Biblia şi Tainele Bisericii. Preoţia şi dezlegarea păcatelor

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
silvestru
Confesiune:ortodox
Preocupări:Cunoaşterea, trăirea ortodoxă.
Re: Pomenirea mortilor. Obiceiuri şi superstiţii

Mesaj necititde silvestru » 29 Noi 2010, 12:54

Nu aveti nici un motiv sa fiti adventisti (asteptatori ai Domnului Iisus Hristos). Domnul Iisus Hristos a promis ca se va intoarce pentru a ne lua cu El (Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi. Ioan 14:3); de asemena a promis ca la intoarcerea Sa va avea loc invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice (Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi. Ioan 6:40).

Dvs. nu aveti nevoie de tot deranjul Mantuitorului. Nu aveti nevoie de inviere pentru ca sunteti nemuritori. Nu aveti nevoie ca Domnul sa vina sa va ia cu El, pentru ca o luati la deal singuri si va duceti in rai.
Chiar asa de usor afirmi despre ortodoxie acuze nefondate si eronate?se cunoaste ca nu cunosti mai nimic.
Nu sti crezul ortodox,in care se spune ''astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vina''?,asta este credinta noastra,iar daca spunem ca suntem nemuritori ,este pt suflet,(invatatura care voi nu o primiti ,ci o rastalmaciti in chip inselat si mincinos),iar trupul moare dar va invia ,iar despre viata sufletului n-ai citit cum spune Mantuitorul la Ioan ,cap 4 58.? Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac. Dupa tine Mantuitorul a fost mincinos aici,pt ca oamenii totusi au murit ,chiar daca au mancat aceasta paine,si uite ca sunt totusi 2000 de ani in care lumea tot moare.

cap 1125. Şi Iisus i-a zis: Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri,(cu trupul) va trăi(cu sufletul)
26. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? eu ma indoiesc ca tu crezi,pt ca esti necredincios ,bag seama

Cap. 5

24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte (fizica,biologica,a trupului)la viaţă.(cu sufletul care o data inviat ,nu mai moare ,dar asteapta ca si trupul sa invie dupa fagaduinta Mantuitorului)

mai mult nu scriu ca deja suntem off topic,dar tu oricum esti necredincios si daca ar fi numai atat,nu ar fi chiar asa grav,dar esti si hulitor,care eu ma ingrozesc stiind ce te asteapta.
Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca.
Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 29 Noi 2010, 14:21

Sunt necredincios in invataturile oamenilor (teologilor, carturarilor, fariseilor). Dar, sunt credincios 100% in invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.

Cat priveste ceea ce ma asteapta: eu sunt linistit. Nu are rost sa va ingroziti. Face rau la sanatate.

daniel tuduran

Mesaj necititde daniel tuduran » 29 Noi 2010, 17:11

Am vazut cat de binecunoscut este.Cred ca ati dat un exemplu tot o postare de a mea, de pe alt forum.
nu ai fost atent,eu am vorbit de 10 (zece) intamplari si nu una,din acesta cauza am numit aceste povesti un cliseu np binecunoscut si mult mincinos.
Si marmota ce zicea? Mai aveti multi de "poate"? Va este asa de greu sa acceptati sa aceptati ca pe preot il deranja dorinta mea de a cunoaste Biblia?
1. Nu l-am "ispitit" cu nimic (ma faceti si "ispititor"). Doar i-am raspuns la o intrebare ("cat de des mergi la biserica"? - m-a intrebat). Eu i-am spus adevarul ("destul de rar"). Apoi, am incercat sa-i arat si o parte buna a lucrurilor. I-am spus ca "am inceput sa cercetez Biblia". Speram sa primesc o lauda. Dar, m-a lovit drept in mijlocul capului (fara o alta introducere sau intrebare) cu acel indemn socant ("lasa Biblia si vino la biserica").
2. La vremea aceea nu eram adventist si nu cunosteam Sfanta Scriptura (ca marea majoritate a ortodocsilor). Incepusem sa caut invataturi.
Pe nici un preot ortodox nu-l deranjeaza sincera dorinta de cunosterea a Bibliei,in cazul de fata,daca cuvintele tale sunt adevarate, insemna ca parintele si-a dat seama ca tie nu iti este de nici un folos studiul Biblie.Acum intelegem si noi ca sfatul sau a fost cat se poate de duhovnicesc.
Uitati aici un cliseu diabolic: Biblia poate fi inteleasa numai cu ajutorul "Tainelor Bisericii".
Domnul Iisus Hristos invata pe norod. Acele invataturi spuse norodului le avem consemnate in Sfanta Scriptura. Sfintii Apostoli scriau epistole catre crestini. Acele epistole le avem consemnate in Sfanta Scriptura. Cuvantul lui Dumnezeu este pentru oameni, spre mantuirea lor. Dvs. sunteti niste "impotrivitori". Dar, nu aveti curajul sa spuneti "lasa Biblia" (asa cum a facut cu mine acel preot). Veniti cu dulcegarii otravitoare, de genul "Biblia poate fi inteleasa numai prin tainele bisericii". Dumnezeu sa o sa va judece.

