania.
...
Traditia nu este totuna cu Duhul Sfant. ...
nu ti se pare ca este o mare diferenta ?"Traditia este calauzirea Duhului Sfant "
cum va calauzeste Duhul sfant astazi ?nu ti se pare ca este o mare diferenta ?
Asa sa fie oare?
- am impresia ca tu ai de la Duhul Sfant pretentia de a-ti furniza minuni si aspecte palpabile ale prezentei LUI in Biserica. E ca si cum ai ispiti pe Dumnezeu precum diavolul in Carantania.
Poate si primii crestini erau in felul meu, ispiteau pe Domnul:
Fapte 4:29 Şi acum, Doamne, ...
30 şi întinde-Ţi mâna, ca să se facă tămăduiri, minuni şi semne prin Numele Robului Tău celui Sfânt, Isus.”
Amin !!!!Nu este minunat sa crezi in Domnul Isus?
Domnule,Este minunat sa crezi. Nuami sa vedem sa nu credem stramb si mai ales sa nu credem in alt Isus (cu un i), altul decat Iisus Fiul lui Dumneyeu, Fiul Fecioarei, de Dumnezeu Nascatoarea.
MAN... give me a break. In seara asta esti in top!draga, eu vreau sa vad Duhul manifestandu-se ca in primul secol: vorbire in limbi, talmacire, proorocie, vindecari, evanghelizari etc.
Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori