Cum v-ati dat seama?
pt ca spui neadevaruri si aici te mustru cu dragoste,pt ca ma gandesc ca din nestiinta?
Crezul este valabil pentru adventisti. Ei il accepta, in credinta lor, in totalitate.
Cum poti sa spui asa ceva,?tu ori ai o problema, ori ai o problema,din doua ,lasi impresia ca una este sigur,ca sa nu spun ceva jignitor,pt ca iti doresc tot binele.
In primul rand , se pare ca dvs. nu ati auzit de moartea intaia si moartea a doua (descrise in Sfanta Scriptura).
Tu pe ce lume te crezi?sau crezi ca biblia s-a inventat la adventisti?
1. Moartea intaia nu este o pedeapsa a pacatului ci o consecinta a acestuia.
Mai citeste biblia,eventual pe ap Pavel,moartea fizica ,dar si sufleteasca este si
pedeapsa si consecinta a pacatului ,este o consecinta a pacatului,pt ca noi am mostenit un suflet mort si un trup muritor,ap Pavel spune14.
Ci a împărăţit moartea de la Adam până la Moise şi peste cei ce nu păcătuiseră, după asemănarea greşelii lui Adam, care este chip al Celui ce avea să vină.13. Căci, până la lege, păcatul era în lume, dar păcatul nu se socoteşte când nu este lege. si este si pedeapsa ,tot apostolul Pavel : cap 5
12. De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, aşa şi moartea a trecut la toţi oamenii, pentru că toţi au păcătuit în el. dar pt primul om a fost o pedeapsa moartea,atat sufleteasca cat si trupeasca,si daca vrei sa sti ,sunt 3 feluri de morti descrise in sf scriptura,in conceptia bisericii noastre ,asa pt cultura ta, la apocalipsa 20;6 scrie doar de doua.
Traim intr-o lume cazuta in pacat, unde totul se degradeaza si moare. Aceasta moarte, este asemuita de Sfanta Scriptura, cu un somn fara cunostinta, din care este trezire (INVIERE). Apoi, vine rasplata: viata vesnica, impreuna cu Domnul sau moartea a doua.
Cunoastem destul de bine astea,nu-i o noutate pt noi,stim ca moartea trupeasca/fizica/biologica ,este numita somn sau adormire.
2. Moartea a doua este plata pacatului ("Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de întîia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere;" - Apocalipsa 20:6). Aceasta moarte este pentru totdeauna, fara posibilitatea invierii.
Si prima tot plata a pacvatului a fost
Cand Domnul Iisus Hristos spune ca nu vom muri, se refera la moartea a doua (nu de somnul de o clipa al mortii intaia ne-a izbavit Domnul).
S-o crezi tu,somnul motii nu este o clipa,va fi intr o clipeala de ochi transformarea trupurilor pt cei care se vor afla atunci la a doua venire ,pt unii iata ca sunt 2000 de ani ;cand spune ca nu vor mai muri cei ce cred in el se refera la suflet care este nemuritor in fiinta lui o data inviat,dar voi sunteti inselati,pt voi sufletul nu exista,e problema voastra ,va priveste,asa se intampla daca ati furat biblia .
Eu, nu am nici o teama de moartea intaia.
Nu ma intereseaza daca ai frica,si oricum esti mort sufleteste,sa nu o iei ca pe o jignire,eu iti spun direct pt ca binele t-il doresc,martor imi este Dumnezeu.
De asta toti avem parte.
Numai voi cei dinafara bisericii,noi am fost/nascuti morti ,pt ca ne am nascut morti sufleteste ,dar am inviat in cristelnita sf botez ,tu confunzi mortile,asta pt ca esti cu sola...,sola...,pt ca iti lipseste fondul de baza ,adica Duhul Sfant care da intelegerea
Am nadejdea ca voi fi inviat (daca voi apuca sa mor; poate vine Domnul pana atunci) si voi mosteni viata vesnica (nu voi avea parte de moartea a doua).
Eu zic sa te grabesti sa inviezi intai sufleteste,pana mai este vreme,si nu fi asa increzator,pt ca unde te afli acum ,drumul duce la moarte vesnica, ca sa nu ai surprize f mari la sfarsit.
Daca ati cunoaste invataturile si fagaduintele Mantuitorului, ati sti ca viata vesnica este legata de revenirea Sa si invierea mortilor. De altfel, Mantuitorul spune ca cel credincios se va muta de la moarte la viata (adica va fi inviat). Nu spune ca se va muta de la viata la viata (adica va fi nemuritor).
Le stiu,dar pe cele adevarate ,nu false cum sti tu,de alt fel viata vesnica este legata de revenirea Sa ,dar ea incepe de acum,si spune Hristos ca
nu va mai muri,clar,restul este barbologie interpretata din burta de la tine.
Cand spune ca din moarte la viata se refera intai la invierea sufleteasca ,si dupa aia din moartea trupului sufletul pleaca la viata,si dupa aia la invierea trupului la a doua venire care si el merge de la moarte la viata
Sunt necredincios in invataturile oamenilor (teologilor, carturarilor, fariseilor). Dar, sunt credincios 100% in invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.
Eu cred ca esti necredincios tocmai in invataturile evanghelice si cele esentiale,Dumnezeu sa te lumineze.
Cat priveste ceea ce ma asteapta: eu sunt linistit. Nu are rost sa va ingroziti. Face rau la sanatate.
Stiu ,pt ca una din caracteristicile mortii sufletesti este nesimtirea,adica nu simti ca esti mort sufleteste,dar pt cel ce intelege este o durere,sau cel putin o intristare.
Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca.
Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.