Prea usor folosesti cuvinte diabolice si prea usor ii dracuiesti pe autorii Scripturii si pe zeci de generatii de sfinti urmatoare apostolilor.Scriptura pt a fi inteleasa este nevoie de o "putere",de un har,care nu se da oriunde si oricum,ci se da in general oamenilor sinceri care s-au botezat,s-au spovedit si s-au impartsit cu Trupul si Sangele Domnului,adica intr-un cuvant s-au "folosit" de harul care lucreaza in Tainele Bisericii.

"Aceasta ştiind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuieşte după socotinţa fiecăruia; Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinţi ai lui Dumnezeu au grăit, purtaţi fiind de Duhul Sfânt." (2 Petru 1:12-21)

Sf Vasile cel Mare afirmand prezenta si lucrarea Sfantului Duh în viata crestinului si in existenta Bisericii, arata ca Sfantul Duh se coboara si colaborează cu noi, pentru intelegerea celor comunicate în scrierile sfinte, talcuirea Scripturii fiind astfel o harisma.

Origen spune ca :"intelesul Scripturii nu se descopera de la inceput cititorilor, mai ales celor necunoscatori in lucrurile dumnezeiesti, sau care sunt necredinciosi ori nevrednici. Nu e de mirare, zice el, fiindca intelesul Scripturii e un lucru supraomenesc (Origen, Despre principii, 4, 1, 7, CB 5, pp. 302-303).

Sfantul Grigorie de Nyssa : " Nu spargeti oasele Scripturii, avand dintii intelegerii voastre de lapte, ca sa nu pieriti ".
Dar, veti plati si pentru suflete oprite de la Adevar.
Dar si rastalmacirea Adevarului se pedepseste si inca mai cumplit.

"Dar au fost în popor şi prooroci mincinoşi, după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire; Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Şi din poftă de avere şi cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăboveşte şi pierzarea lor nu dormitează." (2 Petru 2:1-3)

Am activat si pe acest forum, tot sub denumirea de "vasinec". Alt exemplu de "cliseu" mai aveti?
Nu te-am retinut,probabil activitatea ta a fost una efemera.
„Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul tău cel lin alergând, strig către Tine Doamne: scoate din stricăciune viaţa mea, mult Milostive!” (din slujba înmormântării)

daniel tuduran

Re: Biblia şi Tainele Bisericii. Preoţia şi dezlegarea păcat

Mesaj necititde daniel tuduran » 29 Noi 2010, 17:21

Gata. Simptomele neputintei sunt clare. Se trece la copy si paste de articole de umplutura. Pot si eu sa dau copy si paste, la articole mai lungi, ca sa par mai destept decat dvs.
Domnule tuduran, suntem pe un forum . Haideti sa discutam cu vorbele noastre. Daca mai aveti ceva de spus.
Clement Romanul a fost al treilea episcop al Romei,ucenic al apostolilor,si la fel ca toti urmasii apostolilor nu astepta sa intre in nefiinta (sa se desfiinteze) ci spera ca se va intalni cu Hristos imediat dupa moartea trupeasca.Asta a fost credinta tututror martirilor,credinta peste care dv foarte usor vreti sa treceti sau incercati s-o persiflati.Daca erai un cautator sincer ai fi cerut inca cateva zeci de citate din perioada Bisericii Primare pe acesta tema,mai ales ca toti parintii si toti martirii Bisericii erau adventisti in adevaratul sens al cuvantului.
„Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul tău cel lin alergând, strig către Tine Doamne: scoate din stricăciune viaţa mea, mult Milostive!” (din slujba înmormântării)

silvestru
Preocupări:Cunoaşterea, trăirea ortodoxă.

Mesaj necititde silvestru » 29 Noi 2010, 19:26

Cum v-ati dat seama?
pt ca spui neadevaruri si aici te mustru cu dragoste,pt ca ma gandesc ca din nestiinta?
Crezul este valabil pentru adventisti. Ei il accepta, in credinta lor, in totalitate.
Cum poti sa spui asa ceva,?tu ori ai o problema, ori ai o problema,din doua ,lasi impresia ca una este sigur,ca sa nu spun ceva jignitor,pt ca iti doresc tot binele.

In primul rand , se pare ca dvs. nu ati auzit de moartea intaia si moartea a doua (descrise in Sfanta Scriptura).
Tu pe ce lume te crezi?sau crezi ca biblia s-a inventat la adventisti?
1. Moartea intaia nu este o pedeapsa a pacatului ci o consecinta a acestuia.
Mai citeste biblia,eventual pe ap Pavel,moartea fizica ,dar si sufleteasca este si pedeapsa si consecinta a pacatului ,este o consecinta a pacatului,pt ca noi am mostenit un suflet mort si un trup muritor,ap Pavel spune14. Ci a împărăţit moartea de la Adam până la Moise şi peste cei ce nu păcătuiseră, după asemănarea greşelii lui Adam, care este chip al Celui ce avea să vină.13. Căci, până la lege, păcatul era în lume, dar păcatul nu se socoteşte când nu este lege. si este si pedeapsa ,tot apostolul Pavel : cap 5 12. De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, aşa şi moartea a trecut la toţi oamenii, pentru că toţi au păcătuit în el. dar pt primul om a fost o pedeapsa moartea,atat sufleteasca cat si trupeasca,si daca vrei sa sti ,sunt 3 feluri de morti descrise in sf scriptura,in conceptia bisericii noastre ,asa pt cultura ta, la apocalipsa 20;6 scrie doar de doua.
Traim intr-o lume cazuta in pacat, unde totul se degradeaza si moare. Aceasta moarte, este asemuita de Sfanta Scriptura, cu un somn fara cunostinta, din care este trezire (INVIERE). Apoi, vine rasplata: viata vesnica, impreuna cu Domnul sau moartea a doua.
Cunoastem destul de bine astea,nu-i o noutate pt noi,stim ca moartea trupeasca/fizica/biologica ,este numita somn sau adormire.
2. Moartea a doua este plata pacatului ("Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de întîia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere;" - Apocalipsa 20:6). Aceasta moarte este pentru totdeauna, fara posibilitatea invierii.
Si prima tot plata a pacvatului a fost ;)
Cand Domnul Iisus Hristos spune ca nu vom muri, se refera la moartea a doua (nu de somnul de o clipa al mortii intaia ne-a izbavit Domnul).
S-o crezi tu,somnul motii nu este o clipa,va fi intr o clipeala de ochi transformarea trupurilor pt cei care se vor afla atunci la a doua venire ,pt unii iata ca sunt 2000 de ani ;cand spune ca nu vor mai muri cei ce cred in el se refera la suflet care este nemuritor in fiinta lui o data inviat,dar voi sunteti inselati,pt voi sufletul nu exista,e problema voastra ,va priveste,asa se intampla daca ati furat biblia .
Eu, nu am nici o teama de moartea intaia.
Nu ma intereseaza daca ai frica,si oricum esti mort sufleteste,sa nu o iei ca pe o jignire,eu iti spun direct pt ca binele t-il doresc,martor imi este Dumnezeu.
De asta toti avem parte.
Numai voi cei dinafara bisericii,noi am fost/nascuti morti ,pt ca ne am nascut morti sufleteste ,dar am inviat in cristelnita sf botez ,tu confunzi mortile,asta pt ca esti cu sola...,sola...,pt ca iti lipseste fondul de baza ,adica Duhul Sfant care da intelegerea
Am nadejdea ca voi fi inviat (daca voi apuca sa mor; poate vine Domnul pana atunci) si voi mosteni viata vesnica (nu voi avea parte de moartea a doua).
Eu zic sa te grabesti sa inviezi intai sufleteste,pana mai este vreme,si nu fi asa increzator,pt ca unde te afli acum ,drumul duce la moarte vesnica, ca sa nu ai surprize f mari la sfarsit.
Daca ati cunoaste invataturile si fagaduintele Mantuitorului, ati sti ca viata vesnica este legata de revenirea Sa si invierea mortilor. De altfel, Mantuitorul spune ca cel credincios se va muta de la moarte la viata (adica va fi inviat). Nu spune ca se va muta de la viata la viata (adica va fi nemuritor).
Le stiu,dar pe cele adevarate ,nu false cum sti tu,de alt fel viata vesnica este legata de revenirea Sa ,dar ea incepe de acum,si spune Hristos ca nu va mai muri,clar,restul este barbologie interpretata din burta de la tine.
Cand spune ca din moarte la viata se refera intai la invierea sufleteasca ,si dupa aia din moartea trupului sufletul pleaca la viata,si dupa aia la invierea trupului la a doua venire care si el merge de la moarte la viata ;)
Sunt necredincios in invataturile oamenilor (teologilor, carturarilor, fariseilor). Dar, sunt credincios 100% in invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.
Eu cred ca esti necredincios tocmai in invataturile evanghelice si cele esentiale,Dumnezeu sa te lumineze.
Cat priveste ceea ce ma asteapta: eu sunt linistit. Nu are rost sa va ingroziti. Face rau la sanatate.
Stiu ,pt ca una din caracteristicile mortii sufletesti este nesimtirea,adica nu simti ca esti mort sufleteste,dar pt cel ce intelege este o durere,sau cel putin o intristare.
Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca.
Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 30 Noi 2010, 07:48

nu ai fost atent,eu am vorbit de 10 (zece) intamplari si nu una,din acesta cauza am numit aceste povesti un cliseu np binecunoscut si mult mincinos.
Poate nu am fost atent. Care 10 (zece) intamplari. Eu nu am vazut niciuna. Ati dat doar un link cu un alt forum, pe care am activat si eu (si, poate am scris si acolo despre aceeasi intamplare cu "indemnul" preotului).

Dati-mi un singur exemplu clar.
Pe nici un preot ortodox nu-l deranjeaza sincera dorinta de cunosterea a Bibliei,
Vai, cat de sincer sunteti!
Acum intelegem si noi ca sfatul sau a fost cat se poate de duhovnicesc.
Foarte duhovnicesc (sa las Biblia si sa vin la biserica). Adica, sa raman in aceeasi stare cum eram. Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura ) mi-a schimbat viata (mie si la foarte multi). Nu am auzit ca biserica sa produca astfel de schimbari (adevarate minuni dumnezeiesti).

"Aceasta ştiind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuieşte după socotinţa fiecăruia; Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinţi ai lui Dumnezeu au grăit, purtaţi fiind de Duhul Sfânt." (2 Petru 1:12-21)
Corect. Nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia. Scriptura se explica pe ea insasi. Daca nu intelegi un verset din Biblie, trebuie sa cauti explicatia tot in Biblie.

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 30 Noi 2010, 07:58

Crezul este valabil pentru adventisti. Ei il accepta, in credinta lor, in totalitate.
Cum poti sa spui asa ceva,?tu ori ai o problema, ori ai o problema,din doua ,lasi impresia ca una este sigur,ca sa nu spun ceva jignitor,pt ca iti doresc tot binele.
Deschideti un topic despre Crez. Sa vedem in ce masura il respectati dvs. si in ce masura il respecta adventistii (asteptatorii revenirii Mantuitorului - nu ma refer strict la azs).

daniel tuduran

Mesaj necititde daniel tuduran » 30 Noi 2010, 10:05

Poate nu am fost atent. Care 10 (zece) intamplari. Eu nu am vazut niciuna. Ati dat doar un link cu un alt forum, pe care am activat si eu (si, poate am scris si acolo despre aceeasi intamplare cu "indemnul" preotului).
Dati-mi un singur exemplu clar.
Vasinec,cliseul ca preotii interzic citirea Bibliei apare odata cu intemeierea protestantismului.Poate ca protestantii au avut si dreptate in ceea ce-i priveste pe preotii romano-catolici insa nu au dreptate vizavi de preotii ortodocsi.Chiar nu de mult adventistii din Moldova i-au acuzat pe preotii ortodocsi ca interzic citirea Scripturii.
Dupa cum iti spunem pe forumul respectiv in decursul a multor ani am vazut nenumarate astfel de "marturii" despre acesta interzicere.Nu o sa ma apuc acuma sa caut in mii de mesaje,crede-ma pe cuvant sau intreaba-l pe electric ca a activat si el o buna perioada pe acolo si stie mersul.
Foarte duhovnicesc (sa las Biblia si sa vin la biserica). Adica, sa raman in aceeasi stare cum eram. Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura ) mi-a schimbat viata (mie si la foarte multi). Nu am auzit ca biserica sa produca astfel de schimbari (adevarate minuni dumnezeiesti).
Asculta-ma, nu biblia te-a facut pe tine adventist (reformat sau nu) ci pur si simplu te-ai intalnit cu ceva adventisti care te-au convertit.In Biserica se produc minuni si mai mari daca chiar te intreseaza,simpla lepadare a unor patimi trupesti este doar inceputul.
Corect. Nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia. Scriptura se explica pe ea insasi. Daca nu intelegi un verset din Biblie, trebuie sa cauti explicatia tot in Biblie.
:lol: :lol: :lol:
Ooau,nu cumva ti-o cautat cineva explicatia si ti-o dat-o mura in gura?Sigur ala care ti-o cautat-o nu era nici penticostal nici mormon ci era adventist.Mai bine fi tu sincer si povesteste-ne cum te-au trombonit adventistii.

ioana89

Mesaj necititde ioana89 » 30 Noi 2010, 16:13

Foarte duhovnicesc (sa las Biblia si sa vin la biserica). Adica, sa raman in aceeasi stare cum eram.
Daca la intrebarea 'vii la biserica?" ai fi spus 'da',poate nu ti-ar fi spus asta.Dar ai zis ca nu prea.

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 30 Noi 2010, 21:29

Asculta-ma, nu biblia te-a facut pe tine adventist (reformat sau nu) ci pur si simplu te-ai intalnit cu ceva adventisti care te-au convertit.In Biserica se produc minuni si mai mari daca chiar te intreseaza,simpla lepadare a unor patimi trupesti este doar inceputul.

Ooau,nu cumva ti-o cautat cineva explicatia si ti-o dat-o mura in gura?Sigur ala care ti-o cautat-o nu era nici penticostal nici mormon ci era adventist.Mai bine fi tu sincer si povesteste-ne cum te-au trombonit adventistii.
Va mai spun inca o curiozitate. Eu i-am cautat pe adventisti (nu adventistii pe mine). Eu i-am "trombonit" ca sa pot incheia un legamant cu Domnul, in biserica adventista.

Cat despre explicatii, chiar daca unele ar fi "mura-n gura" sunt urmate de verificarea cu Scriptura (un prost obicei al adventistilor). Cand explicatiile nu se potrivesc cu Scriptura, chiar si pastorii sunt luati la intrebari (am asistat la o astfel de ocazie).

daniel tuduran

Mesaj necititde daniel tuduran » 30 Noi 2010, 21:50

Va mai spun inca o curiozitate. Eu i-am cautat pe adventisti (nu adventistii pe mine). Eu i-am "trombonit" ca sa pot incheia un legamant cu Domnul, in biserica adventista.

Cat despre explicatii, chiar daca unele ar fi "mura-n gura" sunt urmate de verificarea cu Scriptura (un prost obicei al adventistilor). Cand explicatiile nu se potrivesc cu Scriptura, chiar si pastorii sunt luati la intrebari (am asistat la o astfel de ocazie).

Nu,nu tine.Daca pana acum facem efortul sa te cred pe cuvant acum ma opresc.Nu puteai sa-i cauti tu pe adventisti daca mai inainte nu aveai ceva legaturi cu ei.Poate rude,prieteni sau pur si simplu intamplator te-ai intalnit cu ei.De ce nu i-ai cautat pe mormoni sau pe cei de la biserica scientologica ?

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 02 Dec 2010, 19:19

Foarte duhovnicesc (sa las Biblia si sa vin la biserica). Adica, sa raman in aceeasi stare cum eram.
Daca la intrebarea 'vii la biserica?" ai fi spus 'da',poate nu ti-ar fi spus asta.Dar ai zis ca nu prea.
I-am spus adevarul gol-golut. A fost corect sa ma indemne sa vin mai des la biserica. Dar, nu inteleg ce a avut contra Bibliei.

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 02 Dec 2010, 19:28

Nu,nu tine.Daca pana acum facem efortul sa te cred pe cuvant acum ma opresc.Nu puteai sa-i cauti tu pe adventisti daca mai inainte nu aveai ceva legaturi cu ei.Poate rude,prieteni sau pur si simplu intamplator te-ai intalnit cu ei.De ce nu i-ai cautat pe mormoni sau pe cei de la biserica scientologica ?
Nici nu trebuie sa ma credeti. Nu merita "efortul". Totusi va mai spun niste "curiozitati". Am ajuns la adventisti prin intermediul unui post de radio crestin adventist (desi, nu din emisiunile de la radio am aflat cine sunt cei care vorbeau). Am inceput sa-i caut si asa am ajuns pentru prima data intr-o biserica adventista.

Si, inca o "ciudatenie" (pentru dvs.). Dupa cateva luni de frecventare a bisericii (sambata de sambata) am cerut botezul. Am fost verificat si refuzat (mai aveam ceva probleme de rezolvat pentru a putea face legamant cu Dumnezeu, prin botez). Abia dupa un an de zile am fost botezat.

ioana89

Mesaj necititde ioana89 » 02 Dec 2010, 20:17

Am fost verificat si refuzat (mai aveam ceva probleme de rezolvat pentru a putea face legamant cu Dumnezeu, prin botez). Abia dupa un an de zile am fost botezat.
Inteleg ca nu crezi ca sugarii au credinta,dar nici tu n-aveai?

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 03 Dec 2010, 11:41

Am fost verificat si refuzat (mai aveam ceva probleme de rezolvat pentru a putea face legamant cu Dumnezeu, prin botez). Abia dupa un an de zile am fost botezat.
Inteleg ca nu crezi ca sugarii au credinta,dar nici tu n-aveai?
Ca sugarii nu au credinta sunt foarte sigur. De faptul ca nici eu nu aveam credinta sunt si mai sigur.

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Dec 2010, 17:26

Parinte Dumio, pe mine ma intereseaza carismele enumerate de Pavel la 1 Corinteni cap.12, care in biserica ortodoxa nu se regasesc. Si nici la penticostali, acolo sunt falsitati demonice. Vreau lucrari ziditoare ale Duhului Sfant. Altceva nu ma intereseaza. Degeaba ca ...hocus pocus, uite-o nu e si etc.
Man... ti-am mai zis: du-te si baga mana intr-un castron cu apa si vezi daca poti matale sa faci o aghiazma...! Pune-o la pastrat macar vreo 2-3 ani.... si cat mai scrii pe forum.... timpul trece, mai cresti si la intelepciune. si te lamuresti imediat!!!
:lol:

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Dec 2010, 18:07

Cu siguranta ca prietenii dv nu mergeau la Biserica,nu aveau un duhovnic,caci daca aveau nu-mi imaginez ca duhovnicul sa nu insiste pt pastarea familiei.
Gresiti. Interesant este faptul ca tocmai sotia si mama sotiei erau cele mai bisericoase. Tocmai ele au intentat actiunea de divort (desi nu aveau nici un motiv pentru asa ceva - am vazut citatia pe care a primit-o sotul). Pur si simplu i s-a pus pata soacrei si gata; divort. Iar fica (sotia) fire slaba si fricoasa (si putin prostanaca) a cedat presiunilor si influentei mamei sale bisericoase.

Sotul este om nebisericos (nu are incredere in biserica ortodoxa - spune ca ceea ce se intampla in biserica uneori, ii "insulta inteligenta"- si, are mare dreptatate avand in vedere misticismul exagerat si indobitocitor din biserica ). Totusi, el are o atitudine crestina. Este un om fidel (mi-a marturisit de multe ori ca nu a avut nici o relatie cu vre-o alta femeie, nici pe perioada prieteniei, nici pe perioada casatoriei si nici pana acum, la un an si ceva de la divort). Inca mai spera (sau a sperat) ca-si va reface familia.

Intrebare: cum de doua fiinte bisericoase (care au probabil si duhovnic) ajung la actiuni necrestine iar o persoana nebisericoasa (fara duhovnic ortodox - se mai sfatuieste cu un unchi care este pastor) are o atitudine crestina? Unde este influenta benefica a duhovnicului si a bisericii?

Asa... si tu te-ai gandit ca asta ar fi un moment ideal ca sa ataci! Cand e omu` la necaz... va bagati si voi in sufletu` lui ca sa mai faceti niste fii ai gheenei!!! Acu` ramane ca sa dirijezi cu abilitate toata energia negativa a omului impotriva Bisericii, nu? Asta e tactica de drac impielitat! Adica de diavol trupesc sau eretic indracit! :D

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Dec 2010, 18:15

Revenind la subiectul topicului, in ansamblu, se pot trage urmatoarele concluzii:
- preotii leaga fara discernamant crestin (adica, nu respecta invataturile Mantuitorului si ale Apostolilor Sai);
- preotii nu contribuie la pastrarea legaturilor de familie (sau participa doar formal); familia este o institutie a lui Dumnezeu si preotii sunt responsabili pentru pastrarea familiilor crestine;
- preotii ar trebui sa lase mandria la o parte si sa vada preocuparea serioasa a altor confesiuni (din Romania) pentru formarea si pastrarea de familii crestine fericite;

Am tratat, la suprafata, problema legarii de casatorii necrestine, facuta de preoti. Se pot numi astfel de preoti "succesori apostolici"? A lega si dezlega, fara a tine seama de ceea ce ne-a invatat Domnul Iisus Hristos, face parte din practicile pagane.
Ca de obicei... nu -ti raman decat 2 variante si doar 2; ori esti...... si ma abtin, ori esti.... (aceeasi notiune, repetitiv si obsedant marturisita de voi) si ma abtin!

- hotaraste-te! parca discutam de preotie, nu? acu` vorbesti de preoti?
IAr confundam? E ca si cu Biserica pe care o confundati cu unii credinciosi!

- revin si-ti mai spun despre familie, despre preoti si despre... fericire!. Numa` sa termin de citit aberatiile tale!. Poate totusi ai mai primit raspunsuri si sa nu ne repetam! Acum insa... n-am putut sa ma abtin! :D

Si despre fericire la fel! E la fel ca in copertile alea idioate si puerile cu care inveliti maculatura de colportaj... mielusei, floricele, peisaje dragutzele, zambet mult.... ce fericiti suntem noi!

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Dec 2010, 18:29

Cine va opreste sa spuneti ceva urat? A facut-o si parintele protosinghel. Asa ca aveti un exemplu demn de urmat.
Mai omule, unde preda nevasta-mea, sunt o gramada de az7. Sunt betivi si curvari de asemenea. SI ce-i cu asta? NIMIC.
Tzatza Floareo, astea sunt minciuni sfruntate. Adventistii nu consuma deloc alcool (eu, cel putin, nu am vazut nici un adventist punand picatura de alcool in gura - ma includ aici si pe mine, fost betiv notoriu) si nu curvesc. Pentru betie sau curvie sunt exclusi din biserica.
Adventistii nu consuma deloc alcool :lol:
Las` ca am vazut eu... Si la mine la tara, daca intrebi oamenii din sat, mai ales tinerii de 18-20-25 de ani.... o sa-ti spuna cum au jucat biliard cu pastoru` adventist si care la o bere, dupa ce le-a facut cinste, a zis ca.... sa ramana intre ei! Sa nu mai stie nimeni, ca oamenii simpli nu inteleg!

Bai.... ma lasi? Povesti pt. babe!
Cat despre problema ta cu alcoolul... incep sa ma lamurecs! Esti unul dintre aceia... ! Sunt destul de multe cazurile cand unii (saracii de ei) au trecut la AZS ca cica acolo te scapa aia de alcoolism!!!!!! Dupa mintea lor..... se faceau si budisti, yoghini.... treceau si la mahomedanism, numa` sa-si faca voia lor!

- Eu zic sa ai grija! Daca Doamne fereste mai dezvolti vreo alta patima - sa zicem ca devii intre timp curvar (Doamne fereste - desi apropae sigur esti si curvar, nu cu fapta, cu gandul, desigur)... sa nu-mi spui ca te faci evreu si te tai si imprejur daca aia-ti promit ca te vindeca! Adica asta ar fo dovada suprema, nu? Aia detin adevarul, clar! Nu? Doar te-au scapat! :lol:

- Tu te bucuri c-ai scapat de un drac mai mic (al betiei).... iar noi te deplangem ca te-ai capatat cu unu` mai mare (al ereziei).
revin!
Mai am de citi vreo 4 pagini!

IOACHIM

Mesaj necititde IOACHIM » 06 Dec 2010, 18:39

tu sa ne lamuresti prin ce procedeu cei 63% din p-np care divorteaza se recasatoresc.Cum poti sa treci asa usor pt acesta statistica infioratoare?
Lamureste-ne odata ce se intampla cu cele doua treimi de p-np divortati?
Nu stiu cat de adevarate sunt procentele dvs. si nu sunt avocatul confesiunilo neo-protestante (unele dovedind o atitudine libertina fata de invataturile Mantuitorului). Pot sa va lamuresc cum stau lucruri, cu precizie, in biserica mea. In decurs de 5 ani, intr-o comunitate de cca 250 de membri, au avut loc 2 divorturi (adica, mai putin de 1% in 5 ani). Numarul recasatorilor celor divortati: 0 (zero). Numarul celor exclusi din randul membrilor bisericii, ca urmare a celor 2 divorturi: 3 excluderi.
- Pai tocmai din motive de orbire in ceea ce te priveste, oamenii ti-au aratat ca tot in bisericutele voastre (AZS si nu numai) lucrurile satu tocmai pe dos! Si eu iti dau exemple concrete: De cand stau la tara, adica de vreo 15 ani - in sat la mine:
= 0 divorturi (si avem in sat vreo 400 de familii, adica o medie de 1200 membri)
= exclusi - tot 0
Fa tu calculele si vezi procentele! Vrei sa vb. de exceptii? fie. La concret! Si daca tie-ti ies cifrele mai bine ca mie.... eu ma fac adventist, la fel cum te-ai facut si tu ca sa scapi de un drac, ala cu betia!

INTERESANT de stiut - noua tactica AZS: hai sa-i atragem pe prostii de romani cu o noua diversiune: DIVORTURILE!
- adica uite ce fac ei si nu facem noi...... sau uite cum e la noi vs. ei.

Cu alte cuvinte - inca o data dovedesc o atitudine si mod de existenta parazitare. Ca niste ciuperci, un mucegai pe Trupul Bisericii. De fapt.... de aici le va veni si pieirea. Stiu asta sigur! Am vazut deja!

Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”